Je normálne, že mi mama zakazuje cigarety v 24 rokoch?
Mám 24 rokov žijem s mamou manželom a dcérkou ja chodím sem tam vonku s kamoškami buď si sadnúť na vínko alebo ideme na diskotéku ale to fakt raz za čas sa idem uvoľniť, akurát v sobotu som bola, prišla som v noci, manžel už spal a mama ma čakala 😅 že prečo som bola tak dlho atď atď 😅 áno bývame s ňou a kúpila som si Vape elektronickú cigaretu a ona hneď pri príchode domov mi prehľadavala ruksak a ja som vedela že to bude robiť, tak jednu som skryla do topánky ako pubertiačka a je tam doteraz ach bože trapi ma to ..manžel na to len kývol plecom jemu to nevadí ...
Mňa viac ako cigarety a zdieľané bývanie pobúrilo slovné spojenie "chodíme VONKU" 😄
@anonym_autor mám 30. Keby ma mama zbadala fajčiť buď by mi tá cigareta sama zabehla alebo by mi jeden jej pohľad tu cigaretu z huby vyplul. A to som samostatná bytosť.
@anonym_79d864 tu nejde že sa ide zabaviť, ale platí peniaze aby si ničila svoje telo závislosťou, ty si tiež závislá?
@anonym_e90cf8 nie nie som, nefajčím vôbec, ani nepijem alkohol alebo len výnimočne na oslavách , raz za čas, pri jedle ako aperitiv / digestiv.
ale ako môže niekto dospelej osobe zakazovať ? Koľko žien z koňa fajčí, koľké aj tu píšu že si dajú víno, drinky ? Poradiť môžeme, ale ako zakážeme ?
Koľko žien tu píše, že majú mužov čo pijú, koľké že majú alkoholikov mužov, mamy, otcov, koľko z nich fajčí ako fabricky komin - ako im to zakázali ?! Koľkí poslúchli ?
Slopu ešte viac a potajomky...
Rozumieš tomu rozdielu ? Apelovať, vysvetliť, ale aký zákaz ?
@anonym_79d864 my nevieme, čo je medzi nimi. Proste jej nedôveruje Každá si napíše svoj názor.
Nám rodičia neprehľadávali tašky, skrine.. Bola tam dôvera. Komunikácia. Nie klamstvo, faloš.
@anonym_a10ca7 má manžela, s tým to má riešiť, a nie aby mama ako bachar prehľadávala tašku a striehla príchod. Áno nevieme čo je medzi nimi, ani aki sú všetci , autorka sa však pýta na názor, že mama ju čakala a prehľadala.
Ženy z mi ani nemusia vedieť, a ich uzasne deti pijú a fajčia cez mieru, ale tu útočia na autorku.
Stále tvrdím že cigy a alko je metla ľudstva, nikomu nenukam, aj usmernujem , ale nikomu zakázať nemôžem, ani prehľadávať . Viem veľmi dobre z rodiny aj okolia ako závislosti ničia životy, ale viem že zákazy nemajú účinok. Nie na dospelé osoby
Teraz som si presla komentare. Joj ale ste tu vsetky mudre. Mlada, nezrela….isla von. Noa? Ja sa osobne povazujem za puťku domacu. Takmer nikam nechodim, my s partnerom sme prototypne antisociale. Obaja mame vlastne byty, dobre zamestnanie. Ale aby som niekoho takto hodnotila ze v mladom veku ide von? Lebo co? Asi mala s kym nechat to decko ak isla. A hrabat sa dospelej dcere vo veciach je ok? Co ze byva v jej dome? Teraz ked si vymysli mater ze bude chodit kukat na to ako jej manzel sti do hajzla je to ok ze ro je jej dom? Nebudte smiesne prosim vas.
@anonym_7c4554 tiež si myslím, ja som mala deti v pokrocilom veku, mladost som si uzila, ale aj tak som skocila na drink s kamoskami aj na disku by som išla, ale to ma nebavi.
@anonym_autor mám 30. Keby ma mama zbadala fajčiť buď by mi tá cigareta sama zabehla alebo by mi jeden jej pohľad tu cigaretu z huby vyplul. A to som samostatná bytosť.
@anonym_3e5ac5 😁😁 toto ma rozosmialo 😁
24 rokov, manžel a dieťa to znamená že je buď veľmi rozumná na svoj vek, rodinne založená a mama je dosť ťažka povaha alebo presný opak nezodpovedná, nerozumna a potom je správanie mamy úplne pochopiteľne. Máme len jednu verziu, ťažko posúdiť. Ale skôr predpokladám že mama vie prečo to robí.🙂

@anonym_7c4554 tiež mi napadlo, aké sú všetky muuuudre. Je veľa pravdy na tom, že lepšie je žiť samostatne a nie u matky. Je lepšie nefajčit.
Ale takto buzerovat dcéru, dospelú ženu a matku , prehľadávať jej veci ako v base ? Stačí povedať, apelovať na zdravie, ale čakať ju ako bachar na bráne a podrobiť výsluchu , prehliadke ?! Že si mladá baba vybehne občas von ? No a čo, každý potrebuje nejaký relax, vypnúť a hlavne že všetky to v iných diskusiách silno odporúčajú.
Len chod, potrebuješ to, zresetovat, nesed iba doma, spokojná mama - spokojné dieťa, nemusíš mužovi sedieť pri riti - nech sa otec postará, otec je kde ? nevie sa postarať?
No holt autorka išla resetovat na diskotéku, raz za čas s babami, na diskotéky sa chodí večer, cez deň sa venuje dieťaťu, alebo iným zmysluplným aktivitám, je to jej vec. A iba ona vie aká je mama a mama vie akú má dcéru, ako ju vychovala. Ale vychovávať ju v jej 24rokoch ?! Jej manžel je s tým ok, vie akú má ženu, nemal námietky aby išla von.
A to som už dosť stará, ale takto prudérne a príšerne sa navážať, môžu len zaprdené povahy.
@anonym_79d864 my nevieme, čo je medzi nimi. Proste jej nedôveruje Každá si napíše svoj názor.
Nám rodičia neprehľadávali tašky, skrine.. Bola tam dôvera. Komunikácia. Nie klamstvo, faloš.