Je normálne, že žena zatajila peniaze?
Musím sa tu vyhrcat, mame dieťa hypo dve auta všetko platím vl väčšine ja. Žena je s dietatom doma. Teraz vyšlo najavo ze ona ma odloženú väčšiu sumu peňazí neviem odkiaľ dieťa bude mat 5 a ešte je doma. Akceptovali by ste toto? Na výdavkoch sa nepodieľala doteraz
Autor, je v poriadku, že tvoja žena má vlastné peniaze. Nie je v poriadku, že ti to tají, že sa nepodieľa na výdavkoch, ani, že nechodí do práce, keď dieťa má takmer 5 rokov (za predpokladu, že je reč o normálnom zdravom dieťati).
Mali sme podobný prípad v rodine.
On makal v práci, dosť ťažká manuálna. Potom chodil ešte na brigády a fušky. Platil účty, hypotéky, staral sa o deti (viac ako ona, keby niekto chcel povedať, že ona sa starala o domácnosť. S deťmi sa učil on a často aj on varil, lebo pre ňu je vrchol kulinárstva špagety), dával prvé aj posledné do spoločnej domácnosti. Ona nedávala, škrečkovala si, lebo mamička ju naučila, že muž má platiť.
Hooooorko-ťažko z nej vyšlo, že mala odložené tisíce, keď už nevládal sám platiť a hrozilo, že bude musieť predať majetok, aby vyžili. Také mali vtedy všetci nervy. Každý sa mu snažil pomôcť ako sa dalo a vlastná manželka zatajuje na bočný účet. O tom, že sa stále sťažovala, že ju nezoberie na dovolenku, pomlčím.
Áno, schvaľujem to, ako si šetria obaja, ak obaja si nechávajú zadné vrátka, aby neostali s holou riťou, ale zároveň aj obaja prispievajú do domácnosti (výchovou detí, staraním sa o domácnosť a aj finančne). 5 ročné dieťa má byť dávno v škôlke a ona v práci a nie ze muž má všetko ťahať sám a to je jedno, či či sú manželia alebo nie. Energie a stravu majú spoločné.
A píšeš, že aj hypo a auto sú spoločné, takže ja by som bola sviňa. Keby to bolo naopak, že žena všetko platí, maká a muž je doma (ak 5 ročná nemá zdravotné problémy, tak nechápem, čo robí doma) a peniaze si odkladá, koľké by ho hneď poslali do riti ?
@hefo tuto pán autor si ale partnerku nevzal, manželia nie sú. To trošku mení situáciu.
Predpokladám, že je s dieťaťom doma, lebo sa tak dohodli.
@biba_18
@maranco
@karolinakr
nie sú manželia,nemajú spoločné peniaze
@zmrzlinka8 🙄 Zase. Nepíše, že si ju nevzal. Píše, že nie sú manželia.
@nyusika no asi že rozvodový právnik sa vyjadroval k BSM, ci? inak nedava logiku, co si napisala. lebo ak by sa jednalo o rozvod (teda manzelstvo), tak pravnik radi nieco, co je protipravne🙂
Ja si nemyslím, že je takéto správanie od ženy, ktorá má pol na pol hypo a dom, a on to platí celé, na mieste. Je to nespravodlivé. A asi by ma to dosť mrzelo, ak by sa takto niekto ku mne správal. Z jej strany cítiť nedôveru k tebe. Necháva si zadné vrátka. Mne by sa to nepáčilo. Ak by chcela šetriť, tak nech. Ale tajiť to?
@zuzinabila nie, neradi, akym sposobom si maju tu rezrevu spravit.
Riesite tu blbosti o tom, ci su alebo nie su zobrati. Poista je v tom, ze on vsetko financne tahal a ona neprispievala nic. Ked sa ale rozidu, tak ona ma polovicu domu uspory a on mozno dlzoby. To je riadne vychcane z jej strany.
Ona ma tom ucte skoro 40000 !!!!!hypo mame po 7 rokoch splácania ešte 90tisic
@nyusika akoze povedat mame, nech im šetrí?🙂 prepáč, robím v tejto oblasti, ale s ničim podobným som sa nestretla. ked nevieš konkrétne napísať, nemá to váhu
Autor a konfrontoval si ju s tým? Vie, že to ty vieš?
Autor asi vo vseobecnosti vas vztah nie je v poriadku - ona ti taji peniaze a ty namiesto aby si sa opytal jej sa tajne pytas na MK cudzich ludi na nazor na tvoju priatelku... na tom treba silno zapracovat nie sa rozhorcovat nad 4mi tisickami ale to je moj nazor. Pekne to od nej nie je ale o tebe tiez nevieme nic
odkiaľ by zobrala 40tisic? nezarobila si náhodou tie peniaze ešte pred dietatom keď chodila do prace?
Aha pardon tak teraz citam ze nie 4000 ale 40000 tak to je uz ina palka teda.. to nemohla nasporit z rodicaku predsa. Spytaj sa jej na povod tych penazi
Tak ale neverím, že 40 k nešetrili z rodicaku. To snáď aj tebe dočkalo, ci??
Už len tvoja reakcia naznačuje, že vztah nemáte ideálny.
Uvedom si jednu dôležitú vec. Matka je na 90% na tom existenčné vzdy horšie ako otec.
Keby sa ty rozhodneš odist, ona ostane s dietatom. Musí pracovať ale aj riesit očr. To máloktorý zamestnávateľ toleruje. Podpora je polroka - z toho môže tak potom biedu triet.
Keby ste mali dobrý vzťah, neriešim.
Pokial by si ty ostal sam, môžte predať dom, auta a ty v plnej sile bez riešenia ocr môžeš pracovať 12 -16 hidin denne. Z toho jasne vyplýva, že aj keby si ostal sam, si do roka zapojený financne ak nie aj skôr.
Pokojne ma oprav ak sa mýlim. A skus sa zamyslieť aký je váš vzťah celkovo, tak sam pre seba.
pane bože,aký si len rozčúlený! Ty si mal koľko na účte predtým,ako ste začali spolu žiť?
Komunikacia, porozpravaj sa, odkial su, ak je dobrovolne doma a nemala ani najvyssiu matersku je x moznosti odkial su. Mohla mat nasetrene pred tym, nez ste brali hypo, v tom pripade ak by to pouzila na kupu tak by mala mat vacsiu cast nehnutelnosti. Mozno je to dedicstvo, mozno vyhrala v lote, ale za tri roky, ked mas 6x matersku a potom prispevok, tak z toho 40K neusporis. Takze klud a porozpravaj sa s nou.

Táto téma tu už bola.