icon

Je normálne žiarliť na partnerku kvôli pôrodu?

marriah
24. feb 2014

Ahojte, som veľmi smutná, že mi moje manželstvo nevychádza, tak ako by malo. Máme s manželom tri krásne detičky, obaja ich veľmi ľúbime. Môj partner nám však znepríjemňuje spoločne strávené chvíle tým, že ziarli . napr. na to, že ma videl cudzí muž /doktor/pri pôrode nahú . Je to normálne žiarlit na doktorov? Veľmi mi to sťažoval, keď som bola tehotná, bývam 300 km od rodiny. Napriek tomu som mu porodila tri deti, pri pôrodoch nebol, lebo nechcel. Vraví, že to je nič, oproti tomu, čo si musel v hlave upratať on, pričom to hocikedy vyťahuje /takže až tak sa s tým nevyrovnal /. Návštevu psychológa odmieta. Ziarli aj na môjho otca, nesmie ma vidieť, ako kojím malého. Alebo, že večer, keď som v pyžame , nemám pod ním nohavičky, pričom nenosim žiadne negliže, alebo priesvitné veci. Keď sa sklonim k deťom, nesmie mi byť vidno do výstrihu. Je to už psychicky náročné, byť veselá pri deťoch, dať im veľa lásky v takomto prostredí. Ako to vydržať ? Mám radšej odísť? Byt nechce predať, tvrdí, že to je náš domov a nedovolí mi odísť s deťmi. Nevie pochopiť, že ma strašne demotivuje byť pri ňom romantická a sexy, keď to vo mne už potlačil tými svojimi výčitkami.

sherynkamalinka
26. feb 2014

a osobne mi je jedno ked zena ma pri dojceni vonku cely cecok, a moj muz to berie tiez ako normalnu zalezitost ak je dieta hladne tak nech dostane jest kedy sa mu ziada a je mi fuk ci je to v restike, v parku alebo na stanici..a ten kto v tom vidi nejaky sexualny motiv alebo sexualne provokovanie opacneho pohlavia, mal by vyhladat odbornika

marriah
autor
26. feb 2014

@eliska31no, tichá domácnosť u nás panuje, ☹

eliska31
26. feb 2014

@marriah no kym ticha domacnost, tak to je ta lepsia varianta...teda neni to prijemne tiez, ale rozhodne lepsie ako keby ta zmlatil, alebo nieco horsie...Ono by to chcelo asi poriadne poriadne dlhy rozhovor u vas. Lebo to oboch bude ubijat a raz dakomu strasne rupnu nervy...a prosim ta pekne, ako sa dozvedel tvoj manzel, ze si sa nam tu zdoverila? Lebo velmi pohotovo reagoval z coho sme mali velmi zly pocit..skoro kazda

sherynkamalinka
26. feb 2014

@marriah sa cudujes?smu mu tu riadne poslapali ego. Hlavu hore, a zacni zit ako svojpravna osoba

evkakorcek
26. feb 2014

@eliska31 podla mna on sa o tejto diskusii dozvedel tak že snoril na PC historiu kde jeho manželka chatovala. no choré!!

marriah
autor
26. feb 2014

@eliska31 sama som mu to povedala, keďže chodil už dlhšiu dobu opäť zduty , že iné ženy majú taký názor ako ja, bohužiaľ. asi to bola chyba . ráno, samozrejme ma odpojil . typické. podľa mňa, to nie je hanba, ale po smutné . A lepšie riešiť s niekým nestrannym ako s niekým, kto nás pozná . Nemám tu nikoho, mamu už nechcem zaťažovať , tak som sa zdôverila tu.

marriah
autor
26. feb 2014

a nechcela som tu manžela ponížiť, ale nájsť riesenie, aby naše deti boli šťastné.

eliska31
26. feb 2014

@marriah chapem..tak zase ty asi nie si osoba co ma tajnosti pred partnerom. Poznam take zeny, ze povedia vsetko svojim partnerom. Ale to nie je zle, neber to tak ze kritizujem alebo ohundrem tuto vlastnost. No, to napisal aj nam tu, ze ta odpojil 🙂 Niekedy je tazke najst nejaku blizku osobu ktorej sa zdoverit a preto su tu aj tieto fora. Dostanes zo seba vsetko a aspon na cas ti nezasvitori...A co nejaka blizka kamoska, susedka?

mima4
26. feb 2014

@sherynkamalinka ja som vyslovila svoj nazor, ako to vnimam. Pokial mas ty s tym problem, ignoruj moje prispevky.

mima4
26. feb 2014

@marriah
zacni to riesit, najlepsie docasnym odchodom a nech navstevuje psychiatra.

Najcastejsim dovodom vrazdy u muza, ked zabije svoju zenu, je ziarlivost.

marriah
autor
26. feb 2014

@mima4 ale to si nemyslím, on by to neurobil, len vytvára taký zamotany kruh, nechápe prečo som začala ja ziarlit naňho, že niektoré vecí, nám zbytočne znechucuju život. Že vecí treba diskutovať, lebo on, čo mu nepasuje , nechce počuť . Že keď on mne nedovolí, ani ja jemu nedovolím chodiť s kolegyňami von

leporeloo
26. feb 2014

No mne pridu velmi zvlastne prispevky od zakladatelky temy. Vobec nereaguje a ked ano tak uplne odveci... Neviem neviem ci to cele nie je nejaky for, alebo su obaja dost divni!

sissy27
26. feb 2014

@marriah nikdy nehovor nikdy, o tvojom manželovi to platí dvojnásobne... stačí, to predviedol tu nám a to boli len písmenká cez net... ja mám úprimné obavy, čoho je skutočne schopný... jedného takého majú toť v ČR, podľa všetkého jeho manželka a dcéra tú jeho lásku neprežili... a tiež by to naňho nikto nepovedal...

eliska31
26. feb 2014

@leporeloo ja si myslim ze je riadne zmetena...a ani sa nedivim...stavim sa, ze ked prisiel ten chlap domov a zavladla ticha domacnost musi to tam byt riadne dusno! 😖

zabka88
26. feb 2014

@marriah ahoj, podľa mňa ty nežiarliš v klasickom zmysle slova, ty mu len závidíš že môže robiť veci ktoré ty nemôžeš...

z toho čo píšeš v tejto téme ako aj z tých iných tém, čo si zakladala vyplýva, že žiješ v nerovnocennom a nevyváženom vzťahu. Otázka je , chceš s tým niečo robiť alebo si sa chcela len vyrozprávať?

sirene
26. feb 2014

@marriah tým, že si tu na MK napísala svoju situáciu si pre seba veľa urobila, ani si to možno neuvedomuješ. Priznala si, že to, čo sa u vás deje je problémom a to nie každá žena pri chlapovi, ktorý pre verejnosť pôsobí ako ideálny otec a manžel, dokáže. Pocit hanby, že ideš "nabonzovať" niekoho blízkeho, kto v očiach iných nemá chybičku, je obrovský a ty si ho prekonala. Spôsob, akým sa vyjadroval tvoj muž, mi je dôverne známy a neveští pre váš vzťah nič dobrého (najskôr sa obhajoval, hoci nemusel, nikto tu teba ani jeho nepozná, a keď u nás nenašiel empatiu, tak začal útočiť na tvoje prešľapy, ktoré si pravdepodobne ani nevykonala)

sirene
26. feb 2014

@leporeloo Ak sú dvaja, tak manželka je dlhodobo pod drobnohľadom manžela, ktorý poťahuje pomyselnými motúzikmi a riadi jej život. Ak je to len jeden človek a táto diskusia je vykonštruovaná, tak máme dočinenia s jednou psychicky vážne chorou osobou 😅

eliska31
26. feb 2014

ja sa ani nedivim ked zavidi....ved uprimne ked je zena doma, na materskej aj hoc ako sa bude snazit bude mat stavy ked jej zahrabe...ja to tak nemam rada ked sa pouziva vyraz "materska dovolenka"...akoby to bolo tak ze zena len oddychuje, nohy vylozene sem-tam za dietatom, jak na dovolenke...ale ze doslova maka 24 hodin v kuse to uz nikto nevidi...a manzelia a okolie chodi do prace, stretava sa s kym chce, ma kontakty s ludmi...ja osobne nepoznam a neviem sa stotoznit celkom s takymi stavmi. Ja som este slobodna a nemam dietatko. Ale bola som dlhodobo nezamestnatna a furt doma...a to mi tiez pekne hrabalo 😅

bobobbb
26. feb 2014

Ahojte,
už som vôbec na toto celé tu reagovať nechcel, ale naozaj mi to nedá.
Nejdem sa moc vyjadrovať k téme, pretože tá je v problémoch v našom manželstve naozaj len okrajová - moje žiarlenie sme za rok riešili dokopy možno 5-10x, z 90% problémy a neistotu v rodine vyvoláva práve MM - toto riešieme, a to vôbec nepreháňam, takmer každý večer! Nejdem na ňu ale už viac hovoriť, aby sa mi to od vás nedostalo naspäť, stačí, ak si pozriete príspevky MM, ktoré tu už aj tak sú /hoci som ju aj ľutoval, lebo niektoré boli napísané dosť ostro/ /povedala mi o nich len včera, vôbec ju nešpicľujem/.

Čo sa mojej žiarlivosti týka, už som napísal, že mi možno vadí viac vecí, ako iným mužom, ale týmto tu ma neprerobíte, ako ja neprinútim neveriaceho, alebo uveril či veriaceho aby prestal veriť. Ale všetko je to o pravidlách, ktoré musia fungovať vo všetkých manželstvách a vo všetkých oblastiach, inak sa spolu žiť nedá. Ja sa taktiež musím prispôsobiť MM a aj to robím vo veľa veciach, ktoré zase možno vy nechcete po svojich mužoch a mám o tom niekde písať na mužských fórach, aby ma poľutovali? Napísal som ale, a za tým si stojím, že ani v tomto nie som žiadny despota, MM sa oblieka pekne, vkusne, vôbec nechodí ako mníška.

Hlavne, k čomu som sa chcel vyjadriť a čo je podľa mňa veľmi nebezpečné je, že tu súdite ľudí, o ktorých vôbec, ale vôbec nič neviete a to na základe pár riadkov, ktoré napíše zakladateľ fóra. Nezazlievam vám to, lebo preto tu ste a viac informácií nemáte, ale chcem vás upozorniť na možné dôsledky. Ak radíte na základe neúplných informácií veci podobné týmto tu: "odíď", "odkopni ho", "už si dávno mala zdrhnúť aj z deťmi", "je psychopat, zabije ťa", "všetci sú lepší ako on, čo ťa pri ňom drží" a podobne, tak sa celé takéto fórum môže kľudne zastrešiť heslami ako "Rozbíjame manželstvá", "Ničíme rodinné väzby", "Likvidujeme priateľstvá" alebo "Finančne ťa zruinujeme" /ak sa niekde napr. bavíte o nejakých finančných otázkach/. Proste dávate veľmi závažné rady bez znalosti situácie. V reakciách v tomto fóre zaznelo málo rád typu "Skúste sa porozprávať" "iste sa to časom urovná" a podobne, prečítal som si tu ale o sebe, že som paranoik, či blázon, alebo psychopat, od ktorého najmenej 100 km treba utiecť, lebo budete za chvíľu v Krimi novinách, lebo čakám len na príležitosť a vytiahnem na všetkých nôž. Vôbec ma pritom nepoznáte. Som milujúci manžel aj otec, tvrdo pracujúci človek, dobrý a zručný chlap a vôbec myslím dobrý človek, ktorý sa blbo cíti aj ked náhodou pristupí mravca. Takto ako vy ma nikto nikdy pred celým Slovenskom neponížil, to je pravda, ale nie o to mi ide, hlavne pred sebou sa cítim ponížený a bezmocný toľkými invektívami a nepravdami od vás. A čo naša rodina? Fungovala by v pohode nebyť iných vecí, nie práve tohto, ale ak si MM zoberie rady od vás k srdcu, tak sa môže kľudne rozpadnúť. Na to ste mysleli?

Znovu nečakám, že ma pochopíte, ale dúfam, že som vás donútil sa nad tým aspoň zamyslieť, to by bolo fajn. Skúste zvažovať svoje reči, aby ste viac neublížili sebe navzájom ako svojím partnerom, susedom, kamarátom, alebo koho všetkého tu rozoberáte.

Bobo

kiki68
26. feb 2014

@bobobbb mozno si tu rodinu prave vdaka nestastnemu vylevu svojej manzelky este zachranis,ak na sebe zacnes pracovat, myslim na svojej psychike a pristupe, a tiez ak zacne na sebe pracovat ona, asi tam tiez vidis kadejake problemy. No ja to vidim tak,ze sa objednajte do manzelskej poradne. Tam si to mozete zachranovat. My tu piseme len na zaklade toho,co citame. ked nam sem napise z niecoho nestastna zena,tak sa neda cakat,ze to ostane bez odpovede. bhg

eliska31
26. feb 2014

doraz poda na nas trestne oznamienie 😀 😀

eliska31
26. feb 2014

a len taka mala ustipacna poznamka, ale myslim si, ze dost pravdiva: MY nerozbijame priatelstva/manzelstva...to si rozbijate sami vy partneri/manzelia/nubenci v takychto vztahoch. Na to netreba nejaku 3 osobu alebo nebodaj cele forum. Ked raz daco ide dolu vodou, tak to pojde...aaaaa posledna vec. My sme neponizili pred celym Slovenskom, lebo sme neuviedli ziadne osobne udaje, mena alebo neviem co...a ked uz tak, tak toto forum si precital aj moj priatel co je v Australii, takze svojim sposobom podla chapania pana manzela, bol ponizeny aj v Australii...waaau hotova multikulturna kauza nam vznikne...toto az boli pri srdiecku, ze takyto osud sa tu nasiel... 😖

adri266
26. feb 2014

@bobobbb ak by niekto napisal, som stastna, nikto by neodpisal odid od manzela. Ak tu padli slova, ze ma od TEba odist, bolo to kvolo tomu, co Tvoja manzelka napisala. Ak klamala a vymyslala si, ma problem. Ale ak nieco napise, ja predpokladam, ze je to pravda, tak ako predpokladam, ze to, ci pises Ty, je tiez pravda.
Hovoris, ze TA treba brat takeho aky si, ze ked sa za Teba vydala, musi Ta milovat aj s chybami. TAk moment. Ak by bol moj manzel gambler a ja som o tom nevedela pred svadbou, alebo ak by bol alkoholik, nevernik, zavislak na drogach ci na PC hrach, tak to riesim. Lebo ide o nasu rodinu.
Takisto Tvoja ziarlivost. To, co Ty povazujes za normalne, moze byt pre ineho cloveka prekrocenie hranice. Podla Teba by mini sukna mohla byt po kolena, pre manzelku 10 cm pod zadok. Pre TEba je hlboky vystrih 10 cm pod klucnu kost, pre nu po pupok.
Ak Ti zalezi na svojej rodine, skuste zajst, OBAJA, na rodinnu terapiu, cez urad prace je to zdarma. Tym nic nepokazis, ale mozes vam pomoct.

svetluska82
26. feb 2014

@bobobbb no dozvedel si sa, co manželke na Tebe vadi, je hadam cas trosku sa zamysliet a od niektorých veci ustupit......Mal si moznost nahliadnut, co sa manželke prehana hlavou......

viera27
26. feb 2014

@bobobbb blbost. Za manzelstvo a jeho pripadny krach ste si zodpovedni len vy dvaja a nik iny. A v tomto pripade podla popisaneho (nie tvojou manzelkou, tebou popisaneho) mas na tom viac ako levi podiel. Spolu so svojou neschopnostou a zatvrdenostou pozriet sa poriadne do zrkadla. Darmo tu teraz mavas rucickami a hladas pomyselneho vinnika, my s vami veceru nejeme, ani v posteli nelezime....

kveta
26. feb 2014

@bobobbb Keby mi partner vypol net, rozviedla by som sa. Lebo tyrat izolovanim od sveta sa nenecham.

shanis
26. feb 2014

@bobobbb no, namiesto tvojho vecneho "ospevovania" sa tu pred nami, aky si neuveritelne milujuci manzel by si mal skor hladat co najskor sposob ako to poriesit doma...Akym smerom sa uberie tvoj vztah, hmm? Tym, ze opat otravujes vzduch u vas tichou domacnostou co poriesis? Mstis sa tym manzelke? No uznaj, naco je to dobre? Prestan sa spravat ako soplavy chlapec!
Nas tu ides obvinovat za svoje zlyhania? Halooooo, zobud sa!! Myslis, ze tu je niekto zvedavy na tvoje srdcervuce vylevy a siahodlhe slohy, v ktorych mas potrebu stale dookola sa pred vsetkymi obhajovat. Co ta to tak serie? Ze tu kazda z nas ma na tvoje spravanie svoj nazor? Ze uz zrazu nie si ten ospevovany a obletovany uspesny a sebavedomy, pritazlivy muz...ako si na to zvyknuty??No my nie sme tvoje kolegynky v praci.... 😉 Tvoje EGO jednoducho neznesie tieto komentare a brani sa sustavnym "už som vôbec na toto celé tu reagovať nechcel, ale naozaj mi to nedá"...nepride ti to detinske a smiesne? Mne totiz ano a verim, ze mi mnohe koceny, co to tu citaju daju za pravdu.
Ja uz len tolko, ze by ste si mali doma o vsetkom pohovorit, lebo ty aj tvoja manzelka tu na seba obaja zalujete ako male deti...."on ziarli na mna, zakazuje mi"...."ona ale zacala ziarlit prva"...to co je??? CI PANA, sa co najskor spamatajte ludia, ste v skolke, alebo ste dvaja dospeli ludia, ktori sa staraju o tri deticky, hmm?? Fakt na zamyslenie sa nad sebou, a co najskor. Tot vsjo odo mna, ufff... 😅

salamandra1
26. feb 2014

@bobobbb, keď o sebe dokážeš napísať túto vetu:

"Som milujúci manžel aj otec, tvrdo pracujúci človek, dobrý a zručný chlap a vôbec myslím dobrý človek, ktorý sa blbo cíti aj ked náhodou pristupí mravca."

tak je z toho úplne jasné, že sa prifarbuješ príliš naružovo. Áno, nepoznám teba ani tvoju ženu, ale tvoj popis situácie v rodine je veľmi ťažko uveriteľný. Tvoj výlev sa číta asi tak, ako keby nejaký alkoholik vysvetľoval, že on vlastne vôbec nepije, len veľmi striedmo, a že ak mu býva zle, tak to je z nemožnej stravy v závodnej jedálni...

preshibana
26. feb 2014

Z toho, co tu pise zakladatelka temy, mi nejak tak pripada, ze jej muz je ziarlivy psychopat s poriadne posliapanym egom a potreboval by nakopnut do rozkroku, az by letel kade lahsie.
A osobne sa jej velmi divim, ze s nim ma este 3 deti. No ale zase mozno prave takeho partnera podvedome vyhladava....ktohovie.... 😕
BTW, pre diskusiechtivych odkaz- len jednorazovo prispievam svojim nazorom, nemam zaujem sa tu natahovat o slovicka 😉

marriah
autor
26. feb 2014

@shanis problémy sa u nás riešia bohovo , ľudia nikdy on neprišiel prvý, vždy ja sa prvá doplazim