Je podľa vás normálne správanie môjho manžela?
Ahojte. Píšem anonymne, chcem opísať čo sa mi dnes stalo. Otvárala som balík, ale keďže som nemohla nájsť nožnice, skúsila som nožom. Bohužiaľ, tá páska nechcela povoliť a nôž sa mi odrazil silou do ľavej ruky, bol ostrý a urobil mi asi 3 cm hlbokú reznú ranu až do kosti na ľavej ruke. Samozrejme krvácanie bolo obrovské, masívne, kričala som na manžela nech ideme rýchlo na chirurgickú pohotovosť, lebo som nestačila kuchynské utierky vymieňať a navyše to hrozne bolelo. A on začal po mne vrieskať, že nie je na špagáte, ešte 10 minút sa prezliekal a dokonca si dal aj niečo jesť. Chápete v takejto situácii. Áno bola to moja nešikovnosť, že som si urobila úraz ale tak rýchlo sadnem do auta bez ohľadu či som v teplákoch ved nemusím byť nahodený ako do módneho žurnálu a idem to riešiť. Keby som tak brutálne nekrvácala, tak nesúrim, ale bolo to hrozné a ja som už začínala odpadávať. V aute po mne vrieskal, urážal ma, nadával mi, išiel 170 km cez obec ja som nebola pripútaná lebo sa mi kvôli tej ruke nedalo, ohrozoval ma na živote, ked som plakala, že ma zabije tak ešte viac pridal. Prosím poraďte mi aký je váš názor? Som vadná ja, že som hysterka? Lebo on to mne tvrdí. Alebo je chyba v ňom. Už som vážne zúfalá na pokraji síl.
pre 3cm ranu by som sanitku nevolala,to hádam nemyslíte vážne túto radu
Chyba je tvojom mužovi,ešte sa išiel najesť.Neznášam keď chlap uráža ženu,nadáva a ponižuje.
Ani jeden z vás nevie reagovať v strese tak ako to ten druhy očakáva.... Žijete obaja tak by som to viac nepivala.... Bud rada ze pri pohľade na krv neomdlel, čo by si robila potom?
No ale ako čítam ďalej tak ani bežné nie je manželom ako by sa patrilo takže toto bol váš najmenší problém vo vzťahu..
Apropo nabudúce namiesto utieranie krvy utierkami treba na ránu zatlačiť...
Sorry, ale vies, co mas doma, tak nechapem, preco si prekvapena z jeho reakcie. Jeho spravanie nie je normalne inokedy, nebolo ani ked si sa zranila.
@mondolina moj byvaly by pri pohlade na krv odpadol a taxik by som si volala sama a este jeho kriesila 🙂
Kedysi boli konzervy bez toho otváraku navrchu, čiže viem otvorit konzervu nožom ( doma sme nemali špeciálny otvarak na konzervy), teraz keď ma náhodou vidí muž tak sa oblieka na pohotovosť 🙂 ale viem robiť s nožom (mamka vždy vravela oproti nozu nesmieš mať ruku)
No proste manžel nezvláda stresové situácie.. predpokladám teda že sa tak nechova bežne? Koľko ste spolu?
Tvoj muz je kkt..co viac chces vediet
No čítam že chová.. tak nič, vlastne načo táto téma...
Niektori nevedia pochopit,zd clovek po uraze (akomkolvek aj banalnom) moze upadnut do soku. Ka som si raz zlomila malicek na nohe. Bola som v pohode,kym som nedala dole ponozku a nevidela ho,ako je nakrivo. V tom to na mna prislo. Ok,nekricala som ani nehystercila (no ak by som mala zranenie spojene s krvacani.,tak mozno aj ano), zacala sa mi tocit hlava, zle od zaludka, stazene dychanie... no moj manzel zachoval pokoj a bol mi oporou.
Vacsina sa tu do autorky obuva a navaza, ja mam opacny nazor. Spravanie manzela nie je v poriadku, s podobnym som zila a viem o tom svoje. Keby jeho reakciu aj vyvolal stres, mal sa neskor ospravedlnit a nie jej este pridat s tym, ze je hysterka. Silno krvacala, bala sa. Je normalne, ze bola v strese. Ale milujuci muz by ju aspon po tom vsetkom polutoval a vyjadril jej podporu. Toto je cisty psychopat a ten rozvod by som dotiahla do konca, kym z teba nebude psychicka troska....
Tak teba trapi ze ta obrozoval na zivote ze si nebola priputana... Pritom si smatlavo otvarala balik nozom (!)... Tvoj manzel picuje v kazdej situacii, ale lroblem je to teraz ked stebou siel 170km/h do nemocnice... Hlavy vam obom nevysetrili? Ako naozaj iba tato jedina jeho reakcia ti vadi?
Sama dobre vieš , že toto je naozaj choré. Ale keďže ste manželia už by si mohla poznať a vedieť aký je / nie je. Takže naozaj ťa to prekvapuje?!
Ako nič v zlom, ale niektoré komentáre sú tu dosť prehnane.Niekto sa poreze do kosti, krv z neho tečie a bude úplne v pohode, a iný už v takom stave omdlieva, takže kritizovať autorku, že čo a ako robila, by som si asi odpustila. Aj z malej rany je možné vykrvácať,ak je na zlom mieste, či človek má problémy so zrazanim. Správanie partnera ale určite nebolo normálne, lebo jest a revat, že nie je na špagáte, jednoducho v takej situácii je nevhodné. A áno, poznám tiež chlapa, čo takto reaguje, plus ako píše autorka, na každý problém len krik, rev, vulgarizmy, rozbíjanie veci, ex mi rozbil kúpeľňovu skrinku, a odstiepil z podlahy, keď o ňu treskol stoličkou, keď sa, rozzuril. Neviem, ale takúto situáciu by som nezlahcovala, lebo skutočne sa môže stať dačo vážne a co potom? Keď trebárs dieťa si rozbije hlavu, tiež bude sa pánko obliekať do gala a papkat? Panika je síce jedna vec, ok, aj autorka asi spanikovala, ale nič to nemení na veci, že muž sa choval ako úplný buran
Nevšímaj si komentáre, v ktorých obhajujú psychopata. Zariaď si život inák, s ním ta nič dobré nečaká. Koľko je tu zrazu pokope tolerantných. On teba, aj iných v ďalších autách na ceste ohrozuje na živote a teba zvozia pod čiernu zem. Zle si urobila to, že si sa k nemu vrátila.
Mňa by zaujímalo, čo sa dialo po príchode na pohotovosť.. Predpokladám, že odsunuli všetkých čakajúcich pacientov a prednostne ti zatvárali striekajúcu ranu, pretože podla tvojho opisu, si mala prinajmenšom preťatú tepnu. Alebo ste si sadli do čakárne a pekne ste čakali v rade, ako ostatní pacienti, ktorí nemali taktiež život ohrozujúci stav. Zamysli sa nad tým, či sa nedalo doma reagovať tak pokojne, ako v čakárni. Možno by tvoj muž nevypenil do afektu.
Nevšímaj si koméntare,ja by som tiež panikárila.
Preco sa cudujes tejto konkretnej situacii ked je to u vas bezne spravanie. Ty riesis ci si vadna namiesto toho aby si znova podala o rozvod.
Áno,si hysterka.
Mne sa to stalo mynuli rok..vyberali mi mandle krčné ..a mne sa roztrhalo to v nutri..krvácala som do umyvadla riadne a aj som plakala a srdce mi išlo veľmi od strachu neuvedomila som si to deti na mňa pozerali ako mi texie krv z úst a ja som kričala ako šalená ale mala.aom.v hlave že vykrvácam. Hovorila som mu nech volá sanitku mne sa nedalo rozprávať lebo by som sa zadusila.no povedal to ti prestane 🤣🤣no potom keď si predstavite že mi začali z úst padať asi kusy veľkosť polievkovej lyžice ktoré som si musela vytiahnuť neviem čo to bolo vraj nejaké zrazeniny som sa dusila z tým a kričal tiež do mňa že krvacam ako dieťa keď spadne na koleno myslela som.ze ho zabijem.utekaki sme 30km do nemocnice a ma tam nechali ešte som.bols taká vystresovaná že mi ponúkali tabletky na upokojenie 🤣
Zeny, ktore tu autorku prispevku urazaju by si to mohli odpustit. Autorka pisala, ze sa k nej muz chova nepekne, ze ju kritizuje, nadava a ktovie co este, tak by tu mala fungovat urcita zenska solidatia 🤦♀️
Ci ako myslite, ze jej dalsim urazanim a nadavkami pomozete? 🤷♀️
@mima86 a volali ste sanitku😂😂😂
@maciatkolulu nie veru 😂,mala som dvoch soferov po ruke
@mima86 hlavne, že asi neboli hystericki😂

@zuzanka.zuzu ale no. Očividne to medzi nimi je všelijaké. Tak keď má vytáča ako reaguje, zavolám si sanitku a nebudem infarktovat nad tým aký je pomaly