Je problém vo mne?
Ahojte,
chcela by som sa vám zveriť s mojím problémom, poprípade požiadať o rady.
Už vyše pol roka som nezamestnaná, bývalu pracu mi vybavila sestra , vydržala som tam skoro rok ale potom som dala výpoveď - nízky plat, fyzicka a najmä psychicky náročná praca, prístup nadriadených, zlý kolektív, to všetko boli dôvody.
Od vtedy si nedokážem nájsť prácu, a mám taký pocit že je to kvôli mne, mám totiž nadváhu. Niekto si povie, no fajn, veď schudni, ale dať dole takých 40 kilogramov nieje vecou na par týždňov či mesiacov. Akonáhle prídem na pohovor resp. výberové konanie, z pohľadov zistím že šancu nemám.
Vzhľadom na moje vzdelanie (hotelová akadémia) nemám vysoké nároky, avšak predavačku čí dokladačku tovaru by som robiť nemohla, najmä preto že by som to nezvládala fyzicky. Najviac sa uchádzam o prácu admin. pracovníčky, do kancelárií však všade hladaju štíhle a pohladné ženy., to je aspoň môj názor.
Musím už na tom niečo zmeniť, s partnerom žijeme iba z jeho príjmu, ja sa snažím čo to si privyrobiť z domu, nieje to až také zlé avšak potrebujem TPP aby som mala potom aspoň normálnu materskú , raz.
Ako je to podla vás ?
nic si nenahovarajme, ludia su vizualne tvory a aj ked pri prijimani do zamestnania by sa malo prihliadat na ine veci, aj vzhlad je dolezity.
A ako spravne podotkla marse tu nadomnou, sedenie v kancli tvoju situaciu len zhorsi.
A pokusas sa schudnut, robis nieco preto? Teraz bey ohladu na robotu, ved ide hlavne o zdravie, 40 kil je uz poriadna zataz.
@marse možno to nieje riešenie, ale hladam taku pracu, ktoru budem zvladať, aby som tam nechodila so strachom a odporom ako to bolo v predošlom zamestnaní.
Samozrejme ku pasu, do vyorbnej linky atď. beru stále, ale uprimne by tom to nezvladala jednak, a ten plat čo maju som schopna zarobiť aj z domu mojou šikovnosťou.
@gabiiqa prvy krok, ze si si to uvedomila uz mas za sebou a teraz na druhy - stanovenie si datumu a ciela, si doma, tak cas na to mas 😉 drzim palce!
nemyslim, ze vsetko o tvojom velkom zadku a sirokych bokoch. skor o celkovom vyzarovani, o osobnosti, usmeve, pozitivnej nalade a pristupe, o stisku ruky, tone hlasu a tak
zas ked mas chlapa, nemozes byt tak otrasne tucna a skareda, ved nie nadarmo sa hovori, ze velka rit vie tiez ocarit ;)))
moja neterka je tiez taka baculka, ale je to smejo, srandista a je za kazdu prcu a je velmi oblubena ;))))
@gabiiqa to, ze haldaju do kanclov stihle je blbost, lebo moja stihla znama uz takuto rpacu halda 2 roky, prsoim pekne!......chyba nie je v nadvahe (az tak, si myslim)...ale v tom, ze nie si schopna (nechces) robit nic ine...ani ona nepojde predsa robit predavacku...pokladnicku...co by si na tom fyzicky nezvladla?......
druha vec, ak cchces teda robit nieco lepsie ako predavacku a pod. .....studuj!...za ten cas aspon jazyky....prstoklad, alebo aj VS...to je jedno...len nesed na zadku!
no a posledna vec....ak si myslis, ze je to aj v nadvahe ....tak schudni...neviem kolko vazis (ale pises o 40kg navrch...) fuuuu......kde nie je vola, tak to nepojde......a poviem ti ejdno...ide to.....poznam kopu takych.....uz si skusila? cvicis? upravila si stravu? chodis peso?.....ak ano, tak to pojde.....nemusis hned schudnut 40kg....ale da sa to a myslim, ze by ti to pomohlo zvysit sebavedomie...
vacsinou vsade beru na prvy dojem, a ano, u obeznych ludi (40 kg nad normálnou vahou) ten dojem nie je velmi pozitivny... a hlavne pre zamestnavatela to znamena urcity strach, ze ten clovek bude mat kopec zdravotných komplikacii, problemov...
Schudni kvôli sebe, kvôli zdraviu, je tu x skupin, kde sa kočky podporuju, napr. "cesta k mojej premene"
na zaciatok by aj to dokladanie tovaru malo zmysel, pohyb a este by ti aj platili...ja tiez pracujem v sklade a len prenasam, nosim, dokladam krabice a zijem, ked mi dojde auto s papierom tak vykladam krabice co maju 13 kg jedna, mam to odvazene a taketo krabice mam na 5 paletach a som na to sama, a to tiez nie som kulturista, ani vychrdlina.... sice nezarabam 600€ mesacne ale dokazem vyzit aj z toho co mam...
vidim, ze si z KE, tam sa vseobecne tazko hlada praca.. ja som sa tam tiez nevedela zamestnat, a to som stihla 🙂 nakoniec som sa prestahovala za pracou na zapad. Ale k veci - to, ze mas nadvahu a nezvladas fyzicky narocnejsiu pracu, ta obera o moznosti, ktorych je na vychode velmi malo. Ja by som ti rozhodne poradila schudnut, uz len kvoli svojmu zdraviu a dobremu pocitu zo samej seba. Ak sa chystas otehotniet, urcite by ti prospelo zhodit par kg. Co sa tyka prace, chce to len trpezlivost a posielat tolko CV, kolko sa len da. Mozno skusit predavacku s oblecenim, obuvou, to by nemalo byt az tak fyzicky narocne. .
v prvom rade mi vyšlo strasne alibistické 40kg sa nedá a veru že dá je tu plno mamičiek čo tak schudli a cvičili doma aj ja napr. jillian michaels za 4 mesiace 20kg bez jojo efektu vahu si držím už rok stale mám nadváhu ale kedže mám 2 zamestnania a dieťa nestíham sa teraz venovať cvičeniu samozrejme k tomu patrilo aj denne cvičenie určite neupadajte do depresii jasne že niekde sa kladie doraz na vyzor ale nadvaha nebude problém v prvom rade prejav,energia a dobrý dojem ja ako dokladačka tovaru zarobím cca 500€ + gastrače a veru mám viac ako napr. administratíva v štatnom sektore či zdravotné sestry,ak hcete niečo zmeniť skuste zmyšlanie prepačte ale ak niekto chce robiť a potrebuje prácu je mu jedno akú najde si zatial hocijakú a bude dávať dalej ponuky stale máte všade 3 mesačnú skušovbú dobu kedy môžete odísť za lepším.
@maria1989 ja dokladám tovar 12 rokov u nas nastupný plať je cca 398€ po odratani za listky dostaneš cca 370 tiež som začínala na cca teraz na eura 310€.ani v ba nedaju plat dokladačovi neviem aký kto má vyšší je to len odrobenými rokmi tak ale ked nemám robotu je jedno akú vezmem hgoci čo nebudem sedeť doma a nariekať. moj svokor na policii ako vodič autobusu zarabal 20r. do 400€ v bratislave podotýkam teraz robí olo vodica smetí a má 900€
@gabiiqa áno, problém je v tebe... nie v tvojej nadváhe ako si myslíš, ale v tvojom prístupe... toto nevládzem, toto nechcem, tak sa na mňa pozerajú, nedá sa schudnúť... tak seď doma a ľutuj sa...
nie je pravda, že do kancelárie chcú pekné štíhle baby, len neviem, čo si ty predstavuješ pod pojmom "práca v kancelárii" ... ak len nejaké popíjanie kávičky a surfovanie po nete, tak to si na omyle... inak naša účtovníčka je všetko možné len nie atraktívna blondínka, má cez 50 rokov, dobrých 130kg (ak nie viac) a večne mastné vlasy, ale VIE... len žiaľ, hotelová akadémia nie je predpoklad na prácu v kancelárii, to je taká lepšia škola pre budúcich čašníkov a kuchárov... ale to zas nie je nič pre teba, lebo to je veľa pohybu a bla bla bla, že? so strednou školou ťa nikto na post manažérky hotela nezoberie, na to zabudni...
byť tebou, tak na sebe zapracujem - ak máš pocit, že 40kg navyše je problém, tak schudni... ak máš pocit, že si s tým spokojná, tak buď aj naďalej, ale neľutuj sa a nepindaj, že to je dôvod, prečo nemáš prácu... a teda si rozmysli, čo vlastne chceš v tej kancelárii robiť a tomu prispôsob aj svoju kvalifikáciu (účtovníctvo, marketing, HR, payroll... ), lebo inak ťažko s tebou, ani z voza ani na voz...
@gabiiqa Tiež si myslím, že vysnívaná práca v kancelárii je v tvojom prípade ťažko dosiahnuteľná s tvojou školou, ja mám bakalára v odbore marketing a ja som tiež mala probém nájsť prácu v kancli. Hotelová akadémia je predsa pre čašníčky, prečo teda nejdeš robiť čašníčku? Alebo sa prihlás na výšku alebo aspon na jazykovku alebo kurz účtovníctva, inak do kanclu nemáš šancu sa dostať, ak teda nemáš žiadnu prax v kancelárii. Je kopa absolventiek ekonomickej školy, aj vysokej a aj tie ťažko hľadajú. Moja kamoška si spravila popri robote vysokú a teraz ju zobrali robiť do banky, mimochodom má tiež peknú nadváhu, možno aj viac ako ty a krásavica tiež zrovna nie je. Ale ona je veľmi príjemná osoba, proste z nej dačo vyžaruje, ľudia ju majú radi. Držím ti palce.
predsudky nema tvoje okolie, ale ty. a priori ides na pohovor s tym, ze neuspejes, lebo mas nadvahu a to povazujes za hlavny dovod, preco neuspejes. nie je to pravda. uvedom si, ze prve, co v zasade rozhodne, je signal, ktory vysles ludom pri vstupe do miestnosti, naslednym pozdravom, sposobom podania ruky, gestami, recou tela. az potom pride na rad verbalny prejav. ver mi, mam za sebou dost pohovorov z tej druhej strany, aby som vedela, o com hovorim. poznam kopu uzasne sarmantnych moletiek, ktore svoje kilecka nosia so sarmom a hlavne! vyzaruje z nich sebavedomie a spokojnost samych so sebou.
druha vec je tvoj pocit samej zo seba, tvoje zdravie (na 1. mieste), kondicia - fyzicka a s tym suvisiaca psychicka. ak nemas zdravotny problem, tak zhodit tie kila je dolezite nielen kvoli praci, ale kvoli sebe, mlada nebudes naveky a za cas pridu problemy, ktore ta mozu vyrazne obmedzit na kvalite zivota a tiez pri udrzani si prace. toto si musis uvedomit, pracovat na tom a uvidis, co to urobi s tvojim egom a nasledne s okolim.
@gabiiqa práca sa dnes hlavne v administratíve hľadá ťažko, ale nie je to nemožné, treba skúšať....a aj baculky sa vedia pekne obliecť, upraviť, byť príjemné - v tom to nie je...skôr v tom, že na to zvaľuješ neúspech pri hľadaní....skús sa zamerať na konkrétnu prácu, napr. účtovníctvo, poprípade sa dovzdelávať, hľadať aj možnosti práce na živnosť a nevzdávať sa, určite to pôjde
@gabiiqa nie, okolie nemá problém, to ty, si zakomplexovaná, nechceš nič poriadne robiť, len sedieť na zadku a takto si robotu nenájdeš, radšej budeš doma vyplakávať, aký je svet nespravodlivý, namiesto toho, aby si pohla zadkom a zobrala robotu, čo myslíš, ako asi pôsobí tvoj životopis na zamestnávateľa? keď tam máš takéto okná kvôli tomu, že nezvládaš robiť?
mam znamu, ktora ma tiez nadvahu, ale je to prijemna komunikativna baba a doslatala skvelu administrativnu pracu.
Nie je to len o vahe, treba sa pozitivne naladit, spravit si cnost aj zo svojich kil a verim, ze si pracu najdes. A co sa tyka fyzickej prace ja som male utle ziena, ale napr. dokladacku by som sla robit uplne v pohode, aspon by som mala fitko za ktore mi este platia 🙂
Skor si myslim, ze problem nie je v tvojich kilach, ale v tvojom pristupe. Ak si sa uz ty sama dopredu odpisala, nemozes cakat, ze ti niekto da sancu.
Tento vikend som pocula vetu, ktora je velmi pravdiva. "Okolie ti tvoju hodnotu nevytvori, len ti potvrdi hotnotu ktoru ty mas sama o sebe."
problem je v tebe a nie ze v kancelarii hladaju chude...s hotelovkou moc terna ana pohovoroch do kancelarie nespravis , mozno este tak recepcnu a uprimne tam treba rezprezentovat mozno nie 50kilami ale vyzarovanim....a jazykmi...a vela ludi pride na pohovor ale su tam oelbo musia anie lebo chcu....ak by si naozaj chcela arobit vezmes hocico...a nie to nemozes lebo je to fyzicka praca, ono nemozes leob nie je dobry kolektiv...atd...a cas pokial si doma a nerobis venuj tomu aby si bola pre zamestnavatelov atraktivna, studuj, jazyky ak chces robit v kancelarii tak urctovnictvo, ci administrativne prace, a musim zial spomenut aj to ze 40kil nadvahy skodi hlavne tvojmu zdraaviu, klbom, srdcu a aj sebavedomiu....
Napr. v takom lidli máš 450-500 eur plat bežne (podľa toho aké smeny vyjdu, lebo za prácu v nedeľu máš viac), dokladáš tovar, si v pokladni a na pekárni. Fyzická námaha by ti len pomohla

@gabiiqa Určite istým sposobom sa dava aj na výzor v praci..ale zase nie je nadvaha ako nadvaha...a myslis ze do kancelarie hned sadnut je riesenie?