icon

Je šanca získať späť bývalého manžela?

6. nov 2023

Mala som nádhernú rodinu, manžela, ktorého mi každý závidel (taký miestny "Lamač sŕdc"). Dve deti, krásny byt..medzi deťmi máme takmer 3rocny rozdiel, cize som na materskej bola 6 rokov. Sama. Manžel väčšinou v práci a ja v jednom kolotoči. Našťastie, keď to už bolo zle, manžel vzal deti na chatu a ja som zvolala kamošky. Skončili sme v bare. Tam som sa zoznámila s jedným mužom. Manzela som podviedla. A nie raz. Ťahali sme to celých 5 mesiacov až raz nás manžel načapal. Rozviedli sme sa. S milencom sme to ukončili. Prešiel rok a ja som dnes videla exmanžela na rande s jednou ženou od nás z mesta. Ten pohľad ma zlomil. Ja viem, že som urobila fakt zlé veci, rozbila som rodinu. On so mnou vôbec nekomunikuje, výlučne len o deťoch. Pri nej sa dnes usmieval, bol šťastný. Ja viem, asi nepochopite, čo sa vo mne odohráva. Žiarlim. Tak strašne žiarlim. Myslíte že je nejaká šanca na nápravu?

Strana
z3
janinah
6. nov 2023

Nemyslím....

dzulli1980
6. nov 2023

Proste si to posrala ... bol by hlúpy, keby si s Tebou znovu začal ... nezaslúžiš si ho.

thoughtfulweirdo
6. nov 2023

Dúfam, že si nachystaná na tú sprchu, čo tu dostaneš 🙂 ja ťa lynčovať nepotrebujem, ľudia robia chyby, za chyby sa však potom platí. Táto bola veľká a osobne si myslím, že tu už šanca nie je. Je čas pozerať dopredu.

subartic
6. nov 2023

priznaj si chybu , odpusti si , obráť list a buď lepším človekom , nie kvôli exmanželovi ale kvôli sebe. Vrátiť to už nevrátiš , venuj sa deťom a sebe a časom niekoho nájdeš. Tam už cesta nevedie.

reanda
6. nov 2023

to je ako lacna telenovela.. manzela ti kazdy zavidel 🙄

subartic
6. nov 2023

@reanda tak sú takí muži , len ich je málo .

slovakboy
6. nov 2023

To že si ho videla s ňou šťastného je len tvoja domnienka. Stále je otec tvojich detí. Keď budeš prosiť a kajať sa za to čo si mu urobila, môže ti odpustiť a skúsiť to znova. Buď na neho stále milá a dávaj ňu najavo že ho máš stále rada a tamto veľmi ľutuješ.

reanda
6. nov 2023

@subartic nepochybujem, ze su taki muzi, ale dufam, ze nie su taketo zeny.. ten opis, to je ako keby to vyplula umela inteligencia.. vsak je to total bez duse 😝

h2
6. nov 2023

A to si si uvedomila až teraz, keď si ho videla s inou? Tak aspoň vieš, ako sa cítil on, keď ťa pristihol s milencom. Vlastne, on sa musel cítiť ešte 100x horšie, lebo ste boli manželia. Dnes je on slobodný a tým, že ide na rande, nikoho nepodvádza. Zmier sa s tým.

subartic
6. nov 2023

@slovakboy popravde ako žena by som o toto nestále. Stále sa kajať ( dokedy - rok , dva , desať ) , neustále vyškerená . Odpustenie je otázkou dvoch strán . jednej aj druhej .

reanda
6. nov 2023

@subartic opis 'nadhernej rodiny' - dve deti, krasny byt a manzel - miestny lamac srdci, ktoreho jej kazdy zavidel.. ty vole, to by aj steelova lepsie napisala 😀

molly2021
6. nov 2023

@slovakboy jasné, prosiť a kajať sa 😅 a zhnusi sa mu ešte viac než doteraz. Už len toto jej pomôže.

subartic
6. nov 2023

@reanda tak je to sladké ako prasa ..ale tak polovička príbehov tu začína , mám dve nádherné krásne zdravé deti a dobrého muža , len ma akosi tam dole svrbí .

lalenka33
6. nov 2023

Chyba sa môže stať raz a nie opakovane 5 mesiacov.
Krásny byt, lámáč sŕdc a 5 mesiacov ho podvádzaš. Daj mu pokoj nech je šťastný s inou.

autor
6. nov 2023

@slovakboy on ale na mňa vôbec nereaguje. Aj keď mu volám kvôli škole, krúžkom, chorobám deti a začnem aj inú tému (napr.ako sa mu darí v práci, ako sa majú rodičia...)...on proste vypne. Keď sa stretneme, na mňa sa ani nepozrie.....

slovakboy
6. nov 2023

@subartic no stále to robiť určite nie. Ale prečo by sa nemohla ponížiť keď si je vedomá svojej viny? Je to len pomoc jemu aby jej odpustil. Niekto nedokáže odpustiť a potom ani kajanie sa nepomôže. Nemôže ostať teraz hrdá. Prosiť nie je hanba. Ďakovať nie je hanba a odpúšťať nie je hanba. Ani prosiť o odpustenie. Veď to je základná výbava kresťana.

hendikep
6. nov 2023

neverim ze to je real, a ak ano tak podla mna nemas sancu … podla toho co opisujes ma na Teba averziu …

slovakboy
6. nov 2023

To je dobre že sa na teba nepozrie. Znamená to že mu nie si ukradnutá a že stále sa hnevá. A aj trucuje a trošku je rád že teraz ty trpíš. Ako znášal to vtedy keď sa to stalo? Hneď požiadal o rozvod? Výčitky? Obviňovania? Žiarlil? Kontroloval ťa?

subartic
6. nov 2023

@slovakboy myslím že už o odpustenie prosila v čase rozvodu , teraz na to už nieje priestor. Aj prosenie má svoje limity , aj to kajanie . Je čas obrátiť list , odpustiť sebe a ísť ďalej . Jej muž jej odpustiť nechce, len sa zaborí ešte hlbšie do bahna.

h2
6. nov 2023

@slovakboy Ale on jej nechce odpustiť, nechce ju späť. Divíš sa mu? Ako by s ňou mohol ďalej žiť, keď ho zradila? Ako by s ňou mohol mať sex, keď ho ona mala 5 mesiacov s iným? Ona za ním neprišla s tým, že by sa priznala, oľutovala a chcela odpustenie. On ich pristihol. A ešte aj potom bola s milencom, rozišli sa až po čase. Teraz ho chce len preto, že milenca už nemá. Ty by si chcel takú ženu?

subartic
6. nov 2023

@h2 tak dá sa , ľudia odpúštajú horšie veci ako nevera. Len to musia chcieť obaja . Niekedy ani ten čo podvádza o odpustenie nestojí .

sade88
6. nov 2023

On si zasluzi lepsiu, zmier sa s tym.

h2
6. nov 2023

@subartic Ale v tomto prípade to na odpustenie a návrat nevyzerá. Ak by pripúšťal takú možnosť, aspoň by sa neboli hneď rozvádzali. Navyše, on už si hľadá novú známosť.

subartic
6. nov 2023

on ale na mňa vôbec nereaguje. Aj keď mu volám kvôli škole, krúžkom, chorobám deti a začnem aj inú tému (napr.ako sa mu darí v práci, ako sa majú rodičia...)...on proste vypne. Keď sa stretneme, na mňa sa ani nepozrie.....

a je ti toto treba ? Potrebuješ toto zaživať ? Pochybila si , to je pravda, ale načo ešte viac a viac sa ponižovať. Deti sa majú tak a tak sú choré , ahoj a zlož . Čas všetko zvyčajne otupí .

slovakboy
6. nov 2023

@h2 ja netvrdim že sa to podarí ale za pokus to stojí. Neviem či by som chcel takú ale ani neviem či by som nechcel. Keby bola ako pred tým tak prečo nie? Veď pred tým spolu žili a fungovalo im to. Nevera je silne zranenie skôr by som chcel vedieť či ma ozaj ľubi v dobrom aj v zlom alebo len chce ten pekný život. A to je aj moja rada ho presvedčiť o svojej láske a nie len chcem chcem chcem. Ak ho skuticne miluje tak si zaslúži ten vzťah aby fungoval ďalej

subartic
6. nov 2023

@h2 áno , viem že nevyzerá . Preto píšem že odpustenie musia chcieť obaja. Tu on o to nestojí , tak to treba nechať tak , obrátiť list a žiť ďalej svoj život najlepšie ako vie . Nikoho nezabila, nezmrzačila , len jednoducho porušil manželský sľub . Potrestaná je a netreba trestať a mučiť sa ešte viac.
Mne urobil muž horšie veci , odpustila som mu , lebo som chcela. On nechce, treba to rešpektovať.

h2
6. nov 2023

@slovakboy Naozaj si myslíš, že je možné niekoho ľúbiť v dobrom aj zlom a pritom ho dlhodobo podvádzať s iným?

marianarem
6. nov 2023

Ked ma niekto nadhernu rodinu a uzasneho manzela, tak vacsinou nema potrebu ani jednorazovo podviest, nieto este udrziavat paralelny vztah. Nieco u vas nebolo v poriadku a nieco ti na vasom vztahu nevyhovovalo. Otazka teda je, ci naozaj exmanzela chces, lebo ho mas stale rada a zda sa ti ako najlepsi partner, alebo ci sa ozvala jesitnost, ked si ho videla s inou. Tiez je otazka, ci chces exmanzela a presne taky vztah, aky ste mali predtym, alebo by si vlastne chcela uplne iny vztah (v ktorom by si nemala potrebu podvadzat).
Kazdopadne ja som uz videla vselico vo vztahoch, sanca vzdy je, ale povedala by som, ze velka nie je.

deedol
6. nov 2023

@slovakboy uprimne, poznam taku babu, co sa takto "snazila" o svojho byvaleho (nepodviedla ho, neboli manzelia, nemali spolocne deti, len spolu dlho chodili a potom sa rozisli - ona si potom nasla ineho, s tym jej to nevyslo, a tak sa opat upriamila na svojho ex). s tym jej ex to vobec nepohlo, on ju uz skratka nechcel a mohla sa vtierat akokolvek, skor ho to odpudzovalo. presne skusala nahodne stretnutia na roznych akciach, "nevinne" telefonaty o niecom, ktore potom presli do osobnejsej roviny, ale jeho to vlastne len otravovalo.

autorka, moj nazor je, ze sa s tym musis zmierit a ist dalej, nemyslim, ze sa to da napravit.

lindous
6. nov 2023

Ono to asi nebolo také ideálne a nebola si s ním perfektne šťastná, keď si ho 5 mesiacov podvádzala...nejdeš si tak trošku spomienkový optimizmus?… podľa mňa je na čase tiež spraviť hrubú čiaru a ísť ďalej, muž ti dáva jasne najavo, že nemá záujem…raz možno odpustí, ale dať sa zase dokopy je niečo iné… a vlastne naozaj by si to chcela alebo sa v tebe prebudila žiarlivosť proste?

Strana
z3