Je správne obmedziť návštevy novorodenca?
Ahojte.
Babky,babičky,starke...kto ako to ma🤷♀️
Je v poriadku,keď vám vaša dcéra privedie na svet dietatko-vase vnúčatko a vy ako "babka" mate od vlastnej dcéry nastavene presne pravidlá kedy môže prísť pozrieť svoje vnucatko ci vlastne aj dcéru.Je v poriadku nevidieť vlastne vnúča aj 3 týždne ale ze vôbec?Ani baštová v nemocnici,ani doma.
Chapem-sestonedelie...atď....bacily atď....no ruku na srdce my matky co sme rodili x rokov do zadu.Neboli vtedy baktérie?Šestonedelia?A babky s veľkým očakávaním hneď prišli aj do nemocnice a celé rodiny sa tešili z príchodu nového člena rodiny.To už vymrelo?Dnes môže matka navštíviť svoju dcéru a jej dieťa len po dohode?To co je za dnešnú mládež a preafektovane mladé mamičky.
Nie,netvrdím,že hneď nabehnúť a pusinkovat dieťa s kašľom ci rovno chrípkou....ale toto?
@anonym_autor ja asi nerozumiem tejto obsesii ukazovat babatka. 6 tyzdnov za mna patri len matke a jej dietatu. to, ze niektora v pohode dava navsetvy je podla mna rovnako tak ok ako aj vyhradenie si potrebneho casu pre seba. ja som vyuzila 6t len pre seva, dceru a muza. uprimne si neviem predstavit s opuchnutymi ceckami, spankovou deprivaciou a krvacajucim natrhnutym medzinozim, ktore potrebuje sprchovat po kazdej navsteve toalety, vitat akekolvek navstevy. proste nie. ale moja svokra aj mama su respektujuce osoby a napriek tomu, ze mi tento cas dopriali maju s vnuckou vyborny vztah, travia spolu vela casu. uz su to roky, ale keby som mala dalsie dieta urcite vyuzijem opat cas pre seba a dieta v takom rozsahu ako budem potrebovat. zamysli sa nad sebou. lebo s takymto pristupom, ked vidis iba seba aj v case, ked dcera prechadza tak silnym obdobim, vam moze narusit vase vztahy natrvalo.
Keby si bola tak chapajuca matka a babka tak sedis doma na zadku, prevolas max cez videohovor a nechas im pokoj aky potrebuju. Navar nieco chutne a dones im, bez navstevy a vysedavania, dones jedlo k dveram a chod domov, vyckaj, zziju sa s babätkom a zavolaju ta. Akoze co tam chces itak robit pri 3 tyzdnovom?! Ved bud spi, alebo sa dojci, ci krmi. . Zboznujem take preafektovane do seba zahladene babky.
Osobne moja matka je cislo sama o sebe k tomu sa vyjadrovat nebudem co vycapila. Ale svokra sa zachovala az nad mieru dobre, chapavo, zaco som velmi vdacna a vazim si ju za to.
Pokial sa zena po porode citi na navtevy, nech ich ma aj hodinu po porode. Ak sa na ne neciti hned ale az po nejakom case, nech ten cas pre seba ma. Preboha zeny ! Neexistuje zranitelnejsie obdobie pre zenu ako obdobie po porode. Kazda to inac preziva, skuste byt k sebe viac ohladuplne.. oto viac ma to mrzi, ak vlastna matka nedokaze byt k dcere natolko ohladuplna a chapava..

Nepríde mi to v poriadku, moja mama k nám prišla ešte v deň, keď som prišla z pôrodnice , doniesla mi moje obľúbené jedlo. Dcéra spala v postieľke a len nakukla na ňu od dverí. Prišla v prvom rade za mnou , ponúkla mi pomoc atď. Svokra prišla po dvoch týždňoch. Staršiu moja mama strážila ako týždňovú, keď som musela odbehnúť k lekárovi na kontrolu a nechcela som ju ťahať so sebou.