Je správne obmedziť návštevy novorodenca?
Ahojte.
Babky,babičky,starke...kto ako to ma🤷♀️
Je v poriadku,keď vám vaša dcéra privedie na svet dietatko-vase vnúčatko a vy ako "babka" mate od vlastnej dcéry nastavene presne pravidlá kedy môže prísť pozrieť svoje vnucatko ci vlastne aj dcéru.Je v poriadku nevidieť vlastne vnúča aj 3 týždne ale ze vôbec?Ani baštová v nemocnici,ani doma.
Chapem-sestonedelie...atď....bacily atď....no ruku na srdce my matky co sme rodili x rokov do zadu.Neboli vtedy baktérie?Šestonedelia?A babky s veľkým očakávaním hneď prišli aj do nemocnice a celé rodiny sa tešili z príchodu nového člena rodiny.To už vymrelo?Dnes môže matka navštíviť svoju dcéru a jej dieťa len po dohode?To co je za dnešnú mládež a preafektovane mladé mamičky.
Nie,netvrdím,že hneď nabehnúť a pusinkovat dieťa s kašľom ci rovno chrípkou....ale toto?
@emjee
to vážne by si otočila vlastnú matku vo dverách? že by si ju ani na 5 min. nepustila do bytu?
👎👎👎
@mondolina ja nie, ale autorkina dcera autorke jasne dala najavo, ze si nezela v najblizsej dobe navstevy, preco to proste nemoze respektovat? Ona ocakava respekt ako novopecena babicka a svoju dceru nevaha znevazovat este aj na fore
@anonym_8c7ee3 nadávať?Urcite nie.A manipulatorka tiež nie som.Som len sklamaná matka,ktorá celé tehotenstvo prežívala so svojou dcérou,lebo to až tak dobre nedávala....a tešila som sa na to svoje vnucatko a keď to prislo-tak nič.To pochopí len matka,ktorá si niecim podobným prešla.
@anonym_autor nabudúce máš ponaučenie, že nemáš písať na MK. Tu sa totiž zlietnu ako supy a dostaneš naložené až až ...ale neboj, keď pôjde dieťa do škôlky a bude každú chviľu choré, na to budeš dobrá ...
@mondolina ja nie, ale autorkina dcera autorke jasne dala najavo, ze si nezela v najblizsej dobe navstevy, preco to proste nemoze respektovat? Ona ocakava respekt ako novopecena babicka a svoju dceru nevaha znevazovat este aj na fore
@emjee
tak potom prečo jej to radíš. že má vývar odovzdať medzi dverami.
Nie je nič horšie ako žena, ktora nedokaže inu ženu pochopiť a akceptovať. A o to horšie ak ide o matku a jej dceru.. Fakt ma mrzi, že poniektore ste babky tak zahľadené do seba, že vam je vaša dcera po porode tooootalne ukradnuta, hlavne že vy uvidite vnuča. Vobec vas nezaujima, čo po porode chce a potrebuje, porodi a automaticky sa zavrhne do kuta a všetkych zaujima iba novorodenec.. škoda že časom, ako dieťa rastie, presne tieto babky strácaju zaujem o vnučatko..
Vzťah s dieťatkom, vnučatkom, nieje podmieneny okamžitou navštevou v prve dni čo je doma, ale časom, ktory s nim stary rodič trávi v priebehu dní, rokov.. To že vnuča neuvidite prve dni po narodeni, možno aj tyždne, lebo budete akceptovať to že vaša dcera chce kľud po porode, neznamena, že vas vaše vnuča bude mať menej rado, a bude mať s vami horší či žiaden vzťah.
@emjee
to vážne by si otočila vlastnú matku vo dverách? že by si ju ani na 5 min. nepustila do bytu?
👎👎👎
@mondolina predstav si, ešte žijú aj staršie generácie, ktoré sú rozumné a skutočne sa otočia na prahu a odijdu, konkretne moja babka, 70+, po porode mi volala, čo nám môže navariť, s usmevom doniesla až pred dvere jedlo, odovzdala mužovi, odišla domov stým, že príde, až malá trošku podrastie, ubudlo z nej ? nie, absolutne, a my si ju ešte viac vážime za to, že dokazala akcpetovať, že sme prve dni doma chceli byť sami.
@emjee
tak potom prečo jej to radíš. že má vývar odovzdať medzi dverami.
@mondolina napisala som jej "Ak chces zlepsit vztahy, prenesies sa cez toto opravnene rozhodnutie tvojej dcery a namiesto hnevu jej posli napr. dobry vyvar." Kludne nech jej posle kvety, vineu, ... co len chce. Ma dceru, ktora sa stala matkou a stiahla sa, lebo citi, ze sa vsetci zaujimaju iba o dieta. Ak chce novopecena babicka ukazat dobru volu, bude sa zaujimat predovsetkym o svoju dceru (napr. aj takymi gestami ako je respektovanie jej rozhodnutia a poslania niecoho, co je IBA pre dceru). Ak by sa snazila s vyvarom natlacit dnu, bude to dcera vnimat len ako fintu, ako vydieranie.
@mondolina napisala som jej "Ak chces zlepsit vztahy, prenesies sa cez toto opravnene rozhodnutie tvojej dcery a namiesto hnevu jej posli napr. dobry vyvar." Kludne nech jej posle kvety, vineu, ... co len chce. Ma dceru, ktora sa stala matkou a stiahla sa, lebo citi, ze sa vsetci zaujimaju iba o dieta. Ak chce novopecena babicka ukazat dobru volu, bude sa zaujimat predovsetkym o svoju dceru (napr. aj takymi gestami ako je respektovanie jej rozhodnutia a poslania niecoho, co je IBA pre dceru). Ak by sa snazila s vyvarom natlacit dnu, bude to dcera vnimat len ako fintu, ako vydieranie.
@emjee zbytocne to tymto budes vysvetlovat.. ony vidia len ublizenu seba, lebo nemozu vidiet vnuca.. 😒
Etste ma napadlo jedno ,netreba sa v takýto chvilach prispôsobiť tímu zraniteľnejšími človeku ?
V tomto prípade je to čerstvo rodiaca matka a akceptovat žiadosť o kľud ak to tak potrebuje?
Koľké mate len migrénu a nedokážete vtedy zniesť vlasne deti a chcete kľud
@anonym_autor tvoja dcéra priviedla na svet svoje dieťa, o jeho výchove rozhoduje ona a otec dieťaťa. Je na svete len tri týždne, opýtala si sa jej vôbec ako sa má ona a bábo? Či nepotrebuje pomoc? Niečo doniesť, vybaviť? Namiesto tlačenia sa na návštevu povedz, že si tu pre ňu a nevyhrážaj sa budúcim nezáujmom. Inak ho uvidíš najskôr na Vianoce.
@anonym_autor nie, nie je. Mňa boli aj spolu vyzdvihnúť v pôrodnici. Bolo krásne, tak sme sa spolu aj prešli. Mama rešpektovala, co ma a co nemá robit. Starala sa aj o mňa, mala som ťažký porod. Takže bola u.nas od prvej chvíle prakticky celý deň. Žiadny problém.
Za mňa je chore takto uplne všetkých odstrihnut. Keď sme boli vonku, boli pozrieť v kočíku aj iní, nikto sa malého nedotykal, nekychal a pod. Nechápem, prečo by ho nemohli vidieť na prechádzke.
@anonym_0b98e2
@sisa_s vlastná dcéra,aby nedovolila vidieť svojim rodičom vlastne vnucatko???Keď sama celý život dostala všetko od rodičov a celý jej život mala ako v bavlnke vďaka rodičom?Zrazu sa vydá a zabudne na všetko?Každá matka sa teší keď jej dieťa privedie na svet dieťa.Je samozrejmosťou,ze ho chce vidieť a podobne.Ale na druhej strane urcujte si tie vaše pravidlá a potom sa nečudujte,že časom aj ta babka stratí záujem o vnúča,keďže ho môže vidieť možno 3-krat v roku🤷♀️vzťah žiaden a potom si tu mamičky budete vypisovať a sťažovať sa,akk vaše matky ci svokry kašlú na vaše deti a pod.Ale,keď budete samé nz našom mieste-pochopite.
Teraz sa piplate s dietatom-keby ste mohli-aj dychate za nich...ale deti sme mali aj my-vas.A vychovávali xme vás inak.
Dnes robíte za svoje deti všetko...vychovavate jedincov,ktorí bez vás neskôr nič nedokážu.A kľudne mi tu teraz nadávajte tie co ste sa našli .
@anonym_autor neboj, počkaj dva tri roky a na stráženie budeš už dobrá 😉 a nie, takáto separácia nie je v poriadku.
Mne mama pomáhala, bez môjho povolenia sa ale ani jednej nedotkla. Na prvú návštevu prišla dokonca sama s ruskom. Som sa jej spytala, či jej šibe 😁
@anonym_autor podla mna to OK nie je (deti nemam),ved nejake spolocne tesenie sa z dietata ktore obe lubite.. podla mna by bola OK mala navsteva raz za par dni (do pol hodiny) bez komentarov co robi mlada mamicka zle a bez ocakavania kavicky a kolacika, proste navsteva
@anonym_autor inak teraz ma napadlo, že keď sa narodil najmladší brat, tak som aj so sestrou bola akurát v tabore. Videli sme ho ako cca.3 ročného. Navyše, sestra došla domov so zápalom pľúc. Ja som tiež bola prechladnuta. Mohli sme sa na neho pozrieť akurát tak od dverí, ale podľa tuto niektorých nás asi mala mama vyhodiť na ulicu, lebo čo ak ho nahodou nakazíme, ze? No a čuduj sa svete, neochorel.
@anonym_autor inak teraz ma napadlo, že keď sa narodil najmladší brat, tak som aj so sestrou bola akurát v tabore. Videli sme ho ako cca.3 ročného. Navyše, sestra došla domov so zápalom pľúc. Ja som tiež bola prechladnuta. Mohli sme sa na neho pozrieť akurát tak od dverí, ale podľa tuto niektorých nás asi mala mama vyhodiť na ulicu, lebo čo ak ho nahodou nakazíme, ze? No a čuduj sa svete, neochorel.
@anonym_378cd8 3rocneho? 🧐
@anonym_378cd8 3rocneho? 🧐
@anonym_35a88f jezisi, preklep 🤦♀️ 3 tyzdnoveho samozrejme. Dik 👍
Môj muž pracuje preč takze posledné týždne pred pôrodom som bývala u mami. Muž mal prísť domov týždeň pred pôrodom, no syn sa vypýtal presne deň predtým ako ocko prišiel. Takze mama má viezla do pôrodnice aj bola pri pôrode. Muž bol doma 10 dni a odišiel do prace. Ja som mala doma dvoch školákov a novorodenca. Takze za každú sekundu čo mama prišla a pomohla mi som bola vďačná. Širšiu rodinu som si domov pustila až po šestonedelí.
Pre mna je to zvlastne, nasi vnucata videli už v porodnici a hned prvy den prisli na kavu. Nie na dlho, ale babka sa parkrat do tyzdna po praci zastavila a deti ponosila, pohrala sa. Zas povedzme si, takto male deti sa meni kazdy tyzden, ja som rada, ze tie zmeny videli a ze deti ich od mala vnimali a maju pekny vztah. A teraz ked su skolkari priskocia ked treba postrazit a pod. Dceru respektuj, no 3 tyzdne by sa krivdilo aj mne.
@earlgrey nehovorim, ze mna konkretne, ale napisala si "tieto tu bosorky z MK a ich cenné rady vedia slabším jedincom veľmi mozog poblázniť" cim dehonestujes jednak tie, co sem pisu, ze su bosorky, jednak tie, co sa na MK chodia poradit ako slabsie jedince, ktorym mozno mozog poblaznit.
@emjee
Ale ona to nemyslela na uplne vsetky zeny (citaj s porozumenim 😉) ale tie ktore myslela ich vystihla uplne presne a do bodky 👍👏
Keby si bola tak chapajuca matka a babka tak sedis doma na zadku, prevolas max cez videohovor a nechas im pokoj aky potrebuju. Navar nieco chutne a dones im, bez navstevy a vysedavania, dones jedlo k dveram a chod domov, vyckaj, zziju sa s babätkom a zavolaju ta. Akoze co tam chces itak robit pri 3 tyzdnovom?! Ved bud spi, alebo sa dojci, ci krmi. . Zboznujem take preafektovane do seba zahladene babky.
Osobne moja matka je cislo sama o sebe k tomu sa vyjadrovat nebudem co vycapila. Ale svokra sa zachovala az nad mieru dobre, chapavo, zaco som velmi vdacna a vazim si ju za to.
Pokial sa zena po porode citi na navtevy, nech ich ma aj hodinu po porode. Ak sa na ne neciti hned ale az po nejakom case, nech ten cas pre seba ma. Preboha zeny ! Neexistuje zranitelnejsie obdobie pre zenu ako obdobie po porode. Kazda to inac preziva, skuste byt k sebe viac ohladuplne.. oto viac ma to mrzi, ak vlastna matka nedokaze byt k dcere natolko ohladuplna a chapava..
@anonym_618fce žasnem.
Jedlo odniesť pred dvere a odísť...
Viete čo,potom sa ženy nečudujte a vy nevypisujte na koníka o tom,ako vaše mamky ci svokry nejavia záujem o vlastné vnuca🤷♀️Porovnávania kto doprava aké darčeky a ci vôbec.Preco sú tu takéto diskusie??Je ich málo?Nie.No ruku na srdce matky-ked sa zrazu cítite ako úplne cudzí človek a nič iné neostáva,len čakať na pozvanie..Tak si to skúsme teda otočiť.
Nie,nepôjdem búchať na dvere.Ani nevyvolávam. Trápi ma to vo vnútri a preto táto diskusia.
Vyrastala som v rodine,kde sme mali veľmi dobre vzťahy.Do čierneho dňa,keď idem k rodicom-citim ten "domov".Rodicia ku mne mohli chodiť kedy len chceli-rovnako svokrovci.Bez pozvania.A vždy som sa potešila každej návšteve a trvá to stále.
Skúste sa mladé maminy zamyslieť samé nad sebou.Lebo neskôr tu budete písať vy a sťažovať sa na matky a svokry.
Pekný večer.
@earlgrey nehovorim, ze mna konkretne, ale napisala si "tieto tu bosorky z MK a ich cenné rady vedia slabším jedincom veľmi mozog poblázniť" cim dehonestujes jednak tie, co sem pisu, ze su bosorky, jednak tie, co sa na MK chodia poradit ako slabsie jedince, ktorym mozno mozog poblaznit.
@emjee Veď som len pravdu napísala, veľa bosoriek tu je 🤷♀️
@anonym_618fce žasnem.
Viete čo,potom sa ženy nečudujte a vy nevypisujte na koníka o tom,ako vaše mamky ci svokry nejavia záujem o vlastné vnuca🤷♀️Porovnávania kto doprava aké darčeky a ci vôbec.Preco sú tu takéto diskusie??Je ich málo?Nie.No ruku na srdce matky-ked sa zrazu cítite ako úplne cudzí človek a nič iné neostáva,len čakať na pozvanie..Tak si to skúsme teda otočiť.
Nie,nepôjdem búchať na dvere.Ani nevyvolávam. Trápi ma to vo vnútri a preto táto diskusia.
Vyrastala som v rodine,kde sme mali veľmi dobre vzťahy.Do čierneho dňa,keď idem k rodicom-citim ten "domov".Rodicia ku mne mohli chodiť kedy len chceli-rovnako svokrovci.Bez pozvania.A vždy som sa potešila každej návšteve a trvá to stále.
Skúste sa mladé maminy zamyslieť samé nad sebou.Lebo neskôr tu budete písať vy a sťažovať sa na matky a svokry.
Pekný večer.
@anonym_autor Začínam postoju tvojej dcéry rozumieť. Nemôžeš si veci vynucovať psychickým vydieraním. Ani tvoj názor, že keď nemôžeš prísť teraz, neprídeš ani v čase núdze, keď to bude tvoja dcéra potrebovať, nie je v poriadku. To, že ty si vyrastala v čase, kedy bol názor širokej rodiny podstatnejší než ten tvoj, neznamená, že tak musí žiť aj tvoja dcéra. Dnes už našťastie ľudia dávajú do popredia svoje záujmy a "ale čo si ostatní o nás pomyslia:" je na ústupe. Moja mama bola v pôrodnici a prišla pozrieť vnúčatá hneď ako sme prišli domov. Ale viem, že ak by som si to nepriala, rešpektovala by ma a dokonca aj ten vývar priniesla. Ak by mala postoj ako ty a chcela ma citovo manipulovať, nepustila by som ju k nám rovnako ako nechce tvoja dcéra pustiť teba. Zamysli sa nad sebou a možno prídeš aj na to prečo vítaná nie si.
@anonym_0b98e2
@sisa_s vlastná dcéra,aby nedovolila vidieť svojim rodičom vlastne vnucatko???Keď sama celý život dostala všetko od rodičov a celý jej život mala ako v bavlnke vďaka rodičom?Zrazu sa vydá a zabudne na všetko?Každá matka sa teší keď jej dieťa privedie na svet dieťa.Je samozrejmosťou,ze ho chce vidieť a podobne.Ale na druhej strane urcujte si tie vaše pravidlá a potom sa nečudujte,že časom aj ta babka stratí záujem o vnúča,keďže ho môže vidieť možno 3-krat v roku🤷♀️vzťah žiaden a potom si tu mamičky budete vypisovať a sťažovať sa,akk vaše matky ci svokry kašlú na vaše deti a pod.Ale,keď budete samé nz našom mieste-pochopite.
Teraz sa piplate s dietatom-keby ste mohli-aj dychate za nich...ale deti sme mali aj my-vas.A vychovávali xme vás inak.
Dnes robíte za svoje deti všetko...vychovavate jedincov,ktorí bez vás neskôr nič nedokážu.A kľudne mi tu teraz nadávajte tie co ste sa našli .
@anonym_autor
@anonym_autor sama pises ze si dcere dala vsetko.... asi si to robit nemala... nieco si pokazila asi... a to emocionalne vydierania ze stari rodic neskor strati zaujem o vnuca... to je typicke... stara generacia rada emocionalne vydierala.... a stara generacia si mysli ze starat sa o clena rodiny je ich zmysel zivota... ty si si dieta vychovala ako si najlepsie vedela, nechaj dceru nech robi ako uzna za vhodne... ved ked budes robot teatralne divadla a emocionalne vydieranie este om pokazis vztah ..... mala by si mat vlastne zaujmy a necakat ze ini ta budu robit stastnou... toto stara generacia nedokaze pochopit...
@anonym_618fce žasnem.
Pekný večer.
@anonym_autor si mega necitliva... asi si zabudla ako sa citi prvorodicka a ten pokles hormonov, baby blues atd.... ty vidis len seba a svoje pocity a vyhrazky... si dlazdis cestu aby si zostala sama, ak sa nezmenis...
Treba asi brat ohlad na to, ze tvija dcera porodila dieta. Faktom zostava, ze zeny nerodia dieta starej mame zo svojej ani z druhej strany ale rodia ho pre seba a svojho manzela, lebo sa rozhodli mat potomstvo. Porodi sa sice do rodiny, z ktorej jeden aj druhy pochadzaju ale poniektore ho tu beriete podla toho co pisete ako keby vam ta zena porodila majetok, na ktory mate pravo - vidiet ho, drzat ho, hlavne sa asi len pochvalit pred kamoskami alebo co.
Nazyvate matky sebestrednymi a co dokazujete v tejto diskusii vy?
Nedokazete jednu zenu po porode nechat tak. Ci v porodnici, ci doma. Oddychnut si, zregenerovat sa z porodu. Ta zena krvaca, ma poranenia v roznom rozsahu a mozno nema zaujem prijimat navstevy. Niektore maju. Treba to vzdy respektovat.
Ked si spomeniem na svoje obdobie po porode, ze som bola nevyspata, potila som sa ako po maratonoch, mlieko mi nonstop tieklo, dieta sa zle prisavalo, krvacala som avsak bez vaznych poraneni, tak jedinym mojim zaujmom v tomto spotenom nevyspatom stave bolo cakat dalsiu a dalsiu navstevu, ktora sa nevedela odlepit a odist domov aj po tom, co sme im povedali, ze halo, nemusite tu sediet cely den. Dieta spalo, vytahovalo ho z postele. Ja neviem kto je tu potom sebestredny. Dieta som si od nich musela brat na kojenie a na spanie lebo ho vkuse musel niekto drzat a bola som z toho zbytocne nervozna. Po navsteve samozrejme odpratat hrnceky, salocky a podobne. Ze by doniesli ten spominany vyvar alebo jedlo? Nie.
Do porodnice tiez prisli druhy den po porode a kedze nasa porodnica pusta vsetky navstevy, ani som nevedela, ze sa mi otvorili dvere a prisiel zas niekto dalsi pozriet dieta, lebo zdvihnut telefon a zavolat matke alebo napisat jej asi boli.
Tiez bola urcita cast rodiny presvedcena, ze som porodila dieta im. A potom si este precitas ako oni maju na to pravo, ako sme sebestredne kravy. Hej sme. Vdakabohu, ze si otvarame usta, len niekedy prijimac nefunguje. Nic vam babky, starke, neutecie a nemusite sa otrcit par tyzdnov po porode ze si nevybudujete vztah s dietatom, ktore je par tyzdnov na svete. Mate na to len cely vas zivot. Skoda, ze potom vasa aktivita klesa ale tak ked matka nedovolila tak uz ofucany mod nastupuje a prejavuje sa - ale skor ta sebestrednost. Nechajte tie zeny zotavit sa, vyspat sa.
@anonym_0244d1 veľmi pravdivo napísané. Ja niesom veľká kamarátka so švagrinou, no napriek tomu zdravým a triezvym rozumom som sa nehrabala na návštevu do pôrodnice ani k nim domov. Po roku a pol sa mi pri celkom fajn debate poďakovala, že som bola jedna normálna, lebo pôrod bola jej najhorší zážitok v živote. A mne nič neušlo. Synovec má so mnou pekný vzťah.
@emjee prepač,ale k cloveku,ktorý by dokázal prijat od vlastnej matky dar ,hoc len ten blby vývar a poslat ju preč od dverí sa ja už nemám o čom vyjadrovať..
Ideme sa pototo,lebo rešpekt...a kde je úcta k rodičovi,zakladna slusnosť a už nehovoriac o láske...ci mladá pani porodila a uz nikto a nič okrem jej dieťaťa neexistuje?
Viac nemám potrebu tu písať.
@janinah úctu a slušnosť si mýliš s vynúteným toxickým správaním zo strany rodičov a babiek, ktoré nerešpektujú najintímnejšie obdobie mladej rodiny. Zaujímavé, že v mnohé iné to chápu. Aj kultúrne zvyky, napríklad kútna plachta, rímsky hrniec a podobne.
@anonym_618fce žasnem.
Pekný večer.
@anonym_autor O čo vlastne ide? Zakázala ti dcéra chodiť, alebo žiadala o dohodu keď chceš prísť (lebo si písala, že ťa trápi, že môžeš prísť len po dohode). Ide o obdobie šestonedelia, ktoré ta prosila, aby si rešpektovala? Ubudne z teba či z toho dieťaťa, ak uvidíš bábätko o pár týždňov neskôr? Kde je najväčší problém? Že nemajú automaticky otvorené dvere pred tebou? Z duše som neznasala, keď sa niekto nasackoval a ja som sa musela skrývať v kúpeľni, aby som si mohla v pokoji odsať mlieko, ako chodili okolo postieľky dovtedy, kým mi dieťa nezobudili (lebo "furt spiiiiii, keď prídeme"), ako som.musela na povel dať do poriadku byt či seba, hoci som.mala v pláne si vtedy ľahnúť... Ja som ale nemala gule ako tvoja dcéra a radšej som sklonila hlavu, lebo sa patrí a prežila to - nie, ani v jednom prípade to nebola návšteva typu "priniesla som ti vývar, vyzehlim ak potrebujes, ako sa máš TY". Ale chcem.pocuvat výčitky? Nie. Alebo ešte.lepsoe, sarkastické poznamky, že keď dajpánbohhneďteraz neukazes dieťa, tak za mnou nechoď, keď budeš potrebovať stráženie na pol dňa.
Nenapisala si to najpodstatnejsie, preco si dcera ani po troch tyzdnoch nezela navstevy? Nejaky dovod to urcite ma. Pozname iba tvoju verziu, ktora vyznieva tak, ze si chuda babka. Ja nikdy nerobim zavery bez toho aby som poznala aj verziu druhej strany. My si mozeme iba domysliet preco to tvoja dcera robi. Mozno chce naozaj dodrzat sestonedelie, mozno na tom nie je psychicky dobre a navstevy nechce, mozno sa boji bacilov a mozno ta pozna natolko dobre, ze vie preco ta tam zatial nechce. Uprimne, nechcela by som ta za matku, znevazujes svoju dceru na verejnom fore a nazyvas ju preafektovanou. Namiesto toho aby si sa s nou porozpravala tak to dusis v sebe, cakas na pozvanie a vypisujes na MK aby ta ostatne zeny potlakali po pleci ake si chudiatko.
Je mi to luto mila autorka.Mam velmi dobru kamaratku ma uz cez 70rokov,jedinu dceru a trojrocnu vnucku,ktoru vidi presne 4x do roka aj ked byvaju o ulicu dalej.Vychovala ju ako najlepsie vedela,dala jej prve posledne,ale dcera ju ako babku pre dceru odmieta.Dokonca jej zatajila,ze sa mala narodila dozvedela sa to od cudzich,ale sto tisic co jej dala na dom jej bolo dobrych.Tak si ju beravam k sebe ja k mojim detom,aj na Vianoce lebo jej dcera ju nechava samu.My sme pre nu viac rodina ako vlastna dcera.Takze nikdy nevies ako sa tvoje dieta zmeni aj ked ho vychovas najlepsie ako vies

@anonym_618fce no a premotivované staré matere tu budú písať, že mladé sú sebestredné. Samozrejme, že aj sa rodička na to necíti a nesúhlasí, treba to rešpektovať. To chápe každý normálny človek. Ako vidíš, v tejto diskusii sotva 🫣
@anonym_5124b3 to čo si dovoľuješ takto hovoriť o starých rodičoch ??? ale tie premotivované staré matere sú dobré, keď treba postrážiť decko, však ? ja byť tvojou materou, tak sa hanbím, čo za zrudu som to vychovala