icon

Je správne posielať deti k starým rodičom celé leto?

25. aug 2024

Ahojte, zaujíma ma váš názor. Moja suseda mladá žena má po dve deti školáka a skolkarku. Ona aj muž robili celé prázdniny ako väčšinou každý iný človek na SK. Mali dovolenku dva týždne začiatkom augusta a to odlietali do zahraničia oddýchnuť si a nabrať nové sily. Sami. Deti od júla dávali preč na celý týždeň, raz jednej babke, raz druhej babke, potom svokrovci keďže jedna strana starých rodičov sú rozvedený. A takto pokračovali celé leto dokola. Deti vždy sobotu večer im doniesli starký a v nedeľu ráno ich brali v druhým starkym. Cele leto boli s nimi minimum. A ešte aj na dovolenku išli samí bez deti. Podla mňa je to divné ale možno je to len môj názor, neviem. Som sa jej pýtala čo deti nechýbajú ti, ona že ani nie že je rada že má doma ticho že nikto ju neotravuje. A že ona má samostatné deti že by prespali kľudne aj u cudzieho človeka. Skôr bola na to pyšná.
Teraz ma budete určite hejtovat, no mne sa to nezdá kedy sú potom spolu ako rodina, nikdy. Od septembra začne škola a cez víkendy zas deti pôjdu k starkym. Ony vôbec s nimi netravia čas. Toto je akože nová doba myslieť len na seba a na svoj kľud a deti absolútny nezáujem.?

11bodka11
27. aug 2024

@jaond19 ale tvoji rodicia boli asi v robote. Nie na dovolenke. Samozrejme, vykryt leto je tazke a tiez sme to lepili vseliako s celou rodinou. Ale na cele leto odniest deti babkam... Chcem aby deti mali spomienky na detstvo hlavne s rodicmi. Aj tak sa buduju vztahy.

ivik4
27. aug 2024

Jaj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

tiika
27. aug 2024

Autorka, je ti ľúto deti, lebo netrápia tak vela času s deťmi ako by podľa tvojej predstavy mali, že rodičia sú sebeckí a myslia len na seba… To je tvoj subjektívny názor, ako každého kto sa tu k tomu vyjadruje. Nevieme nič o tom, ako to tie deti vnímajú.
Poviem, že pre ich šťastie deti nie je rozhodujúce, koľko času s nimi strávia rodičia. Je dolezite, aby s nimi trávil čas najmä niekto, kto s nimi skutocne chce byt, venuje sa im, dava im svoju pozornosť, lásku, tzv.vztahova osoba. Mal by mat dostatok energie, mat naplnené svoje potreby, byt vyrovnany, spokojný… Najčastejšie sú to sice rodičia, no môžu to byt i stari rodičia, teta, učiteľ..

sense
27. aug 2024

@11bodka11 to že sa vy striedajte neznamená že sa aj iní striedajú. Každý to má ako si zariadiť, nie je len vaše rozdelenie, alebo autorkine rozdelení, či moje rozdelenie správny model. Každému vyhovuje niečo ine
Na jar sme boli v Čechách, na jeseň dovolenka vo Francúzsku

lizatko1009
27. aug 2024

@11bodka11 my sme vcera dorazili domov a syn? Ten este chcel ostat u babky a vies co urobia babkovci? Bez problemov v stredu sadnu do auta uz druhe kolo toto leto a privezu ho 450km, v sobotu pojdu naspat a bez problemov, neporovnavaj tvoju situaciu s druhymi,kazdy to ma inac a ine deti. Tebe plaču v skolke a nikde nechcu byt a moj miloval skolku, nikdy nikde neplakal a vzdy je prvy prihlaseny na skolske vylety, od prveho ročníka zvladal tyzdnove skoly v prirode, aj každé deti su ine. Syn svojich atarych rodicov miluje nadovšetko, tak ako ja svojich. A druha chyba je mat babku na rovnakej ulici, my to nepozname.

11bodka11
27. aug 2024

@lizatko1009 presne o tomto pisem. Vo vedlajsej teme takuto mamu zvozili pod ciernu zem. Bola to leniva zena co sa chce zbavit deti kvoli vlastnemu pohodliu. Tam by ti nalozili, ze naco si si robila deti. A ze stari rodicia uz deti vychovali a maju oddychovat. Cize tu je jedno aku temu tu zena nalozi. Vzdy je truba a treba jej vynadat.

11bodka11
27. aug 2024

@lizatko1009 a preco je chyba mat starkych na rovnakej ulici?

11bodka11
27. aug 2024

@lizatko1009 moje deti placu v skolke a nikde nechcu byt?? Prosim?

lizatko1009
27. aug 2024

@11bodka11 vela x si o tom uz pisala na ploche.

11bodka11
27. aug 2024

@sense hej klasika, mamicky z MK absolvuju kazdy rok aspon 3 zahranicne dovolenky, robia z domu, prazdniny vykryju ako nic a maju nasetrene aspon na 5 rokov. Skoda ze realita je uplne ina ako na internete

11bodka11
27. aug 2024

@lizatko1009 mne do skolky chodilo len 1 dieta ale ok, ty vies.

sense
27. aug 2024

@11bodka11 vieš ono sú babky ktoré chcú a sú babky ktoré nechcú, inak tú tému si pamätám a to bola 60r pracujúca žena ,ktorá sa venovala počas roku vnúčatám, ale počas letnej dovolenky v práci si chcela oddýchnuť. Autorkina suseda má možno babky na dôchodky a deti mať na prázdninách . chcú. Nedá sa globalizovat. a možno autorka tak trochu závidí že susedia majú rodičov ktorí sa vnúčatám povenuju a môžu si ak rodičia oddýchnuť a ona takých nemá.... Ono vždy je u suseda tráva zelensia
Ja napr ani neviem ktorí susedia kde mali deti, kde boli na dovolenke a v akom zložení. Túto autorka vie všetko kde boli susedia ,kedy a v akom zložení.
A predpokladám ale že už neskúmala či sú deti radi na prázdninách alebo nie. Moja na prázdniny nechce ku nikomu sama, ale nevadí jej keď je niekto u nás a kľudne ani doma nemusím byť. A keby je podľa nej tak dokonca ani na dovolenku nemusíme nikde ist,môžme byť nonstop doma

sense
27. aug 2024

@11bodka11 neviem ako to majú iné mamičky ale áno my máme niekoľko dovoleniek ročne, dovolenka nemusi znamenst byť zavretý dva týždne v rezorte za 5kk a potom šúchať nohami.pracujem na skrátený úväzok, plus si viem voľno nadrobit. Ako to majú iné mamičky neviem, ale to že si to nevieš ty predstaviť neznamená že sa to nedeje. A že všetcia žijú len z minimálky.

ivik4
27. aug 2024

@sense milujem ked niekto nieco tu z kona spomina a napise len A ale uz nenapise k tomu B 😃

sense
27. aug 2024

@ivik4 kľudne sa mohla na B aj opýtať säa nie hneď hodiť všetky do jedného vreca.to že pre niekoho je dovolenka len dovolenka v zahraničí s v rezorte neznamená že všetky považujú len to za dovolenku, rovnako čiastočný úväzok nemusí byť 50perv môže byť aj len 30 a môže byť aj 80. A tiež to že tu babku spomenuls tiež povedala hbons len A že babka nechce ale nepovedala B že babka nie je na dôchodku a pracuje a má len 2 týždne dovolenky pri ktorej si chcela odsychnut. Preto som jej napísala že nemá globalizovat, nakoľko sme každý v inej situácii a každý má možnosť si to zariadiť tak aby to vyhovovalo jemu. A nie poukazovať na toho druheho

ivik4
27. aug 2024

@sense hej ved jasne
Hlavne ze babka chudera co si chcela uzit 1 tyzden dovolenky ,jej detiska strazi tak 3x do tyzdna po cele roky lebo mater je neschopna a vyuzivacna, to uz je druhorade 🤌🤭🤭

sense
27. aug 2024

@ivik4 no to bolo v tej téme tak popísané , nechce sa mi to hľadať ale proste matka detí bola urazená že si babka nechce vziať dovolenku kvôli vnúčatám ale že si chce ona 60r pracujúca žena oddýchnuť na tie dva týždne aby nabrala nové sily do práce. A že ona ako babka nemala a nemá problém vyzdvihnúť deti keď matka potrebuje, ani d nimi stráviť víkend ale jednoducho cez leto si chcela aj ona oddýchnuť. Matka mohla dať deti do tábora ale že to by bolo veľa peňazí

lauricka
27. aug 2024

Spoločný čas je dôležitý. Niektorí si to neuvedomujú, ale myslím, že to vždy pocítia nakoniec, že sa im to vráti. Ale to je každého rozhodnutie.

tiezjedna
27. aug 2024

@autorka tvoj obmedzený vzťah ku gramatike odzrkadľuje teba ako osobnosť a tvoje obmedzené vnímanie sveta. A nie, mobil ti chyby nerobí. Robíš ich ty a sú zásadné. Preto to tak bodá do očí. Nestaraj sa o deti susedov, pravdepodobne si jediná, kto vyrobil akúsi ich pomyselnú traumu. Staraj sa o seba a začni tým, že sa povenuješ svojej slovenčine. To je dobrá rada, nie útok🙏

fantaghiro21
27. aug 2024

Prosím Vás ženy,ak vam prekáža,čo ine rodiny robia so svojími deckami,či sa o ne (ne)starajú tak ,ako by ste si predstavovali,ako by ste si vy plánovali
Nebodaj si od vás neberú povolenie.Tak zavolajte sociálku, políciu hoc čo,nech sú dostatočne potrestaní,keďže nespĺňaju vaše príkazy, priania a očakávania
Možno vás tá sociálka rovnovo odvedie na psychiatriu
Myslím si,že je téma aj tak vymyslela....

autor
27. aug 2024

@sense A myslíš že ostatné prázdniny a víkendy majú doma deti? Nie nemajú, veď u starkých im je lepšie a rodičia zase potrebujú si oddýchnuť od detí.
@11bodka11 Presne tak vždy zhejtuju autorku diskusie.

zuzana76
27. aug 2024

A co aj ked nemaju deti doma cez vikend? preco riesis tu rodinu? si myslis, ze zeny, co su stale doma s dietatom, tak su lepsie matky? co ak taka zena pichne dietatu mobil do ruky, ona si pofajčuje len to ty nevidis, dietatu da cestoviny s kečupom (takmer kazdy bozi den), to je lepsie, hlavne, ze su spolu, ale dieta citovo zanedbavane? ci laska starych rodicov, kde babka je na dochodku a detom vyvara, deti sa hraju na dvore, su cely den vonku, potom po deti pridu oddychnuti rodicia, matka co sa na ne tesi a nie je ako umrzena zena, co neustale stalkuje inych ludi, lebo ma problem sama so sebou.

autor
27. aug 2024

@tiika Áno je mi ľúto tich deti lebo ako sa musia cítiť keď vidia že rodičia nechcú s nimi tráviť čas a venovať sa im.
@sense Nie nezávidím. Ja sa mojej dcére venujem aj svojej nevlastnej dcére takisto ju bravam na výlety venujem obom svoj cas. No vidím aké sú smutné tie deti od susedov ze rodičia sa im nevenujú. Aspoň so starkymi majú dobrý vzťah. A mimochodom poznám celú ulicu, sme tu len 10 rodín bývame v slepej ulici a každý každého pozná. Aj sa každý s každým rozpráva. Zaujímavé všakže?
@lauricka O tomto hovorím aj ja že spoločný čas je dôležité aby boli deti trávili spolu čas aj s rodičmi.
@tiezjedna Pekne sa vyfarbujes píšeš keď nemá niekto gramatiku tip top tak je menejcenny človek než ty. Myslíš si o sebe že si niečo viac. Potom čo si pomyslis o ľudí čo sa majú horšie, čo žijú od výplaty do výplaty alebo tí čo nemajú kde bývať. Keď mňa len za gramatiku ponizujes. Je to smutné ako môže človek človeka dávať dole.

zmrzlinka2021
27. aug 2024

@11bodka11 lenže ty tu realitu nevidíš. Posudzujes len na základe svojich skúseností a toho čo žiješ. No ľudia sú rôzni a žijú roznorodo. Neexistuje jediná správna cesta pre všetkých. Veľmi často tu vzlikas, že žiješ len pre deti, ty pracovať nechceš atď, ale mne u teba chýba obyčajná empatia, ludskost, rešpekt... Je ok nechápat, ale nie je ok ľudí dehonestovat v štýle, že ti je ľúto ich deti.

sense
27. aug 2024

Zvláštne že nie sú celé prázdniny doma ale vieš že sú smutne, lebo to na nich vidíš. Tak asi nie sú celé prázdniny prec. Alebo sa ti posťažovali že sú smutne kvôli času s rodičmi?

11bodka11
27. aug 2024

@zmrzlinka2021 ja nechcem pracovat?? Si ty normalna? To odkial mas taku blbost?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
11bodka11
27. aug 2024

@lonely66 nie, nemyslim tuto temu. A presne toto som tam aj ja pisala, ze co je na tom ked babky obcas strazia. A mne a ostatnym s podobnym nazorom bolo vynadane ze sme lenive a hodime na krk deti starym rodicom. A nie, nemam jedno 2 rocne dieta. Mam aj podstatne starsie dieta.