Je správne posielať deti k starým rodičom celé leto?
Ahojte, zaujíma ma váš názor. Moja suseda mladá žena má po dve deti školáka a skolkarku. Ona aj muž robili celé prázdniny ako väčšinou každý iný človek na SK. Mali dovolenku dva týždne začiatkom augusta a to odlietali do zahraničia oddýchnuť si a nabrať nové sily. Sami. Deti od júla dávali preč na celý týždeň, raz jednej babke, raz druhej babke, potom svokrovci keďže jedna strana starých rodičov sú rozvedený. A takto pokračovali celé leto dokola. Deti vždy sobotu večer im doniesli starký a v nedeľu ráno ich brali v druhým starkym. Cele leto boli s nimi minimum. A ešte aj na dovolenku išli samí bez deti. Podla mňa je to divné ale možno je to len môj názor, neviem. Som sa jej pýtala čo deti nechýbajú ti, ona že ani nie že je rada že má doma ticho že nikto ju neotravuje. A že ona má samostatné deti že by prespali kľudne aj u cudzieho človeka. Skôr bola na to pyšná.
Teraz ma budete určite hejtovat, no mne sa to nezdá kedy sú potom spolu ako rodina, nikdy. Od septembra začne škola a cez víkendy zas deti pôjdu k starkym. Ony vôbec s nimi netravia čas. Toto je akože nová doba myslieť len na seba a na svoj kľud a deti absolútny nezáujem.?
Co je teba do toho ako zije tvoja suseda, je to jej vec a teba do toho nic nieje, iba ak jej zavidis, ze ma klud a ty zrejme nie.
ale ste niektoré drblé. upratané a utretý prach máš ? záhradu pokosenú ? kde su teraz tvoje deti ked ty vypisuješ tieto úbohosti na susedu ? hm ?
@11bodka11 okrem toho si myslím, že je dôležitá aj dovolenka pre partnerov zvlášť, áno, oddych od deti a načerpať nové sily, lebo pokiaľ nefunguje partnerský vzťah, manželstvo, tak trpia aj deti. Deťom sa nič nestane, ak rodičia stravia pár dni sami na dovolenke a dovolia si takúto psychohygienu. Každá rodina je iná, su deti a deti, jedni nevydržia bez svojich rodičov a musia byt neustále s nimi a iné deti chcú stráviť čas so starými rodičmi. A nie, nemyslím tým, aby starí rodičia slúžili ako neustále odkladisko deti. Ale ak su zdraví, nevidím v tom žiaden problém.
@zuzana76 presne tak. Švagriná ma napr.syna doslova "knihomola". Od malička s nimi nechodí na dovolenku, lebo jeho nebaví typické vylihovanie na plazí, by akurát tak chodil po výletoch a "ucil". Co zase nechcu svagrovci, keďže ti sa chcú vyvaliť na lehátko a rochnit 🙈 mladému teda zaplatia tábor, aký si vyberie a oni idu k moru... zatiaľ je teda u starkych. Problém žiadny
@11bodka11 dovolenka nemusi byt draha zalezitost. My nechodievame na drahe dovolenky, nejdeme all inlusive, ja varim na dovolenke, lebo musim kvoli synovi, ideme do Talianska, Chorvatska s detmi ( pripadne Spanielsko letecky) a my dvaja sme boli po 2x vo Francuzsku (tam deti nechceli, kedze sme isli autom a bolo to 12 hodin cesty, oni max tych 7-9 hodin, aj to frflu) a neisli sme ani na cely tyzden 5 dni s detmi a 5 dni sami.
Pozri, pokiaľ suseda nie je matersky typ , tak je asi aj dobre ak zažijú 2mwsiace úprimnej lásky a starostlivosti starých rodičov .My to chápať nemusíme, ale tým detom je tam možno aj lepšie.
to je druh ludi ktory si spravili deti lebo je to moderne ale o preto ze ved aj kamarati maju ... ked tie deti vyrastu budu mat v zivote obrovske psychicke problemy a bohuzial toto nam ma zarabat na dochodok
@purple_wolf aky druh? Ja som takto travila prazdniny v 90 rokoch 😂🫡😂 najlepšie detstvo u babky a deda ❤️
Ach jaj ženy pýtala som sa na názor nie na gramatické chyby.Nikto nie je dokonalý,píšem z mobilu a robí mi to chyby.A čo teraz som horší človek ako vy čo ste múdre hlavičky a nikdy žiadnu chybu ani v písaní neurobíte?Viem že robím chyby a čo.Ale nikdy v živote by som nikoho kvôli tomu neodpísala ani nevysmievala sa za to.Ved to už je choré na hlavu čo niektoré riešite pravopis.Nie len môj,skoro v každej diskusii sa ozve niekto múdry čo musí rypnut.Jaj lebo bez urazania by asi bol váš svet prázdny a nudný však..
@lonely66 Veď v poriadku ja beriem že nie každá má názor ako ja.Aj v tom máte pravdu že není to moja vec,mne je len ľúto tich deti že s rodičmi netravia skoro žiaden čas.Ale väčšina s tým ako vidim súhlasí asi robia to isté čo suseda.
@autorka ešte raz, nechapes to, ze aj keď ty tráviš so svojimi deťmi 24/7 nemusis byt o nič lepšia matka ako ta druha??? Vsetkeho veľa škodí...Pokial toto pochopíš, ulahcis si život, fakt.
A v 99% sú tu proti tomu ženy, ktorým nikto nikdy nepomahal a ani nepomoze, tak co iné ti tu majú napísať??? Ze rodina na nich kašle, hoci by si aj ony rady trosku oddýchli??? No jasne, ze tu budú radšej zo seba struhat "hrdinky" s rečami typu, nerobila som si deti, aby sa mi o ne starali iní...
Ja som za to aj dovolenka bez deti raz za cas musi byt super.. hlavne ked su deti vecsie uz prave ze ocenia svoj program.. dakedy deti takto travievali cele leto a neriesilo sa.. a teda dovolenky bez deti by som povedala ze naozaj niesu ojedineli stav... ked sme robievali tabori pre deti aj takych 60 percent deti mozno aj viac mali prave rodicoou niekde na dovolenke...
Autorka ale veď tie deti sú s rodičmi stále po celý zvyšný rok, je ďalších x prázdnin , víkendov. Alebo len ten je dobrý rodič ktorý každú voľnú minútu obetuje dieťaťu? Moje dieťa bolo 3 a pol týždňa u otca , a áno boli sme aj vo wellness, aj v horách aj oddych aj kľud od denných povinnosti, nemusela som riešiť čo po práci variť, nemusela som vymýšľať program dieťaťu ktoré sa pol dna nudili doma, vyložila som si nohy , píla ľadovú kávu a čítala alebo pozerala Beverly hills. Som preto horšia matka ako ty, lebo som si vychutnala plnými dúškami aj čas bez dieťaťa a načerpala novú energiu?
Nedavno tu bolo viacero tem, kde sa autorky rozculovali ze im stari rodicia nechcu strazit deti cez prazdniny.Ze babka je radsej s frajerom a kamoskami atd. A brutalne tu zeny nalozili tym matkam ktore aspon na tyzden chceli dat deti k babkam. Kazda sa tu dušovala ako jej v zivote nikto deti nestrazil. Nadavali nam tu do lenivych a naco sme si robili deti ked ich davame strazir babke. Ved babka uz ma oddychovat. Aj ked je to 60r vitalna zena. A tu presne naopak, tu su najhorsie tie ktore su s detmi vkuse a nechcu ich dat k babke. Zasnem nad tymto konom. Keby tu teraz naraz zalozim 2 presne opacne temy tak v kazdej ma zdrbu. Proste vzdy treba autora zhodit.
V 90tych rokoch ma mama ako skolacku 1.stupna posadila na autobus Piestany-Brno hned prvy julovy den, kde ma na stanici vyzdvihol dedko s babkou a bola som u nich cca 5-6tyzdnov. Potom pre mna prisla a zvysok som travila u druhej babky 5km od nas. A takto som stravila niekolko liet po sebe. Su to moje najkrajsie spomienky. Absolutne by ma nenapadlo v tom hladat sebeckost rodica. Ale to je vsade individualne. U nas z toho mal kazdy radost, takze ziadny problem.

Ja keď som bola mala, malo kedy sme isli niekde a stale som bola bud u jednej babky alebo u druhej.