icon

Je správne posielať deti k starým rodičom celé leto?

25. aug 2024

Ahojte, zaujíma ma váš názor. Moja suseda mladá žena má po dve deti školáka a skolkarku. Ona aj muž robili celé prázdniny ako väčšinou každý iný človek na SK. Mali dovolenku dva týždne začiatkom augusta a to odlietali do zahraničia oddýchnuť si a nabrať nové sily. Sami. Deti od júla dávali preč na celý týždeň, raz jednej babke, raz druhej babke, potom svokrovci keďže jedna strana starých rodičov sú rozvedený. A takto pokračovali celé leto dokola. Deti vždy sobotu večer im doniesli starký a v nedeľu ráno ich brali v druhým starkym. Cele leto boli s nimi minimum. A ešte aj na dovolenku išli samí bez deti. Podla mňa je to divné ale možno je to len môj názor, neviem. Som sa jej pýtala čo deti nechýbajú ti, ona že ani nie že je rada že má doma ticho že nikto ju neotravuje. A že ona má samostatné deti že by prespali kľudne aj u cudzieho človeka. Skôr bola na to pyšná.
Teraz ma budete určite hejtovat, no mne sa to nezdá kedy sú potom spolu ako rodina, nikdy. Od septembra začne škola a cez víkendy zas deti pôjdu k starkym. Ony vôbec s nimi netravia čas. Toto je akože nová doba myslieť len na seba a na svoj kľud a deti absolútny nezáujem.?

Strana
z6
lonely66
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
27. aug 2024

@mane01 luskam sa diskusiou a úplne súhlasím so všetkým,čo píšeš .
Co som zachytila,tak sa podobných diskusií tu akosi mnozi.akoby to bol nejaký novodoby trend liečenia si svojho ublíženého ega...

Ja síce nemám žiadnych starkých ani svokrovcov, deťom nahrádzam všetko ja ...(Alebo jaslicky, opatrovateľky)
Ale pre takýchto,ako je autorka ,je dobré mať minimálne 2metrovy plot, nenadvazovat prehnane intímne vzťahy so susedmi... pekne sa pozdraviť,zakyvat si , pomôcť si ,ale tam to aj končí
Takéto falošné ropuchy, ktoré krkajú za oknami, plotom, striehnu,čo by ohovorili,skritizovali,aby si nie len uvoľnili paru,možno z nešťastného manželstva ,lebo ich destruktivne a prehnane predstavy , nároky, prehnane upate vztahy s deckami, akurát tak vzdialuje od svojho partnera, ktorý je pre nich na poslednom mieste..a v konečnom dôsledku má aj opačný efekt na deti....

Neviem,kde beru tieto modrokonikarky takých rodicov ,nejak ma to nezaujíma,ale nie som z inej galaxie, stretávam sa aj počas materskej s mojou kolegyňou, kamarátkami,...ale nezachytila som ,že by sa 2 mesiace nestarali o deti a odložili ich starkým...
Samozrejme, každý má rôzne možnosti, rôzne vzťahy v rodine... niekto má tej interakcie so starkymi viac, niekto menej.
Ale nedovolím si odsúdit niekoho, že nezvláda nejak výchovu či nemal mať deti a podobné.to skôr nezvládajú samé seba ženy ,čo dokážu niečo také zo seba vypustit...

tiezjedna
27. aug 2024

@autorka ... "dávať dole"?? ty už fakt nežer Instagram a znes sa nohami na zem🙏

tiika
28. aug 2024

@autorka z coho sú vlastne podľa teba tie deti smutne? Z toho, že keď sú teda spolu s rodičmi, tak ti sa im nevenujú, netravia s nimi čas, nevenujú im pozornosť, nesprávajú sa k ním milujuco a starostlivo?

purple_wolf
28. aug 2024

@lizatko1009 prazdniny prosim ale nie kazdy bozi vikend a prazdniny u babky a ked si doma tak mas drzat hubu lebo na teba nema nervy mater a zavri sa do izby, chod von niekam a podobne ... neviem kde pracujes ale ja mam cest pracovat s dvadsatrocntmi ludmi a teba slm k smrti vydesena

Strana
z6