Je správne poslúchať manžela vo všetkom?

daniela2202
4. jan 2022

Je správne manžela poslúchať vo všetkom? .... lebo " žena má poslúchať "

pribinak
4. jan 2022

@daniela2202 ak žiješ v roku 1436 tak áno. Ak žiješ v roku 2022 tak nie

janka_23
4. jan 2022

@daniela2202 určite nie, preboha. Žijeme v 21 storočí a nie v stredoveku. Treba vzájomný rešpekt a úctu, a nie teror.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
4. jan 2022

To robia iba hlúpe ženy, žiaľ, na koníku sledujem, že evidentne ich je dosť. Tie normálne žijú vo vzťahoch, kde muž a žena sú rovnocenní partneri.

ivkazba
4. jan 2022

@zazvorka87 manželka sa podriaďuje mužovi v dôležitých veciach? No jedine taká, ktorá nie je úplne v poriadku. Neexistuje nič také ako podriaďovať sa v dôležitých veciach. Všetky dôležité veci rozhodujeme spoločne.

pribinak
4. jan 2022

@zazvorka87 a prečo sa manžel nemôže podriadiť manželke v dôležitých veciach?

Odpadavam z takýchto výrokov !!!! Neverim, že toto napíše normálna žena

Čo tak diskusia, argumenty, dialóg. Čo tak kompromis? Čo tak porada?

siska53
4. jan 2022

@daniela2202 jezisi, toto neznasam, aj moj ma dakedy taketo sproste reci! Nie, pre mna su muz a zena rovnocenni partneri.

trema
4. jan 2022

Zena ma posluchat? wtf

pribinak
4. jan 2022

@ivkazba dúfam že tuto diskusiu založil len unudený admin

zojazoja
4. jan 2022

@daniela2202 a ty si co myslíš? Je to správne?

marca12
4. jan 2022

@daniela2202 Urcite nie. Partneri sa nemaju posluchat,ale vzajomne respektovat a tolerovat,mat k sebe uctu. Ziadny teror a strach vo vztahu nema co hladat. Bohuzial aj v 21.storoci su chlapi,ktori si myslia,ze zena ma cusatba drzat krok a bohuzial aj zeny,ktore boli vychovane k tomu,ze ma posluchat muza.

ivkazba
4. jan 2022

@pribinak no ja neviem čo sa to tu deje posledné mesiace, kde sa vyrojilo toľko žien, ktoré riešia takéto či iné podobné diskusie. Lebo potom amen tma so Slovenskom do budúcnosti.

number19
4. jan 2022

@zazvorka87 Podriadovat sa manzelovi? Co ma manzelstvo spolocne s volantom? Veelmi nespravne pouzita metafora.

solange7
4. jan 2022

Tieto diskusie... Riadny suterén.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nique
4. jan 2022

Moj nazor: na prvy pohlad jednoducha odpoved, Nie, zena nema posluchat, partneri su si rovni. ALE ak ma partnerstvo fungovat, malo by mat aj urcite vseobecne pravidla (Muz sa stara o rodinu, zena buduje domov.) Ja napr. som vodcovsky typ, som uspesnejsia, ambicioznejsia, lepsie zarabam ako manzel, vediem tim zlozeny len s muzov a mam tendenciu im prikazovat. V ramci prace navstevujem ale aj leadership coaching. Tam sa ucim, ze zena ma byt akoby cislo 2. Nemoze brat muzovi jeho postavenie muza. Ovela viac dosiahne, ak ho vedie laskavostou a tak trochu zenskou presibanostou. Velmi zjednodusene: muz rozhoduje, ale zena ho vedie k tomu spravnemu rozhodnutiu. Umenie je nesklznut do manipulacie. Ja osobne vidim, ze sa mam na oboch brehoch este co ucit. Ale pravda je, ak necham manzelovi pocit, ze rozhodol on, sme obaja stastnejsi a spokojnejsi. A to je moj ciel.

katkamatka7
4. jan 2022

Príklad s autom je perfektný. Tam ale nejde o pozíciu muža alebo ženy, ale o toho, kto nesie zodpovednosť za ostatných, ktorí v ich vlastnom záujme nechytajú volant do rúk. Ani inštruktor nechytí volant, len vo výnimočnej situácii, inak má k dispozícii svoje pedále. Chápem, čo si chcela povedať 😉
@zazvorka87

janai1
4. jan 2022

@zazvorka87 preboha 🤦‍♀️ No vidno že si kresťanka, takéto zaostalé názory nemôže mať normálny človek

mimka1402
4. jan 2022

@zazvorka87 No mňa odstrelilo, ale čo od fanatičky čakať všakže. Zázvor prosím venuj sa dieťaťu. Ja vždy si myslím, že už neprekonaš dno a tebe sa vždy podarí prísť s ešte násobne väčšou hlúposťou...🤦🏻‍♀️

pribinak
4. jan 2022

@zazvorka87 dobrý bože, toto sú len kecy a nič viac.
Nemusím mat žiadnu náboženskú či biblickú výchovu a môžem si ctiť a vážiť ľudí bez ohľadu na ich pohlavie, vek, naboz. či etnickú príslušnosť, …..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
4. jan 2022

@ivkazba ja sa snažím presvedčiť sama seba, že sú to len vymyslené témy, aby sa rozprúdila debata, že nemôžu byť v roku 2022 ženy také pribrzdené a mám strach z toho, že sa môžem mýliť

mimka1402
4. jan 2022

@viestta No neviem, ja som bola výchovana a relatívne nedávno som mala sviatosť birmovania (nie dobrovoľne)a táto myšlienka, že žena sa nebude nikdy rovnať mužovi je tam bežná. Že ženy sú výrazne slabšie a chlap je silnejší a preto musí byť hlavou rodiny muž. Parafrazujem, bola som typ, ktorý na všetko potreboval odpoveď a z každej strany veriacich sa to opakovalo.

kate_cs
4. jan 2022

@pribinak by si s čudovala koľko takých poznám 🤦🏼‍♀️ Strašne ma to vždy rozčuľuje, že nemajú vlastný názor a ešte keď muž povie akože niečo vtipné, smejú sa, lebo chlap je poloboh. Už som si vypočula, že by som mala môjho muža viac rešpektovať (lebo si poviem svoje a dokonca som si robila aj kariéru).

katkamatka7
4. jan 2022

Nemyslím si, že disciplína v manželstve je úplne vhodné slovo. Ani poslúchanie vo všetkom. Disciplína patrí k vojsku. Poslúchanie ku kynológovi.
V manželstve má svoje miesto rešpekt a úcta medzi manželmi.

elizabet173
4. jan 2022

@daniela2202 ty si na MK nesmierne zabodovala s témou - Na Slovensku by deti mali mať slovenské mená, myslela som, že to je tvoj strop, ale ako vidím, stále máš rezervy. To si akými myšlienkovými pochodmi na to prišla?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
4. jan 2022

@zazvorka87 fuha, uz si dostala aj okovy, ci to az buduce vianoce?

number19
4. jan 2022

@zazvorka87 Niekde som pocula:
Chlap ma byt hlava rodiny a zena krkom rodiny, ktora tou hlavou hybe...tak este takto nejak by som to mozno dala...ale tvoja hlava bez krku mi nejak nejde do hlavy 😉