Je správne, že manžel nič nezdedil?
Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.
No ja to vidim takto:
rodicia manzela autorky:
-otec nezije, nezanechal mu nic
-matka taktiez nic nemala, ale nasla si manzela, ktory vlastnil svoj majetok a oboch ich prichylil, mali spolu este jedno dieta
Tento novy manzel odkazal cely svoj majetok svojmu synovi lebo evidentne videl, ze vdaka za prichylenie ziadna, len dedit by to chcelo.
Keby mali nejake majetky aj rodicia manzela autorky, tak hadam by mu nieco dali. Ale on chce evidentne stale dedit i ked jeho rodicia ani jeden nic nevlastnili.
@kate211
@h2 nemame detaily celeho pripadu ale predpokladam, ze svokra neprisla spod mosta s pozicanou prazdnou igelitkou pred 20r do druheho manzelstva....pocas manzelstva tiez niecim predpokladam prilozila k dielu a zveladovala majetok, mala nejaky prijem...tu cast po spravnosti by mali dedit jej 2 synovia v rovnakej miere, hold to tu asi nenastalo...
@h2 ....ano suhlasim, ale potom sa vraciame k autorkinmu vyroku- vsetko prepisala na mladsieho syna....ja pod tym rozumiem vsetko nehnutelne, nejake auto atd....a ak ma svokra na ucte skoro nic €€€ tak to skoro nic €€€€ sa bude dedit medzi dvoma synmi...cize realne starsi syn nedostane absolutne nic a kvazi je legalne vydedeny
@ autorka, nechápem aké dedičstvo tu riešiš, manželov otec zomrel dávno a matka ešte žije ???
Píšeš, že manžel s nimi nikdy nebýval, kde teda býval manžel s matkou predtým než sa matka presťahovala k druhému manželovi ?
Nezostal manžel bývať v matkinom byte alebo dome ?
Pochybujem, že by matka nechala syna na ulici.
Ako to je ?
@pimpulka ziadna taka cast neexistuje. Za nakup jedla jej hadam jej manzel nemal prepisat polovicu svojho uz prv nadobudnuteho domu, nie?
Ako tu uz bolo spomenute, to sa len tak hovori. Nastahuj sa do cudzieho, este aj s cudzim deckom a za to, ze tam navaris (mimochodom i svojmu decku), to sa uz povazuje, ze vlozila 200 000 eur na opravy.
Hadam ta zena nebola taka hlupa, ze vlozila nejake svoje peniaze do opravy domu a nechcela podiel.
Podstatne je, ze jej cast (ktoru by mali dedit synovia) neexistuje a nikdy neexistovala. Preco? No bud preto, ze nikdy ziadnu cast nenadobudla alebo preto, ze davala peniaze dobrovolne do domu a nikdy nechcela ziadny podiel. Ale to je len jej problem. Hlupa matka = neni co dedit = stazovat sa mozes na hlupu matku.
@pimpulka to je chore riesis svokru autorky Akoby uz unrela a nadelujes jej synov . Jasne single matka tam dosla s kopec $ a zveladila tam z chatky urobila palac .., zomrel svokryn druhy muz a nededil nikto Lebo este za zivota dal svoj majetok svojmu synovi, to co bolo jeho nez sa ozenil. Jedinu chybu urobila ze prvemu synovi slubila nejaky kus pozemku ktory Nebol uplne jej .
@h2 no, kedze tam nejaky majetok bol, nieco prepisane bolo. A keby bola matka ferova, tak by si starsieho syna posadila a povedala, jozkovi davam toto a ked zomriem ja, dostanes toto. Ale kedze take vztahy nie su, starsi syn nedostal a nedostane a najvyssou pravdepodobnostou nic...
@jozko_z_lesa ani nepovažujeme za samozrejmosť dať obom deťom rovnako? Čo ak do toho domu predsa vrazila nemalé financie a nakoniec po nej bude dediť len jeden syn. Nežila tam rok, predsa za 20 rokov, všetko čo s mužom nadobudla, polovica má byť jej a z toho sa má spravodlivo deliť medzi OBOCH synov (nevravím, že dediť po druhom mužovi, ale adekvátne po matke, čo mohla za 20 r. nadobudnúť). Ale keď sa bude treba na starobu postarať, zrazu jej bude dobrý aj prvý syn. Ako keď bolo treba na dome pomáhať.
@miadi čistá vypočítavosť je za života prepísať majetok LEN na jedno dieťa
@zuzana111984 No vsak a na ake ine dieta mal prepisat majetok ten pan, ked mal len jedno dieta?
@zuzana111984 ten majitel pozemku a domu mal len jedno dieta . Aka vypocitavost? To mal ten chlap dat polku svojho majetku synovi svojej zeny?
@vevesh nic take tu nevidim odfot to a Daj do komentu prosim ak som slepa. Matka nic nemala a nic neprepisala . Otec daroval svojmu jedinemu synovi svoj majetok . Takze jeho zena nic nededila a ani jej syn ktoreho mala s inym muzom po ktorom uz dedil .Keby to tak neurobil po jej smrti by jeho syn mysel vyplatit brata 1/3 z dedicstva po otcovi . Takto budu po mame obaja synovia dedit rovnako jej majetok .
Bože moj ženy ,nevadte sa.podla nas mala dedit manzelka a ich jediny syn.a potom by mali dedit po mame obydvaja synovia.
@kate211 predsa aj na manzelku.
Tak asi ten pan nechcel, aby dedila jeho manzelka. Tak preto nalozil so svojim majetkom po svojom - daroval ho jedinemu synovi.
Preco sa hnevate na tu matku???? To mi hlava neberie. Ved ta nic na nikoho neprepisala. O tom ako bude podeleny majetok rozhodol jej manzel a vzhladom k tomu, ze ona mala holu rit, tak sa k tomu ani vyjadrit evidentne nemohla.
Ved ta chudera za nic nemoze.
Ale manželka nemala čo dediť,keď majetok bol predpísaný za života na niekoho iného
Jasne ze Podla vas mala dedit manzelka Ved tak by ste ziskali pravne narok na cast majetku po geneticky uplne cudzom cloveku . Co by sa vam zdalo viac fer. Ved nech si s mamou muz pokeca o tom pozemku co mu slubovala. Aj ked uz stym nic nemoze urobit .
Ano ale po pravnej stranke mala .ale nechcela a o to ide.
@h2 lebo nikdy nikto dopredu nevie co bude? Lebo nemame vestecke gule a nevieme ako sa kto zachova? Ci ho neklofne nejaka podarena nevesta, a vymetie mu mozog? Alebo nejaki svedkovia jehovovi?
Milujem svoje deti, ale na dobre slovo, ze to alebo hento, nikomu nic nedam, obidvaja budu dedit rovnakym dielom, ak buducnost neprinesie nevyspytatelne ...
Este je otazka, kolko ten mladsi syn ma rokov, lebo ja si predstavujem nejake dieta, ze ho chcel zabezpecit, kym dospeje

@canany A prečo by mladší syn vyhadzoval matku z domu???