icon

Je správne, že manžel nič nezdedil?

9. máj 2024

Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.

kate211
9. máj 2024

Pockaj.... akoze sama nechcela? Dobrovolne nechcela? No tak asi vedela, ze do toho majetku neprispela ani korunou a bolo by nefer, kebyze zdedi ten moj uplne cudzi clovek.

minenkak
9. máj 2024

Po akej právnej stránke,veď všetko išlo po právnej stránke,však môžte napadnúť darovaciu zmluvu

autor
9. máj 2024

@canany dospely 30r vysokoškolak,slobodny

miadi
9. máj 2024

@pimpulka 😂

rorino
9. máj 2024

Mama ma na to právo,nie je automatické,že deti musia dediť,

canany
9. máj 2024

Tiez sa priklanam k nazoru, ze matka urcite neprisla s 2 igelitkami pred 20 rokmi, do domu prispievala udrziavala ho, tiez zveladovala, tu sa obuvate do muzov, ze ved aj zeny na materskej prispievaju do domacnosti, ked nezarabaju, chlap ju ma zivit a jej praca sa povazuje za hodnotnu. a tuto matku idete dobre, ze nie ukamenovat, ze je hamtava. Mohol za zivota prepisat na dieta cast a aj na nu mohol dat aspon 25 %, ked uz nechcel, aby dedila

canany
9. máj 2024

Zial s tymto uz nic neurobite, je to z mojho pohladu
nemoralne, ale po pravnej stranke je to ok.
Uz len cakat, kedy si mlady najde nejaku zienku a matku vyhodi z domu a zaklope vam na dvere.
Ja osobne by som uz do toho domu nepachla anic tam neopravovala max na zdvodilostnu navstevu, ale ani prstom by som nepohla.

koniarova
9. máj 2024

@canany presne ako píšeš. Tá žena do toho domu tiež vrážala 20 rokov svoju výplatu. Nikto nehovorí, že popl na pol. Ale niečo určite dediť mala. Nežila s ním pol roka.

kate211
9. máj 2024

@canany Vascinou samozivitelky chodia tak s 5 eurami na ucte a su rady, ze ich niekto zdarma prichyli a nemusia platit komercny najom.

canany
9. máj 2024

@koniarova ale nie len vyplatu, ved mu varila, prala, upratovala ten dom, robila na zahrade, porodila a vychovala dieta a na stare kolena takto?

koniarova
9. máj 2024

@kate211 a keď z každej výplaty za 20 rokov prispela na zveľadenie domu?

canany
9. máj 2024

@kate211 mate to trosku pomylene, som samozivitelka, mam 2 deti a zarabam tolko co niekde 2 ludia dokopy, tak nas neurazajte.

koniarova
9. máj 2024

@canany veď presne. Nechápu, o čom tu ženy točia. 🤷

autor
9. máj 2024

@canany presne tak.a uz som pisala,ze mama bola jedina zarobkovo činna,jej manzel nerobil,este aj na materskej bol on.ale tu nejde ani o ten majetok.ade tu o princip.mysleli sme si,ze sme rodina,nikdy sme neodpapulovali,slusne vsetko aj ked sa nam nieco nepacilo.tak je to trosku luto človeku,ved rodina

canany
9. máj 2024

Je mi to luto, ale co uz, snad sa citatelky poucia, ze za dobrotu na zobrotu

pimpulka
9. máj 2024

@canany no a toto som presne ani nechcela tu radsej otvorit ale maximalny suhlas a palec hore ti davam za otvorenie temy....ze ked ide o to ze zena na materskej s nulovym prispievanim do domacnosti, a muz cvaka hypo na nehnutelnost kupenu pred manzelstvom, po rozvode muz musi vyplatit z hypo splacanej pocas manzelstva svoju exmanzelku, to je OK....ale ked ide o opacny pripad, to uz ok neni....ale kazdy asi podla seba sudi a vidi to co vidiet chce

koniarova
9. máj 2024

Čiže mama ozaj nič nezdedila?

autor
9. máj 2024

@canany tak to ano

canany
9. máj 2024

@koniarova tam nedoslo k dedeniu, lebo majetok bol prepisany este za zivota, cize nie je to ani napadnutelne, ak to nebolo darovane

h2
9. máj 2024

@canany Prosím ťa, zabudni na predstavu, ako mladší syn vyhadzuje mamu bez milosti pod most. Ľudia bežne prepisujú nehnuteľnosti na svoje deti a nikto nikoho nevyjadzuje. Je extrémne nepravdepodobné, že by toto nastalo.

autor
9. máj 2024

@koniarova nie.

autor
9. máj 2024

Inak necitam vsetky komentare lebo somv praci

kate211
9. máj 2024

@koniarova Prispela na zveladanie domu? Ved keby chcel po nej najom, tak este ma manzel autorky dlhy.

Dom zveladovala preto, ze tam byvala zdarma, nie? On a jej syn tam byvali zadarmo. Ci to byvame zadarmo a este aj podiely chceme?

canany
9. máj 2024

@h2 citala som na konovi kadeco, ano idem do extremu, ale zivot je svina a ja najskor vidim to negativne, co sa moze stat, ja neverim na dobro v ludoch.
Preto som vzdy pripravena na najhorsie, ak k tomu nedojde, tak to bude len dobre

kate211
9. máj 2024

@koniarova A naviac, ked uz tolko toho nazveladovala, tak preco dobrovolne nechcela dedit?

autor
9. máj 2024

@canany ani by sme to nenapadli.to by som nikdy nezrobila.tu ozaj ide len o to,ze cloveku je to luto

koniarova
9. máj 2024

@canany je mi to jasné, že to skrátka urobili tak, aby matkyn syn po jej smrti nedostal nič.

canany
9. máj 2024

@kate211 lebo su zeny ovplyvnitelne? Lebo ju na smrtelnej posteli k tomu dotlacil psychickym natlakom? To nikto netusi co sa udialo.
A aky najom? Tiez si platite najom, ked zena byva v muzovom? Alebo muz plati zene najom, ked byvaju v jej? A su manzelia? A mali spolocne dieta?

koniarova
9. máj 2024

@kate211 lebo ju ovplyvnili.

autor
9. máj 2024

@koniarova presne si to vystihla