Je správne, že manžel nič nezdedil?
Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.
@canany Ju na smrtelnej posteli niekto dotlacil natlakom? Ved ty vobec citas, to co pises?
Za prve - ona este nezomrela
Za druhe - do coho ju mali tlacit? Ju? Ved vsetko vlastnil jej manzel. Takze bolo len a len na nom ci majetok prepise (a zena nedostane nic) alebo neprepise (zena bude dedit)
Ja neviem, o čom sa tu toľko dohadujeme. Autorkin muž nemá na dedičstvo po nevlastnom otcovi žiadne právo. Má právo na dedičstvo po svojom vlastnom otcovi a matke. To, že po otcovi nie je čo dediť, nie je problém matkinho zosnulého manžela, ani ich spoločného syna. A matka ešte žije, takže je od veci sa baviť o dedičstve po nej.
@koniarova Muz nikdy nerobil? A na toto si prisla ako? :D
Kriste zeny. Tak chlap prichyli samozivitelku s deckom do vlastneho majetku a ked cudziemu decku nic neodkaze, tak je hlupak, ktory nikdy nerobil. Este sa tu dozvieme, ze ju doznasilnoval a tlkol, nie?
@koniarova Nehnutelne veci nenadobudli, ked ziadny nekupili pocas manzelstva. Ved ta zena hadam nebola taka sprosta, ze ked zarobila tolko penazi, ze si nekupila aspon 2izbovy byt? Mohla to vylucit zo BSM.
Stale sa tu spomina, kolko isla zena s dvoma detmi z vyplat pozarabat a vrazat do muzovho domu. Tak preco ho dobrovolne nechcela zdedit?
...ja si myslim ze tu je zbytocne dalej hocico vysvetlovat, kazdy vidi veci svojou optikou ...skoda ze sa tu nevyjadril aj pravnik....@autorka ber to pozitivne, to ze muz je kvazi vydedeny uz viete, aspon sa mozte podla toho zariadit a svokra nech sa odteraz s kazdou pomocou obracia na svojho jedineho dedica, ten nech sa o nu postara ked to bude potrebovat viac nez teraz....inu lepsiu radu bohuzial nemam, uz to len mozte akceptovat ako to je
@koniarova Neviem, co je ludovy dom.
Zariadenie si mozes odniest = mimichodom, je tiez sucast dedicstva = tak moze syn potom zdedit zariadenie.
A opravy? A to su ake? Ak tie opravy su v cene aspon 1izboveho bytu, tak je hlupa, ze to vrazila do cudzieho. Ak mensie, treba to brat tak, ze zije cely zivot zadarmo ona a rovnako aj jej CUDZI syn.
Z pravneho hladiska by sme nic nerobili,čo nam neni dane,to nechceme.len mna to strasne hneva a preto mam aj výčitky. Ani tam nechcem ist ,l3bo citim teraz faloš
@pimpulka
@koniarova urcite neni jednoduchšia zena,vzdy som ju mala za rozumnu.
Autorka, nemá ťa čo hnevať. Nemali ste čo dediť z úplne jednoduchého dôvodu: svokra žije. Po živých sa nededí.
@koniarova nezdedil, dostal ho este za zivota otca, to je rozdiel
@h2 boze nechápeš nema nič.a bol chory,nechodil dlhe roky.
@la_dolce_vita áno. Ale v princípe je to jedno.
@pimpulka vobec nie je vydedeny to by musela matka dat urobit oficialne uradne. Ked zomrie bude jej majetok dedit autorkyn muz s bratom na polovicu. To uz uplne prekrucas. Mozno to beries ze ho vydedil ten chlap co bol otcom jeho brata ked vsetko co mal daroval synovi svojmu. Ale to nie je vydedenie ked Nebol jeho otcom . Bolo by to ine keby mali jedneho otca . No nemaju . A pozerat co ta mama dala do toho domu nove okna kreslo koberec a chciet z toho cast je uz ubohe.

autorka ozaj ma to mrzi.... svokra s vami normalne komunikuje a pyta pomoc od vas nadalej?