icon

Je správne, že manžel nič nezdedil?

9. máj 2024

Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 no určite jej ostalo viac, ako mužovi na invalidnom, ktorý roky nechodí.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 veď to. Daroval ho synovi. A na ženu, ktorá sa o neho 20 rokov starala sa vykašľal. Tak ale zrejme jej to nevadilo.🤷

koniarova
9. máj 2024

@h2 ani po mame nič nezdedí.

autor
9. máj 2024

@koniarova tak si piš,ze je to pravda,starala sa len ona

kate211
9. máj 2024

@koniarova A z coho by jej ostalo viac? Z prijmu zo zamestnania? Tam by asi nestihala velmi chodit, ked sa tak poctivo starala o toho pana. Ci z opatrovatelskeho prispevku, ktory je mensi nez minimalna mzda? Tak z toho zveladis aj 10 domov.

Pozoor, uz pleties :D

Taak sikovna zena, ze sa stara o pana 24/7, sttihne pozarabat na zveladovanie celeho majetku, ale tak blba, ze zabudne napisat na seba podiel. Tak jasneee

koniarova
9. máj 2024

Veď mne to je jasné, že sa 20 rokov o neho starala. Keď bol nevladny a nechodil. Nič nezarábal, len invalidný.

la_dolce_vita
9. máj 2024

@koniarova praveze to nie je jedno, je to sakra rozdiel. Tu je podstata taka, ze matka ma deti kazde s inym muzom. Ten majetnejsi otec samozrejme pozera iba na svojho. Matka by to mala nejako vykompenzovat aspon finacne. Nemusela len strkat do domu, ale odkladat starsiemu synovi. Mne by bolo luto, ze iba jeden z mojich deti je zabezpečený.

koniarova
9. máj 2024

@la_dolce_vita veď ja to isté píšem. Mama má vždy myslieť na všetky svoje deti rovnako.

canany
9. máj 2024

Kks a on este nechodil, tak ho obskakovala a starala sa o neho a nedostala ako manzelka ani pravo dedit po nom, to je uz uplne bez chrbtovej kosti ako nasi politici

kate211
9. máj 2024

@koniarova No vidis, pan mal majetky, ale nezarabal. Pani mala holu rit, tak sa nemala starat o invalida, pohnut ritou a ist si na nieco zarobit.

h2
9. máj 2024

@koniarova Odkiaľ vieš?

kate211
9. máj 2024

@canany Sama vraj NECHCELA dedit. Pravo jej nikto nevzal. SAMA NECHCELA.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 vieš ty, čo je manželstvo?

koniarova
9. máj 2024

@h2 veď autorka píše, že už nič nemá.

miadi
9. máj 2024

A teba to preco vlastne hneva? Ze tvoj muz nic nededi po cudzom chlapovi ? Ako chapala by som Keby bol tvoj muz nim
Osvojeny adoptovany. Tvoj muz uz dedil po svojom otcovi a raz bude po svojej mame . Teba len hneva ze jeho brat zdedil ako jedinacik = pre svojho otca vsetko co otec mal. A ty mas pocit tym ze su polovicni bratia ze tvoj muz mà narok na polovicu . Z majetku jeho otca.No nema : ani z moralneho ani z ineho hladiska. Tvoj muz sa moze maximalne hnevat na mamu ze mu slubila nejaky pozemok ktory nevlastnila a potom mu ho nedala . Ale to by si snou mal vydiskutovat on .

koniarova
9. máj 2024

@kate211 veď áno, SAMA nechcela. Veď o tom to je. Autorka píše o morálnom hľadisku, nie o právnom.
Na druhého syna celý život nemyslela.

pimpulka
9. máj 2024

@miadi technicky vydedeny asi nie je, ale prakticky uz ciastocne hej... ked matka nevlastni nic-a teraz striktne narazam na jej podiel, nie podiel zosnuleho manzela (kedze vsetko prepisala/darovala este za zivota mladsiemu synovi, vratane svojho podielu co ona za 20r zarobila) tak co ma v konecnom dosledku po jej smrti dedit ten starsi syn po nej(resp. obaja synovia)? no uz nic....(taktiez nenarazam na majetok co este stihne do smrti zarobit, bavim sa cisto o stave co je teraz) chytame sa za slovicka, ale jednoduchsie to uz vysvetlit neviem...

miadi
9. máj 2024

@pimpulka ona nema podiel na jeho majetku ktory nadobudol pred svadbou. Pocas 20r manzelstva ked nenadobudli novy majetok tak Jasne ze nema co po nej kto dedit .

koniarova
9. máj 2024

@miadi za 20 rokov nič nenadobudli? Nič nekúpili hmotného? Tomu snáď neveríš. To už je hlúposť svokry, že to tak nechala.

kate211
9. máj 2024

@koniarova Viem. A manzelstvo neni o tom, ze pridem do cudzieho majetku s cudzim deckom, obcas navarim, kupim spotrebic a chcem podiel aj pre cudzie dieta, ktore otca ma. Ze prvy otec je nemajetny, za to mozem ja, pretoze ja som taka hlupa, ze takeho otca som decku zriadila. Druhy otec sa o druhe dieta postaral. Tak co je moralne zle? Ked chcela zabezpecit aj prve dieta, mala ist robit a kupit prvemu synovi aspon byt. Lenze bud nepracovala vobec, zarabala minimalku (co zeny casto maju) alebo bola hlupa.

kate211
9. máj 2024

@koniarova Ak pocas manzelstva spolu nadobudli nieco hmotneho, darovat to museli oba, nielen manzel. Daroval synovi len manzel. Takze musel darovat SVOJE a nie to, co je v BSM.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 veď to darovali obaja. Čítaj. Preto sa hnevá druhý syn na mamu.

kate211
9. máj 2024

@koniarova nie. Daroval len on a to svojmu jedinemu synovi. Je to tu cela diskusia.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 spoločne prerobili, spoločne prepísali - darovali. Pozri prvú stranu.

kate211
9. máj 2024

@koniarova dom aj pozemky boli muza. Darovat moze len vlastnik. Je to tu na 7 stranach, tak sa spamataj.

miadi
9. máj 2024

@koniarova ten dom a pozemky zosnuly mal uz pred svadbou. Celych 20r manzelstva bol vlastnik len on. Keby sa rozviedli tiez by z toho moc nemala . Ten majetok by mama mohla darovat jednemu synovi len ked by z nej muz oficialne urobil spolumajitelku. Cokolvek co nadobudli za tych 20r sa autorky syna netyka kym mama zije. Ona moze nieco odlozit prenho extra alebo obom rovnako.. alebo moze vsetko minut na lieky . Ale kym zije jej syna by nemalo mrziet ze nededil ked umrel jej muz . A nevestu to uz vobec nemusi hnevat. Zbytocne sa zoziera a skodi si.

pimpulka
9. máj 2024

@miadi vies ze pocas manzelstva sa moze nadobudat aj prijem (nielen novy majetok)? ked napriklad manzelka zaraba 5 korun a manzel 3 koruny (alebo opacne), tak obaja v konecnom dosledku maju 4koruny na hlavu.... 50:50 ved to tu sa denne na MK pise, ups ale iba ked to je v pasujucom garde...ja nepisem o prijmoch a majetku pred manzelstvom....20rokov je dost dlha doba na to, aby sa nejaky majetok/prijem vytvoril....a manzelka ked ovdovela AJ svoj (nie manzelov) majetok/prijem/podiel prepisala este za zivota nie na oboch, ale iba na jedneho syna...taktiez teraz neriesim majetok/prijem co nadobudne este do smrti, a ani to ako s nim nalozi....

koniarova
9. máj 2024

@pimpulka už sa ani nenamáhaj. Zbytočné. 😁Mňa už to nebaví. 👋

kate211
9. máj 2024

@pimpulka ona nic neprepisala za zivota, uz sa nestrapnuj prosim ta

kate211
9. máj 2024

@pimpulka A ak ma nieco na ucte, tak to sa bude dedit az zomrie. Tak co riesis?