Je spravodlivé, keď jeden môže mať zdravé dieťa a druhý vlastné bývanie?
Dobrý večer,je to spravodlivé keď jeden môže mať zdravé dieťa a druhý vlastné bývanie?resp jeden môže mať deti a druhý nie,ale zas má vlastný dom?
Ako sa na to pozeráte?
@anonym_autor ahoj, kazdy ma svpje trapenie a aj stastie, dolezite je uvedomovat si stastie a byt sucitiaci abo napomocny tym ludom, ktori trpia nestastim. A naopak, ked trpime nestastim my, podporia nas druhi ludia
@anonym_autor mám vlastné bývanie a nemám zdravé deti a nepovažujem to za spravodlivé ani akože vyrovnané. Ale zas sa nad tým radšej veľmi nezamýšľam.
Vobec nerozumiem otazke a problemu, ty tu motas take veci ze si dost mimo. Toto spolu vobec nesuvisi. Dom ma ten, kto na tom zapracoval a postaral sa o to, aby ho mal. Zdrave dieta to je stastie, to castokrat neovplyvnis aj keby si sa pokrajala, ale o dom sa mozes pricinit sama, to nie je ziadne stastie co ti padne “z neba”.
Ty nie si v poriadku.
Témy od teba tomu jasne nasvedčujú.
Svet nie je spravodlive miesto
@anonym_autor to čo tu splietaš za hlúposti? Aká spravodlivosť? Tebou nezmieta nespravodlivosť, ale závisť a podľa formulácie možno aj nejaký psychický problém
Bývanie si vie, je schopný zabezpečiť každý zdravý človek, alebo?
Takze aj keď niekto.ma.chore dieťa, to bývanie kľudne moze mať?
A prečo by si niekto.nemohol kúpiť nehnuteľnosti keď na to má, len preto, že nema deti? To čo za blbosť.
Nechápem. Niekto má zdravé decko, niekto nie. Niekto je schopné si zaobstarať vlastné bývanie a niekto ostane u rodičov do nemoty
Bývanie je rozhodnutie a zdravé dieťa nevieš ovplyvniť
Taketo rozmyslanie vedie k nestastnej mysli.
To kde si k takému poznaniu došla? Všetky vlastné problémy máš vyriešené?
@lunastruna zjavne má pani dom, ale nemôže mať deti.
@anonym_8dc97a alebo choré dieta
@anonym_autor toto je najväčšia blbosť akú som tu čítala za posledných pár mesiacov..
Si si robila nejaký priemer? Si listovala v katastri kto je vlastníkom nehnuteľnosti a potom si si overovala zdravie ich deti? Vlastný dom= choré dieťa, podnajom=zdravé dieťa?
🙈
Absolútny nezmysel
A keď mám aj vlastné bývanie bez hypo a aj zdravé deti, tak čo teraz?
@anonym_8dc97a Si ta vynimka, co potvrdzuje pravidlo.
Ale to nefunguje, ze bud dom alebo zdrave dieta. Kde si take odpozorovala? A inac, ano, zivot je nespravodlivy.
???
@elizabet173 presne toto napadlo aj mňe. Že ako dospela autorka k takémuto porovnávaniu,keď je to úplne neporovnateľné(čo dokážeme ovplyvniť a čo už nie).
@anonym_autor poznam niekolko rodin, kde maju ztp dieta alebo ineho clena rodiny a maju aj vlastne byvanie a dokonca aj dalsie zdrave dieta. Aj tu na mk par takych evidujem.
Takze fakt netusim co ti tu splietas.
A zivot nie je o tom, aby sme mali vsetci vsetko rovnako.
@anonym_autor Je to nespravodlive. Kazdy by si zasluzil to,po com tuzi,ale bohuzial zivot je takyto. Rodina s detmi by si zasluzila vlastne byvanie a takisto aj ten,ktory to byvanie ma, by si zasluzil dopriat domov detom. Len byvanie vies ovplyvnit a pocatie dietata velakrat nevies ovplyvnit. V tom je ten rozdiel. Ak zamakas,mozes sa dostat k byvaniu.
@malinkajozka kolko je tu takých tém. Ani bývanie ani nič, ale decko majú a nevedia čo ďalej
@malinkajozka
Nie tu nejde o bratov kto čo dostal,ani o to čo je v Sudane a tu nie a podobne. Ide čisto o tu slovenské rodiny,či je spravodlivé,že máš buď zdravé deti alebo vlastné bývanie,alebo opačne, samozrejme česť výnimkám.
A na to,že prečo má niekto dieťa keď nemá vlastné bývanie je asi taká odpoveď,že načo je komu vlastné bývanie keď nedokáže ani dieťa urobiť.. 😉
@anonym_autor akože načo vlastné bývanie? Hádam aby som nežila na krku rodičov, resp neplatila cudziemu podnájom 😂
@lunastruna všetky deti mám odniesť do hniezda záchrany? No ako to vysvetlím 14 ročnému to neviem 🙂.
@anonym_8dc97a veď nebudeš vysvetľovať....otvoriš dvierka a mládenca tam narveš...svet bude v rovnováhe 😁
@anonym_autor karma je zdarma... Kto chce pochopí kto nepochopi tak ma aspoň nad čím premýšľať...
Nevsimla som si, zeby vsetci tí co maju rodinny dom by mali postihnute deti/nemali ziadnych potomkov. Tocis o sprostostiach, uz aby zacali skoly🙏🏼

Hneď zrána takto rozmýšľať o co tu vlastne ide, mi nejak nejde.....
@bielasovicka to sme dve, pripomína mi to ten vtip - boli dvaja vrabci, jeden červený a druhý letel vpravo