Je spravodlivé, že manžel necháva všetku starostlivosť o dieťa na mne?
Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.
ak som spravne pochopila, vsetko mate blizko. dom - tvoja praca - skolka - vsetko 5 min. v takom pripade by som trvala na nejakej forme striedania sa.
my robime s muzom z domu obaja a striedame sa. donedavna chodil len muz, lebo maly s nim menej plakal/neplakal, teraz uz mozem aj ja, tak si to delime. obaja byvame radi dlho hore, tak potom aspon jeden z nas rano dospi 🙂 a naobed po syna chodime obaja, mame to v ramci prechadzky 🙂 ale vsetko je o dohode, nie o dotlaceni druheho tam, kde ho chcem mat ja. lebo potom to ten druhy sice urobi, ale s nechutou, a to dieta to vyciti. (minimalne to nase.)
@egonsk pan na riti poda lepsi vykon ked sa tam posadi rovno z postele?😂
Uprimne, je to lemra. Ak by som mala po navrate z prace navarene, oprate a ozehlene, v pohode by som dieta odviedla aj rano, aj poobede. Ale ak panko ocakava este aj odmakane v domacnosti, narazil by si cumak. Nastastie mojmu by toto ani v hlave neskrslo
Ako nemala by som problém odniesť dieťa, keďže musím ráno vstať tak či onak do práce.
@vanilkovazmrzka Manžel nie je doma na podpore, ani nič také. Pracuje z domu. To neznamená, že má voľno a môže sa starať o dieťa.
Trvala by som na striedaní. Škôlku máte 10 min od domu ak dobre chápem nie hodinu, že by mu to nabúralo deň. Vtedy by bola logická varianta len tvojho vodenia. Nevidím dôvod pre ktorý by malo byť dieťa v škôlke o hodinu viac.
@h2 esteze to bolo myslene ironicky…
@h2 no to nevieme, ci by bolo posledne. Pisem, ze ak by bolo, tak by som nesuhlasila. Moje deti ale boli v skolke radi, hlavne poobede, ked uz mali volny program a hrali sa s kamosmi. Neraz mi vycitali, ked som prisla skor. Cize ako pisem uz viac krat, zavisi od okolonosti. Ak by som mala nejake uplakane dieta, tiez chcem, aby bolo v skolke co najkratsie a tomu prisposobim vodenie a vyzdvihovanie zo skolky s ohladom na prac. dobu rodicov.
Skolka 5 min od Vas a obaja mate s tym problem. Divni ste obaja a obaja mate istym sposobom pravdu,na jednej strane,nemusi vstavat dieta napr o pol hod skor,na druhej strane sa pre to svet nezruti. Na jednej strane,naozaj to mas cestou a je to 5 min,cize zbytocne ho tahat z domu,na druhej strane,aj on to ma 5 min a prechadzka neuskodi. Vies,co z toho vyplyva?ze je to o VASEJ komunikacii,kazdy to vidi inak,ale my sa nedohodneme za Vas…a taka moznost,ze on ju rano pripravi,kym sa pripravis ty a uz ju len vezmes??? Vsak nech vstane a pomoze obliect,ranajky atd…mne pride,ze si robite truc navzajom a dieta je v tomto celom len “vazen”.
@h2 Aboslutne, plne s tebou suhlasim. Toto je nonsens, aby dieta kvasilo v skolke o hodinu dlhsie, len zato, ze tatko sa chce vyspat.
Opytaj sa manzela ci ako dieta by chcel vstavat o hodinu skor. Ty sa mas nahanat aby si ho vychystala a stihla zaniest. Deti sa rano suchcu, vsetko im trva a este ked ma obdobie ja sam, tak to je na prasky. Nech ho nosi, prejde sa, nadycha cisteho vzduchu pred pracou, aspon nebude otapeny.
Akože asi by mi na tvojom mieste nevadilo, že mám dieťa odniesť do škôlky ráno keď to mám po ceste. Lenže škôlku mate par metrov od bytu, prečo by to nemohol urobiť občas aj on? Tvoj postoj mi príde spravodlivý. Ja keby mám chodiť ráno na siedmu tak posledné čo chcem je ešte sa naťahovať s dieťaťom, keby viem, že muž sa moze v klude zobudiť neskôr a dieťa tam odniesť. Neviem ako vám to ráno trvá, ale budiť dieťa o 5:30 napríklad len pre to že mužovi sa ráno nechce vstávať je divne. Tomu dieťaťu to ranné vstávanie tiež nezávidím úprimne 😁
Ináč, skúste si predstaviť, že je to naopak. Že autorka by robila z domu od 9:00 do 17:00 a manžel by chodil do práce na 7:00. A chcel by, aby ona ráno vodila dieťa do škôlky, on by ho po práci vyzdvihoval. A ona by argumentovala, prečo má vstávať skôr, keď nemusí a trvala by na tom, nech budí, oblečie, vychystá a odvedie dieťa on, lebo ona chce spať. Veď by ju tu zvozili pod čiernu zem!!!
Normalne tu ziram... cize chuda dieta ma vstavat o hodinu skôr, aby sa panko vyspinkal do 8.55 a o 9.00 sa mohol posadiť za notebook. Tak by som ho dakde kopla, ze az. Toto je sila!
Predpokladám, že keď @autorka príde domov ma navarene, upratané a pod.👌
Boha v budúcom zivote chcem byť jednoznacne chlapom!
Mimo to, prác.dobu ma tiež PRUZNU. cize na 8.00 môže odniesť dieta, 8.30 začať robiť a skončiť o pol hodinu skôr.
u nas rano nosi manzel a poobede vyzdvihujeme na striedacku, ono ak clovek chce odpracovat 8 hodin, tak to velmi nevychadza, aby jeden nosil na 8:00 a ten isty aj vyzdvihoval najneskor o 16:00, takze 2 dni potiahne v praci manzel a 2 dni ja, aby nam sedel casovy fond (samozrejme zalezi aj kto ma kolko roboty atd.), kazdopadne delime si to
@egonsk To, že to tak má väčšina ľudí, znamená, že je to spravodlivé a správne? On sa má vyspinkať, nech môže podávať výkony (sedením doma na zadku za PC), tak nemôže vstať o 7:20, aby odviedol dieťa do škôlky na 8:00, potom si dal doma v klídku raňajky a o 9:00 začal pracovať, ale žena asi výkony podávať nemusí, keď musí vstať ani neviem kedy, aby stihla vychystať seba a dieťa, odviesť ho do škôlky a potom ísť do svojej práce a tam začať o 7:00. Tebe toto príde normálne? Lebo si toto bezne ženy nechajú, tak je to normálne?!
@ibajaanikiny Aj keby jej rano pomohol s chystanim (co vsak ocividne nechce, kedze chce spat 🙄), tak naco bude dieta rano zbytocne vstavat o 6 a kvasit v skolke od 7, ked by mohlo uplne v pohode chodit na 8? Ani tomu dietatu to predsa nemusi byt prijemne tak skoro vstavat, nie vsetky deti su ranne vtacata...
@h2 Presne, ja tiez cumim kolko zien je schopnych autorke napisat, ze je divna 🙄 Jasne, zena nech maka ako mulica a pan tvorstva nech si pospinka...
@egonsk Jasne, lebo zena nemusi v praci podat ziadny vykon. Pride si tam len posediet.
Autorka, nedaj sa. Nie je to spravodlive, tak ako to mate teraz. Rano nech chodi muz.
Ja by som ich zobudila o 7 obidvoch, urobila im kávu a čaj dala pusu a popriala pekný deň 🙂
Dcére ak večer nachystas oblečenie, ráno sa oblečie určite sama a manžel dcére môže urobit raňajky, umyť zuby, gumku do vlasov ak zvláda 😁 a odprevadiť do škôlky. Keď príde má dostatok času ešte pre seba.
Po práci pôjdeš po ňu ty. Tak by ste neboli spokojní, je to pol na pol.
@h2 uz som si na tvoje silno feministicke nazory zvykol, takze ti nebudem protirecit 🙂
Ja som napriklad typ sova a dlhodobe ranne vstavanie mi vyznamne zhorsuje zdravotny stav. Autorka nespomenula aky typ je jej muz, lebo ani teba to zjavne nenapadlo, ze aj tuto moze byt pes zakopany a tiez suvisiet s pracovnou dobou toho muza.

A ved manzel je doma, tak naco dieta vlastne musi chodit do skolky? 😆