Je spravodlivé, že manžel necháva všetku starostlivosť o dieťa na mne?
Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.
@jesenzima 🤦🏻♀️ Pomóc! Koľko takýchto komentárov tu ešte bude?! Autorka nie je lenivá odviesť dieťa do škôlky, keď to má po ceste do práce. Problém nie je v tom samotnom úkone. Ale v tom, že ona chodí do práce na 7:00. Dieťa môže ísť do škôlky na 8:00. Akože, už som to tu aj vysvetľovala a aj tak tu každá ďalšia napíše, že kde je problém, veď je to po ceste. 🤯
My to mame napr tak, ze skolku mame daleko, a ja to mam cestou do prace, takze muz rano vstane, vychysta dieta (obliect, umyt zubky...) a ja ho beriem do a zo skolky.
Tiež by som trvala na tom, že keď ja poobede, tak on ráno. Idem z domu skoro, potrebujem sa ráno vyspať a nie vstávať ešte skôr, aby som sa stihla ešte aj o dieťa ráno postarať. Zato on začína až o deviatej, takže ak vstane so mnou o pol 7, má mooooore času nachystať malú do škôlky....
@jesenzima Dieťa nevstáva skoro, treba ho budiť, je nočná sova (po oteckovi). Autorka chce, aby chodila na 8:00. Keby sa nedalo ináč, napríklad keby aj manžel musel skoro odchádzať z domu, to by bola iná situácia. Ale takto? Mne je teda divné aj to, že ty vodíš deti na 7:00 a ideš potom ešte domov. Ale ty máš asi deti, ktoré sú ráno skoro hore sami od seba.
@h2 hm, tak áno, v tomto prípade by manžel mohol, resp.mal pristúpiť na nejakú dohodu, ale tak to už je medzi nimi ..
A áno, my sme u nás takí divní, ráno vstávame všetci už okolo 6 každý deň ... Dokonca, keď dcéra chodila do škôlky sama, tak chcela byť každé ráno prvá, takže už o 6:15 prezúvala v šatni papuče 😃
@egonsk aha, ty si ten zatrpknuty? Vsetkemu je teda na vine ona, chapem to spravne? Ty na deti neplatis?
Lebo poznam rozvedene matky aj s tromi detmi a nemusia chodit do dvoch prac.
Jasné, že by chodil manžel, ale hlavne z dôvodu aby sa dieťa dlhšie vyspalo a nebolo tak dlho v škôlke, je to hodina rozdiel a to je pre dieťa poriadne veľa.
Teraz si predstavte že je to naopak. Chudák chlap beží do práce na siedmu? Tak to v žiadnom prípade nestíha s dieťaťom do škôlky. Keď ide utahany domov o tretej ešte má dieťa vyzdvihnúť? Zatiaľ čo si žena vala šunky na homeoffice? Však nech tá lenivá mrochta dieťa do škôlky vodí. Poobede si tiež môže spraviť pauzu a vybehnúť na chvíľu vyzdvihnúť dieťa, či? 😂😂😂
No manžel keď je doma vodí ju on. Ak nie ja. Máme to tak, že to vychádza vždy nejako na stejno.
@autorka - pises vseobecne - Ako to mate teraz tieto dni? Kto nosi dieta? Ty alebo manzel? Od kedy je dieta v skolke, je februar - len tento prvy rok od septembra?
Pises, ze ste si aj sadli, diskutovali, a on to neberie a frfle - teda vysledku niet.
Co by pomohlo presvedcit ho, ze by ti to velmi ulahcilo tvoj den, keby on rano siel?
Keby ste si to pripadne podelili? Tri dni on, ty dva - v take dni, ked nemas rano hned mitingy- napriklad by si ho piatok nechala pospat a potom trebars lubovolne na dohodu podla objemu prace? Jeden den ako zolika 🙂
A na margo diskusie - je irelevantne, ako to maju ostatne zeny napriklad z Palarikova zariadene, ide o to, ako ti pomoct, to bol ciel, nie?
Vdaka bohu za mojho manzela, ktory nam rano vsetkym prichysta desiatu a nefrfle, ze ci je to spravodlive alebo nie. Tu nejde o teba, ved co to je zaniest rano dieta do skolky (nehnevajte sa, ale to nie je ziadna praca pre mna) , tu ide o dieta, ze to by tam nemuselo byt od rana od tristvrte na sedem, ale az od osmej
@katka700 Presne. Ale pozeraj komentáre, veď tie ženy si tú utrápenú pozíciu robia samé.
riesenie si sama navrhla, ano, logicke je, ze on by rano zaniesol dieta a ty si ho vybrala, to by bolo pre dobro minimalne dvoch osob - teba a dietata
Môj názor je že ráno by mal nosiť dieťa do školy tvoj manžel , veď takto zbytočne to dieťa skoro vstáva. Ale tu je asi problém že tvoj muž je lenivý ráno prichystať a odniesť dieťa do škôlky.
Obdivujem filozofiu MK - každá druhá žena sa tu vie neskutočne predbiehať v tom, koľko toho ONA zvládne sama a ostatné, ktoré toľko nezvládajú hneď dostanú titul chudery, lenivej ženy atď.
Milé dámy, ja sama toho tiež zvladám veľa - v práci, dom tip top, odniesť, vyzdvihnúť dieťa tiež stíham, ale neviem prečo by som sa mala pretrhnúť, keď rodičia sú dvaja? Či ten druhý rodič je len maternica/darca spermií a ďalej sa zapájať netreba?!
Niektoré príspevky tunajsích zien vo mne len potvrdzujú pocit, ze slovensko je aj v tomto este stale v stredoveku a slovenske zeny sú proste tzv. mulice a dokonca povazuju za svoju pychu to, ze vsetko robia, vzdy sú k dispozicii a pravdaze vsetko zvlada.
Je vela tem o tom, ako chlap pride z prace, lahne na gauc a ma vsetko a vsetkych v pazi, ale ak realne tak uvazuje dost znacna cast zien, ako aj tu v tejto teme, ja sa necucujem, ze vobec také témy potom vznikaju.
Tak ako domacnost, aj deti sú vzdy o dvoch. Neexistuje, ze niektory z rodicov si spravi z partnera sluhu, opatrovatelku. Tu nejde o to, co clovek zvlada a co nie. Nikto nie je povinny veci zvladat a obetovat tomu svoje zdravie, psychiku, zivot...
Velmi sa cudujem, aky chory pristup maju k sebe mnohe zeny.
Booooožinku...na mieste dieťaťa sa ráno vychystam,pošlem obidvom pusinečku a cválam.. však musia škôlku z okna vidieť...amen... zbytočne opakujúcich sa 6 strán 🙈😄
@stanzi a citala si cely moj prispevok,ci si si vytiahla zo svojho uhla pohladu len to,co vyhovuje tebe?a deti casto kvasia doma a nie v skolke,kde maju aktivity od rana. Autorka sa nevyjadrila,ci je jej dieta ranne vtaca alebo nie a ja som napisala jasne v mojom prispevku,ze to moze mat dva uhly pohladu a oba som opisala…takze netreba trhat z kontextu,ty mas svoj nazor a kazda jedna tu ma nejaky nazor…
Ja by som ho poprosila nech ho ráno nosí on, veď malému tam stačí byť o ôsmej...ale ráno by som mu prichystala všetky veci, oblećenie a pod. Snáď aj on chcel svojho syna, tak sa môže zapojiť do starostlivosti a okrem toho nie preto máme deti, aby sme si ich odkladali od siedmej do piatej do nejakej inštitúcie...Mať dieťa nie je povinnosť.
@stvura 🤯 Ty máš 3 deti a čuduješ sa, ako môže byť dieťa nočná sova? Tak buď máš zhodou okolností všetky tri deti ranné vtáčatá, alebo ináč si to neviem vysvetliť. Každý má nejaký svoj biorytmus. Jasné, že keď niekto musí ráno skoro vstávať, tak vstane, ale to neznamená, že s tým nemá problémy.
A keď sa pýtaš na tú spravodlivosť, či si doma robíme čiarky, tak nie, nerobíme. Keď bol syn škôlkar, vodil ho ráno do škôlky môj muž a popoludní som ho vyberala ja, takže čiarky neboli potrebné. A ešte predtým syn chodil do jaslí, kam som ho vodila aj vyberala len ja, lebo boli v meste, kde ja pracujem, kým muž má prácu v inom meste opačným smerom. A nikdy mi nenapadlo, že je to nespravodlivé, lebo tak to proste bolo logické a správne. Ale tu tento otecko má možnosť vodiť dieťa, nič mu v tom nebráni. On proste len nechce.
@h2 pravda ..a este aj to dieta musi vstavat skoro rano uplne zbytocne..ale vidim, ze tu vacsina ma muza za boha, len nech sa ten panko vyspi, co tam po dietati 🤦♀️ a k autorke: pekne to prenechaj muzovi.To mu nie je luto, ze dieta tak skoro musi vstavat uplne zbytocne? A asi aj ty musis vstat skor, kym si on v klude pospinka..Moj muz by sam od seba vodil deti, nie este aby sme o tom diskutovali.Mozno by som mu na tvojom mieste spravila sokovu terapiu. 7:10 mu pekne zavolaj a zobud ho, ze je dieta v posteli, nech ho zobudi a pekne odnesie

Keby som to mala po ceste, tak v tom problém nevidím, kľudne by som brala aj ráno aj poobede...