Je svadba až taká dôležitá?
Ahojte, chcela by som počuť Váš názor. S priateľom sme sa rozhodli stavať dom. So všetkým ideme na polovicu, aj čo sa úveru týka. Pozemok priateľ mal, polovicu dal prepísať na mňa. Rodina však na nás tlačí, že najprv svadba a potom zvyšok, ale my to tak nechceme. Chceme mať najprv kde bývať, to je pre nás priorita a až potom riešiť ostatné veci, je to podľa Vás zlé rozhodnutie? Svadbu si chceme platiť sami a chceme ju riešiť až neskôr.
@marcelatje z akeho dovodu si ty nechces zobrat svojho priatela za muza?🙂
- inak ja od svojho partnera financne zavisla nie som - nas prvy byt sme kupovali ako priatelia pol na pol, detto splacali a mimo MD mame stale svoje ucty🙂 brali sme sa lebo chceme spolu zit, prejavit uctu jeden k druhemu, aby nase deti vedeli ze to co je medzi ich mamou a tatom je nieco specialne , chranene a jedinecne - a tento pocit mame aj my...
@lenka2232 u nas to bolo podobne,zobrali sme sa a nelutujem,uz by sme sa neboli vzali,ked bol konecne klud... Ako manzelka mas trosku iny status, hlavne z pravneho hladiska. Dedenie,poskytovanie informacii o zdravotnom stave aj bezne pravne ukony, ktore zakon akceptuje, ked ich vykonavaju manzelia jeden za druheho, je to podstatne jednoduchsie. Pokial sa nevezmete,aspon sa uvedte obaja ako stavebnici.
Toto je taka vdacna tema rozdelena na vydate a vecne slobodne. 🙂
@majusik236 tak tak, podla mna uplne pochopitelne, ze ludia, ktori sa uz sklamali v manzelstve nemaju chut do toho znovu ist, aj to sa podla mna casto zmeni ak sa rozhodnu pre dieta. Ja osobne fakt neverim, ze zena, ktora miluje svojho partnera, chce s nim zalozit rodinu, nechce byt jeho manzelka. Bohuzial chlapi su v tomto podaktori spekulanti a zena sa radsej prisposobi, no nerobi dobre.
@mima4 presne! vždy je tam určité percento aj keď malé, ktoré sa jednoducho do bežne zaužívaných predstáv vtesnať nedá a je často pranierované väčšinou. Neznamená že je horšie ale veľmi často nepochopené a odsúdené.
@katuliena82 ja to neotáčam, to manželky mi tu predpovedajú že skončím s holou riťou tak o čom to je?
@natalym diki za uprimnost, chapem tvoj postoj 🙂 aj som sa pobavila na tych mercedesoch. A tvojmu drahemu to nevadi ze si ho proste nechjces vziat. No moj by sa asi citil dost ohrdnuty 😀. Ale teda on vie ze pre mna svadba bola dolezita, aj ked mi sme taky parik na pohladanie tiez a kazdy mame urcitu potrebu svojej slobody, ale to mi uz zas pride normalne v dnesnom svete. Dnes chvala bohu zena nie je zavisla na chlapovi ze bez neho ani na zachod nemoze ist a musi ho na zlatom podnose nosit 😀 😀
@marcelatje s holou ritou mozes skoncot aj ekd si vydata, staci ak si si zobrala za muza debila, ale tak je pravda ze ako zena si viac chranena. ja som rozoberala len pravnu stranku a dost ma zaujima preco sa niektori ludia neberu, ale to je uz len moj osobny zaujem a zvedavost.
@dai ale ver či nie, to čo opisuješ sa dá prežívať aj bez sobáša. To manželky tu stále nevydatým predpovedajú holú riť, hladné deti, bezdomovectvo, žiadny vdovský........ samé materiálno......
@wheelsonthebus ja zas nemam problém s akceptovanim faktu, že sú ľudia, ktorí manželstvo proste nepotrebujú k šťastnému , spokojnému životu, a nechápem zas jednu vec, prečo tí, ktorí manželstvo považujú za samozrejmé v svojom živote, majú potrebu nanútiť každému, že to je práve tak ako to cítia sami a každý vzťah ktorý nie je spečatený manželstvom, je neplnohodnotný, zlý a že žena je tam matracom, výlevkou a konkubínou ako to tu niekto nazval
@marcelatje o tom, ze ked si precitas ake zlozite su majetkove pomery, tak mozes skoncit v nevyhode. Ak som na MD a vychovavam deti, tak napr.nezarabam tolko ako moj manzel a to este neznamena, ze nemam mat narok na majetok, ktory on vyrobi kym ja som doma a robim inu, zasluzenu ,,pracu,,. Ak by som sa starala o tazko chore dieta dlhodobo a nie sme zobrati, tak by som velmi lahko mohla zostat s holou ritou....to, ze sebestacna je skvele. Ale v zivote su situacie, ked moze partner bez papiera dopadnut zle a nemusi byt zlatokop
@marcelatje ale ved nikto netvrdi, ze iny clovek je horsi, aspon ja som to tu nepostrehla. Ja som len vykreslovala vlastne vnimanie a pocity...
@majusik236
tak asi si nepochopila celu tuto debatu... nie kazda diskusia je o nanucovani... proste sa tu zdielame... ako to vnimame...
@mimikas súhlasím s tým že svadba dáva partnerom (nie len ženám) akú takú materiálnu záruku. Nie som pologramotná, len nevydatá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Niekomu sa tak ľahšie dýcha. Niekto inú možnosť nemá. Niekto sobáš berie ako životnú výhru. Niekto proste neplánovane otehotnel....... každý má na svoje počínanie dôvody, no tie ho neoprávňujú odsúdiť niekoho kto žije inak.
@majusik236 ...nie nanutiť to svoje ...ale povedať, ze toto je lepšie po tejto stranke...a ty si zi ako chceš. Nie všetko je len o pocitoch, ale to dnešní ludia sa často davaju unašať len pocitmi, chtičmi....a nemyslia na zadne vratka. Ved nejako bolo, nejako bude a mame sa radi tak čo nam treba....ale ved ako kto chce.
@mima4 to je v poriadku, tak to máš, zariadila si sa ako ti vyhovuje. Ale ty si to dosť zovšeobecnila, chuderky, matrace....Divné. Veď naozaj nie každá musí túžiť po manželstve. A opakujem - ja som za manželstvo. Ale chápem a rešpektujem, ak ho niekto odmieta. Ak sa na tom dvaja nevedia zhodnúť, tak je to smutné. Pravda je, že mnoho žien sa do manželstva tlačí práve kvôli tým praktickým výhodám a myslia si, že keď sa tam už dotlačili, tak sú lepšie, než tie, ktoré to nedokázali a uniká im, že toto možno nie je v pláne u každej ženy 😎 Pravda je aj to, že mnohí muži sa tomu bránia a ženy sú z toho nešťastné. Holt...aj to sa stáva. Ak sa niekto cíti byť v pozícii chuderky, má možnosť to zmeniť.
@katuliena82 ale mne o tie majetkové pomery vôbec nejde. Zle môže skončiť aj partner s papierom. Všetko je o ľuďoch.
@marcelatje ja si nemyslim ze si pologramotna alebo ze ta odsudzujem, len som bola zvedava na dovody, lebo pre mna ako osobu je manzelstvo dolezite a tak ma zaujima ako to beru ty co nemaju tu potrebu. ja to chapem ze nie kazdy mame rovnake potreby, ved ani kazdy nemame rovnake vztahy a manzelstva. ak bz sme vsetci chceli to iste tak svet by bol celkom nuda nemyslis?
@marcelatje zbytocne vysvetlovat...neviem ci mas deti, ale mne ako matke IDE o to, aby mali z coho zit. A nie som sebestacna, lebo som matka pred porodom a mam pravo byt chranena. Myslim ale, ze si budes stale hust svoje, aj po sto prispevkoch o tom, preco je minimalne z pravneho hladiska byt dobre manzelom\manzelkou. Ja som hrda na oslovenie manzelka a v dobe ked som zarabala krasne, tak som bola rada se clovek, ktoreho milujem by mal narok na to, co som zarobila lebo to bola aj jeho zasluha. Keby ma nepodporoval, nebolo by to tak...a plati to aj z druhej strany vzdy
@marcelatje a co manzelsky slub? myslis si, ze keby ti ho dal priatel, tak ho nemysli vazne? alebo pre teba by to bolo az prilis?

@mima4
zabudla si na: je veľmi slobodomyseľný človek a nesedí jej toto škatuľkovanie.
Inak ja osobne som sa vydať nechcela. 😀