Je ťažké žiť bez muža?
Ahojte mam otázku je tazke zit bez muza bez jeho financnej podpore...pomaha stat slobodnym mamickam? Zatial nie som rozvedena, ale je to tazko...moja rodina mi nepomoze...bola by som na to sama...
Po financnej strane trosku narocne. Ale po psychickej na nezaplatenie hahahahha
@lena888 Tak toto je aká paráda, že mu tvoja mama poradila. Ale zasa ma to ani neprekvapuje, moja tiež šla za každých okolností proti mne a spravila by to znova a s veľkou radosťou. Tej kamoške sme to vyhovárali, nedala si povedať, povedala žiadosť a aj tak to takto dopadlo.
Dievcata, trosku mozno od veci, ale vdaka za vase postrehy a pribehy... ste dokazom toho, ze aj maminy samozivitelky to zvladaju a nevzdavaju... V inej teme ma isli za tento nazor ukamenovat 😀
@ewisam tak podla mna je to vsetko len uhol pohladu a skusenosti nie? mamina ma kamaratku ktora vychovala dve deti od mala sama, odkedy sa s manzelom rozviedla nikoho ineho nemala a zvladla to aspon z mojho pohladu bravurne 🙂 teraz ked uz deti ma velke tak si nasla priatela a hovori ze v zivote sa jej nemohlo asi lepsie stat ako to ze ju ten byvaly opustil
Zase tato diskusia straca podstatu...ano da sa zit bez muza len treba zvazit pre a proti zvazit svoe moznosti kde som ako sa zamestnam kolko zarobim.kolko casu mi ostane na deti...a hlavne co v pripade choroby???vypovede... atd... byt zadlzena po usi a kricat huraaa odisla som od muzaaaa yeees...ohnostroj na den nezavislosti. A na konci mesiaca ledva kupis chleba.ked uz sama tak zobrat fakt aj riziko aj zodpovednost kazda minca ma dve strany
@marina1111 odpracovat davku v nezamestnanosti zametanim ulice - to odkedy?? mala si na mysli hmotnú núdzu nie?
dávka v nezamestnanosti sa nemusí odpracovať.
@marina1111 no ako kto 🙂 ja nakupujem este viac ako ked som mala muza :D :D
@veronikavojvodova no ak ti to plat dovoluje tak okej... ale tu nie kazdy zaraba 1000eur
Dobre priemerne zatial vsade kde mi plat ponukali viac ako 650e v cistom to nebolo...1izbak v petrzalke stoji 400e...250e ostalo... jedlo cestovne telefon oblecenie... teraz mam 226e a mozem povedat ze staci to maximalne ako vreckove nie ako peniaz na platenie jedla atd atd...plus v pripade choroby ci vypovede by to bolo fakt na nic. A stale sa bavime o pracovnej dobe takej aby zena stihala skolku cize aj tu sa vyber zuzuje. Opravte ma ak sa mylim...
Ja zelam kazdej zene aby bola financne nezavisla lebo zit s niekym len koli peniazom je horsie ako zlatokopectvo tie si to aspon uzivaju v luxuse a nie z ruky do huby... a tiez peniaze nepovazujem v zivote za najdolezitejsie a je smutne ze tento svet funguje na financny pohon :/
@marina1111 este stale sa ponosujes na nespravodlivost osudu? Ta to bavi? Vsetko sa da, ak sa chce, len niektore su pohodlne hladat riesenia, namiesto toho hladaju dovody, ako to nejde
@moni244 koli comu sa do mna navazas? Ja sa stazujem?? Vychadzam z reality a z toho ked ti nema kto pomoct. Ja nehladam dvovod tak laskavo si daj odpich. Ci myslis ze slobodne matky zarabaju 1500eur a lakuju si doma nechty? Ano vsetko sa da...da sa aj dret od rana do vecera v dvoch robotach... len ci vysledok stoji za to... nik nepovedal ze sa nieco neda. Ale su aj matky co maju tri deti a su odkazane na potravinove balicky..alebo maju 5 eur na stravu na cely rodinu 4 clenov na den... taka je realita. A ked ti domov deti nosia choroby zo skolky tak ked bude viac doma ako v praci to tiez nevesti nic dobre..a je treba s tym ratat ako narahnut ruku dopredu ides superman a padnut na hubu ked na konci mesiaca ti ostane 1.50e v penazenke. Ako som povedala treba si vsetko vypocitat a zvazit nic ine...ak viem mat stabilnu pracu s prijmom 800eur tak okeeen no problem ale ak ledva mam pracu za 500eur tak zbytocne budem snivat ze sa rozvediem..tak aj ty trochu otvor oci...ty vied co je ona vyucena manazerka alebo upratovacka???.. a v tom je zaaasadny rozdiel...
Dookola tu len hrdinky poniektore struhate a pritom zijete v bytoch ktore cvaka muz alebo bezite s taskami k mamke a ked tu mamku nema kde pojde do azylaku?
@marina1111 ved sa stazujes vsade, ci v skupine Bratislava, ci v inych temach a furt to iste dokoliecka
@moni244 skoda energie natahovat sa s tebou tam jej radsej porad nieco zmysluplne a mne daj pokoj nemam zaujem fakt nie si tu vypisovat konikovske debiliny
Inak, viete, čo si často ženy neuvedomia? Že ak majú doma živnostníka, čo na daňovom prizná pár eur,tak aj z výživného bude prd. :D (teda, ak otec nebude taký charakter, že bude súhlasiť s normálnym výživným)...
Ale aj tak si myslím, že najhoršie na živote bez muža je to, že niekde ostal ohrdnutý chlap a tí vedia robiť peklo zo života roky rokúce. Súdim podla okolia. Velmi velmi velmi sa snažím tomu zabrániť vo svojom živote, ak sa má stať niečo zlé a mám ostať sama s dieťaťom/detmi, prosím všetkých svatých všetkých náboženstiev, nech môjmu (teoreticky vtedy ex) chlapovi neprepne a nech to skončí rozumne. Ak to má raz skončiť. Ale z pozorovania súdim, že je to skôr výnimka, ako pravidlo.
Mna by fakt realne zaujimalo ako ma matka z 500/600eur zaplatit vsetky poplatky a tym myslim vsetky. Na koho sa obrati ked dieta bude chore a podobne...mozno som fakt mimozemstan... lebo uskromnit sa znamena co..zrat rohliky z maslom kazdy den a chodit peso? Aleco co ten pojem znamena?
@marina1111 Napr. moja mama si nedala povedať a chcela ešte jedno bábo po rozvode s mojim otcom. Vybrala si fakt magora, nepočúvala ma. Tak, samozrejme, po tom, ako ostala tehotná, malý brácho sa narodil a ju prešli tie hormonálne stavy, si uvedomila, že toto nepôjde.
Zarába 400 eur, výživné má 150. Dajme tomu, že 600 eur príjem. Po zaplatení hypotéky, bytu, škôlky, paušálu, internetu atď jej ostane 150 eur na žitie. Prakticky to výživné. Ak ostane malý brácho chorý, tak nastupujú všetky možné kamarátky, čo robia naopak ako ona, alebo ja, alebo ktokolvek známy, kto má opačne zmeny, prípadne dovolenky využíva namiesto očerky... Keby nemá to výživné, tak je v háji. Ale tak musí sa nejako aj otec podielať. 🙂
@marina1111 aj dieťa z rozvedenej rodiny má stále otca, ktorý je povinný na neho platiť. To len na margo toho, že nemá slobodná matka len svoj príjem.
mne by bez muža bolo ťažko. Nie z finančného hľadiska, ale celkovo. Z časového čo sa týka detí, výchovného atď.
@mysga tu sme zase pritom ze jej niekto pomoze cize sme zas tam kde niekto musi s detmi ostat atd..ale ak fakt nema kto... teda o tom to je ze v jednote je sila a ked su kamosky ci rodina co pomoze tak hned je to ina rec.
@sasa1310 je rozdiel ked otec plati 50euro a 150-200.. moj otec na mna platil 100eur v prepocte aj to este z dobrej vole lebo v den rozvodu som mala narodeniny sud mu ale vypocital 55eur.nooo
@marina1111 Ano, musi niekto s detmi ostat. Ale to aj pri šťastnej uplnej rodinke. Ak dieťa ochorie, väčšina párov, čo dom nezdedili, ale majú hypotéku, potrebuje oba príjmy. 🙂
Vieš, v situácii, že nemám rodinu, ani kamarátky, ani normálneho ex manžela, ani výživné a som len dieťa a ja... Hrôza, ale zas kto káže žene, aby sa tak zariadila. A ak sa to stane, tak nejako už len musí prežiť. :/
@mysga sak nejako prezit z ruky do hubi sa da jasne...snad nepomreme od hladu ale ten stres ze dietatu nemozem kupit hracku ani nove oblecko ..obliekat sa v bazaroch a obhryzat nechty ci budem mat dost na najomne...to veru si treba zvazit ci ten chlap je az tak neznesitelny ze to stoji za to... ak ma zena dostatocny prijem a v pohode pracu tak ju to trapit nemusi...ale aj rodina je tu hlavne na to aby pomahala co bohuzial nie vzdy plati... co ta nezabije posilni..no....riesenie sa najde len aby bolo dlhodobe stabilne a perspektivne... to je hlavne
Ja som hlavne chcela poukazat na nas super socialny system v ktorom zdravotnictvo na kolenach nemaju ani na toaletnych papier pre pacientov...dochodcovia co cely zivot dreli platili dane vybudovali to kde my teraz zijeme...maju take dochodky ze dva raz premyslaju ci kupia chleba ci mlieko.lieky ich stoja majland...matky s detmi to tiez nemaju vyhrane s 226eurami...a mozem pokracovat...zato nasa smotanka vozi rite na mercedesoch to je v poriadku miliardy nam tu kradnu popod nos a my len trpime a este sa najdu ťavy co to budu obhajovat ze sak my sa mame dobre..no hej horsie na tom je uz fakt len kambodza a syria... zato na ciganov migrantov a nezmyselne nariadenia EU maaame miliardy a miliardy eur ... to ano...a my tu jazdime po deravych cestach a riadne platime zdravotne odbody dane cestne dane a dostaneme za to co??
Moja mama mala tri deti, muza alkoholika, vyzivne skoro ziadne, lebo otec sa hodil na invalidku, ona zarabala cisty priemer vtedy, dnes by som to hodnotila okolo 500e a dala to. Ja nechapem ako, nechapem, ale nikdy som nemala pocit,ze sme chudobni. Nechodili sme na dovolenky,a obliekali sa v cinaku, ale priamo pocit chudoby som nemala. Mozno to bolo vyvazene tym kludom, co nastal, ked sa konecne rozviedla. Ten klud stal za to. Da sa zit bez muza, ide o to akeho. Ak je to tyran, psycho, alko...ten klud, co nastane stoji za to, mat dve roboty, alebo musiet deti viest k skromosti. MY sme snad najskor ako to slo brigadovali, k moru som sa pozrela az z prveho platu, ale to nie je vada, skor charakterove plus. Ak v detoch nevybudujes zavist, ale budes ich viest k tomu, ze sa musia snazit, deti z takych rodin maju tendencie sa tahat vysoko, ucim na strednej a vidim to kazdy den, len to neutopit v horkosti.Ak sa niekto rozvadza z rozmaru, tipu uz sa nemilujeme...no to mozu byt soky. Stat ti velmi nepomoze, sukromny zivot nie je jeho problem. Mas narok na pridavky, nahradne vyzivne ak otec neplati ( jaj, co by za to moja mama dala vtedy), na sude mu mozu dat zrazky zo mzdy na alimenty, deti na skole maju narok na soc. stipendia ( poberala som, tak viem), narok za obedy za korunu ( nie len romovia, ale to musi byt fakt uz bieda). Na UPSVaR ti poradia, ale hlavne si musis poradit sama.
@marina1111 zena, co nema rodinu, priatelov, nikoho, si za to moze sama

@janickacrazy pri pohlade na ludsku hlupost by som bola radsej mimozemstan zial DNA sa rozhodlo inak a som clovek.