icon

Je to chorobná žiarlivosť?

differentworld
20. okt 2014

Mal som s manželkou v pohode život. Zmenil som tento rok prácu, kde som sa zoznámil s kolegyňou. Rozumieme si, ako priatelia. Naozaj, som toto pri žiadnom inom človeku nezažil. Manželke to začalo vadiť, že ako môžem mať kolegyňu priateľku, že určite je za tým niečo viac. Verte, neverte nie je. Manželka ma už pol roka upodozrieva, že s kolegyňou niečo mám. Z každej situácie vie nájsť dôvod na hádku. Ja už psychicky z toho nátlaku nevládzem. Každý deň počúvam, od manželky, že sa mám rozhodnúť, bud ona alebo moja kolegyňa. Aj napriek tomu, že som manželke povedal, aby s týmito scénami prestala, lebo odídem. Ona neprestáva a ja som stále doma. Chápem, miluje ma a žiarli, ale toto je už moc. Kolegyňa absolutne nič neriesi, lebo sme priatelia a nechceme byť nič viac, lebo si natolko vážime svoje kamarátstvo, že to nechceme pokaziť. Ja už to nezvládam. Najhoršie je to, že ked na nu začne manželka nadávať a "pchá" mi ju do postele, vtedy by som bol najradšej s kolegynou niekde na káve alebo len tak jednoducho bol s ňou....

mata95
20. okt 2014

@differentworld to je v pohode.... skus ju ked bude doma klud posadiť, a sam začať rozhovor, skus jej napisať alebo zavolať z prace, daj jej vedieť ako ju maš rad.... urob prenu niečo pričom jej povieš že nieje žiadna ina dôležitejšia ako ona... čo viac ti poradiť??

differentworld
autor
20. okt 2014

@snapi lebo to nechce moja žena. Ja som sa to kamarátky pýtal. Ona s tým problém nemá, ak to bude akceptovať moja žena. Ale tá to odmietla.

differentworld
autor
20. okt 2014

@mata95 To som robil, a aj robím......je to málo. Lebo aj tak by som bol najradšej teraz s kamarátkou a nemusel doma trpieť tie jej cirkusy - to mi vždy povie manželka. Ale ja som stále doma....

janinah
20. okt 2014

všimli ste si,ako neodpovedá na otázky?...nič o deťoch,o ne/zadaní kamarátky....furt len svoje dookola....

mata95
20. okt 2014

@differentworld a samozerejme jej povec že to aby vam bolo dobre musi chcieť aj ona a bud pozorny a milý, toto zabera na take typi žien... lááááááska 🙂

mata95
20. okt 2014

@janinah to neni podstatne, deti so vzťahom medzi dvomi ludmi nemaju nič spoločne, ani to či je ona zadana alebo nie...

janinah
20. okt 2014

@mata95 to si nemyslím,žeaj toto neovplyvní výsledok ich" kamarátstva"

angelikaaa123
20. okt 2014

Dala som to prečítať priateľovi a jeho názor: "nemal by si sa tak spravať aj tebe by to vadilo v opacnom pripade ;)

janinah
20. okt 2014

@mata95 no,poznám takého,ktorý doma žene ručičky bozkával,pozorný,no ideál...a poza chrbát milenka dlhodobá....

mata95
20. okt 2014

@differentworld jááájj a ked ti to povie, tak jej povec-ok idem, obleč sa a chod von, nie za kamoškou, len von, a čakaj kym sa spameta, alebo prid domov a nič nevysvetluj, ked začne so scenou tak jej povec že si bol vonku,spametať sa musi aj ona.... ztoho čo pišeš ona okrem toho že ti robi sceny nerobi nič preto aby ťa nestratila... 😒 to tiež nieje dobre

mata95
20. okt 2014

@janinah takych poznam XY aj ja... ale on nič take nepiše že by podvadzal alebo chcel podviesť...

stangb
20. okt 2014

@differentworld tiež by som žiarlila, myslím, že toto je v norme, človek má niečo čo nechce stratiť a cíti ohrozenie tak sa správa iracionálne. žiarlivosť je väčšinou u človeka, ktorý si neverí, cíti sa menejcenne. ak je tvoja žena na materskej tak aj o to je to horšie. sedí doma v teplákoch, kým ty si v práci s ktovie akou kolegyňou pričom o nej vie, že je pre teba niečo viac než len kolegyňa. nepáči sa mi tvoj prístup. ako tu už niekto spomínal z tvojich slov mám pocit, že kamarátka ti je prednejšia. sám si napísal, že keď sa so ženou hádate tak by si chcel byť najradšej s kamarátkou. to je nebezpečné, lebo z kolegyne, kamarátky, sa stáva bezpečný prístav kde si môžeš vyliať srdce..to časom prerastie do niečoho viac, či si to priznáš alebo nie. navyše sám si napísal, že ti žena nedá priestor upratať si v hlave a pochopiť čo sa to vlastne deje...sám si nie si istý či je to len kamarátka, len si nahováraš že ty vieš kde sú hranice. moja rada pre teba je, ak svoju ženu ľúbiš, daj jej pocitíť že ju ľúbiš, buď trpezlivý, keď bude mať svoje slabé chvíľky a bude ti zase niečo vyčítať, bez výčitiek a hádok ju pobozkaj, objím, povedz jej že ju ľúbiš.prekvap ju nejakým víkendom, alebo niečim romantickým. presvedč ju že je pre teba krásna. keď sa bude cítiť sebavedome vo vašom vzťahu, prestane aj s touto žiarlivosťou.

snapi
20. okt 2014

@differentworld tak napísal si to tak, že sa nechce zoznámiť ani jedna. No je na ňu nahnevaná. Komunikácia vo vašom manželstve zjavne viazne, nikto ti konkrétnu radu nedá. Ak si to neodkomunikujete a pre teba bude kamarátstvo prednejšie ako manželstvo, tak to rýchlo pôjde dolu vodou..
Ja by som skúsila poradňu a ak to bude manželka urputne odmietať, tak by som sa skúsila zamyslieť nad tým, čo mi je prednejšie. Ale škrelo by ma aj, že prečo manželka nechce situáciu riešiť a vadilo by mi, že sme nedospeli ku kompromisu, ale musela som len ustúpiť. A to by som jej tiež vysvetlila. Ale ja by som bola ochotná oželieť kamarátstvo s tým ale, že ten druhý by o tom vedel, že ma to trápi...A potom je už na manželke ako jej dotrkne, že to bolo proste kamarátstvo. Ale ja nemám z teba pocit, že by si sa chcel kamošky vzdať. A to možno tvojej manželke najviac vadí. Možno keby jej povieš ok, kašlem na kamošku,ty si mi prednejšia, tak by sa ona sama zahanbila, že prečo robila také scény.

mata95
20. okt 2014

@janinah aj tá žena sa musi v takom pripade snažiť aby si toho chlapa udržala, žiarlivosťou nič nevyhrá, len tym že mu ukaže že ani on nieje jediny, musi vedieť čo nanho zabera atd... ale to su rady pre nu nie prenho, žena ktora iba žiarli docieli jedine to, že chlap už aj ked nechce tak zlyha...

nokinecka
20. okt 2014

@differentworld pozrite, vsade okolo je sama nevera. Chapem jej obavy... Manzelka sa citi neisto, pravdepodobne nie je momentalne ani velmi stastna, vy tiez nie...vase dieta tym padom detto. Je tazko povedat "zmente pracu", to nie je len tak. No nieco treba urobit urcite. Minimalne eliminovat spolocne akcie s kolegynou. Maximalne eliminovat. Blizia sa vianocne vecierky a podobne zalezitosti...snazte sa ich vzdat, ak to je mozne. Treba manzelke dokazat, ze ma prednost. Chlapi tieto veci inak vnimaju, nez zeny, nevidite problem tam, kde ho vidime my. No ked mam pravdu povedat, mna osobne by to tiez velmi trapilo a necitila by som sa velmi dobre

stangb
20. okt 2014

@nokinecka presne mal by žene dokázať, že má prednosť pred kolegyňou..on postavil kolegyňu na rovnocenné miesto ako svoju manželku, to by sa nepačilo nikomu

katy83
20. okt 2014

samozrejme by som reagovala presne ako tvoja manzelka a ked ju ty milujes tak urcite by ti jedno nebolo keby to bolo opacne, preco si protirecis? a to, ze ked sa pohadas so svojou zenou a najradsej by si utekal za svojou kamaratkou- kolegynou ? tak to je teda pekna zbabelost, vobec sa tvojej zene necudujem

magic08
20. okt 2014

V com je ta "kamaratka" taka vynimocna, ze nie si ochotny sa jej vzdat, ked tvojej zene, tak velmi ublizuje tvoje "kamaratstvo" s nou??? Kebyze toto robi moj muz, spravam sa, pravdepodobne, rovnako. Ked ste mali taky bezproblemovy vztah, ako si pisal, preco je z toho ukazkoveho vztahu zrazu taky boj???
@differentworld

nokinecka
20. okt 2014

@differentworld a este odpoved na otazku: nie, toto nie je chorobna ziarlivost

lolitka25
20. okt 2014

@differentworld Mam dojem, ze ty nechces pocut nazory inych... Vzdy iba o svojom. Zalezi ti na manzelstve? Na dietati? Ano? Tak nie je o com... Obetuj tento podla ma chory vztah s kolegynou... Zmen pracu ak treba, vypocuj pocity vlastnej zeny a chovaj sa ako manzel nie ako utrpenec. Trpi ona tym vasim kamaratstvom nie ty jej prirodzenou ziarlivostou... Ved este aj pred nami obhajujes az prilis slecnu kolegynku co je az nanajvys podozrive....
vaz si co mas doma kym nebude neskoro. Lichotit ti bude aj pozornost a rozhovory s manzelkou a dostanes aj bonus stastne dieta...

natalym
20. okt 2014

Väčšinou som ani nevedela, že aké môj muž kolegyne má. Vedela som, že má ale nevedela som podrobnosti. Keď takto Tvoja žena vyvádza, buď si tú Tvoju kolegyňu veľmi farbisto opisoval a opisoval, alebo je to veľmi krásna kočka a tak podobne. Nepáčilo by sa mi to tiež a to som tolerantná. A hlavne môj muž nie je taký tupý, že ak by mal s nejakou kolegyňou kamarátsky alebo neviem aký vzťah, nedával by mi nejaké zámienky aby som si myslela ktoviečo. Niekde sa stala chyba.

katkabg
20. okt 2014

@differentworld neviem uz toto mi pride divne ze ... Mali sme moznost byt dvaja sami na izbe,mali sme vypite ale k nicomu nedoslo.Nechapem co si takeho zaujimavaho moze zenaty chlap rozpravat o samotke s vinkom v ruke s kolegynkou,zatial co jeho zena doma zatvorena 😖 cele divne.Ja manzela pustam hocikam,proste si verime,ale tak taketo mi este zatial neurobil ze by si viac rozumel s kolegynou ako somnou....cele divne 😀 u nas v manzelstve je to skor take ze ja som manzelova najlepsia kamaratka a tak isto aj on moj najkamos

veronikam
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
20. okt 2014

@differentworld Vychodisko z tejto situacie vidim v tom, ze si tvoja manzelka takisto najde super mileho a chapaveho kamarata, s ktorym si bude vynikajuco rozumiet a hlavne ti to bude vesat kazdy den na nos, potom uz nebudes jediny, kto si bude hladkat svoje ego odbavovanim sa na neistote a trapeni ineho....

caoli
20. okt 2014

jej ziarlivost nie je chorobna, je uplne pochopitelna a prirodzena. chore je to, co ty robis svojej manzelke a este sa tvaris ublizene. co mas co chodit s kolegynou po kavach, ked mas doma zenu s dietatom???
a ze tam nic nie je? to hovor vies komu. precitaj si este raz po sebe uvodny prispevok a zrekapituluj, co ti behalo v hlave dalsieho, co si do prispevku nenapisal.
chces radu? ak svoju rodinu milujes a nemas zaujem o nu prist, zariad to tak, aby sa kolegyna z tvojho zivota stratila. a bleskovo. najdi si iny job alebo nech si ho hlada kolegyna, ked tak silno nema zaujem rozbijat manzelstvo.

jana1511
20. okt 2014

Nič v zlom...ale priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje.

kofoluska
20. okt 2014

@differentworld Vcelku chapem Tvoje pocity aj to, ze po tych scenach mas chut sa zdvihnut a ist s kamoskou na kavu. Toto je jedna z veci, ktore si vela zien neuvedomuje. Automaticky ocakavaju od chlapa isty vzorec spravania a akonahle do neho nezapada, zacnu robit dusno, robia sceny, su neprijemne a hadave. Vysledok? Tak ako sa chlap tesil domov sa postupne domov tesit prestava. Radsej by bol niekde inde, lebo vie, ze doma ho uz necaka pokojny pristav, stastna rodinka, ale len vycitky a hadky - navyse z jeho pohladu bez dovodu. Komu by sa do takeho niecoho po celom dni v praci xcelo vracat? Mne osobne teda nie - a to som zenska.
Tvoja zena by si mala uvedomit, ze obaja musite do vztahu nieco davat. Ze na nom musite obaja pracovat. Mala by si uvedomit, ze ak bude nadalej robit dusno, raz naozaj odides a je jedno, ci za touto kamaratkou alebo si najdes niekoho uplne ineho. Okej, obmedzil si kontakty s kamoskou, prestal si o nej doma rozpravat, nijake telefonaty ci sms. A co urobila Tvoja zena pre to, aby si sa doma citil dobre a nemal zajacie umysly (a teraz nemam na mysli odstahovanie sa ci neveru, ale uz samotny fakt, ze sa netesis domov)?
Pokojne jej toto daj precitat. Iba dodam, ze som so svojim manzelom 8 rokov, pozname sa 15 rokov. Mame krasny vztah, krasneho syna. Som na rodicovskej, okolo neho sa v robote mota koooopec mladych krasnych a nezadanych bab. A ziarlim? Nie. Ani vtedy, ked maju nejake firemne akcie, na ktore rodinni prislusnici nie su pozvani. Pretoze rovnako ako Ty, aj ja svojmu partnerovi verim a viem, ze on vie, kde su hranice, za ktore nesmie ist. Nema doma dusno, ma vzdy pohodicku, vecer sa ho opytam ako bolo v praci, pustime si film, otvorime flasu vinka. 🙂 Viem, ze pokial ma doma vsetko, co potrebuje - nema jediny dovod ohliadat sa inde. Lebo, ruku na srdce, vy chlapi ste v tomto smere pomerne lenivi 🙂))) (vynimajucich kur..ikov, ktori to maju pomaly ako narodny sport).

pea87
20. okt 2014

Ja mam tiez najlepsieho kamarata, co poznam od detstva, moj chlap ma tiez najlepsiu kamosku este zo skoly a nerobime z toho tragediu, nikto z nas s tym nema problem. Predstavte si ANO - priatelstvo medzi muzom a zenou existuje. Tebe by som radila zmenit pracu,podla mna nic ine ju neukludni. Ked bude tvoja zena vyvadzat aj potom tak bohuzial - mas doma hysterku

wiperka
20. okt 2014

Skus si to otocit do opacnej pozicie, ze tvoja zena by si nasla takeho fajn kolegu- priatela? Ako by si sa citil? Predpokladam, ze plus minus rovnako.. Ak milujes svoju zenu mal by si to pochopit preco je aka je. Vo fungujucom vztahu by malo platit nerob druhemu to co by sa tebe samemu nepacilo. A ak je kolegyna naozaj iba fajn kamoska tak ich skus zoznamit aby pochopila ze nema naco ziarlit... Alebo???;)

magic08
20. okt 2014

@kofoluska osobne si myslim, ze jeho manzelka mu neveri, ak by to tak bolo, tak by to medzi nimi fungovalo tak, ako to funguje u vas doma. Nemyslim, ze autor prispevku bol celkom uprimny a pochybujem, ze povedal celu pravdu o ich vztahu. Inak, by sa z jeho zeny nestala podozrievava furia, kebyze je tato "kamaratka" jeho prvou.

@pea87 jedna vec je, mat kamarata opacneho pohlavia cely zivot, od mala a ina zase, najst si najlepsieho "kamarata" opacneho pohlavia v dospelosti. V tom druhom pripade je to zarucene chemia.