icon

Je to fér?

linda97
28. sep 2022

Ahojte, chcela som sa opytat na nazor. Zijeme s priatelom v zahranici a mame 4 mes. Babo.
Tu materska konci ked ma dieta 2 mesiace a ide do jasli. To si nedokazem predstavit aby som spravila. Praca mi chyba áe proste nie dieta ma potrebuje, najskor som ochotna tam babo dat ked bude mat rok. No tym padom som teraz bez prijmu. Moj partner zaraba dobre ma 28 na hodinu len casto do roboty aj nejde ci uz je problem na jeho strane( zaspi) alebo na zamestnavatelovi.. no ale stale chce aby sme vsetko (okrem najmu ten mame 30-70%) platili na poli. Ze teda mi tu moju cast bude pisat a potom mu splatim.. nepride mi to fer staram sa o domacnost a babo snad to je nateraz moja najdolezitejsia praca..
fakt nie som nejaka leniva zenska co sa rada necha vydrziavat, rada pracujem a vzdy som si vedela dobre zarobit.
No myslim ze je to nateraz jeho úloha ako uloha chlapa sa o nas postarat.. co si myslite?

livi
30. sep 2022

normálny idiot- ruky preč

janinkajaninkova
30. sep 2022

Postav sa pred zrkadlo s otázkou: prečo som v domácnosti s takýmto cvikom?! A jemu daj otázku: som zvedavá,kedy porodis druhé dieťa Ty,keď máme byt 50/50

simca06022011
30. sep 2022

No tieto temy su uz trochu trápne, nic sa nedeje tak sem príde zrazu bum diskusia a autor sa viac neozve.. Detto s tym uctom.... 🤷🏻‍♀️

zuzi0911
30. sep 2022

Je to magor...ja inak nechápem kde na takýchto chodíte...ale to tak býva...aj v okolí mam známe, ktoré budú trpieť debilov a len preto,lebo sa boja ,že budú samé,že už si nikoho nenájdu a oni aj sex potrebujú a podobne...
Ako handry...žiadna hrdosť,sebaucta nič.....lebo normálna ženská toto proste nenechá do sebou robiť
Ty mu začni spisovat...
Upratovanie ,pranie,atd=upratovačka
Varenie pecenie=kuchárka
Starostlivosť o dieťa = opatrovateľka
Chore dieta=lekárka,pohotovost
A môžem pokračovať ešte niekoľko profesii...

janinkajaninkova
30. sep 2022

@simca06022011 Ale keby nebolo takýchto autoriek,nenapadlo by ma,že je milión sibnutejsim ženských,než som ja 😭

sulejmanka
30. sep 2022

No to je curak sprostý. Ty mu ohodnoť čo robíš v domácnosti,a tiež mu zapisuj, každé uvarenie, upratanie, umytie hajzla, riadku, pranie, žehlenie, vysávanie..

mvagusta
30. sep 2022

@linda97 chuj… mas muza chuja a inak sa to neda ani napisat. Bez komentara

jaga61
30. sep 2022

@linda97 Kde si takého "paka" našla? Veď mu vyučtuj upratovanie, varenie, pranie a starostlivosť aj o jeho dieťa. Keď to nepochopí tak to rieš útekom.

evaachesa
30. sep 2022

Keďže je tvoj priateľ debil, treba sa k nemu aj správať ako k debilovi. Začni si viesť účtovnú knihu, kam budeš zapisovať koľko ti dlží za starostlivosť o dieťa, upratovanie, varenie a celkovo chod domácnosti ...aby ešte neostal on v mínuse. 🧐

rebeca40
30. sep 2022

@linda97 Je to divné.Áno poznám taký par už teraz manželský no aj u nich mi to hlava nebrala .
Jej teraz uz manzel dokonca este aj igelitku zaratal do nakladov a musela mu ju vyplatiť🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

larsen
30. sep 2022

Koľko stojí láska? Koľko stojí rodičovstvo? Koľko stojí dieťa? Koľko stojí vzťah? Dá sa naozaj toto všetko účtovať a prepočítavať? Nechcela by som žiť v takom vzťahu. Zamysli sa.

paladia
30. sep 2022

Hraj jeho zbraňami. Uctuj mu domácu starostlivosť. Každú jednu domácu prácu,za kazdy kus pozehleneho oblečenia. A keď nepochopí, utekaj. Rýchlo a ďaleko.

veronicka88
30. sep 2022

@larsen pekne povedané🙃

larsen
30. sep 2022

@veronicka88 Áno viem, hmota, imanie... to je na prvom mieste. Presne preto je tento svet tam kde je. Našťastie, nie všetci to tak máme a preto je tu nádej, že sa svet obráti.

lilly16
30. sep 2022

No byť tebou, tak od neho odchádzam..nie je normálny.. lakomec riadny...

mackamosna
30. sep 2022

@linda97 zase mam na toto len odpoveď..... cim ho robili tym aj ostal... Rozum mi to neberie fakt
To uz aby aj dieťaťu začal spisovat koľko ste na neho minuli kym nepôjde samé do práce a potom nech mu to spláca 🥴🙈

linda97
autor
30. sep 2022

@linda97 nuz nenasetrila som si pretoze vacsinu casu nasho vztahu bol on v dlhu u mna.. no ja som mu jeho vydavky pisala, asi z tohto nabral to ze bude pisat aj on mne. No on bol u mna v dlhu lebo je lenivy. Ja mam byt lebo sa staram o nase dieta a domacnost 🤷🏼‍♀️

jaond19
30. sep 2022

To sa cele zle cita, nie to este predstava ze takto realne niekto zije. Vyuctuj mu aj sex. Preboha to je magor. No stastny zivot prajem...

lucinkaboz
30. sep 2022

@babovka2321 pekná chujovina

ivka14789
30. sep 2022

@0silvia0 Presne 😄😄😄 A keď on od nej po materskej vypýta účet, tak mu ona ukáže ten jeho za varenie, upratovanie, babysitting dieťaťa, večernú spoločníčku… a môže jej to začať splácať 😂

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
simona1994
30. sep 2022

Jedna malá poznámka
Prečo keď si si vedela zarobiť,tak si nemala nejaké úspory ,keď vieš aká je v krajine situácia s materskou ? a ďalšia vec je to pekný pako a hlavne povalač
áno stane sa to každému,že zaspí ale nie viac krát do mesiaca alebo do 3 mesiacov očividne je to u Vás pravidlom
Otázku peňazí ste mali riešiť ešte pred bábätkom a keby mi toto povedal chlap,že mu to mám splatiť tak by som ho poslala do 🔶
Ale teraz už veľa nezmožes ,tak ja na tvojom mieste by som mu zapisovala všetko od upratovania, varenia a celkovo chod domácnosti
Čo si on myslí,že keď si na materskej tak nič nerobis a tvoja jediná povinnosť je starať sa o dieťa?
Držím ti palce ,ale ja by som na takého chlapa nemala nervy

allyalenka
30. sep 2022

No nenormálne, určite 👍

0silvia0
30. sep 2022

@ivka14789 ale zas v tomto pripade autorka vedela do coho ide. Zavesila si na krk lenivca, povalaca a sebca. Tiez sa mohla poobzerat o lepsom partnerovi🤷‍♀️, nemusela riesit taketo zalezitosti.

euka210
30. sep 2022

@linda97 Dobry Bože! Take chovanie muža-otca. Neviem naco chcu deti taki, co sa nevedia uskromnit.
Ked 1/2 na 1/2 ...tak nech sa pol dna stara o dieta on a ty pojdes do prace na polovicny a potom ty doma a on do prace.
...to je take chore a sebecke zmyslanie dnesnych ludi, vypocitavost, sebeckost a ziadna laska 😭

evaachesa
30. sep 2022

Autorka, žiaľ, máš teda len to, čo si si vedome vybrala. 🤷 Nemám slov. 🤦🏻‍♀️

vanilka83
30. sep 2022

@linda97 moja kamarátka takto isto skončila...ma Angličana, býva s nim s malým 6 ročným a povie mi taj,ze keby mala kde,alebo keby mala našetrene uteká kade ľahšie, on ju totiž neberie s malým ako rodinu ako niečo spoločné dieťa a domácnosť...všetko delí fifty-fifty a to do slova!!!!kúpi malému topánky na zimu,pritom ona je s ním doma nepracuje,tak on jej dá na ne len polovicu,boli minule pozrieť do inej časti mesta jeho rodičov autobusom,tam sú lístky drahé, tak on dal na lístok toho malého len polovicu,boli pozrieť v detskom klube,tak isto dal len polovicu na jeho vstup...to,že ona nemá z čoho žiť ho vôbec neberie, keď si hľadá prácu na pol úväzku nič nevie nájsť, pritom on je doma na home office a zarába super,pre malého do škôlky zo škôlky ale on nejde,musí ona,tak na plný úväzok si nič hľadať ani nemôže, ja ti tak poviem,zdrhaj kým môžeš,oni vás berú ako spolubývajúce,rodina nikdy nebudete.

zoeeoz
30. sep 2022

Baby to kde chodíte na takýchto debilkov? Vyuctuj mu:
-varenie
-pranie
-žehlenie
-upratovanie (utrpenie podlahy, vysávanie, utieranie prachu, umývanie okien, v kazdej izbe sa inak upratuje, taka spalna to je pohoda ale napr taka kupelka to je mrte chemie to vidim upratovanie s priplatkom kvoli smradu😂, drhnutie hajzlu nauctuj aspoň za 100ku :D)
- kojiš? Ak áno, práve prso ide z tvojho a ľavé z jeho, aj to vidím na poplatok :D
- doplňte ma v rýchlosti mi iné nenapadá, ešte chudák bude musieť aj gate predať:D

mirus11
30. sep 2022

@linda97 tak prečo ho neposlete kade ľahšie?keď mám byť takto celý život,a starať sa aj o dieťaale aj veľké,tak radšej s ťažkým srdcom dať dieťa do jaslí a ty do práce ako takto denno denne počúvať ako som mu dlžná zato,že sa staras o vaše spoločné dieťa.a taká otázka,keď bol lenivý aj pred tým,načo ste mali spolu bábätko?

veronka523
30. sep 2022

@linda97 tak po tomto ma už na modrom koníku neprekvapí vážne nič...