Je to fér?
Ahojte, chcela som sa opytat na nazor. Zijeme s priatelom v zahranici a mame 4 mes. Babo.
Tu materska konci ked ma dieta 2 mesiace a ide do jasli. To si nedokazem predstavit aby som spravila. Praca mi chyba áe proste nie dieta ma potrebuje, najskor som ochotna tam babo dat ked bude mat rok. No tym padom som teraz bez prijmu. Moj partner zaraba dobre ma 28 na hodinu len casto do roboty aj nejde ci uz je problem na jeho strane( zaspi) alebo na zamestnavatelovi.. no ale stale chce aby sme vsetko (okrem najmu ten mame 30-70%) platili na poli. Ze teda mi tu moju cast bude pisat a potom mu splatim.. nepride mi to fer staram sa o domacnost a babo snad to je nateraz moja najdolezitejsia praca..
fakt nie som nejaka leniva zenska co sa rada necha vydrziavat, rada pracujem a vzdy som si vedela dobre zarobit.
No myslim ze je to nateraz jeho úloha ako uloha chlapa sa o nas postarat.. co si myslite?
Okamžite by u mňa skončil. To je choré... Veď je to aj jeho dieťa... Skuptoš jeden... No coment
@linda97
Určite je to povinnosťou chlapa lebo aj vďaka nemu si zostala bez príjmu a tvojou prácou je teda domácnosť a bábo, takze šup kúpiť tiež zošit, urobiť cenník služieb (prác v domácnosti) + výživné na dieťa a keď ti to všetko uhradí každý mesiac tak z toho mu kľudne zaplať polovicu, keď to tak veľmi chce a ver, že budeš na tom ešte po uhradení všetkého lepšie finančne ako on 😁 ceny za prace v domácnosti si stanov podľa lokality kde sa nachádzate 😊 a ak tak pre spokojnosť, odpocitaj od toho daň 🤷🏻♀️
Nauctuj mu za kazdy sex.
ja nechapem tie zeny co tu vypisuju ze nuz nieste manzelia tak mas smolu...to asi len zavidia lebo doma maju podobneho lenivca...my sme s muzom neboli zobraty a staral sa o dieta vydavky domacnost tak ako sa na chlapa patri....ano u nas je velke plus materska pol roka, kedze sme sa tesne pred narodenim malej nastahovali do spolocneho tak na byt a zariadenie a vybavu dietata slo aj z toho...ale nechapem ako mozete rozpravat ze si nenasetrila..ja som si setrila, nefajcim nechodim na nechty mihalnice a pod kazdy mesiac a hadajte co?..co bolo nasetrene uz nieje....a to sme v tom case neboli ani na dovolenke a pod. potom bola svadba proste peniaze sa minaju a v dnesnej dobe je umenie si odlozit na pol roka dopredu...chcem vidiet ako mate vy na uctoch kazda jedna nasetrene ze by ste vedeli potiahnut 6 - 12 mesiacov s malym dietatom... peniaze mi nikdy muz nevykrikoval len sme riesili co sa kedy kupi co nie, ci nemam ja nejake peniaze a pod...tvoj chlap je lenivy drzgros bez nejakeho hlbsieho zaujmu o tvoje potreby a potreby vasho dietata. a skor ho trapi jeho dlhy a sracky ..ale.to uz asi vies... fer to nieje ani trosku ..mame kamosov, nie su zobrati, on vykrikjue kazde euro s ty ze mu vrati, pritom pivo na litrea kazdy den a cigarety....doma nepohne prstom v podstate a kopu dalsieho, spon ze detom sa ako tak povenuje..moj muz len nad nim kruti hlavou co je to za chlapa
A ešte nezabudni vyúčtovanie za sex😉☺️ ale kde ozaj chodíte na takýchto chlapov😩🙄
Boze to je blb
@linda97 Nerozumiem takýmto vzťahom. Aj na Slovensku sa také nájdu. Chlap dobre zarába, chodí s kamošmi po drahých dovolenkách a žena doma s 2-3 malými deťmi chodí v deravých topánkach lebo milosťpan jej veľkoryso dá stovku na potraviny a keď chce viac tak si má zarobiť. Už pri prvej požiadavke deliť všetko na polovicu by mala v hlave blikať červená kontrolka. A nie že síce zarábas 1500 a ja iba 800 ale jasné budeme všetky výdavky deliť na polovicu, nie som predsa žiadna zlatokopka čo sa nechá vydržiavat. To tým devam nedochádza že vlastne dotuju toho chlapa a ešte mu k tomu poskytujú full service a iné služby zdarma? Nechápem 🙈
@linda97 je to jednoduché. Starostlivosť o dieťa a domácnosť bude teda musieť ísť tiež na polovicu 😉
@nikolka1986 súhlasím. Lenže realita je taká, že mnoho párov sa rozijdu po narodení dieťaťa. Niekedy nejde o to, žeby žena naschvál posúvala počatie, príroda to tak na plánuje alebo v neskoršom veku spoznajú partnera, s ktorým chcú mať dieťa
@malinovka333 paráda, urobila som si z toho screenshot, keby náhodou 😊
Dievačatá!!!
Ja len k tomu "vyúčtovaniu" za pranie, varenie, starostlivost atd... povedzte mi - načo??? Aky ma toto zmysel radit autorke tejto temy? Neurobi to? VYkasle sa na domacnost? No tak ju posle do kelu, ze je leniva, nestara sa a on bude medzinarodny svatec.
Taketo "hranie sa" nema zmysel, je primitivne, pretoze ak raz netvorite par s vyzretym a normalnym jedincom, ktory si vas vazi a miluje, tak proste s nim NEPOHNETE. Len si spravite zbytocne nervy a k nicomu to nepovedie.
Pravdepodobne je situacia taka, ze autorka tejto temy si spravila dieta s frajerom a byva s nim niekde v zahranici v najme. Jednoducho povedane - to je ONA, KTORA TAHA ZA KRATSI KONIEC. Ked "priatel", ci "partner" alebo aj "frajer" ju odkopne, ona si zbali caky paky, dieta a pojde domov na slovensko do svojej "detskej izby". On si nadalej bude zarabat a uzivat a bude mat este o starost menej. Raz proste ked ten clovek nema charakter, ked si nevazi svoju frajerku a matku dietata, tak toto nezmenite. On ju proste neberie ako nejaku svoju "zenu" a nemieni ju financovat a "stradat". Ma zabezpecenu vsak opatrovatelku pre dieta, sluzku, upratovacku, a pritom je stale slobodny a ma kopec moznosti.
Aj v Belgicku sú rodinné prídavky na dieťa, ale nepoznám ten ich daňový systém. Autorka prečo si ich nepýtaš? A úprimne, ja by som žiadneho chlapa neživila, keď on nechodil do práce a ty si robila. Vtedy si mu písala dlžoby ty, teraz škodoradostne to robí on tebe, zariaď si život bez neho.
Tak ale moment. Ty si mu pisala, on ti pise. Fakt to vidi fifty fifty. To si vazne bez diskusie sla do decka s chlapom, co ti dlzil a je lenivy? Nevieme, ako to bolo, ked si ho ty uctovala.... teraz ti to mozno vracia. Nechapem, ako ste nohli mat dieta. Vy nie ste partneri.
@zmrzlinka2021 co jej navrhujes ty?
@vanilka83 muži posunuli rovnopravnost na uplne iný level
polovička penazi na magnetku pre maleho 👀
@vanilka83 a z akého dôvodu kamarátka nepracuje keď má 6ročné dieťa? Tak nájdem opatrovateľku a náklady na ňu tiež rozdelím na polovicu.
Neviem čo sa baby čudujú, že ich partner - cudzinec nechce živiť, keď sa SAMY rozhodnú nechodiť do práce, ale ostať s dieťaťom doma. Pre toto, čo je na Slovensku normálne - že ženu 3 roky živí muž, nebude mať každý cudzinec pochopenie a je to úplne logické. Keď iné ženy u nich dokážu ísť po 3 mesiacoch do práce, prečo by ona mala byť niekoľko rokov doma
@kaca222 pisala som v inom príspevku,že ona aj chce robiť ale keďže milosť pan je na homeoffice a zarába výborne a nechce chodiť pre malého do škôlky ani zo škôlky musí ísť jedine niekde na skrátený úväzok čoho moc nie je,už 1 takú prácu raz mala ale vyhodili ju lebo v skúšobnej dobe moc chýbala,keďže mali cela rodina covid. Ona by šla hneď do normálnej práce, len nemal by kto chodiť pre malého do škôlky. A opatrovanie v anglickú stojí strašne peniaze, nemala by na ňu.

@silvia2013 tiez by som odisla a to este teraz neskor to bude este horsie.nauctovat mu denne prace co robim pre neho,vyzivne na dieta .lebo po precitani tohoto prispevku som uz citala asi vsetko.takyti clovek nema obdoby a sa mi nechce verit ze to niekto dokaze vypustit z u a ak ano tak je to cisty pako