icon

Je to len moje ego, alebo sa partner správa nemiestne?

bibero
25. feb 2016

Ahojte. Rozhodla som sa dať svoju otázku do pléna dúfajúc, že mi pomôžete sa trochu zorientovať. Či je to len nejaký trenažér na moje ego alebo je problém u priateľa. Mám priateľa 4 mesiace, obaja máme okolo 40 rokov a každý z nás má dieťa z predchádzajúcich vzťahov. Môj partner je priamy človek a vtipálek. Jedna naša spoločná známa ma dokonca upozorňovala, že je dokonca niekedy až príliš priamy ... Pred asi 2 mesiacmi mi povedal, že "aj tak mám niečo lepšie" mysliac tým podľa neho zo žartu, že má niekoho lepšieho odo mňa. Keď sa ma to dotklo a dala som mu to najavo, išiel to žehliť s tým, že to myslel zo žartu a nikoho iného nemá. Inak nie sú žiadne indície na to, že by mal niekoho iného. Náš denný režim beží tak, že trávime väčšinu voľného času aj noci spolu. Teraz mi povedal, že sa mu sníval sen so mnou, kde som údajne bola krajšia. Keď som sa opýtala, či krajšia od toho aká som, povedal, že áno. Opäť som začala premýšľať nad tým, či sa mu vôbec páčim taká aká som. Páčim sa a páčila som sa mužom, som plnších tvarov, no nemám pocit, že by som bola nepríťažlivá, vždy boli okolo mňa záujemcovia. Pre niekoho sú to možno banality ... Prosím vás o úprimné názory, či to len ja šaliem a robím z komára somára alebo má môj partner nejaký problém prijať ma takú aká som? Je to len moje ego, čo sa v takýchto situáciách ozýva, som ja netykavka? Prijmem aj kritiku, chcem sa v tom zorientovať ... nemusíte ma šetriť, chcem počuť úprimné názory.

enia74
25. feb 2016

v laske sa nepozera na cisla... nech muž neodsudzuje ženu za kila, ak nechce byt odsudeny za centimetre...

lintu
25. feb 2016

no bežné to veru nie je... namiesto toho, čo by ti mal povedať niečo pekné, ťa v podstate zhadzuje a podceňuje... situácia by bola iná, ak by si jeho humor brala s nadhľadom a tiež doňho rýpala rovnakými zbraňami, ale takto... všetko má svoje hranice... ak mu srandičky takéhoto charakteru doteraz prechádzali u iných, neuvedomuje si, že robí niečo zle, preto ho nato určite upozorni....asi mu chvíľu potrvá, kým si od svojich zlozvykov odvykne úplne, ale ak je natoľko inteligentný a chápavý, raz s tým určite prestane 🙂

lapalma
25. feb 2016

@bibero .... čo ti na to povedať ?
chlapík nie je vtipný, ani veľmi úprimný.....on je hmmm. ...taký noooo - JEDNODUCHŠÍ 😀 😀 😀
Spýtaj sa ho narovinu o čo mu ide a daj jasne najavo, že sa ti to nepáči...a ak neprestane - tak papa
Asi má dôvod, prečo ti zráža sebavedomie.

fuska
25. feb 2016

@bibero Aha, tak mne by ten sen nevadil. Ale ta prva poznamka ano. Tak to nie je az take hrozne. Mozno fakt nema vyznam sa tym trapit. Ale rozhovor by som urcite zacala na vyjasnenie.

bibero
autor
25. feb 2016

@enia74 mám mierni nadváhu, veľkosť 42, niektoré 44, nie som obézna. Uveodmujem si svoje nedostatky, ale mám tvary, nie som "guľa". Fyzicky ho priťahujem, aspoň tak to vyzerá a hovorí mi to ...

erka2014
25. feb 2016

Muzi a zeny su z inych planet.on si mozno mysli ze je vtipny a netsi ako ta to zranuje.u nas to funguje tak ze uz nemlcim a nesnazim sa kadejakymi cestami naznacovat muzovi ze mi nieco vadi.musis mu to polopate povedat ze ti to fakt tak vadi ze ak v tom bude pokracovat tak si moze hladat druhu z inym zmyslom pre humor a ze mu drzis palce.mozno ma blbe navyky z predchadzajuceho vztahu kde to mozno bolo "tolerovane". Inak mojmu ked sa podari nieco zadret tak mu to pohotovo vratim nech sa rychlo spamata a zasmejeme sa na tom.kazdy mame nejake chybycky ale nie kazdemu dobre padne poukazovat na ne. A ak ti este raz zatrusi ze ma nieco lepsie po tom co si mu to vysvetlila ze ti to vadi tak mu pobal spodare a nech mu ich perie ta lepsia 😉

malabiba
25. feb 2016

@bibero no keby si videla ako my sa vieme niekedy doťahovať a sem tam si robiť zo seba žarty 🙂 a"
manželský rozhovor

Žena: Dala bych si chipsy.
Muž: Nejez to, zase budeš brečet, jak vypadáš.
Žena: Jak vypadám?
Muž: No jak bys vypadala...
Žena: To se tě právě ptám. Ptal ses mě, jak vypadám.
Muž: Já že se tě ptal? Mně je to přece jedno.
Žena: Tobě je jedno, jak vypadám?
Muž: Ale není mi to jedno, co furt máš?
Žena: Já nic nemám, jen že jsi říkal, že blbě vypadám.
Muž: Cože jsem říkal?
Žena: No že blbě vypadám.
Muž: To jsem neříkal, vždyť víš, že se mi líbíš.
Žena: Jak moc?
Muž: Co jak moc?
Žena: Jak moc se ti líbim?
Muž: No normálně - moc.
Žena: Tak normálně nebo moc?
Muž: No moc, no.
Žena: A jak moc?
Muž: Šmarjá, moc moc. Necháš mě dívat?
Žena: Já tě ruším? Tak já tě ruším a blbě vypadám, že jo. Já tady taky nemusim být.
Muž: mlčí (Nemusíš)
Žena: Ty mlčíš? Takže tu nemusim být?
Muž: Cože? Ale jistě že tu musíš být.
Žena: Musím? Tak já musím? Jistěže musím! Kdo by ti pral a vařil, že?
Muž: Ale přece víš, že tě miluju.
Žena: Nevim. Jak to mam vědět? Jak mě miluješ?
Muž: (Montoya se tlačí na Schumachera) Co? Cože? Jo, miláčku, určitě máš pravdu.
Žena: Jak cože? Ty mě vůbec neposloucháš!
Muž: Počkej prosimtě chvíli. Jedou devětačtyřicátý kolo, ještě tři a budeme si povídat.
Žena: Musím ještě žehlit.
Muž: Tak běž žehlit.
Žena: Jistěže, já můžu jít žehlit a ty se budeš dívat.
Muž: (úpění) Tři kola miláčku, tři kola, potom klidně vyžehlím já.
Žena: Jistě, ty určitě vyžehlíš. Ty něco uděláš. To bych se dočkala. Kdy jsi tady naposled něco udělal? C-O-K-O-L-I-V.
Muž: Nikdy.
Žena: No jistě, to jsi celej ty.
Muž: Dáš už pokoj, prosím tě? Za chvíli bude konec.
Žena: Ne za chvíli. Hned je konec. Mam toho dost. Jdu pryč. Nebudu utrácet svý mládí s někym, jako seš ty.
Muž: Cože nebudeš utrácet? Mohla bys prosím tě chvilku mlčet?
-
Muž odevzdaně vstává, přináší z kuchyně chipsy a podává je ženě. Žena naštvaně bere pytlík a cpe si do pusy plnou hrst chipsů
-
Žena: Myslíš, že jsem tlustá? Asi bych to neměla jíst, co?
Muž: (zoufale chytá hlavu do dlaní...) ..
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD [T]

mandala77
25. feb 2016

@bibero muž má ženu ukľudňovať, nie zneisťovať

qidko
25. feb 2016

@bibero netykavka nie si ....kazda z nas ma svoju hrdost...je super mat pri sebe cloveka ktori ta lubi si preneho vsetko ale mal by si kontrolovat co povie...mna by sa to urcite dotklo....ale myslim ze je na tebe ako sa k tomu postavis ci s tym budes moct zit navzdy 🙂 a ci sa ti bude pacit aj o niekolko rokov Ked pridu deti vyrastu a on ta bude" zhadzovat "aj pred nimi co potom?

natalym
25. feb 2016

@qidko To máš pravdu.......... 😢

bmuller
25. feb 2016

neber to prilis osobne, snad len trochu... 😉
ale vazne, keby si sa mu nepacila, tak s tebou asi nie je. urcite sa neumaraj skumanim kazdeho kilecka navyse ci ratanim vrasok. no ked nie si typ dokonalej solarkovej pipky, tak sa na sebe da stale nieco zdokonalit (nie plastikami, samozrejme) 😉
robi on nejaky sport? a on sam by nemohol byt krajsi alebo je idealny? 😀 tak vam skus vymysliet nejaku sportovu aktivitu, ktora bude prinosom pre oboch. alebo zacni cvicit sama, rozhodne to neuskodi a moze zlepsit zenske krivky - aj ked, samozrejme, vobec nie je povinnost nemat na sebe deko tuku.
a po dalsie - uz nasi predkovia vedeli (napis na jednom plote v Zuberci): "KTO CHCE PEKNU ZENU MAT, MUSI NA NU NAKLADAT" (prachy, samozrejme, nie bitku) - takze nech pan prispeje a ty sup ku kadernicke, kozmeticke... a budes ziarit 😉

bibero
autor
25. feb 2016

@erka2014 keď mu niečo vytknem, odpovie mi, že už sám nevie čo môže a čo nemôže povedať. Nechcem vyzerať ako nejaká harpia, preto chvíľu mlčím, on na mne vidí zmenu nálady, posmutniem a po pár hodinách mu poviem čo mi vadilo. On si to tak či tak na mne všimne. Potom sa ja cítim pred ním a sama pred sebou blbo, že neviem zniesť ani žart alebo narážku. Toto je ten problém

mandala77
25. feb 2016

@bibero ale píšeš, že sa to stalo len dva krát a nie, že keď mu niečo vytkneš, tak Ti povie, že už sám nevie čo môže a čo nemôže povedať

maminkynafazulka
25. feb 2016

Ja mam chlapa ktorý ked da sprostu podla neho vtipnu narazku tak mu to vratim xD a fungujeme uz pomaly rok xD netreba sa dat 🙂 vsak nemate 15 ze sa musíte hned urazat.. treba aj jemu znizit ego 🙂 a nerobit hneď vedu 🙂

maja22
25. feb 2016

Pár bodov, ktoré si treba všímať: http://casprezeny.azet.sk/clanok/108171/pozor-t...

erka2014
25. feb 2016

@bibero ja uz nezabijam ani tych par hodin lebo jediny kto sa trapi a stale to v hlave riesi som ja a on iba tak chodi a vravi si " boze co zasa".pekne mu to poviem samozrejme ze casto aj nasranym tonom a funguje to. 😊 tak ale musim povedat ze sme spolu 10 rokov velmi sa lubime a toto su len drobnosti ale tiez som si ho musela okresat a uz v podstate dobre vie co mi lezie na city a casto ma uz len vytaca kebo ho to bavi 😊 Ale tak nie ze by sme si robili zle. A hlavne necit sa blbo.vadi ti to a taka si.to mu aj povedz ze sa na tom nebudes nasilu uskrnat a v nutri ta to bude zrat a este by som skusila vratit mu to lebo kym to nepociti na vlasznej kozi tak to nepochopi. A ak ta to bude ah po case vytacat tak kasli na to.ste spolu kratko- to by sa este mohol snazit 😊

segga
25. feb 2016

@bibero Absolutne s uctou k Tvojmu veku, ale mam pocit, ze cim su zeny starsie (a nevydate), tym su vztahovacnejsie a narocnejsie...Vies si predstavit, ze by si toto riesila, keby si mala 20? Povedal Ti, ze sa mu snivalo, ze si krajsia? Tak mu povedz, ze Tebe sa pre zmenu snivalo, ze si sproste vtipy nechava radsej pre seba. A ze to bola JAKA PARADA 😀 Asi chapes, co mam na mysli...sk su toto ozaj Vase najvacsie problemy, mozes byt len rada 😉

0silvia0
25. feb 2016

@segga nemyslím si, že je to vekom... je to o vnútornom nastavení človeka. Niekto nie je zvyknutý na takéto netaktné preplesky a nevie hneď pohotovo reagovať. Ja mám tiež po štyridiadke, vydatá síce som, ale takéto primitívne trapošiny by mi tiež nepadli od partnera dobre. Ale ako sa ja poznám, poslala by som ho kade-ľahšie a rozhodne by som sa na to nepovznášala, lebo nie som ochotná tráviť takéto primitívne kraviny, viem sa zasmiať, ale nie na takýchto blbovinách.

@bibero skús si nacvičiť najakú odpálkovaciu reč, pre prípad partnerovej "inteligentnej" poznámky a potom uvidíš, ako zareaguje on a podľa toho sa zariadiš. Nesmieš ostať zaskočená a bez slov, ale buď pripravená a zaútoč 🙂

seahorse27
25. feb 2016

Mna by sa to dotklo tiez. Nie, nie si netykavka...to tvoj partner je netaktny hulvat. Bud sa s tym zmieris alebo on si zacne viac kontrolovat, co vypusti z ust...mne by toto neskutocne vadilo. Vyzera to sice na prvy pohlad ako nepodstatna vec, ale pocuvat to pravidelne by mi zozralo nervy a asi by utrpelo aj moje sabavedomie...cize moj pud sebazachovy by ma asi dohnal k tomu, aby som ho poslala z kratsej cesty za "tou lepsou a krajsou". Mas vyhodu, ze nie ste spolu dlho...nemas dovod ostavat s niekym, kto ti lezie na nervy a nevazi si ta. Na zaciatku vztahu by sa mal chlap spravat galatne, milo...a nie rozpravat taketo trapkoviny. Ai si sam potrebuje liect svoje nizke sebavedomie a ty si prave poruke.

bibero
autor
25. feb 2016

@segga trefne

kamila999
25. feb 2016

Ak sa ti nebude pacit nejaka jeho poznamka,proste mu so smiechom odpapuluj nieco este horsie🙂 a zas,dievcata priznajme si,my zeny casto vsetko do detailov rozoberame a skumame.a pritom chlapi su ovela jednoduchsi a casto ozaj trepnu prve co ich napadne a anisi neuvedomia,ze my to mozeme zobrat tak vazne...🙂ale samozrejme,nezastavam sa ho.musi to byt odtial potial !!!

natalym
25. feb 2016

@kamila999 Máš pravdu. Ale obávam sa, že ak nie sú na rovnakej vlne tak to bude neskôr sakra vadiť.

kamila999
25. feb 2016

Natalym,Suhlasim.ale zas si myslim,ze zakladatelka uz ma vek na to,aby dokazala chlapa odhadnut.a nemam dojem,ze by tam islo az do roviny manipulatora.a zas chlapi maju skor radi zeny,ktore si povedia svoj nazor,pripadne sa aj kvoli nemu povadia,ako nejake zakriknute popolusky 🙂

0silvia0
25. feb 2016

@natalym no veď to, evidentne nie sú na rovnakej vlne. Lebo určite sa nájdu ženy, ktoré by sa na tom zarehotali, povedali niečo šťavnato-pikantno-ostré a život by išiel ďalej. Ale tuto je žena citlivá a chlap hrošia koža, takže neviem... neviem...

natalym
25. feb 2016

@0silvia0 Ja by som mu teda povedala niečo dobre ostré. Ale zase každý deň nejaká debilná poznámka.........

hradnapani
25. feb 2016

@bibero hlavne sa tymito "pubertiackymi" narazkami nenechaj rozhodit. A vrat mu to podobnou mincou, ako ti uz radili. Mam vsak malu obavu, ci tento chlapik bude perspektivny, lebo takto ti dava chtiac-nechtiac najavo, ze je orientovany najma na vzhlad,vonkajsi obal - Ste spolu relativne kratko.
A nie, nie je to bezne taketo spravanie, kde panuje nejaka vzajomna ucta. Ani ja nie som vzhladovo dokonala, ani moj muz, ale ani by nas nenapadlo si to takto podsuvat a zranovat sa. Od 40 rocneho muza by som uz ocakavala posun v tejto oblasti.

0silvia0
25. feb 2016

@natalym o tom nepochybujem, že by si si na ňom zgustla, ale nie kazdý je na takéto slovné prestrelky naladený...

bibero
autor
25. feb 2016

@maja22 toto je moja podvedoma obava aby to neboli naznaky manipulacie

katarinapekna
25. feb 2016

zakladateľka, to si v 40-tich, skutočne tak odkázaná na "pôdu", ktorá ti rodí takéto otázky v hlave??????? ups... 😅 maj sa trošku viac rada. 😎

danica2711
25. feb 2016

@bibero vieš, ono to vôbec nemusí byť o tvojom egu, ale o jeho! Neviem, ako ste na tom v porovnaní vzdelania, zamestnania, príjmu, toho, ako vás berú vaši priatelia - ale možno ho prevyšuješ a on si nedokáže vybudovať autoritu. Veľa mužov chce mať pred ženou "navrch" a keď to nedokážu svojou prirodzenou autoritou, danosťami a schopnosťami, idú na to cez ponižovanie ženy. A zjavne vie, čo ťa najviac zasiahne. Ja by som ten vzťah dooobre prehodnotila, v takom človeku môže byť niečo nedobré - veľmi vtipné mi to totiž nepripadá