Je to len moje ego, alebo sa partner správa nemiestne?
Ahojte. Rozhodla som sa dať svoju otázku do pléna dúfajúc, že mi pomôžete sa trochu zorientovať. Či je to len nejaký trenažér na moje ego alebo je problém u priateľa. Mám priateľa 4 mesiace, obaja máme okolo 40 rokov a každý z nás má dieťa z predchádzajúcich vzťahov. Môj partner je priamy človek a vtipálek. Jedna naša spoločná známa ma dokonca upozorňovala, že je dokonca niekedy až príliš priamy ... Pred asi 2 mesiacmi mi povedal, že "aj tak mám niečo lepšie" mysliac tým podľa neho zo žartu, že má niekoho lepšieho odo mňa. Keď sa ma to dotklo a dala som mu to najavo, išiel to žehliť s tým, že to myslel zo žartu a nikoho iného nemá. Inak nie sú žiadne indície na to, že by mal niekoho iného. Náš denný režim beží tak, že trávime väčšinu voľného času aj noci spolu. Teraz mi povedal, že sa mu sníval sen so mnou, kde som údajne bola krajšia. Keď som sa opýtala, či krajšia od toho aká som, povedal, že áno. Opäť som začala premýšľať nad tým, či sa mu vôbec páčim taká aká som. Páčim sa a páčila som sa mužom, som plnších tvarov, no nemám pocit, že by som bola nepríťažlivá, vždy boli okolo mňa záujemcovia. Pre niekoho sú to možno banality ... Prosím vás o úprimné názory, či to len ja šaliem a robím z komára somára alebo má môj partner nejaký problém prijať ma takú aká som? Je to len moje ego, čo sa v takýchto situáciách ozýva, som ja netykavka? Prijmem aj kritiku, chcem sa v tom zorientovať ... nemusíte ma šetriť, chcem počuť úprimné názory.
@mandala77 @eliska13 toho sa práve podvedome obávam, či to čo robí nebude manipulácia. On mi nehovorí, že má schudnúť, viackrát mi povedal, že je rád, že ma má za čo chytiť a že ma má rád takú aká som. Lenže keď pustí reči typu lepšia, krajšia, začne ma nahlodávať pochybnosť, či je so mnou až taký vyrovnaný ako hovorí. Neviem sa v tom zorientovať, či je to len jeho prihlúply štýl humoru alebo je v ňom niečo skryté. Toto riešim.
@bibero ahoj ja mam doma nieco podobne...az na detail ze muzovi sa nepacim a preto imntimne spolu nezijeme. Pred 10 rokmi to tiez zacalo ze vtipky aka som a to mam tiez tvoju velkost. Potom zacal vyzvedat co som jedla preco jem vecer a poslednu dobu tiez narazky ze som pribrala a tak. Az prisli ini muzi ktori mi sklonili poklony zacali nosit kvety a zrazu ups to muzovi vadilo. Vcera tiez cosi zacal vecer bezdovodne ze aku mam postavu. Tak som len kludne skonstatovala ze inymmuzom sa pacim a ze to neznamena ked jemu sa pacia chude kost a koza ze inym sa ja nemusim pacit.a ze mu mozem ukazat dalsich pat muzov ktori mi dvoria....zenam sa take veci nevravia je to somar....u nas to trva dlho a graduje to. Podla mna si ma bral len preto lebo chude o neho nejavili zaujem tiez nie je Brad Pitt
ma taku povahu,sa nikdy nezmeni,neviem či ten vaš vztah je znutenia,aby mal niekoho pri sebe.
@bibero este raz som pozrela kolko ste spolu, alen 4 mesiace??? a uz mu toto vadi tamto vadi? hmm pokial pan nema slepecku palicku VIDEL do coho ide. by som ho hnala svinskym krokom... cele zle, 40r neomalenec. Ked chce modelku nech si taku hlada, ak chce teba nech drzi usta. nie je o com.
Skor mi to pride ze ste to nejak zbytocne urychlili, naco byt po 4m nonstop spolu...?
@bibero manipulátor sa prejavuje inak. Z toho čo si písala, Ti povedal 2x narážku na Teba.
Mne príde, že je to prihlúply štýl humoru. Lebo ak by to bol manipulátor, tí sa prejavujú inak a keďže sa dlho poznáte a máte spoločných známych, tak už by si o tom vedela.
Maniuplácia nie je o tom, že muž žene hovorí, že sa má lepšiu, že si bola krajšia v sne. Neviem. Ty ho poznáš, nie my.
Niektoré veci sa ženám proste nehovoria ani zo žartu proste ked si muz ženu váži tak ju len samými komplimentmi zahŕňa a nie hentsk ju zhodi.a to este ked ste 4 mesiace spolu to mss citit Jak taká pubertscks zamilovaná aj v takom veku lebo je to začínajúci vztsh.no ked uz na začiatku tá uráža tak tiez by som mu povedala dovy dopo.moj muz má tiez 40 rokov ale nikdy by to nedovolíl aj teraz ked mám 70kil stehna zadok Jak zshumienky mi povie ze som nádherná krásna sexi a nie hentsk.
@mandala77 ako sa prejavuje manipulator?
@svetluska82 manipulátor je v prvom rade sebec a egoista a taký chameleón. Berie ohľad hlavne na seba a svoje výhody, tomu všetko prispôsobuje.
Ja som mala "šťastie" na vyberané typy mužov 🙂 , takže nemôžem si pomôcť, mne ten jej sa ako manipulátor nejaví, skôr má zvláštny typ humoru, ktorý jej nesedí.
ahoj, no prečítala som si to tu a poviem ti, že radšej neber príliš vážne konšpiračné teórie, podľa ktorých je tvoj partner manipulátor a pod. Myslím si, že žiadna z nás ho osobne nepozná, takže nie je namieste takto tvrdo súdiť človeka len podľa pár riadkov čo si napísala.
Keďže píšeš, že tieto poznámky vôbec nie sú pravidlom, boli to len tieto dva prípady a inak je to skvelý partner, tak by som z toho kovbojku nerobila.
Spomenula som si, ako sme raz so spolubývajucou na internáte pozerali telku a ona mi zrazu povedala, že sa jej čosi so mnou snívalo, ale v tom sne som vyzerala lepšie, že som mala také husté kučerave vlasy ako žena v reklame, ktorá práve bežala v tv..
Chápeš, to je úplne normálne, že v snoch niekedy iní ľudia či mi sami, vyzeráme trochu "inak", je jedno či lepšie alebo horšie.
No a tvoj partner ti jednoducho z mosta doprosta povedal čo sa mu snívalo.
K tej druhej poznámke, že niekto môže byť lepší, no ktovie, možno si spomenul na svoju bývalú ženu o ktorej si písala, že bola jeho jedinou.
Nie je to tak, že máš niekde v kútiku srdca pochybnosti či si pre neho dosť dobrá, prípadne či ťa neberie len ako nejakú "náhradu" za bývalú, lebo inak fakt nechápem prečo ťa tak rozhodili takéto nemastné-neslané poznámky, keď inak je to dobrý partner a ako si písala- práveže ti často hovorí že sa mu páčiš.
Ale to sú už tiež len moje konšpiračné teórie. Najlepšie je hneď sa ho priamo spýtať kebyže ťa ešte niekedy takto zneistil ,a my ti tu nebudeme musieť vypisovať naše dohady.
@duplessis "Nie je to tak, že máš niekde v kútiku srdca pochybnosti či si pre neho dosť dobrá, prípadne či ťa neberie len ako nejakú "náhradu" za bývalú, lebo inak fakt nechápem prečo ťa tak rozhodili takéto nemastné-neslané poznámky, keď inak je to dobrý partner a ako si písala- práveže ti často hovorí že sa mu páčiš." - áno, trafila si klinec po hlavičke, mám aj tieto pochybnosti. Riziko vzťahu s niekým, kto prišiel o partnerku.
určite to nie je banalita! ženy, ktoré žijú v manželstvách iks rokov to nepochopia, ženy, ktoré zažili nejaké vzťahy či už také alebo onaké po rozvode/rozchode v zrelom veku to chápu a väčšina ti tu naozaj radí objektívne. nie je to vôbec normálne, ani omylom, ani nijako! ale už sa opakujem. možno si len bola fakt po ruke a možno si bola fakt dlho sama a zobrala čo sa práve ponúkalo.
@katarinapekna bola som dlhšie sama, dobrovoľne sama. Nemala som dlhšie vzťah pretože som si vybrala byť sama. Žiaden z tých ktorí mi dvorili ma totiž dlho vnútorne neoslovili, necítila som žiadnu spojitosť medzi nami, nepohli mojimi citmi. Jeho som si vybrala ja, práve preto, že som mala možnosť vidieť ako sa stavia k veciam a mala som o ňom vytvorený pozitívny názor z dôveryhodného zdroja, zdrojov. Celkovo je môj pocit z tohto vzťahu naplňujúci, som spokojná. Až na to, že občas mi zahrá na ego tak ako som to tu už opísala.
@katarinapekna Prepáč, ale ja som s mojím 9 rokov a podpichujeme sa, ale zas odtiaľ po ťiaľ. Keď sa poznali, tak to bere možno normálne, aj keď tie poznámky boli nemiestne. treba mu to vysvetliť, alebo ukázať! 😉 Spraviť rovnakú srandu a on pochopí, ak nie, tak je to ch.j.
asi tak to myslela
@0silvia0 nejako som cítila, že to bude muž pre mňa. Nerobila som nič aby som ho zbalila, nikdy som muža nebalila, neviem ako sa to robí. No nejako som si uvedomila, že keby chcel on mňa, že ja mám v tom jasno, že ja ho chcem. Keďže sme mali príležitosti sa stretávať kvôli športovým aktivitám našich detí, slovo dalo slovo a zistila som, že aj on má záujem o mňa. Tak sme sa postupne zblížili.
@mandala77 tiez si myslim, ze nie je manipulator.Len potrebuje hranice- chlapi su ako deti. Moj svokor nikdy nemal uctu ku svojkre, deti v tom vyrastali a bol to ich vzor.Manzel si myslel, ze bude v tom pokracovat.Hned na zaciatku som ho velmi razne stopla a dala na vedomie, ze ked sa nebude spravat ku mne ako ku princeznej( pretoze tak sa ku mne otec spraval a nemienim si zvykat na nieco ine), tak nech taha kade lahsie.Nastastie to pochopil a uz 16 rokov fungujeme krasne. Jasne, sem tam mu musim pripomenut, ze uz princezna nie som, ake kralovna celkom iste🙂 zastavam nazor, ze kazdy sa k tebe sprava tak, ako mu to sama dovolis
@bibero tak je to jasne, predpokladám, že aj on vie,že si bola Dlho sama, tak si dovoľuje, chlapi su hovada a celú situaciu vidia inak než zeny. Ten tvoj ti dáva jasný "zartovny" signál "buď rada,že som O teba zakopol aspoň ja"....prepáč ja to proste inak necítim podľa tvojich ďalších prispevkoch
@katarinapekna áno vie, že som bola dlho sama ale vie aj to, že som mala a mám nápadníkov
@bibero vysvetli mi prosím ta, čo bolo motívom,že si sa na to dala? S týmto chlapom??? Vážne sa pýtam,bez rypania. Bolo ti zlé? Smutno? Chýbal ti sex? Alebo čo ako? Nebolo ti lepsie keď si nemusela riešiť taketo otázky a problemy??? Fakt má to zaujima...
@katarinapekna motívov bolo veľa, od toho, že ma priťahuje ako muž, že je to môj typ, to, že podľa toho čo som mala možnosť vidieť ako sa stavia k riešeniu vecí v živote, je zodpovedný a spoľahlivý. Ďalej to, že je pracovitý, vie variť, žehliť, pomáha v domácnosti, veľa spolu otvorene diskutujeme, náš intímny život je naplňujúci, je nežný, rodinný typ, ktorý nikdy nepovie zlé slovo na svoju početnú rodinu, má úctu k svojej mame, to že jeho dieťa je slušne vychované a považujem ho za vzor pre svoje dieťa a mohla by som ďalej takto pokračovať o jeho kvalitách. Možno tu riešim somariny, ja neviem ... asi som netykavka, asi je to problém môjho sebavedomia, ktoré navonok vyzerá silné ...

v takom vztahu by som radšej odišla,si bude stale robit s teba dobry den.