Je to len moje ego, alebo sa partner správa nemiestne?
Ahojte. Rozhodla som sa dať svoju otázku do pléna dúfajúc, že mi pomôžete sa trochu zorientovať. Či je to len nejaký trenažér na moje ego alebo je problém u priateľa. Mám priateľa 4 mesiace, obaja máme okolo 40 rokov a každý z nás má dieťa z predchádzajúcich vzťahov. Môj partner je priamy človek a vtipálek. Jedna naša spoločná známa ma dokonca upozorňovala, že je dokonca niekedy až príliš priamy ... Pred asi 2 mesiacmi mi povedal, že "aj tak mám niečo lepšie" mysliac tým podľa neho zo žartu, že má niekoho lepšieho odo mňa. Keď sa ma to dotklo a dala som mu to najavo, išiel to žehliť s tým, že to myslel zo žartu a nikoho iného nemá. Inak nie sú žiadne indície na to, že by mal niekoho iného. Náš denný režim beží tak, že trávime väčšinu voľného času aj noci spolu. Teraz mi povedal, že sa mu sníval sen so mnou, kde som údajne bola krajšia. Keď som sa opýtala, či krajšia od toho aká som, povedal, že áno. Opäť som začala premýšľať nad tým, či sa mu vôbec páčim taká aká som. Páčim sa a páčila som sa mužom, som plnších tvarov, no nemám pocit, že by som bola nepríťažlivá, vždy boli okolo mňa záujemcovia. Pre niekoho sú to možno banality ... Prosím vás o úprimné názory, či to len ja šaliem a robím z komára somára alebo má môj partner nejaký problém prijať ma takú aká som? Je to len moje ego, čo sa v takýchto situáciách ozýva, som ja netykavka? Prijmem aj kritiku, chcem sa v tom zorientovať ... nemusíte ma šetriť, chcem počuť úprimné názory.
@bibero sama musíš vedieť ako sa cítiš - nemusí to byť hneď manipulátor, skôr si nevie dávať pozor na jazyk a má nemiestne vtipy...treba mu to jednoznačne vysvetliť a keď nepochopí a bude pokračovať, tak si to sama za seba rozhodni do akej miery ti to vadí a ak veľmi, tak potom ho poslať kade ľahšie...ja neviem, tu na MK je obľúbené slovo "manipulátor", no na to aby sa ním niekto stal musia byť dve strany - aj tá druhá neistá a zmanipulovateľná...inak to nefunguje
@malabiba no manipulator hlavne urcite nepodava veci ako srandu, ale rafinovane ako vazne nazory. takze ako pises, pravdepodobne a v podstate nastastie, je tento chlapik srandista, ktoremu nebol takt nadeleny do vienka. takym je asi najlepsie smecovat rovnakym vtipom...no nie kazdy to sype z rukava, asi ako autorka. tak potom uz len ukazat, ze to nou nehlo, berie to ako srandu a naucit neumarat sa tym prilis. ono mozno kazdy taky vtipek o niecom pravdivom svedci, tak autorka moze porozmyslat nad tym, co by zlepsit mohla (ale nie ako osobnu urazku a povinnost hned zo vsetkych sil chudnut alebo co)...
ale stretavame sa v zivote s mnohymi typmi ludi a kazdy nas moze v niecom aj poucit - a takyto typ mozno v budovani miernej hrosej koze - co v konecnom dosledku nie je v zivote na skodu 😀
@bibero ja mám jednu známu, čo má takého "vtipného" manžela, všetci ho majú radi a myslia si aký je vtipný, no ja ho nemožem ani cítiť, robí si vtipy zo svojej manželky aj pred inými ľuďmi ju úplne zhadzuje, že nevie spievať a ako otrasne niečo urobila a potom, že hahaha, šak to bol vtip, no ja neviem, mne to nikdy teda vtipné neprišlo, skor mi pripadá ako totálne arogantný namyslený chlap, ktorý si o seba veľa myslí, ja by som takého veru nechcela ani omylom
Pozri,veď si urob záver podľa seba a skús to zobrat od seba, ty by si mu hovorila to čo on tebe keby si s ním a jeho bytosťou bola spokojná? Za každým zartikom,vtipkom je žiaľ kus pravdy. A on tiež nema 20 možno je rád,že sa mu ešte postaví a ma s kým tak nebude predsa nasucho. Žena,veď mas 40! (ak máš) toto by si na net nevesala,keby si s tym bola ok. Nie je to ok! Chlap musí vidiet v tej konkrétnej žene bohynu,obzvlášť v zaciatku vztahu a nie toto! Keby to tak nebolo, u mna skoncil aj keby som mala byt sama do smrti.
@bibero Ja si myslim, ze to je v nom a nikdy sa nezmeni. Poznam take typy, co si robia srandicky na ukor inych. A oblukom sa im vyhybam. A nie len ja... Mozno to ani tak nemyslia, ale zial ich vtipy vyznievaju arogantne a urazajuco. Ak Ti to vadi prilis, radsej cuvni. Ty sama musis vediet, ako to citis. Ak mu to budes tolerovat, pretoze v inych veciach Ti vyhovuje, mozno si casom zvyknes a budes to brat s nadhladom.
@bibero No ťažko povedať podľa týchto dvoch ukážok. Asi odporúčam dať mu jasne najavo, že toto je už moc a potom ešte pozorovať, ako sa to vyvinie. Nie ste dlho spolu, ešte nevieš, ako veci myslí, tak ťažko súdiť. Ale aj môj priateľ miluje srandičky, ale tak zase ma nezhadzuje. Ale niekedy si fakt spraví nemiestny žart, takže ho v tomto musím krotiť. Ale nemyslím si, že to on myslí zle, len proste niekedy chce spraviť žart až tak nasilu, že je to až moc.
@nikuliak len niekedy ani to ze to tomu cloveku das najavo nepomoze :/
@katarinapekna on mi na jednej strane hovori, ze sa mu pacim taka aka som no na druhej strane si tie zarty, ktore tu riesim. Ano, nie som s tym ok aj preto si pytam vase nazory.
@bibero priznajme si, ze maaaaloktorej z nas sa paci, ked nam niekto otriasa sebavedomim a najma v citlivych otazkach, aj keby to bola podane v neviem akych rukavickach 😝 (v podstate si myslim, ze vseobecne aj muzom, detom, atd, proste ludia nemaju radi poznamky ci kritiku, to je asi "normalne" a ludske, ved nie sme masochisti). no ale teda ked je to podane "tvrdsie" hoci ako vtip, tak to aj moze dopadnut tvrdsie na cloveka - ako v tvojom pripade. ale naozaj to asi nemal na mysli ako vyraznu kritiku, predsa by s tebou nebol, keby si sa mu naozaj nepacila.
nepripustaj si to k srdcu - ale ked mas dojem, ze mal na mysli nieco medzi riadkami, ber to pragmaticky - vzdy mozes na sebe popracovat a potom nebudes mat dovod na otrasene sebavedomie. a popritom si priprav do talonu nejake vtipne palky na podobne situacie 😉
@bmuller to veru.. 🙂
@bibero verím, že mu nič nevyčítaš, ale on si to asi uvedomuje a kompenzuje si to takto. Môj názor: vycúvaj z toho. V jeho veku sa to už nezmení. Nie ste spolu ešte tak dlho, tie väzby nebudú ešte veľmi hlboké. Radšej skôr, než sa mu podarí ti naozaj nabúrať sebavedomie - to sa lieči dosť dlho a ťažko...
@danica2711 rozist sa za to, ze 2 krat povedal blby vtip...
Mna by zaujimalo, ako to myslela vasa spolocna znama, ktora ta upozornovala na to, ze niekedy je az prilis priamy. Aj ti povedala, v com priamy? Myslela tym netaktny, alebo uprimny, ze co si mysli, to aj povie? Pre nas su to vety vytrhnute z kontextu a ona ked ho pozna osobne, by ti mohla podat vysvetlenie, ako to myslela s tou jeho priamostou ....
V nasom veku by som ho s takymito primitivnymi recami asi uz len vysmiala 😀
Moj zlaty milovany, ked sa ti nelubi, nech sa ti paci 🙂
@jeannna neviem presne ako to myslela, vtedy ked mi to hovorila som sa nad tym nejako nepozastavila. Budem s nou o par dni, chcem s nou hodit diskretny rozhovor o nom. Povedala ale, ze sa tesi, ze sme spolu, preto nepredpokladam, ze v tom bude nieco kriticke, skor len taka priamost co na srdci to na jazyku
No keby mi moj napadnik povedal taku kravinu ako ten tvoj, tak by som skratila rande a povedala mu to hned na mieste, ze jeho vtipy su trapne. Potom by som mu tyzden nezdvyhla telefon s keby sa konecne dovolal, tak by som mu povedala, ze som musela porozmyslat o vasom vztahu.
Ja mam tiez velky zmysel pre humor, sle nemam potrebu kopat ludi nizsie, aby som sa ja citila vyssie.
A este, tvoj priatel nems problem s tebou, ale sam so sebou.
@bibero Za muzov hovoria ciny, nie slova. Ak sa inak chova ako charakter a vyhovuje ti, tak by som mu na rovinu povedala, ze je s tymito primitivnostami akurat tak trapny a nepride ti to vtipne. Co by som urcite nerobila, ze by som si nasadila chrobaka do hlavy ohladom svojho vyzoru, ak si ty so sebou spokojna, tak ta nema sancu rozhadzat.
@bibero Ale ved ja ta chapem .... ste na zaciatku vztahu a ako tu uz bolo povedane, mas byt prenho bohyna a nepocuvat reci ako po 20 rokoch manzelstva, ze ti nejak narastol zadok.
Inak moj brat ma presne tento isty (ne)zmysel pre humor a bud. svagrina ho pravidelne formatuje, ze je trapny 🙂 Ale tak ide si ho zobrat, no 🙂
@bibero nechcem Ti kazit iluzie, ale spravanie tvojho partnera je kapanek nestandardne. Je sprostoreky, neomaleny a netaktny. Takt ide obycajne ruka v ruke s inteligenciou. Ste spolu mimoriadne kratko na to, aby pustal taketo reci. Este by ste mali byt vo faze zamilovanosti, so vsetkymi k tomu patriacimi nalezitostami. To som od svojho manzela nepocula ani po desiatich rokoch manzelstva. Zaujimave by bolo vediet preco, z akeho dovodu je rozvedeny....
@jabadaba uz som pisala, ze nie je rozvedeny, o manzelku prisiel. Bola jeho prva a predo mnou posledna partnerka po vsetkych strankach. Viem to s istotou od neho a kvoli tomu, ze sme sa dobre poznali aj predtym ako sa z nas stali partneri a mame spolocny okruh znamych. Presne ako pises, miestami mam pocit, ze so mnou komunikuje ako po niekolkorocnom manzelstve.
@katarinapekna presne tak!!!mne sa tiez stalo,ze som mala takyto vztah dva mesiace,spolu dni,noci a on furt aka je ta pekna a v kolkom mesiaci si a to nie som ani tucna...trosku brusko a zadok na ktorych makam,lebo nikdy som nebola ziadna baculka....tiez ze zo srandy,no ked to opakoval castejsie,zhnusil sa mi a dala som tomu stopku...toto na zaciatku vztahu nie je normalne,nech je vtipny ako chce.....a teraz ma dvakrat sirsiu a je "spokojny"....
@bibero niekto hore pisal manipulator a myslim, ze sa trafil.Na jednej strane si uzasna super len by si mohla schudnut, lebo sa za teba hanbim tak povedal muz kamaratke po 13 rokoch a 3 detoch co mu porodila podotykam, ze jej ostalo asi 5 kg navyse🙂
Alebo je naozaj tak neslusny a hlupy
Manipulator je spolocensky uzasny clovek vsetkym pomaha egocentrik zamerany na seba pekne obleceny len zene spravi zo zivota peklo doma za dverami bytu
@bibero nevypinaj si kontrolku.40 rocny chlap uz mysu veduet, ako si zenou zaobchadzat. Toto si mize dovolit mizni 20 rocny chalanisko, kt sutazu s kamosmi i ciarky. Nechcem ti radit rozchod, to nie, sle stopni ho a to velmi dorazne. Nuektorym chlapom to chyba, aby mu zena povedala" mily mkj, velmi rychlo sa spamataj s kym sa rozpravas inak pojdes rak rychlo do pr..le, ze sa ani nenazdas" Ja mam uuuuzasneho chlapa a raz za 2-3 roky mu to musim povedat a potom je zasa taky ako si zelam.Vzdy to pomoze🙂 Mysli na to, ze vo vztahu si vzdy ty VIAC!
Ďakujem vám všetkým za vaše názory a rady. Všetky si poctivo čítam a každý jeden si vážim. Pekné ráno 🙂

@bibero áno bola som s niekým takým.
Niekto to tu vyššie spomenul, že Ťa neprijíma takú aká si, to vo mne zarezonovalo. To bolo aj u nás. Jemu sa páčili blonďavé, čítala som raz na FB ako si písal s bývalou frajerkou, tá mu dohadzovala baby a vždy sa pýtal, či sú pekné. Páčili sa mu baby, ktoré sa maľujú. Ja som taká ležérna, neznesiem na sebe ani lesk na pery. On že namaľuj sa, vlasy si nestrihaj, nechaj si dlhé a podobne a vždy niečo. To bola jedna stránka.
Druhá bola taká, že mal nemiestne vtipy a narážky. Jemu to prišlo ok a obrátil to voči mne. Ja neviem argumentovať a hlavne tak nejako v danej situácii adekvátne zareagovať alebo skôr rýchlo.
Keď sme sa rozišli, tak ma lanáril po čase naspäť. Že som úžasný človek a samé chvály na charakter. Zrazu. Som šťastná, že s ním nie som. Veľmi ma zneisťoval.
A čo bolo za tými jeho poznámkami neviem a ani ma to nezaujíma.
Viem len to, že človek, ktorý druhého miluje, sa takto voči druhému nespráva. S takou neúctou.