icon

Je to mamičkár?

18. mar 2023

Ahojte, mam priatela, obaja mame 30 a vlastne byvanie. Bud sme u mna, alebo u neho. Ked ale nie sme niekedy cez den a na noc spolu, tak on NIKDY nespi vo svojom byte, vzdy ide spať do mamy do svojej detskej izby. Mama nie je nijako chora ani nic podobne kvoli comu by tam chodil, je to aktivna zena ktora chodi este riadne do prace. Ked som sa ho na to pytala, tak na mna vybehol ze co sa mi má čo spovedať, preco by tam nemohol spať a bol neprijemny, ze sa stale vypytujem to iste dookola, hoci ja som sa pytala pokojne a slusne. Je pravda ze som sa to pytala uz viackrat, lebo mi nikdy neodpovedal a pride mi to zvlastne. Vsak keby mi odpovedal na prvykrat, tak sa uz ani druhyraz nepytam. Jedinykrat mi odpovedal s tym ze tam bol na navsteve (na ktoru isiel o 15 poobede, tak ze sa mu uz nechcelo vracat domov - byva na rovnakom sidlisku ako ona, 2 minuty autom takze tomuto vysvetleniu som nerozumela). On kym sme sa spoznali byval len u mamy, nikdy nie sam, nikdy nie so ziadnou priatelkou, byt kupil len pred polrokom ale ako vravim, bud sme tam spolu alebo tam nie je vobec. Este cez den kym je mama v praci tak tam zvladne posediet a pracovat odtial ale potom sa hned presuva a aby vo svojom vlastnom byte prespal neexistuje. Este mi vykrical ze sa to pytam preto lebo mam traumu a zavidim ze ma s mamou dobry vztah a ze mam traumu z detstva (fakt neviem aku), ze on za to nemoze ze ja som v 19 musela odist z domu (musela, ked som chcela studovat - odisla som do ineho mesta na VŠ na internát, lebo v našom malom meste sme VŠ nemali). Naposledy ma sokovalo aj to ked mu mama volala ze uz mu oprala dvoje teplaky aj rifle ze uz mu oschli tak ze kedy pride. Rozumiete takemu spravaniu?

Strana
z3
reanda
19. mar 2023

@tanyag tomu ani ja nechapem.. ja som sa tuzila odstahovat do vlastneho uz od detstva 😀 .. ono moze v tom zohravat rolu to, ake mate doma vztahy, ze ked si s rodinou uplne nerozumies, mate ine priority a je treba sa furt niekomu prisposobovat a robit kompromisy, tak clovek sa uz nemoze dockat, kedy vypadne a bude si moct urobit vsetko podla seba nemusi brat vecne na niekoho ohlady.. a ked mate vztahy dobre, ze si rozumiete a proste sa doma citis ako doma, tak to cloveka tak netlaci, ale podla mna prirodzene kazdy raz dospeje do bodu, ze si chce ist svojou cestou, aj ked maju dobre vztahy.. ak to tak nie je, tak podla mna v tom musia 'mat prsty' tie rozne narusene vztahy a zavislosti, ze rodicia lipnu na detoch, aby sa mali o koho starat (a potom kto o nich) a aby ich neopustili a deti zostanu vecne detmi a nechaju sa zabrzdit pohodlnostou a casto asi aj tym, ze ten rodic fakt nechce ten vztah uvolnit a berie to tak, ze ked sa potomok osamostatni, tak tym tomu rodicovi vlastne ublizuje.. no moze v tom byt kadeco, ale 'zdrave' to podla mna isto nie je

reanda
19. mar 2023

@terezka1947 ty tak silno obhajujes svoj pohlad, ze az prehliadas realitu.. ano, mohlo by to byt aj tak, ako pises, ale z napisaneho autorkou pochybujem, ze to tak je..

terezka1947
19. mar 2023

@reanda možno to tak vyznie,ale neprehliafam realitu.
Ja viem,že je veľa mamickarov a ešte viac mamickariek.
Lebo ich tak rodičia vychovali.
Ale sú aj dospelí,šikovní a samostatní ľudia,kt.byvaju s rodičmi.

tanyag
19. mar 2023

@reanda
Neviem, ja mám dobre vzťahy a vždy som mala s rodinou a aj tak nie je nič lepšie, ako byť sama v kľude, nebrať ohľad na nikoho, neprispôsobovať sa...beriem, že dnešná doba je iná, ťažká...ale aby som mala napr. 150kg len preto, že musím jesť to, čo mamička navarí...tak neviem...lebo v jej dome, jej pravidlá...ja som asi z inej planéty, ale mňa už neprekvapí asi nič

zuzanockamt
19. mar 2023

Ešte ma zaujalo jedno - riešite tu,že je lenivý,že mamu vyžiera, keď sa mu nechce nakupovať len pre seba. Ako viete, že jej nenakúpi a tie raňajky si neurobí aj sám.
Ja keď idem k našim na víkend, dovolenku, tak vždy idem s veľkým nákupom, keďže chodím s deťmi veľmi často víkendovať k nim. A takto to funguje aj u iných, ktorých poznám.

marca12
19. mar 2023

Mam dobre vztahy s rodicmi,navstevujeme sa casto. Niekedy aj viackrat do tyzdna,ale spat by som tam nespala. Mne staci hodina s nimi a tesim sa na svoje sukromie. Ja skor obdivujes taku povahu deti,ze su radi s rodicmi,radi s nimi travia vela casu a nechyba im svoje sukromie. Neviem sa vyjadrit,ci je cudne,co robi tvoj priatel a ani k tomu,ci je mamickar. On bol asi tak vychovany,ze ho mama obskakovala a zahrnala laskou,preto mu je tam asi dobre. Uvidis casom,aky bude,ci bude lipnut na mame. Vsimaj si detaily,ci stoji za tebou,cin a podrzi a podobne. Mne osobne by blikla kontrolka uz len pri tom,ze na mna vyleti,ked sa nieco opytam.

reanda
19. mar 2023

@terezka1947 myslela som, ze prehliadas realitu v tomto pripade.. tuna autorka pise, ze dotycny ma svoj byt pol roka a este ani raz tam sam nespal, VZDY ide k mame, ak teda zrovna nespi s nou.. mama mu perie, nie ze on si u nej perie - ona mu perie a este mu aj vola, ze uz to ma suche a kedy si po to pride.. ja stavim gate, ze v tomto pripade nejde o samostanu osobu, ktora chodi k mame len preto, ze ma s nou super vztah

reanda
19. mar 2023

@tanyag tak ja sa uz o inych ani nechcem zaujimat, nech maju, ako chcu, ja si vyberam, co chcem ja a pre mna by teda typ ako tuto autorka opisuje, nebol a ani by som sa nezaoberala tym, preco taky je.. rovno idem dalej.. uz som si tiez odzila svoje a stratila hromadu casu a energie rozmyslanim nad niecim, preco to tak je a ci je to fakt tak, ci to iba ja zle nevnimam a co s tym a ako to riesit - uz ma to neba 🙂 .. ked aj nieco 'riesim', tak len takto rekreacne pre zabavu a nie ze by som si take veci tahala do zivota

tanyag
19. mar 2023

@reanda Samozrejme, tiež som napísala len svoj názor, neriešim, nech si každý robí, čo chce...len z vlastnej skúsensti viem, že je dosť ťažké nájsť niekoho, kto je samostatný...radšej budem sama, ako si zavesiť na krk niekoho takého 😁

reanda
19. mar 2023

@tanyag no ked hladas, tak to moze byt tazke.. lebo ten pre teba pravy je vlastne mozno iba jeden 😀 .. ale ved ten staci 🙂 .. je lepsie spolahnut sa 'na vesmir' 🙂 a nechat ho k sebe prist, nech sa to same stane, potom to nebude tazke..

rebrambora
19. mar 2023

Ak sa svojho priatela opytas na hocico, NEMA PRAVO na teba vybehnut. Ani ak ide o neprijemne temy, co toto absolutne nieje.
A to ohladom traumy z detstva atd si snad nemyslela vazne 😀 WTF

Nie, nie je to normalne. Tu podla mna ani nejde o prespavanie, ale o komunikaciu z jeho strany.

personality
Autor odpoveď zmazal
tilly
5. júl 2024

Nemusí to nič znamenať.
Môj muž nie je mamičkár, keď mal 30, mal dva byty a aj tak žil s mamou. Od mamy sa odsťahoval, až keď sme začali spolu žiť. Predtým, tiež žil s priateľkou, po rozchode prenajal byt a išiel bývať k mame. Teraz chodí k mame veľmi málo, aj napriek tomu, že mama žije pomerne blízko, len cez most.

fairestofthemall
31. aug 2024

@tanyag áno, ako píšete - chyba je v tých chlapoch, ale vyplakávajú, že ženy ich nechcú. Veď nemajú nič pripravené ako by mali mať, všetky peniaze majú len pre seba a len využívajú rodičov. A takto by čakali, či nájdu ženu už s domom, alebo bytom, kde by to fungovalo ako u tých rodičov. Len načo by nám takíto chlapi boli? A potom ešte povedia, že sme zlatokopky, keď my si tie peniaze zarobíme samé a aj niečo narozdiel od nich vybudujeme.

Strana
z3