icon

Je to manipulátor alebo len strach?

ucholacik
23. aug 2016

Ahojte mam problém s priateľom.Sme spolu 3,5 roka a spoločný synček má 3 roky v novembri.Začiatok nebol úplne ideálny.Bývali sme u svokrovcov priateľ prišiel o robotu a musela som ísť ako tehotná pracovať ja.Po pôrode sme sa presťahovali do podnajmu a problémy začali.Neustále na nás dával pozor a stále aj dáva lebo sa bojí aby nám niekto neublížil.Určitý čas som nemohla chodiť sama nikde aby nám ti ľudia neublížili.V dnešnej dobe sa robí kadečo.Už som Rozmýšľala nad odchodom lenže som sama a nemám kde s malým bývať. Neustále mi volá a kontroluje má či sme v poriadku.Proste sa o nás boji.Mne to už strašne lezie na nervy a preto sa aj často hádame a nefunguje to tak ako by malo.Bojím sa odchodu...

Strana
z2
fadama
23. aug 2016

@ucholacik Tak to je pekne ze sa o vas boji nechce aby sa vam daco stalo. Ale odtial potial. No mozno daco taji on ? ! 😕

mandala77
23. aug 2016

@ucholacik mne to skôr príde ako nejaká paranoja alebo obsesia, či nejaký chorobný strach. Z čoho usudzuješ, že je to psychické týranie? Lebo to čo si napísala, že sa bojí Ťa púšťať mi skôr príde ako jeho nejaký chorobný strach (či paranoja) a nie to, že Ťa manipuluje a týra.
Keďže si vyrastala v rodine alkoholikov, Teba priťahujú problémové typy alebo chlapi, ktorých môžeš zachraňovať.

rutie
23. aug 2016

@denca76 Manzelstvo nebolo vymyslene ako zaruka lasky a vasne na cely zivot. Manzelstvo bolo vymyslene na ekonomicku ochranu zeny a deti, ktore inak tahaju za kratsi povraz. Tym, ze sa institualizovali zavazky muza voci zene a detom, zeny boli ochotne mat deti, lebo im to davala zaruku, ze budu zabezpecene. Spolocnosti, ktore mazelstvo ako instituciu poznali boli teda zivotaschopnejsie ako tie, ktore nie a preto pretrvali az doteraz. Mat dieta bez tejto zaruky si mozu dovolit zeny velmi samostatne a silne. U ostatných je to hazard a nezodpovednost voci tomu dietatu. Ak ak sa uz take prihodi nejako nahodou, malo by byt povinnostou zeny snazit sa tu ochranu seba a dietatu zabezpecit a neprehovarat ostatne zeny na podobny riskantny podnik. Hovorim o spolocnosti vseobecne, ze tento trend nie je dobry ani spravny. Nepopieram, ze su pary, ktorym dokazu vytvorit aj stabilnu rodinu bez papiera.

moonlight1210
23. aug 2016

@ucholacik odisla by som uz preto, aby mu v tom jeho strachu zo vsetkeho nepreplo a nerozhodol sa, ze jediny sposob, ako vas definitivne ochranit pred celym svetom, je zniest vas zo sveta vlastnorucne.

sardinka335
23. aug 2016

@ucholacik ťažko radit...asi by som chcela vediet ,,s kým čo má,, v ramci teda tej bezpečnost a kolko máš teda vydržať aby ,,si videla,..
Bud ma naozaj nejake dlhy alebo sa taha za prsty s nespravnymi ludmi alebo je to kandidát na psychiatriu minimálne s diagnozou paranoidna schizofrenia 😀 Mne sa nepozdava ani 1 možnost...takze uvazovala by som nad zadnymi dvierkami keby bolo treba utekat. A na dieta to nezvaluj ze koli nemu sa odist neda...čo to tvoje dieta uvidi v rodine? Ustrachaneho tatka večne kontrolujuceho matku? Hadky? Vyčitky? Fakt perspektíva...

janinah
23. aug 2016

@denca76 nejako nerozumiem prečo si sa po 20 rokoch šla "dávaťnaporiadok"čo ťa k tomu viedlo?.... pre mňa je manželstvo nie záruka /nie som naivná ani hlúpa/,ale je to prísaha pred Bohom,že budeme spolu v dobrom aj zlom a urobíme všetko pre to,aby sme spolu aj zostarli,áno je to aj záväzok...ale nebudem túto tému meniť na debatu o manželstve,aj tebe nakoniec čosi povedalo,že manželstvo áno,že je z mnohých dôvodov lepšie ako len partnerstvo

lintu
23. aug 2016

Zdá sa, že je vážne v niečom "len" namočený a má preto o vás patričný strach. Zbadáš časom o čo ide? To je kedy konkrétne? Keď bude skutočne zle? Trvala by som na objasnení toho tajomstva. Môže ísť o naozaj niečo vážne, pred čím sa istými opatreniami namiesto pasívneho čakania môžeš ochrániť. Ono aj problémy sa niekedy riešia dvom jednoduchšie, ako keď je na ne človek sám.

janinah
23. aug 2016

@moni244 umožni jej,aby šla do sveta,aby videla ako inde ľudia žijú ,ako sa k sebe správajú ,aby spoznávala čo najviac mladých ľudí+ otvorené rozhovory o vzťahoch,sexe,láske + dobrý príklad rodiného života vo vašej rodine 🙂

ucholacik
autor
23. aug 2016

Asi ešte skúsim nejakú poradňu a riadne sa o tom porozprávať. Manželstvo nie je všetko. Radšej mať takýto vzťah ako tisíce podaní o rozvod na súde po pár mesiacoch spolužitia.

sasa1310
24. aug 2016

@ucholacik prišlo bábo. Bábo neprišlo náhodou. Potreboval si ťa poistiť len pre seba ako majetok. A teraz si ten majetok stráži. Budeš to mať ťažké, keď budeš chcieť od neho odísť.

terezka1947
24. aug 2016

ja nie som zastancom vztahov s detmi "nadivoko"......ale klobuk dole pred ludmi,pratnermi,kt.to zvladnu s laskou,pozornostou....su o takom vztahu presvedceni obaja a vydrzia....neriesia svadbu o 10,30rokov...skratka....su spolu
lebo tie ostatne vztahy mi zavanaju nei aaaaz takym hrdinstvom-ze ved vydrzali sme,nie je to dolezite....keby nebolo,nemaju svadbu
tak o com to je?ze zena caka?ci o com?
naozaj,uprimne,klobuk dole pred takym rozhodnutim....a paci sa mi,ze ludia veria svojim slovam a ziju tak ako su rpesvedceni,ze je spravne

terezka1947
24. aug 2016

@ucholacik ja neviem....ale boji sa o vas az tak chorobne?co a ako sa to prejavuje?lebo nejkao vel ainfo si nenapisala...
a uz sa tu riesi rozvod....

marcelatje
24. aug 2016

@janinah pre niekoho je manzelstvo prisaha pred Bohom a pre ineho doriesenie majetkopravnych zalezitosti. Po 20 rokoch uz urcite nieco spolu nadobudli a co sa tohoto tyka manzelstvo je najlepsia volba.
Mozno preto.....nie je to vzdy o tom ze zena len caka a caka..

terezka1947
24. aug 2016

@marcelatje skoda,ze zijeme v dobe,kedy sa vsetko relativizuje....kto vie,co ukaze cas...ale nemyslim,ze odmietanie tych "staromodnych veci"nieco dobre prinesie
a co sa svadby tyka......naco sa jej od zaciatku stranit,kd nakoniec k nej aj tak dojde?to nie je hrdinstvo...je to akoby ochrana vlastnictva-toho mojho
ved to mohlo byt od zaciatku-a chranilo by sa vlastnictvo-nase
casto vidim,ze sa do vztahov ide s tym,ze vyjdu-vyjdu,nevyjdu=nevyjdu....a svadba?komplikacia
co keby sa popracovalo a islo do vztahov s tym,ze vyjdu
ano,zivot prinasa vselico....ale uz dopredu ratat s tym,ze sa nieco nepodari a chranim sa...toto nie je ani vztah,ani zivot...

denca76
24. aug 2016

@catherinah presne na všetko treba dozriet,a v dnešnej dobe je to uplne ine ako volakedy.

denca76
24. aug 2016

@janinah prečo?tiež už niesme najmladsi a ak dobre vydim tak v tomtom štate si neni nikto isty co sa stane o rok alebo mesiac.

lubkavargova1
24. aug 2016

Sorry...vy ste obaja zreli na cvokara...

Nooo dievca. Ked uz sa zamotat s mafianmi, tak rubat vysoko. Lebo az tam su prachy. Taku spodinu skoro zabasnu a aj tak ostanes s holou ritou. Takze ziadna vyhra tak-ci tak.

marcelatje
24. aug 2016

@terezka1947 o tom by sa dalo pisat a pisat ..... Kazdy nech robi ako mu vyhovuje a nech si je vedomy moznych nasledkov. Bohuzial vacsinou plati len ta prva cast 🙄

marcelatje
24. aug 2016

@ucholacik ak je v niecom namoceny mala by si situaciu zvazit kvoli bezpecnosti dietata. Jedneho vecera pocas letnej burky som mala cest s dvoma ostrymi chlapcami ohanajucimi sa zbranou. Hladali mojho svagra ktory v tom case este nemal zmenene sidlo firmy. Byvali uz ale inde. Mysleli si ze som jeho zena a tak so mnou aj jednali. Neviem si predstavit ze by tak nabehli k nim domov, mali dve male deti. Nemal ksefty s podsvatim "len" neuhradil fakturu dodavatelovi....
Ak je sociopat a "len" ta kontroluje to tiez nie je ziadna vyhra 🙄

ivetkab.
24. aug 2016

@ucholacik vieš, ťažko Ti radiť. Akože, u mňa prvý problém je, že ste v stave "priateľ". Ste spolu 3,5 roka a synček má tri. čiže ste sa spoznali a už si otehotnela? Chápeš, mnohé z nás mali frajerov a nie jedného a po roku sa rozišli. Ty si začala v tomto od konca. Najprv si otehu a teraz ideš spoznávať chlapa. Ťažko Ti radiť. Ja Ti len poradím, aby si si z danej životnej etapy brala ponaučenie do ďalšieho konania.

catherinah
24. aug 2016

Podľa toho, čo píšeš, tak má problem s niekým. Dĺži prachy a vyhrážajú sa mu alebo niečo horšie ešte. Rýchlo zisti, čo je vo veci.

simca06022011
24. aug 2016

@ucholacik kadze dieta je na rodica naviazane , podla toho sa neriad. Ma 3 roky a rodic rozhoduje co je spravne pre neho. Zivot pod dozorom v strachu tiez nie je ok. Je otazne ci je to strach alebo sa snazi vas izolovat z nejakeho dovodu od sveta. ja to vidim na rozhovor, nech povie konkretne co by sa vam malo stat, od koho co hrozi.. nic, navstivit odbornika, nic.. zbohom. TO nie je zivot bat sa stale.. aj so syna chces bojka vychovat? Nie.. cize treba riesit to a nie to ci je teraz na neho naviazany. Ked moj chlap ma paniku ze co vymyslam kam idem, tak mu poviem ze aj doma viem padnut zo schodou alebo podpalit dom.. ked sa ma nieco stat stane sa, to ze budem panikarit na tom nic nezmeni...

lujza123
24. aug 2016

@ucholacik a coho sa boji? Ze Vas niekto prepadne? Ma on nejake problemy, koli ktorym si mysli ze by sa mu niekto mohol pomstit? Ja si myslim ze naozaj pomoc psychologa je na mieste.
Priatelovy v klude dohovorit, vysvetlit ze vztah je o dovere, svet nieje nebezpecne miesto, toto bude beh na dlhe trate

No a pomalicky ho zacat zvykat ze chodite von sami ..ist do materskeho centra, na preliezky, vzdy mu teda povedz kam ides, kedy prides, maj telefon u seba a cas mimo domu pomaly predlzuj a samozrejme mu dopredu dohovor ze ziadne sceny po prichode nechces pocut...proste pomalicky mu to davkovat, nech si zvykne

jaaadu
24. aug 2016

odporucam ti nieco si precitat o perzekucnej paranoi, u niekoho sa to vytvara pomaly roky, ale ma to aj takyto zaciatok a rozne formy, tvoj pritael ma zrejme jednu z nich, sleduj ci sa to zhorsuje a kedy.

lucinka511
24. aug 2016

@ucholacik schizofrenik?

Strana
z2