icon

Je to normálne, ak sa všetko v rodine robí podľa švagrinej?

berryblack
16. dec 2019

Ahojte, chcela som sa spytat... Sme s priatelom spolu uz dva roky a cakame dieta, momentalne som v 6-tom mesiaci tehotenstva, ale to je nepodstatne... Ide o to, ze mi to pride, akoby sa isli vsetci zo seba v tej rodine, pardon za vyraz "pos*at". Priatelova mama (nazvyme to skratene akoby uz svokra) stale spomina len priatelovu sestru (ta uz jedno dieta ma a druhe sa jej ma teraz narodit) stale mi vravi len mam ist tam, kde bola Mirka...A ze Mirka povedala... A Mirka urobila toto... A hanto... A furt len Mirka, Mirka a ta jej mala. Tam chodia stale, stale jej pomahaju, nosia jej nakupy a mne nevedia pomoct ani s malickostou, co chcem od nich raz za uhorsky rok. Rovnako priatel tam furt vysedava a kes Mira zavola, ze cosi Potrebuje hned tam bezi. Rpvnako dalsi brat co doteraz ZIL v SPANIELSKU Nas riadne ani neprisiel pozriet, lebo hned musel ist k nej. A furt sa vsetci riadia len tym, co ona povie, co si zmysli...
Ide ma z toho uz porazit. V com je taka vynimocna, ze jej tak vsetci skacu koli zadku?

simonahugo
16. dec 2019

Fuu, no ja som bola tiez tehotna v 20tich a tak ti poviem, ze nespoliehaj sa na nikoho ineho len na seba a tvojho priatela 🙂 a ak sa na tvojho priatela neda spolahnut, ze ti nepomoze a jedno s druhym tak to je skor vacsi problem, ako to, ze ti nepomahaju jeho rodicia

erickav
16. dec 2019

@berryblack nemôžeš sa porovnávať s jej dcérou. Si len jeho priateľka. Hovorí z teba závisť a nenávisť k nej. Si len 2 roky s tvojim a už si buduje zle vzťahy s jeho rodinou 😒 zváž to a ber to s nadhľadom.

andula09
16. dec 2019

Načo to riešiš? Jedným uchom dnu a druhým von, šak nech si povedia, ty nič nečakaj, nič nežiadaj, majte svoj život. Keď muž bude skákať, keď sestra zavolá tak sa ho opýtaj prečo to robí a pod. Najlepšie je nezamýšľať sa nad tým, oni s tým samy prestanú ;)

stanulik33
16. dec 2019

Tak potom ani nie je až taký problém jeho rodina a sestra ale tvoj blbý výber partnera. Mala si utekať už keď si zistila, že je závislý na rodine a telefóne, no teraz už čo. Nerieš jeho rodinu, rieš to, že on je vadný kus.

bimbina
16. dec 2019

Dcéra je dcéra . A vždy bude prvoradá . Ty si stále len synova priateľka . Svokra bude až vtedy , keď sa vezmete , dovtedy ste si cudzí ľudia . Jedine čo tak jej syn je otec tvojho dieťaťa . Čiže je to v podstate aj odpoveď. Sú rodina , a tá drží spolu - preto sa z nej ide každý posrat a z teba nie . 👍 ty si pre nich cudzí človek .

fineta
16. dec 2019

@bimbina presne tak. Napísala si to akoby z mojej duše. 👌

fineta
16. dec 2019

To sú tie vzťahy, kde manželstvo je "iba" papier. Co potom ocakavaju?

23121974
16. dec 2019

Je choré toto riešiť.Ona je ich vlastná dcéra a je úplne absurdné sa s ňou porovnávať.Ty nepatríš do ich rodiny,keďže nie ste zobratí

oli18
16. dec 2019

@stanulik33 trochu zjednodušený názor, či? Vadný kus, ak ma rád svoju rodinu a pomáha jej? Napíš potom, keď sa tebe otočí syn chrbtom pre nejakú priateľku.

berryblack
autor
16. dec 2019

@fineta presne tuto vetu hovori aj ten moj. Naozaj uz nechapem nicomu tam...

bimbina
16. dec 2019

@fineta
ja si myslím že sú svokry a svokry . Ale tiež keď by som bola v takejto situácii jasne že by som skôr pomohla svojej dcére . “Nevesta” má tiež svoju mamu a rodinu .
A nieje to určite tak ako sa to tu píše , lebo už len tým že svokra jej hovorí nech ide na osvedčené jej dcérou a ňou . Neviem kam , tam to nerozvinula... tak to je tiež pomoc a záujem .

fokuska
16. dec 2019

@berryblack Myslela si, ze dietatom sa zmeni?
Ani nahodou... mozno tak 1% sa spamata ale 99% sa bude spravat rovnako, mozno este horsie.

Dieta by si mala mat s niekym o kom si presvedcena, ze je uzasny a idealny partner.
Nie tak, se skace ako sestra piska, vkuse je na telefone, tebe to vadi a v tom uuuuu urobme si dieta.

lussyl5
16. dec 2019

@berryblack Chápem ťa podobne je to u mojich bývalých svokrovcov.Švagriná s jej manželom sú naj a vedia všetko naj.Pomáhalo sa jej ako vedelo každú chvíľku na telefóne.Jednoducho ťa neberú do rodiny ber to ako fakt pomôž s čím treba ale nevnucuj sa.A nie nie je takéto správanie normálne aj keď to možno pozorovať v mnohých rodinách.Ono je rozdiel pomôcť keď treba a iné je keď žene behá celá rodina okolo zadku.Tak ak je dospelá a založili si s jej manželom rodinu tak sa majú vedieť postarať.Je normálne občas postrážiť deti či pomôcť ak ochorejú a tak,ale zas nie tak že celá rodina behá okolo nej lebo ona chúďa má decko.Mňa vytáčajú rozmaznané slečinky ktoré si bez maminky za zadkom nevedia s prepáčením ani prdnúť.

judar
16. dec 2019

Niesi nič viac len rodinný votrelec po boku ich syna asi toľko ...rodina je všetko a ty v nej niesi ani len papierom ...môžeš len dúfať ze keď porodíš či za tebou nebudú skákať

berryblack
autor
16. dec 2019

@lussyl5 sucitim s vami. Je to neprijemne... Napr. U nas v rodine sa take rozdiely nerobia...

lenkakravcova
16. dec 2019

@berryblack Plánujete svadbu?

berryblack
autor
16. dec 2019

@lenkakravcova to je pre priatela stale vzdialenejsia tema sa mi zda

gelifil
16. dec 2019

@wena to co je za pristup???synove deti su menejcenne?

lussyl5
16. dec 2019

@berryblack práve preto buď v strehu ak to z vlastnej rodiny nepoznáš.Z toho čo si napísala mi to pripadá ten istý prípad.Ak čakáš ich vnúča zaslúžiš si tiež nejakú tú pozornosť a pomoc.Ale ak sa ti to nedostane buď v kľude a nestresuj sa neoplatí sa.

lenkakravcova
16. dec 2019

@berryblack Tak v tom prípade si bohužiaľ nerob nádeje, že ťa jeho rodina prijme ako rovnocenného člena. Ak tvoj priateľ nemá záujem ti dopriať status "manželky", tak na teba pozerajú i oni rovnako = ako na niekoho s kým sa zaplietol, bude mať dieťa ale nie je si ani istý ci s nou chce mať trvaly stabilný vztah do buducnosti. Kým si neporiesis toto, na nejakú rovnocennost v rodine môžeš zabudnúť. 😐 Ak tvoj chlap urobí krok a rozhodnete sa pre svadbu, verím ze sa ich prístup k tebe zmení.
Nikdy ale nezabúdaj že sa treba správať slušne = aj keby ta neviem co ako nahnevalo, radšej odísť a nehadat sa,, lebo to len zbytočne problémy sú potom (a urobiť si ako uznáte s mužom za vhodne 😀).

berryblack
autor
16. dec 2019

@lenkakravcova dakujem

fokuska
16. dec 2019

@berryblack Suhlasim, ze problem je aj v priatelovi. Keby stal za tebou a zastal si ta aj pred rodinou, tak by si sa urcite citila lepsie - mala by si jeho podporu.

berryblack
autor
16. dec 2019

@fokuska dakujem.

selest
16. dec 2019

Tiez ti je milsi tvoj brat ako Mirkino dieta tak co na tom nechapes. Je ich dcera/sestra ...

hettinka
16. dec 2019

@berryblack mna by skôr trápilo spravanie priateľa, ako spravanie jeho rodičov.

berryblack
autor
16. dec 2019

@selest chodila som aj jej strazievat

brumcaky
16. dec 2019

Nehnevajte sa prosím ale napísať dievčine že je "nič" je tvrdé. Čaká dieťatko a záujem a pozornosť sú na mieste, či už je manželkou alebo nie.

kittykat22
16. dec 2019

@berryblack uplne jednoducho povies, ze sa ti stala krivda. Povies tej a tomu, ze ti slubili ze ti postrazia dieta, a nie je od nich fer - ze sa na to vykaslali. A veci sa snaz riesit promptne. Pokial vies, ze je niekto nespolahlivy tak mu volas vecer pred dohodnutym stretnutim alebo rano, ci s tym mozes pocitat. Nie, ze to v sebe drzis, a jedneho krasneho dna vyletis ako sedemhlavy drak a vycitkami spalis vsetkych okolo. A snaz sa to riesit kym si tehotna - akonahle porodis - tak stres, nevyspanie a kocurkov ohladne noveho miminka, ti na nalade neprida. Riesenie problemu v rodine je vzdy komunikacia - nekonecne dohadovacky, tolerancia, nastavovanie hranic ... do mrtva dalsich 50 rokov.

kittykat22
16. dec 2019

@berryblack prosim ta, a myslim si, ze ta neberu vazne lebo mas 19 rokov, Podcenuju ta. Hrabu sa za Mirou lebo je starsia, maju si s nou viac co povedat. Nebud smutna. Najdi si kamaratky, budes mat mimco, trosku dospejes a krasne zapadnes do rodiny. Nenechaj sa rozladit 🙂

deti95060810
16. dec 2019

no to je tak...bližiša košeľa ako kabát - bližšia dcéra ako nevesta ....
ani jeden chlap nie je taký hlúpi ako si to o ňom myslí svokra, ale ani zas taký múdry ako si to o ňom myslí jeho mama...😉

Skáču len okolo svojej dcéry, okolo teba by mala skákať tvoja rodina - mama, otec, súrodenci... 😉