icon

Je to "spackaný" život?

7721luci
30. júl 2016

Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/

sardinka32
30. júl 2016

@7721luci Si na materskej, zrejme vyhorena z toho, ze si doma, nezarabas momentalne a manzel Ti vydeluje peniaze, resp. nakupuje pre istotu on, aby mal o vsetkom prehlad. Chyba bola, ze si s tym suhlasila. Tak mu povedz, ze nech Ti necha urcity obnos na potraviny a ostatne veci v domacnosti...nebudes musiet cakat na neho a kupis sama, co treba. Ono, ak si myslis, ze ho tym vytresces, ze nieco nekupi a chyba Vam to, tak nie. Ty mas svoju hrdost a jemu je to jedno. Moj ked ide z prace, vola mi z auta, ze ide do obchodu, ci nieco netreba dokupit, poviem mu co a aj tak nekupi uplne vsetko, ak je toho viac...lebo zabudne. Riesim to tak, ze mu napisem smsku, co ma kupit a poslem mu ju. V obchode uz len beha s mobilom. 🙂
U Teba tento stav moze byt sposobeny aj tym, ze si zrejme 40+, momentalne si na materskej, mas viac casu premyslat o veciach, co je obcas aj na skodu veci 😉...mladost v tahu, ale stara este nie si, aby si zacala nieco ine. Ked nie si spokojna s manzelom, tak mu povedz, co sa Ti nepaci a ze to chces zmenit, lebo inak...tri bodky, dopln si sama. 😉 A k tomu full servisu len tolko, ze ako si si to nastavila, tak to mas...jemu to vyhovuje, ved preco aj nie?!

7721luci
autor
30. júl 2016

Ja som nechcela odist hned zajtra, dokonca som nad tym zacala len uvazovat. a tym padom prave zacinam premyslat, ze ako by som to vsetko "dala". byvanie by nebol problem, musela by som chvilu pockat, aby maly mohol zostat s mojou mamou, ktora este pol roka bude chodit do roboty. potom by som ho dala nej strazit.

janinah
30. júl 2016

@7721luci mama bude šťastná,konečne sa dožila dôchodku a šup malé dieťa na krk, ty brďo 😒

7721luci
autor
30. júl 2016

asi bola chyba sem pisat, kedze som v prvom rade pisala, ze ho uz nelubim...nejde o peniaze, kto co nakupuje, nenakupuje...ja som si s nim odzila svoje, viem co hovorim....

janinah
30. júl 2016

@sardinka32 presne tak,v 40tke potrebuješ ešte niečo začať,ja som začala tretiu MD 🙂

7721luci
autor
30. júl 2016

@janinah bol to jej napad a ked mas deti, musis ratat s tym, ze budes mat aj vnucata a ze budes, ak si normalna, aj napomocna, ked bude treba...

dahra
30. júl 2016

@7721luci - kdesi som už písala,že mám takého otca. Moja mama to s ním vydržala,tento rok oslavili 40.rokov spolu. Sama neviem,ako to dokázala. On bol najstaršie dieťa,mal 3 sestry, jedneho brata. Jeho mladší brat je samostatnejší, ale otec - jedna sestra mu prala,dalsia zehlila, dalšia chystala veci. Takto to moja mama prevzala s tým,že žena sa má starať a je to jej povinnostou.Muz je zrkadlom ženy a podobne.
Takže nielen, že v domacnosti ficala sama - robila aj silove veci - napr. porcovanie masa (s kostami sa u nas trapi moj muz),ona to robila sama,zavaranie (zatláčanie viečok napr.riešil u nás starý otec). Oco to odmietal, že on to nevie, vyleje, že ked si vymyslela, nech si robi, tak sa mama vytrapila, kym sme boli male.
Tiez je nesamostatný, nevie,kde co je ulozene, vsetko mu do ruky treba podať. Ale moze si za to aj moja mama. Mne napriklad muz v kuchyni poodklada riady, casto uplne na ine miesto, ale neriešim. Moja mama zasa musi mat vsetko presne na mieste, takže malokto by sa jej ponukol s pomocou, ked ju komentuje, čo a ako a kde. Alebo niečo sa stratí... neexistuje,že by to mama nechala tak.Angazuje sa do vsetkeho. Nahodou som na navsteve a nahodou spomeniem,že netusim,kamsom polozilakluce. Tak ich zacne hladat sama. Treba ju brzdit,aby sa nestarala. Takže oco moze byt kludne pohodlny.
Neviem či taktopo 20rokoch je mozne nieco zmeniť, ak ano, tak nejake mensie veci, v zasade sa clovek uz neda prevychovat.Pri mojom ocovi to neslo,ked sme boli male, tak skusala, že si podelia robotu - ale on odmietal,že si ma naplanovat veci tak,aby stihala. Inak oco je na nej zavisly, ak by sa jej nieco stalo,tak skonci ako bezdak, nic prakticke pomaly nevie...A mama ho tiez nejako nemiluje,zvykla si, vravela, že malaodisť hned na zaciatku (boli tam aj ine veci,nielen jeho do domacnosti "kľave" ruky) a teraz sa jej uz nechce, že naco, že to s tym "ohreblom"dako do konca zvladne.

oldman50plus
30. júl 2016

@7721luci Pozri, uvažuj logicky. Najprv si nájdi robotu. Ak ak by si sa rozviedla, v každom prípade tú robotu musíš mať, len z alimentov ťažko vyžiješ. A úprimne verím až budeš v tej robote prestanú na teba "steny padať" a prestaneš vymýšľať hlúposti.
Pretože si myslím že nájsť lepšieho chlapa (takého bez nerestí, ktorý by zarobil a robil značný časť domácich prác) s dvomi deťmi nemáš ani 10% šancu. Inak mne pokiaľ je žena na materskej a muž zarába rozdelenie domácich prác že on porobi "mužské" a nakúpi pripadá ako absolútne spravodlivé.

janinah
30. júl 2016

@7721luci tak ja asi normálna nebudem,občas vnúča postrážim,ale dennodenne isto nie...pojdem do dôchodku ako 62ročná,to už malé dieťa by bolo na mňa priveľa...a budem natoľko úprimná,že to mojej dcére aj priamo poviem....

janinah
30. júl 2016

@oldman50plus je milé ako sa snažíš a ona furt len svoje....však nechaj,kto chce kam... 😉

oldman50plus
30. júl 2016

@janinah No ale pokiaľ je jednoducho pevne rozhodnutá odísť prečo hľadá "schválenie" na fóre? To podľa mňa znamená pochybnosti. Ja sa tomu nedivím, pravdepodobnosť skončenia v tak hlbokých sračkách že v nich bude musieť plávať aby sa neutopila je hodne vysoká.

sardinka32
30. júl 2016

@7721luci No tak si mala napisat prispevok v tom duchu, nelubim muza, chcem od neho odist. Dostavala by si konstruktivnejsie odpovede.
Normalne to nie je, ja mam mamu na dochodku a s detmi mi nepomaha, len ked uz ozaj treba, ze niekam musim ist, postrazi. Cely den by sa o vnucata isto nestarala. Ak Ti to ale navrhla sama, tak je predpoklad, ze Ti ozaj pomoze, aj ked tiez nevies, co bude...ludia a okolnosti sa menia. Ak mas kde byvat, budes mat pracu a stara mama bude fungovat na plny uvazok, tak to isto zvladnes. To, ze je manzel nesebestacny, podla Teba, neries...neboj, ked bude musiet, postara sa o seba a mozno aj ostanes prekvapena ako dobre...pripadne si najde nahradu za Teba. Drzim prsty.

maciatkolulu
30. júl 2016

@oldman50plus dobre som sa zabavila na poznamke "zeny menia prackovu chemiu podla nejakeho zahadneho systemu" - cela ja 😀 v drogerii sa vybujacim a nikomu nedovolim, aby mi prasky, gely, krystaliky, papieriky do susicky a avivaze kupoval, ja to musim vsetko ocuchat ako stoparsky pes 😉 a to co mi vonalo pred mesiacom, mi uz p vacsine smrdi 😀 😀 😀 😀

7721luci
autor
30. júl 2016

@janinah
@oldman50plus
mne sa zda ako by ste nas poznali 🙂 ja som sem isla pre pochopenie a hla, ten moj tu je zrazu jaky sympatak 😉 a ja hlupana, neschopna...
ja robotu mam, ja som pred materskou pracovala, takze sa mam kam vratit, aj ma volaju...takze to nie je problem. nechce sa mi tu obhajovat, ale pripomeniem, ze som na materskej 2a pol roka a tie povinnosti su na mne 15 rokov. ono, ked ste nezazili, neviete. moji rodicia mi tiez hovoria, ze som si ho tak naucila, ja som vsak nestudovala pedagogiku, ja neviem ako mam ist na chlapa, ktory nechce doma pomahat a pritom vyzaduje odo mna, aby som pomahala ja jemu- nie, odmietam. a neviem preco mi stale @oldman50plus natiskas dalsieho chlapa. nemam zaujem, stacilo mi...radsej budem sama ako zistit za dalsich 15rokov, ze to je este vacsi ch.j takze tak...

7721luci
autor
30. júl 2016

@oldman50plus ako si prisiel, ze chcem "schvalenie na odchod"? znovu si precitaj moj uvodny prispevok. pyala som sa, ci je to normalne, ci ste niekto zazili podobneho chlapa, ako trebars @dahra ... nic, zabudnite na to, slaba chvilka a uz clovek aj na kona napise... hlupost neskutocna

oldman50plus
30. júl 2016

@7721luci Ale on to nečíta, jemu nevieme nič povedať.
Tebe vieme povedať len toľko, že je určite dosť žien ktoré by si to s ním vedeli vydiskutovať a vydupať aspoň zlepšenie tejto situácie.
Tiež ti vieme povedať že ťa nezabije ak počkáš s nevratnými rozhodnutiami a namiesto toho sa sústredíš aby si už bola v robote, kam v každom prípade musíš.
No a pokiaľ si rozhodnutá sa s ním rozisť lebo už ho nemiluješ a nechceš s ním byť tak dobre, jednoducho to urob a neplač vopred. Rozchod je od toho aby ti bolo lepšie, nie horšie. Má to byť vec čo ti uľaví, nie čo kvôli nej budeš plakať. Žiť sám nie je jednoduché, na to treba mať povahu a aj tak je to podľa mňa smutné. Ja by som si takúto variantu nevybral, chýbala by mi do celosti tá druhá polovička.
A takých chlapov ako si opísala je hodne, ale veľmi veľa je aj horších. Podľa mňa by sa ten tvoj mohol umiestniť aj v hornej polovici tabuľky.

ukulela
30. júl 2016

@7721luci pls, kym sa rozhodnes, ciodist, tak mu pis nakupny zoznam. nevolaj, co treba, ale daj do ruky 🙂
...inAC, aspon ste sa otvorene rozpravali, ze mate krizu?

7721luci
autor
30. júl 2016

@oldman50plus
pekne slova, ale ja asi nie som jedna z tych zien, ktore on chce pocuvat, kedze sa mu to snazim vtlct do hlavy roky rokuce, ze tu nie som len ja, ze aj on je cast nasej rodiny, ze aj jeho sa tykaju bezne povinnosti, ale aj radosti. Preco ma byt zena ta, ktora to ma chapat? ja som tiez chodila do prace, mala som povinnosti a proste som musela. ano, citim sa vyhoreta. a teda nejde mi do hlavy, ze chlapovi v pomyselnej tabulke patri za to ze nefajci, nepije, negembluje, nakupuje popredna priecka? ja som potom v takej tabulke kde?

7721luci
autor
30. júl 2016

@ukulela
niekolko tyzdnov sa snazim s nim porozpravat, stale to iste dokola, on sa citi na vcetko sam, nepomaham ja jemu vraj...ked sa ho opytam co nove v robote, hodi rukou. ked sem tam idem za nim do roboty, snazim sa pomoct, je to pre neho malo. v prvom rade chcel druhe dieta on, tak predpokladam, ze asi vedel, ze budem na materskej a ze mi ho nebude mat kto strazit...

pd900bo
30. júl 2016

7721luci ak ho nelubis tak neries zubnu pastu alebo to ze nepomaha, lebo aj chlap co nepomaha moze byt milovaniahodny..
ja citim z tvojich prispevkov ze problem je v tebe, ze ty si ta nespokojna ta co nepopusti zo svojich zasad, co je hrda ..
a naco ti je ta hrdost a pycha? aby si sa jedovala ?

hettinka
30. júl 2016

tak tak, mam z toho celého taký ciťák, že maš dojem, že život ti preteká pomedzi prsty a nič pekné nezažívaš ... proste nič sa neposúva ďalej, stagnuješ na jednom bode, nudíš sa, stále dookola to isté
Čo ti bráni ísť s manželom trebárs aj na ten nákup? Nevezme ťa zo zásady? Alebo ty trucuješ v štýle, ked sa rozhodol nakupovať, tak nech nakupuje sám!
Urobiť prvý krok neznamená zahrnúť manžela výčitkami a používať slová ako "stále" a "nikdy" a upevňovať si pritom vlastne ego. On ma svoju pravdu a ty svoju, život vôbec nemáš spackaný, si vydatá, máš určite 2 pekné deti, snáď aj šikovné, máš kde bývať, nemáte výrazné finančné problémy ... čo by iné za to dali!

Maš pocit, že sa až teraz zmenil? Alebo je rovnaký a ty si si to až teraz všimla a chceš ho "prerábať"?

7721luci
autor
30. júl 2016

@hettinka
na nakup spolu obcas ideme, kedze napr. nevie nakupit prasok do peciva, drozdie, muky a taketo veci 🙂 no a potom zrazu plny kosik a mlademu panovi sa zda vela, den pocuvam, ze kolke peniaze ho to stalo...pritom ked som take nakupy robila "zo svojho" tak som to neriesila. proste to potrebujeme a hotovo. a pritom nakupujeme bezne veci, len v akcii, ak nie su v akcii, radsej pockam a kupim inokedy. ako som pisala napr. za tu pastu, pre neho neexistuje nakup dopredu, snazim sa mu vysvetlit, ze ona sa nepokazi, sice tam mame este polku pasty, ale moze zabudnut, nemusi byt v akcii (kedze on si potrpi na drahu znacku)... ale nie, to je pre neho plytvanie, kupit to vtedy, ked uz to nie je naozaj treba...to je len kvapka v mori. starsi syn podla neho nepotrebuje ziadne peniaze, kedze nam zacal tajne pofajcievat...

adel222
30. júl 2016

to ze je neschopak je jediny dovod, ze ho nelubis?

na odlahcenie temy. ten moj mal isty cas kupovat toaletak. vies si predstavit ake horuce chvile som neraz zazila :D

oldman50plus
30. júl 2016

@7721luci Nenapísal som že je v popredí, ale v hornej polovici. Povedzme na 49mieste zo 100. 😉
A ty ak zoberieš dieťaťu otca ktorý je z hornej polovice logicky budeš v dolnej polovici. Veď on sa sa mu venuje, len nie vtedy keď chceš ty . To znamená že má k nemu vzťah.
Myslím že je hodne žien ktoré s manželom ktorý zarobí, nemá nejaké vážne neresti, má vzťah k dieťaťu a aspoň nakupuje kým žena je na MD by bolo spokojné, lebo doma nemajú ani toľko.
Inak pokiaľ ste robili predtým spolu a zrazu ťa musí v práci nahradiť on, nemyslíš že tam tvoja práca chýba a že to nemusí stíhať?
Nemyslíš že ak s tebou chcel dieťa tak že ťa má rád?
A naozaj znieš ako hovorí @pd900bo nespokojná so všetkým. Ale ak to je tak chyba je v tebe. Ak by aj nebola, ja môžem napísať len tebe že podľa mňa si prípad na individuálnu aj partnerskú terapiu. Podľa mňa to jednoducho nestojí zahodiť šancu aby to malé malo oboch rodičov kvôli obyčajnej hoci hlbokej frustrácii matky na MD.
Zodpovednosť znamená pokúsiť sa riešiť situáciu, pretože nie si schopná sama tak za pomoci odborníkov.
Poznámka - nie som psycho-nič ale aspoň partner psychiatričky takže čo to som hádam odkukal 😉

hettinka
30. júl 2016

Moj tiež mrnčí, že kolko sa minie ... dnes sme kupovali nejaké lieky na dovolenku (kedže ideme do krajiny, kde neviem, ako fungujú lekárne a tak) ... a platli sme 37 eur, si mala vidieť ten výraz, že ČO som to nakúpila a že je zvedavý, kolko z toho naozaj využijeme. Som mu s úsmevom povedala, že dúfam, že nič 🙂 Niekedy je to aj o reakcii, úsmeve a tóne reči ... ak mu viem takto odpovedať, prestane sa hneď hnevať.
A tiež kupuje, až ked to fakt treba ... a to nielen potraviny, ale napr. aj oblečenie. Kedysi dávno som mu povedala, že keby deti mali chodiť v tom, čo im on kúpil, tak chodia nahé ... odvtedy na nakupy oblečenia pre deti nefrfle ... len mi povie, že ak myslím, že na to máme, nech kúpim. Skor ma kontroluje, či som kúpila aj sebe. alebo zasa len deťom. On, podla jeho názoru, nepotrebuje nič ... a potom nemá čo na seba 🙂

sardinka32
30. júl 2016

@adel222 Tak toto musim olajkovat...sa rehocem. 😀 U nas je to zas tak, ze moj ma maniu v nakupovani WC papiera...ho musim krotit, bo ho nemam potom kde davat, ked ho kupi v akcii za "dobru cenu" a do zasoby. 😀

hettinka
30. júl 2016

jeden moj známy kúpil raz v akcii hygienické vložky, plné vrece ... že ma ženu a dve dcéry, oplatí sa ... 😀

adel222
30. júl 2016

@sardinka32 hahaa chcem tvojho muza za muza! ja milujem nakupovat toaletak v akciach! 🤗
I ❤️ toaletak

😁

sardinka32
30. júl 2016

@adel222 Tak mu odkazem, ze ma virtualnu spriaznenu dusu na Konovi...lebo u mna vela pochopenia casto nenachadza. Ho chyta normalne abstak, ked je malo kotučikov v skrinke. 😀

7721luci
autor
30. júl 2016

no ano, konecne sa dostavame kam som myslela. ja som nestastna, nespokojna, unavena atd atd atd ale z coho? z toho ze stale dokola opakujem to iste a nic sa u nas nedeje. pred piatimi rokmi dostal odo mna sancu, to bol chlap! vydrzalo mu to rok. ostala som tehotna, na MD a zacalo to. zrazu nestiham tolko ako predtym a ja som ta divna, neschopna, minam JEHO peniaze na blbosti...pritom kupujem len im trom. sebe len nevyhnutne veci, volakedy som si potrpela na handry, teraz som si povedala, ze mi staci z minulosti a budem si kupovat, ked budem chodit do roboty. ako nie som ziadna hroza, celkom to ujde 🙂 ide o to, ze z moja nespokojnost sa hned doma prejavi, mam pocit, ze bojkotujem uz vsetko. a niekedy rozmyslam, ci to je tym, ze ho nemilujem alebo tym ake mam na neho neskutocne NERVY!