Je to život o ničom?
ahojte uz dlhsie rozmyslam ze sem napisem pretoze by som chcela poznat nazory niekoho ineho na moj zivot a to akym stylom ho zijem..mam 36 rokov som slobodna bezdetna a byvam s rodicmi ..nezadana som uz 6 rokov mala som vzivote len dva vztahy a v oboch som sa velmi sklamala a v podstate som na muzov zanevrela ..už skoro 6 rokov som sama bez partnera ale musim povedat ze moj aktualny zivot sa mi paci a som v nom spokojna..mam skvelych rodicov super sestru aj svagra s ktorym si rozumieme a ich syn je moje male zlaticko mam skvele kamaratky a v praci sa mi velmi dari..s rodicmi chodim na vylety so sestrou sa navstevujeme pomaham jej s malym..milujem svoju pracu aj kolegov proste si uzivam zivot a velmi mi to takto vyhovuje..len cim som starsia pocuvam hlavne od okolia ze uz by som si mala niekoho najst aby som neskoncila sama ze ved nemozem takto zit proste nechapu ze mi nic nechyba..ale vazne som teraz v takom stadiu ze som stastna akko to je..som rada ze ma nik neobmedzuje nikomu sa nemusim prisposobovat zijem pre seba a rodinu..6 rokov takto zijem a nikdy v zivote som nebola spokojnejsia..len je vela ludi v okoli ktori to nevedia pochopit ze som v podstate stara dievka co zije s rodicimi..najviac do toho rype sesternica ktora ma tri deti a muza ktory sa k nej sprava ako k handre ešte aj pred jej vlastnou rodinou..tá neustale ma poznamky na mna ze o par rokov budem lutovat ze nemam muza a deti..raz som sa jej spytala ci je ona stastna ci zije taky zivot o akom snivala a ostala ticho potom povedala ze samozrejme ze bez svojej rodiny by nevedela zit a ze nelutuje ze ich ma aj ked je to s nimi narocne, no sstretavame sa pomerne casto kedze byvame o ulicu dalej od nich ale vacsinou ju vidim len nervoznu vystresovanu a unavenu..ale podla nej proste ja som z nas dvoch tá co je nestastna v zivote..aky mate vy na to nazor?..
Píšeš že sa nebránis, na rande chodíš, ale si spokojná tak ako si.. čo viac si priať? Veď keď má prísť niekto kto za to bude stáť, príde..
podľa mňa je dobré žiť spokojne a nechať život plynúť svojim tempom ako teraz silou mocou hľadať chlapa aby ťa rýchlo oplodnil lebo okolie tvrdí že zena môže byť šťastna len keď ma deti a muža..
Sesternici by som pri najbližšej príležitosti uprimne povedala, že si neprajes aby ťa súdila a podozrievala ta že klameš o tom či si alebo nie si spokojná. Proste priamo požiadať aby prestala riešiť tvoj stav, tak ako ty neriešis to, ako žije ona..
Autorka, ja tiež nebudem mat rodinu, ak ťa to netrápi, nepripúšťaj si moc názory okolia k srdcu. Na mieste tvojej sesternice by som nikdy nechcela byť.
Keby si bola so svojou situaciou v pohode, ako sa presviedcas, tak nemas potrebu tu pisat svoj otazku. Nemas tolko casu, ako ta presviedcaju. Niekoho najst, ani pocat sa nemusi podarit na prvy pokus. Muzi v rovnakom veku budu hladat mladsiu. A starsi muz bud uz deti ma, alebo nechce ani deti, ani vztah, max. obcas sex. Takze, ak s tym chces neico robit, tak co najskor, alebo sa definitivne rozhodni a zmier s rozhodnutim.
Ži svoj život. Ak ho žiješ tak,ze si doprajes,doprajes aj svojim rodicom, pomôžeš sestre so synovcom,aj to je náplň. Ak budú mat viac detí, buduj si s nimi vzťah,je to krásne mat tetu, ktorá je ako druhá mama. Nikdy nevieš kedy stretneš chlapa, ktorý ta bude mat rád,a ty jeho. A nie,ze niekto v dobrom... och,Petra sak si uz "niekoho"nájdi. Isto nie na silu,a ako si pisala,nie takého za ktorého sa potom budes hanbit.
Sesternicu raz a navždy poprosiť,ze tema tvojho šťastia v živote,je uzavretá, a rozprávať sa len o počasí.
Ja mam viac žien v okolí, co su slobodné, a škála je rôzna. Od zatrpknutej po zenu, ktorej jej slobodu a mamvpicizmus zavidim aj Ja😀
A patrím k tym ženám, ktoré v mužovi,a detoch nevidia zmysel zivota každej ženy.
Ja by som skôr riešila to že máš dobrú prácu v ktorej sa ti darí a si spokojná a stále bývaš s rodičmi... Ja na tvojom mieste že nemám žiadne záväzky deti muža okamžite by som sa chcela osamostatniť... Samozrejme by som trávila čas s rodičmi rodinou ale mala by som svoje súkromie už... A potom keby si si našla partnera atd tak by si už mala niečo svoje . .
@zanka777 vela ludi zostane byvat s rodicmi asi sa jej nezda rozumne ist do hypo, ked ma doma pohodlie.Len to je vacsinou stale pocit dietata u rodicov.Prisposobenie sa situacii...aj tak mas dost dobre vztahy v rodine, pracu, ale mne by tam nieco chybalo.
Autorka urcite to nie je zivot o nicom vela ludi najde radost v niecom inom.Dieta stihas aj do 43 r.
Ved nemusis mat muza, ale aspon partnera s ktorym vybehnes niekam, sex, tersz mas kamaratky pride cas, kedy si zalozia rodinu...ty uz zijes v svojich zabehanych kolajach.Ak vies, ze dieta urcite nechces neries...ked nie si zalubena, nemas partnera ten pocit ani nepride.
@hopsadobrandejsa + @autorka - a nehľadáte sac celý život náhodou vy dvaja? 😉
@franica 🤣🤣🤣
Ahojte, ja si myslím že autorke ešte netikajú biologické hodiny, ja poznám veľa takých čo to tak majú, chodia na dovolenky, študujú, majú skvelú prácu, venujú sa rôznej humanitárnej pomocí deťom, ľuďom, zvieratám, pretŕčajú sa po meste.. a niektoré z nich krátko po 40tke chytajú osud za pačesy( majú malé detičky) a myslím že to bude niečo podobné aj u autorky, že keď to na ňu príde tak to porieši, teraz sa jej ešte nechce.. a úprimne jej držím palce, za mňa úplne stačí sa vydať raz a poriadne a mať napr. len jedno dieťa..za mňa lepšie ako riešiť rozvod a kam sa podieť s deťmi( to sa mi číta naozaj zle🥲) toť moj názor
ak by si bola natolko spokojna ako pises,nepotrebujes nikoho radu ani pozehnanie...
mne napr.pride zvlastne,ked 36rocna zena chodi pravidelne na vylety s rodicmi,zije u nich a pod.to neznamena,ze nema s nimi travit cas,ale myslim,ze nie uz v takomto mnozstve (predstavte si zeny,co by ste tu napisali na takeho muza - mamickin syn,neodstrihnuty,neschopny,nepouzitelny a pod.)
si spokojna aj pre to,ze si stale obklopena ludmi a nepocitujes samotu,ktoru by si byvajuc sama,citila
to neznamena,ze musis chciet mat deti a rodinu,ale ak by si bola viac sama,ukazalo by sa ti asi,ze cosi predsa len chyba,a mozno aj nie,ale tym,ze potrebujes potvrdenie,je pravdepodobnejsia ta prva moznost
Vôbec si nič nevyčítaj. Nie každý človek túži po vlastnej rodine, deťoch a nevidím na tom nič poburujúce. Ak si šťastná a vyrovnaná s tým ako to už nejaký rok je, chyba nebude v tebe, ale v dotyčných, ktorí ťa posudzujú, dávajú ti nevyžiadané rady a vysielajú niečo ako výčitky na tvoj single život. Neber si to na seba... Možno stretneš zaujímavého muža a budete mať podobný osud za sebou. Nikdy nevieš. Vychutnávaj si život, radosť z rodiny, synovca. Je to tvoj život. Zaručený návod ako sa rozhodovať, ako je to správne, ani neexistuje. Ži a nechaj žiť. 💖🙏👍
Podľa mňa máte úplne v pohode život. Ak ste spokojná a šťastná tak je všetko v poriadku. Ja som bola dva roky po rozchode sama a bolo to super. Užívala som si život, chodila do fitka, na výlety…a počúvala dementne názory ľudí že ako je možné že taká pekná žena je sama…no asi preto že to tak chce! Najviac som sa smiala jednej, čo bola predtým tiež sama a tiež jej všetci do toho hovorili že aby si niekoho našla. A presne táto osoba robila mne to, čo jej vadilo že robili jej… ale až keď si ona sama našla partnera. 🤷♀️ Skratka všetko je tak ako ma byt a keď ste šťastná teraz tak kašlite na ľudí. Nikdy neviete vo vás čaká za najbližším rohom😉
@liljana však ona je zmierena..nie pre každého sú deti vrcholom šťastia. Aj keď tým čo ich majú sa to zle počúva ale sú ľudia ktorí deti jednoducho nechcú. Tak im nevnucujme videnie sveta že ich životy sú prázdne. Nie sú. Sú skvele lebo oni si ich skvelými urobia.
Ak ty sama si so svojím životom spokojná tak to predsa žiadny názor niekoho iného nemože zmeniť.
Podľa mňa ma o ničom život práve tvoja sesternica.
@morgane1975 Keby bola spokojna, tak tu o tom nepise. Ma pochybnosti a chcela by pocut nazory, ktore ju presvedcia, ze nerobi chybu. Stastny clovek nema pochybnosti, nejde sa stazovat a pytat radu na fora.
@liljana prečo nie? Ja si sem tiež chodím podiskutovat…

Mas 35 cize mas tak 5r tazkej pohody mat dieta, ak si niekoho najdes. Chapem co hladas, ale tu skor ide o to,ze ty si si vytvorila nahradnu rodinu a to rodicov co ti supluju partnera a sestrine deti.
Praca dnes je, zajtra ta vyhodia.... na to by som sa neupinala.
Je fajn ze hladas,resp nie si uzatvorena moznosti partnerstva. Mne osobnr vy to prislo ako premrhany zivot ale nie v 35ke, ak by si mala 45ako ja tak uz ano. Deti mozno budu, mozno nie... da sa zit isto aj bez nich ale pre vacsinu ludi je hlavne prirodzene okolo 25ky sa odstihnut od rodicov a zacat si budovat nieco svoje. Ty nemas tu potrebu?
Sestrenicu neris, jej volba , jej zivot. Mozno o 10r bude kocka 40nicka s odrastenymi detmi, mozno s novym muzom , teraz sa ma zrejme nie dobre tak prska.