Je toto manželstvo?
Ahojte babi,dufam ze mi poradite...som na materskej 10 mesiacov,mala je ziva a manzel lenivy....pride z prace unaveny pricom obcas v nej len sedi....sex raz za dva tyzdne...(obcas aj castejsie) ....manzel mi maloco pomaha a ked ho proim o pomoc ci s dietatom alebo s domacnostou (napr. vyniest kos,postrazit malu nech si oddychnem...) tak mi povie...ty si na materskej,ja chodim do prace to su tvoje povinnosti...vsetky peniaze ma na svojom ucte vratane mojej materskej...peniaze mi necha iba obcas a aj ked ich miniem na jedlo tak som marnotratna...ze tie veci vobec netreba...chodieva von na pivo s kamosmi ja sedim doma lebo nemam s kym ist von a sibe mi doma...a k tomu vsetkemu urazky nadavkypri....ana,p..a,spr..ta kr...va....,casto mam pocit ze si ma nevazi...aj mne obcas vyleti z ust ale to uzmusim byt vytocena az aztaktiez je casto nervozny a naozaj nema preco o vsetko ma postarane a v praci tiez sa nepretrhne co viem.....obaja fajcime no mne zakazuje pretoze nezarabam (kedze som na materskej) nechava mi z nervami pridelok 4 cigarety skoro na cely den on vyfajci zvysok ....idem ho objat tak radsej sleduje tv...musim mu nadvihnut ruku aby som sa dostala k nemu...a je toho vela zapisala by som cely toaletak :D neviem ako to zvladat...samozrejmä !obcas! mi doma pomoze,aj ma obcas obijme ci postrazi malu..ale je toho malo...a to sme len rok aj dva mesiace manzelia.....poradte mi a povedzte co si myslite o mojom manzelstve?
@oladuna velmi casto uvazujem o odchode,ale ako som uz spominala....moji rodicia maju po 40....ziju s nimi moji brati (26,7,5r) a sestra18....je tam vela kriku,tiez je ich tam vela.....vobec som si to takto nepredstavovala...na zaciatku smenemali starosti tak sme boli stastny,ale vsetko sa zmenilo ked sme sa odstahovali 7 km od jeho rodicov.....pred jeho rodicmi sa spravame pekne aj ked sme pohadany....jeho rodicia by nezniesli dalsi rozvod....
Vsetky mate pravdu... dakujem za nazory...zacnem byt aj ja svina,peniaze si prevediem na svoj ucet....hned po zalozeni..za kazdu nadavku mu vylepim a ak to budetakto dalej tak sa odstahujem....milujem svoju dcerku a chcem pre nu to najlepsie.....nedovolim aby koli manzelovi trpela nielen ona ale ani ja, DAKUJEM!
@katarinamarkova mas pravdu...som uz tak mimo z toho...vzdy su mi prednejsi iny ludia nez ja....porozpravam sa s manzelom o jasliach(ak bude vobec komunikovat) a najdem si nieco...a budem si sporit....budem sa snazit zmenit to,dufam ze nie je neskoro....a ak sa to nezmeni tak ja si uz nejak poradim..len jedno viem,ze budem na to sama,pretoze rodicia mi nebudu moct prispievat(mozno obcas malou sumickou) 🙂. Dakujem za nazor otvorili ste mi oci ...asi to som potebovala! 🙂
@mima4 skor ako ma zacnete vsetky odsudzovat...kazdy robi chyby....mam 21 rokov....nechodila som do prace,pretoze uz pocas poslednych dvoch mesiacov na strednej som bola tehotna...o dietati som basnila no nerealizovala som to...to on mi navrhol dieta...ja som suhlasila a hopla..mam malu 10-masacnu dcerku....a z manzelovych drobnych chybiciek sa stali zrazu velke nenapravitelne chyby.....nemam nic nasetrene kedze som nemala moznost pracovat....nemam si ani z coho sporit,kedze nemam prijem(myslim z prace) matersku si prevediem na svoj ucet,snad nieco usporim....nemam ani kam isttakze aj keby som zbalila kufre tak to potrva kym nasetrim na podnajom...
@janka_mamka stale ho pytam aby mi pomahal....obcas pomoze.,ale aj to sa stazuje....poslem ho vyniest kos....*ved chod,ja som bol vcera.....umy riady po vareni...*.ja. som nevaril...urob to a to...ved ty si na materskej.....nie je to tak vzdy,ale je toho zleho asi v prevahe...
Určitě nejsem zastáncem radikálních řešení. Každý člověk může prozřít a změnit se. Taky jsem až po třech letech zjistila, co mám vedle sebe ☹ Všechno jsem kvůli němu opustila, podporovala jsem ho, bránila před ostatníma, porodila mu dítě...a on si dovolil říct, že jsme pro něj nikdy nic neudělala! Měl moji kartu s účtem, kde bylo 50 tisíc, plus mateřská každý měsíc. Každý měsíc to prostě nevycházelo, já jsem mu jen napsala, co potřebujeme. Apellovala jsem na to, ať máme oddělanou lednici a nákupy, protože nakupoval i matce...a tam jsme viděla, že je problém. občas uvařili oni, občas my..naprosto žádný systém. A chtěla sjem se od nich odpoutat, ale on ne. Večer za mnou nepřišel, nepovídali jsme si, nemilovali se, nic...seděl u telky a žral se svým otcem. Začal ke mě mít nabubřelé sexistické sklony, co všechno musí dělat on, že chodí do práce a občas i uvaří, nebo hodí do pračky! Ale nikdo ho nikdy nenutil. Jediný člověk, kdo mu z a to nadával byla jeho matka!Nevěděla sjem , jak ho mám zlomit, byla sjem slušná, něžná, pak už jsme se zlobila. Slíbil, že přijde o ůl z dílny a nepřišel, i když malá plakala a potřebovala zabavit....kdyby to bylo jednou, čert vem, ale pokaždé. Když spala, tak jsem mu musela volat a psát na FB, co má koupit a on setejně ten lístek ztratil a vyvolával zas, já jsem si hned na všechno nevzpomněla a když pak něco chybělo a musel pro to jet, tak to vyčetl mě! Nikdy víc takový chlap. 4 Měsíce jsme s malou žily u našich v obýváku s tím, že se vzpamatuje, že něco udělá...akorát nekomunikoval, urazil se a hodil to na mě, že ho nemiluju a že jsme ho chtěla vždy opustit a měla h jen kvůli dítěti. za podpory ožranů kamarádů a jeho slavné maminky. Prostě hrozně dlouho jsem mu dávala šance...a vím, že tak dobrého půlroku jsme ztratila marným čekáním na zázrak. Ona takový byl vždy, jen jsem to neviděla nebo vidět nechtěla.
@oladuna aj nad tym som uvazovala...jeho rodicia su velmi napomocny a ochotny pomoct ci uz s malou alebo financne....no ich povahy mi nievelmi sedia...nedokazala by som tambyt dlho....a urcite by to skoncilo velkou hadkou,ze preco som odysla k jeho rodicom sa vyzalovat.....
☹ ☹ ☹ ☹ zena ty si zasluzis MOJ OBDIV - ked toto znesies a snasas kazdy den 😖 ja uz by som bola davno pobalena, odstahovana ja s mojou naturou by som s takymto typom cloveka nevydrzala 😔 zelam vela zdaru, ak tvoja laska presahuje aj tvoju sebauctu, a chces trpiet takto aj nadalej....chcelo by to min, rozhovor....a to je naozaj len minimalne minimum.... 🙄 🙄 🙄 🙄 takychto chlapov by som ja nechala na materskej tak 3 mesiace aby vedeli o com to cele je 😵 😵 😵
@bonavoxa velmi ma dojal tvoj manzel,myslim ako sa spraval...mne sa tiez obcas stane,ze nieco zabudnem kupit a manzel je nervozny. Bud s nervami ide do obchodu,alebo povie ze nikam uz nejde! Aj na mna jadze vela veci...hlavne to,ze na neho stale frflem a nutim ho k istym veciam....ale neviem preco by som mala byt na vine ja, ked ho nutim k veciam,ktore by mali byyt samozrejmostou.... 😒
A jinak..tahat do problému, který je mez dvěma lidma rodiče...ať z jedné či druhé strany, mi nepřijde moc rozumné. DO nás se ti jeho vysloveně sra*li! Koukali, jak se dohadujeme a nevyžádaně se zapojovali..a on je nechal! Samo, ež rpo ně byl vždycky on ten chudák, co se dře..a přitom sjem myslela, že vidí každý den, jak s amlou jsme celé dny sama a jak uklízím a otročím...v rámci svých možností! Vůbec. naši zprvu nechtěli uvěřit, co se tam děje..a řekli mi, že se jim od začátku moc nezdál, ale je to přece na mě. Prostě jsem navrhovala odborníka, někoho nezaujatého. ženy a muži přece jenom mají většinou trochu jiný pohled na věc...a od toho je komunikace, aby si vysvětlili úmysly. Ale on to odmítnul a ani nekomunikovat. Takže základní chyba....
Nakonec by ti to mohli všechno vyčíst. Jako mě. Že občas uvařili...a že jsme princezna.
@lara1993 A to přesně jako u nás. Normální chlap by nectěl ať jaho dcera plače....přišel by včas a za 15 min by mohl jít zpátky, ale on měl práci, která prý nepočká a ještě to dělá pro nás! peníze jsou potřeba. Nevěděla jsem, jak mu to mám vysvětli, že chlapi pomůžou sami od sebe v domácnosti, vezmou dítě třeba ven sami, nakrmí ho , přebalí,...To on nikdy! že ostatní chlapi chodí do práce a pka do hospody. Že má po*ný život, že nmůže ani dělat co chce, jít kam chce, že jenom pracuje. Vůbec jsme ho nedržela, nechápala jsem..jen jsem chtěla, ať mi trochu pomůže s malou....byla hodně náročná. A do práce chodit musí, je přece chlap, za to ho litovat nebudu. Furt mi jen vyčítal, jaká sjem na něho hnusná! Ale když on nikdy neudělal nic dobře....:( Malou málem přiotrávil, necla na hchodbě v kočárku nepřipoutanou a nai neřekl, když se naštval, tak do mě drcnul tak vztekle, že malá málem spadla, protože stála za mnou! To sjem si říkala, bože pryč, on je nebezpečný!
@bonavoxa poznam to,aj my sme byvali u jeho rodicov zo zaciatku. Stale sa starali nielen do nasich hadok,ale aj o nase dieta...vzdy sa starali co jej davam jest,preco place a dokonca padlo,ze sa neviem o malu starat,pricom oni mali dieta naposledy pred 22 rokami a ja som vychovavala mojich dvoch bratov pred 2 rokmi,tak som si toho pamätala urcite viac ,myslim....a taktiez nie som za riesenie problemov cez rodicov...sama som si vybrala a sana sa musim rozhodnut co dalej....myslim,ze tiez by som ostala ja ta zla,ze si ho neviem dat do laty....takze radsej riesim sama problemy..,
tak si slusne sadnite spolu a povedz co ta trapi, ze si mlada a mate spolocne babatko,je pravda ze ani ja osobne nemusim svokrovcov ale akceptujem ich. Ved sa chcu potesit s ratolestami aj ked spravia viacej zla nez dobrej veci. Permanentne chodia odtial rozmaznani alebo sa mi hadzu o zem a vydobijaju si svoje. Tiez pochadzam z velkej rodiny ked sa stretneme na opekacke je nas tak +-27 nie sme ciganska rodina ale vsetci sa stretavame otcove sestry chodia dost casto k bratovi(co je moj otec,cize dedo mojich deticiek) da im aj posledne len aby decka neplakali a tak je tiez ohen na streche, lebo to potom aj doma skusaju. Normalne ti odporucam si sadnut s nim doma alebo sa niekam vyberte na vykend ... do tatier alebo niekam co jeho bavi a pozhovarajte sa vsetko nie je az take cierne ako sa zda. Aj moj manzel je pracujuci clovek a chodi z prace poriadne vycerpany aj nahnevany, ale ako prejde prach bytu sme sa dohodli ze bude sa venovat len rodine a pracu necha za dverami. Sice aj ked mu aj v noci volaju ze maju nieco pokazene vstane a ide tam, bohuzial pracu si nevyberies v tejto dobe pokial nie je Manazer alebo Riaditel nejakej velkej spolocnosti co si moze dovolit .... nebodaj Pravnik alebo Exekutor :P sa maju v tejto dobe celkom dobre.Je pravda ze si bola mladucka na babatko, nikto ti urcite nepomahal si na vsetko bola sama ako ja ale na rozdiel ja- od teba som musela cakat na prve babatko peknych par rokov. Ale to je na inu temu. Ak ta nebije tak- ak je osoba co ma aj charakter ta aspon vypocuje nie hadkou, lebo si svoju situaciu nikdy nevyriesis. Fakt je ze vela zien je agresivnych, ano schvalujem ze by si sa chcela zamestnat, vec ze ak malu das do jasliciek nebude mat ziadne puto k matke alebo bude stare chorlave. Skutocne najlepsie je u svojej maminky. Neboji sa,neplace v noci,citi sa pri matke bezpecne. Ako nahle ju das do jasiel uvidis ako sa zmeni.Alebo skus nechat male dieta jemu na par hodin ak nekojis. Nech si to vyskusa sam, tak ako som to spravila ja, ved materska dovolenka nie je Dovolenka na Kanaroch. Vstanem o 10tej dopoludnia sem tam sa s nou pohram, dam jej najest a pojdem 1x na prechadzku ako si to predstavuju nasi manzelia. Ale co ostatok. Byt,strava,a nocne vstavanie k detom,ked nasi drahocenni manzelia spinkaju. Ja som to tak urobila, ze som nechala maleho na manzela nech sa stara ved je aj jeho dieta. Prve co spravil volal mamicke aby prisla sa postarat ale hold, maminka povedala nie, a tak mu nic neostavalo len cely jeden den 24hodin sa musel postarat o 1,5rocneho chlapceka. Prebalovanie,v noci moj krpec stale chodil s placom ku vchodovym dveram kedy pride maminka domov, ani papat nechcel lebo ho ani nakrmit nevedel, a nevedel ani co mu ma dat. Neboj sa sa naucil ze dolezitu ulohu ma skutocne matka v domacnosti neni to len, ze buchne sa po bruchu a bude volaco, ze luskne prstom a dieta sa same prebali, napapa aj uspi. Najhorsie co si spomina teraz manzel bolo uspavanie a to jeho cakanie pri dverach. Nakoniec si ustlali v chodbe pri dverach a do rana cakali kedy sa vratim s5. Uznaj trest pre manzela je usity na mieru, a odvtedy mame doma pokoj.Sem tam sa tiez pohadame, ved je to normalne ale kebyze sa nezhovarame tak to nieje manzelstvo ale diktatura jeden cuci a druhy komanduje. Ako sorry taku este nehrali aby sa nejaka zenska dala skrotit podla manzela. Kazdy raz podlahne, (raz a navzdy!) a bude pokoj v rodine aspon na nejaky cas.Drzim ti palce a vsetko sa da vyriesit s kludom
@lara1993 S tím dáváním do laty..je to těžké. Jak už se psalo, chlap by měl být vychovaný a ne, že ho bude žena vychovávat! Samozřejmě, že v každém vztahu jde i o to, že se vzájemně okřešeme, obrousíme...a bude to fajn! Ale vychovávat chlapa v tom, že ženy není služka, že není košer se jí smát, že přibrala po porodu a má třeba mastné vlasy protože půlku noci dítě nespalo, že je samozřejmost jí pomoct a nevyčítat jí to pak a nečekat za to adorování...ap. To je prostě těžké vychovat ze sexisty, který je naučený, že on může všechno a je pán...civilizovaného tvora. Musel by sám hrozně chtít a uvědomit si svoje nedostatky. Což ten můj nikdy za nic nemohl! Viděl se dokonale.
@lara1993 tak teraz neviem, či chceš naozaj radu, takže rada č. 1 áno manželia by mali mať spoločný účet, ale mali by mať aj spoločne obaja k nemu prístup, takže, by si sa mala s ním porozprávať , s čím podla mna samozrejme nebude súhlasiť, kedže ty si doteraz súhlasila so všetkým, záleží na tebe, či chceš naozaj niečo zmeniť, alebo sa len sťažuješ... krok č. 2 ak ti nesprístupní spoločný účet,môžeš si zmeniť zasielanie materskej na svoj vlastný účet, kam budeš mať prístup iba ty, taktiež môžeš podať návrh na súd, na určenie výživného na manželku a na dieťa, samozrejme že sa to dá aj bez rozvodu, je to kvoli zachovaniu tvojej dôstojnosti, aby si nemusela o každý halier žobrať...
manžel si zjavne neuvedomuje, že chodiť do práce a živiť teba a dieťa je jeho povinnosť a nie jeho dobrá vôľa a tým pádom ty sa nestávaš jeho slúžkou 😉
@lara1993 tak to ma mrzi. Potom by som navrhovala poradnu a ultimatum daj mu cas napr rok a ak sa nezmeni tak padaj odneho !
A s tym uctom to pories hned v pondelok,necakaj naber odvahu! Este ma napadlo ze pripadne ti materska moze chodit na mamkin alebo sestrin ucet?vybavite to behom hodinky. A hlavne mas kamosky a maminu 7 km od teba?nasadni na avtobus a chod aj s malou daj si kavicku pokecaj s kamoskou proste odreaguj sa nebud stale sama
A jinak já jsem si za rok koupila asi dvě trička a nějakou kosmetiku...plus sjem nemohla usnout a bylo to zlé, tak nějaké bylinky na spaní...řekněme tak za 5 tisíc. Za rok! A on mi vyčetl kolik pikačovin mi koupil! Takže za všechno sjem zase mohla já.
@janka_mamka k nasim rodinam chodime asi kazdy vikend spolu,...ked tam idem sama tak ma s tym problem a k tomu ma este nuti chodit k jeho rodicom...ved ked uz si u svojich tak chod aj k mojim....neznasam tam choit sama ale on to nechape....ja som mu dala ultimatum ked prisiel o4 rano domov z diskoteky na ktorej si popijal s nejakymi babami...ale viwm ze by ma nepodviedol! Povedala som mu ze jeden preslap a koncim snim....mimochodom aj yeraz sme pohadany lebo prilsla k nam sestra...(.2x zobudila malu este predtym ako prisla) len pozdravila a uz na nu vybehol...nabuduce vyvolavaj stokraaat.....a otocila sa a odisla.,,vynadala som mu ze ci ja sa tak spravam k jeho rodine....povedaa som mu zo zufalstva z toho vsetkeho ze je kkt co ma mrzi,ale prehnal to....uz tri dni nekomunikujeme ☹ len nejake to slovo prehodime aj to s tonom hlasu akoby som bola pes...
@bonavoxa mne vycita ked mam chut na sladke (co je casto,pretoze ma otec alkohlik nim dopoval aby som s nim dlhsie vydrzala v krcme) a kupim si trebarz kazdy 2. den nieco.....kozmetiku si velmi nekupujem,ked uz tak ak si privyrobim vdaka mamke ktora ma vecierku....a oblecenie si kupim asi tiez tak 5x do roka ale len nutne...inac mi dava sestra veci,pretoze nieco nove co ma nechce tak mi to da....
A chcela som sa este nieco opytat,ak navrhnem manzelovi poradnu a on odmietne,znamena to,ze nema zaujem a mam sa nanho vykaslat....rozviest? Alebo to mam riesit s kludom sama a bez poradne?
@lara1993 Abychi poradila, tak mezi dvouma lidma je něco, co nedokáže žádný jiný naprosto správně odhadnout nebo poradit. Když odborníka odmítne, tak je to na pováženou, ale závěr bych z toho nedělala 🙂 Sama musíš vidět, jestli má jinou snahu vůči Tobě, pro váš vztah, vůči vašemu dítěti...anebo jestli se nad tím aspon dokáže zamyslet, že nedělá všechno správně. U nás jsem viděla, že on v sobě žádnou chybu nevidí, takže není o čem....Jo, říkala jsem si, že třeba jsem nemusela být někdy tak nastartovaná, že jsem si mohla v něčem víc věřit a nechtít po něm až takovou oporu, ale pak už jsme mu dávala pokoj a prostor, klidně jsme byla 14 dní u našich, ale bylo to to samé! Naučila sjem se ho nepotřebovat. Sám se postavil do role toho, který nosí peníze, nic víc. A chlad vyčítal mě...nepochopil, že musí on chtít. Ale co on by ještě měl dělat, chudák...Tam cesta nevedla vůbec nikam.
Ahojte neni tu medzi nami nejaka psychologicka? Chcem poradit ohladom manzelstva
@bonavoxa ja taktiez citim z manzela chlad...ale to preto,ze vzdy som z neho nervozna a chcem po nom viac lasky,opory,pomoci....pekne ho poproim,ale on omietne,tak potom uz zakricim,alebo som podrazdena a preto som sa mu mozno odcudzila,ale keby otvoril oci tak by vedel,ze mam pravdu....aspon si tomyslim...ani on nevidi ziadnu chybu,pretoze on chodi do prace a tym to hasne..o vsetko ostatne sa postaram ja.Tym padom ja som chybna,lebo chcem od neho pomoc v domacnostia on chudatko chodi do prace....jeho praca konci opol4 ja som non-stop s malou to on asi nevidi
Tak potom len zatnut zuby ;( nasporit si nieco malu do jasli a potom prec od neho. Dostanes nejake vyzivne plus plat a pridavky je to malo aleee za tu slobodu to asi stoji a si zyknuta sa uskromnit
@lara1993
urcite sa pohni dopredu, nech si spravila akekolvek chyby, ale dolezite je vstat a bojovat. Ste mlade manzelstvo, urcite neries hned vsetko rozvodom, rozvod je to POSLEDNE riesenie. V prvom rade si uvedom svoju cenu a zacni si seba vazit, prestan robit sluzku, maj vlastny ucet a ziadaj peniaze od muza. Spravaj sa k nemu ako rovnnocenna partnerka,nie jeho handra,ale ziadne sceny, histericke zachvaty a uz vobec nie fackovanie. Navrhni mu manzelsku poradnu, hovor mu, ze nie si spokojna s jeho spravanim a nebudes ho akceptovat. A ked ani po dvoch rokoch nebude ochotny nieco menit a bol oboznameny s tymm krajnym riesenim (rozvodom),tak odid od neho a nekaz si s nim zivot. Ak tvoja snaha nepomoze, tak ten vztah nema zmysel.

@adula12 vezme ju von mozno raz/dva x do mesiaca a to akurat upracem byt.(co nestihnem pri malej)...inac mam upratane a navarene kazdy den snazim sa popri malej vsetko stihat..vecer ked ju uspim tak bud zehlim alebo si najdem nieco ine na odreagovanie...manzzel cez vikend bud spi alebo ideme k jeho rodicom...