icon

Je toto psychické týranie?

irinushqaa
25. máj 2017

Dobrý deň .Rada by som vedela váš názor .. Odkedy sa nám narodil druhý syn , všetko ide dole vodou a je to len horšie . Sex sme v tom čase skoro vôbec nemali , lebo som proste ja ,, nemohla "(jedného dňa mi odfotil brucho a to sin bola asi 2 týždne po pôrode a sa smial , že fuj to brucho ). Keď som sa vrátila z pôrodnice , hneď nastúpila poporodna depresia :/ ja som stále všetkému na vine , všetko robím zle , vraj sa poriadne nestarám o deti , že som hlúpa .. Komunikácia skoro žiadna ( len o deťoch + provokácia ) Proste , keď začnem rozprávať , tak on za každým mojim slovom niečo hľadá a hneď sa domna naváža .. Veď sa chcem len porozprávať , celé dni trčím len doma s detmi a keď náhodou chcem ísť vonku ( bez deti som sa už 3 roky nikam nepohla ) tak beriem samozrejme aj deti a keď sa zdržím viac ako 2 hod , už je zle ..To je zakaždým , keď chcem ísť vonku , na nákupy atd .. vrátim sa domov a predomnou ten arogatný, nahnevaný debil .. Už naozaj neviem ako ďalej , v poslednom čase len rozmýšľam o tom , že s detmi odídem .. už to nevydržím , ja sa tu tak dusím , cítim sa tak úzko 😕Vopred ďakujem za odpovede

irinushqaa
autor
27. máj 2017

@vilma7 pár krát sa to stalo , nahnevalo ma to veľmi .. ale čo som mohla spraviť , keď už sa stalo 😐Nie , komunikácia skoro žiadna .. nedá sa s ním proste ..

puklica13
27. máj 2017

Jezisku..no neviem kto je nenormálny v tomto príbehu...
A baby maju pravdu..kto chce hľadá spôsoby..kto nechce dôvody..
Aj v takom Belgicku platia nejaké zákony na ochranu rodiny..a ak je naozaj tvoj muž taký trotl ( otlka deti,húli trávu,výhraza sa)..teda naozaj ak je taký a ty si len obeť...máš mrte možnosti to riešiť..len treba pohnúť ritou a riešiť, však...
Alebo je pravda niekde inde..aj to je možnosť

obsadenemeno
27. máj 2017

@irinushqaa tak on otlka decko, huli travu a ty riesis, ze ti foti brucho.....no, nejako mas tie priority rozhadzane...... 😠

maria1678
27. máj 2017

Ja osobne si myslím, že tu je už každá rada zbytočná, bolo povedané všetko a dotyčná ma k dispozícii aj internet, kde nájde všetky možné kontakty na rôzne organizácie, ktoré by jej mohli pomôcť. Tu ide hlavne o jej postoj a kým sa ten nezmení a neprehodi si priority tak, aby bola bezpečnosť a zdravie deti na prvom mieste, tak sa nezmení nič. Ja neviem, ale toto je proste asi taky typ žien. Známa robí v Slniečko, no. a tiež mi hovorila, že niektorým ženám môžeš dookola opakovať to iste a aj tak nič neurobia. Čo potom vyrastie z tých deti?😢😭😥

irinushqaa
autor
27. máj 2017

Deti sú umna na prvom mieste , len kvôli ním s ním stále bývam .. On malého už pár krát udrel ( dal mu facku ) jasné , že som sa len neprizerala a vybuchla som .. vraj ako jeho otec má nato právo ...aj dnes sme sa už stihli pohádať a vraj keď chcem mám odísť buď sama alebo nech zoberiem aj deti . Vraj som voľná atd ... no ja , žiadne úspory nemám , tak si zatiaľ niečo našetrím ..

puklica13
27. máj 2017

@irinushqaa nechápem ako môžeš v jednej vete napísať že deti sú u teba na prvom mieste a preto si stále s ním..????🙏
Moja zložka si tie ružové okuliare a Priznaj farbu..si s ním lebo to chceš,lebo ti to vyhovuje..deti používaš ako výhovorku...toto vsjo😲

maria1678
27. máj 2017

Ak je žena skutočne v kritickej situácii tak odíde aj s deťmi doslova len s tým, čo ma na sebe. Netvrdím, že tak máš urobiť. No myslím si, že tato situácia nie je u vás od včera, už dávno si sa mala snažiť zabezpečiť si nejaké peniaze na novy začiatok.

morningcoffee1
27. máj 2017

Mozem sa opytat akej je priatel narodnosti?

morningcoffee1
27. máj 2017

Pytam sa preto, lebo si pamatam, ze pred casom to pisala jedna kocka vydata za Turka tiez z Be.

morningcoffee1
27. máj 2017

@irinushqaa V prvom rade si Ty musis usporiadat priority v Tvojom zivote a nikto iny. Kedze mama nie je na tom financne najlepsie, a Ty nepracujes, bolo by namieste zistit ci mas narok na nejake davky? V zapadnej Europe su davky vyssie ako na Slovensku, to by ti mohlo na urcitu dobu pomoct. Taktiez si musis ujasnit kde chces zit, ak v Be, tak treba sa informovat na uradoch. Ak tam nemozes zajst osobne, tak skus nieco vyguglit, a poslat im maila, v ktorom opises svoju situaciu. Uz si na tom mala zacat pracovat, lebo mi Ti len tazko poradime, kedze miestny system nepozname. A ci Ti moze vziat deti? V tomto pripade ide jasne o psychicke tyranie, a tak mozes poziadat o utocisko v nejakom centre (aj s detmi), tam mozno dostanes aj pripadnu pravnu pomoc, tak budes vediet ako dalej. Musis tiez realne zvazit, ci mas sancu najst si tam slusne platenu pracu, aby si uzivila seba aj deti. Ak nie, potom radsej zvazuj odchod na Slovensko.
Nechcem byt prilis zvedava, ale ak si ta kocka, ktora sa stazovala, ze jej priatel Turek dal v tehotenstve facku, tak poradim Ti len jedno, uz si mala byt davno prec!

irinushqaa
autor
27. máj 2017

@morningcoffee1 áno , som to ja 😑.. Sociálne dávky sú tu celkom slušne .. viac než 1000€ + alimenty .. Len je riziko , že mi môžu vziať Belgický občiansky preukaz ..

irinushqaa
autor
27. máj 2017
morningcoffee1
27. máj 2017

@irinushqaa To znamena ze si obcianka Be? Ale obcianstvo sa odobera z vaznych dovodov, to teda nedava zmysel. Skusila si kontaktovat krizove centrum? Co by Ti oni poradili? Urcite nie je dobre zostat s nim, on je psychicky nevyrovnany clovek. Udrel Teba, hovoris, ze aj dieta... A casom sa to len zhorsi.

vevesh
27. máj 2017

@irinushqaa nechapem, naco znova otvaras tu istu temu- uz v minulych sme ti viacere radili co a ako v belgicku, co mas kam urobit....a vo z toho si si zobrala- Nic😒a kamze ste sa odvtedy posunuli??? -urobili ste si este 1dieta, on zacal drogovat a ty tak ako predtym len nariekas , co mas robit.....moja rada : tretie dieta a byt ticho 😒😒😒😒🤐🤐🤐

irinushqaa
autor
27. máj 2017

@morningcoffee1 niesom , mám elektronickú zelenú kartu , no on má belgické občianstvo ..zatiaľ nie , skúsim niečo vygoogliť ..Mna len ten jediný raz , no to som ale už bola asi v šiestom mesiaci teh. Bojím sa ale toho , či to všetko zvládnem ..

morningcoffee1
27. máj 2017

@irinushqaa To staci. Zenu dokaze udriet len chrapun. Takze zostavas s nim, lebo sa bojis, ze Ta vykazu z Belgicka? Nie je dolezite miesto kde zijes, ale aby si bola Ty a Tvoje deti v pohode, lebo vidim, ze Ta ta situacia trapi, ked si uz zalozila viacere temy. Casom mozu prist dalsie deti, a bude to este horsie. Treba to zacat riesit moja.

irinushqaa
autor
27. máj 2017

@vevesh áno , to je pravda .. No vtedy sa to medzi nami urovnalo a bolo to dobré .. Po narodení druhého syna sa to opäť začalo .. Teraz som si ale istá tým , že takto žiť nechcem a nechcem , aby v takomto prostredí vyrastali deti .

obsadenemeno
27. máj 2017

@irinushqaa no tak sa boj a ti garantujem, ze sa budes bat este viac, ak s nim zostanes..... a nezabudni si s nim urobit DALSIE dieta, len pre "istotu".....

kristova noho, niektore zeny nemaju za mak sebaucty....ale stazovat sa budu.... ved vsetko je vina inych, ze..... 😠

zibi
27. máj 2017

@irinushqaa tvoj muz ma jeden velky problem a ten je , ze huli travu. Niekto povazuje fajcenie travy za neskodnu vec, ale nie je to pravda. Je zavisly a kazda zavislost a je jedno ci to je alkohol , drogy alebo cokolvek ine, ma dopad na samotneho cloveka, jeho osobnost, spolocenske vztahy, rodinu , pracu , atd. ON si musi najprv poriesit svoju zavislost, uvedomit si, by sa mal ist liecit. Ako pravidelne fajcenie travy mu ako pripada normalne, vzhladom k tomu, ze je od teba o 12 rokov starsi, ide tebe davat rozumy a moralizovat? Nema jasny pohlad na zivot. Bez ohladu na to, ako to bolo a je medzi vami , tento clovek je zavisly na droge a toto je gro jeho hlavneho problemu a aj vasho .. Marihuana ma neziaduce ucinky, moze vyvolat psychicke poruchy, aj ked si to dakto nechce priznat, a je vedecky dokazane, ze dlhodobe uzivanie marihuany vytvara stratu zaujmu cloveka o bezne veci a stimulanty, ktore inemu cloveku stacia k stastiu a pohode a to je (rodina, praca, konicky, citovy zivot) on je citovo upne prazdny a to robia drogy s clovekom a preto je to tazke. Musel by chciet s tym prestat, zacat mozno brat aj nejake antideprsiva, lebo urcite pocituje agresivitu, uzkost a strach, nezaujem to moze byt dosledok jeho zavislosti. A potom po uziti nastane abstak a celovo abstak je svina ... aby to nedopadlo zle... proste neviem ti v tomto poradit, je tazke tieto rodinne spory riesit , ked su tam este aj deti, najma ked si vonku. Je dobre, ze nie ste manzelia, dufam, ze deti sa nevolaju po nom, ale po tebe, to by si mala lahsie... Da sa odist, len si treba presne zistit co a ako . Klasicky v nejakej poradni.Radsej skor, nechcem strasit, ale bol tu pripad mamicky, ktora umrela, pretoze ju muz nedokazal pustit ... jednoducho treba podniknut kroky , kym nebude neskoro

irinushqaa
autor
27. máj 2017

@morningcoffee1 nie kvôli tomu , som s ním preto , lebo sa bojím toho , že mu môžu zveriť deti do starostlivosti ..

morningcoffee1
27. máj 2017

@irinushqaa Jasne, lebo Ti ich ako nezamestnana nedokazes uzivit. Na druhej strane je pre neho pritazujuca okolnost, ze fajci travu... Nepoznam belgicke zakony ale...Myslim, ze takto nedokazes dlho existovat. Bohuzial si Ta nevazi.

obsadenemeno
27. máj 2017

@irinushqaa jasne, a prave preto, ze huli travu a bije deti, mu ich URCITE zveria.
Noze, hod do plena este nejake vyhovorky, ze preco sa neda......

morningcoffee1
27. máj 2017

Vidim, ze ju tu mnohe kritizujete, ale asi je tu realna sanca, ze by mu mohli zverit deti. Predsa, nie je pre kazdeho lahke najst dobre platenu pracu v cudzine, jazyk musi byt na velmi dobrej urovni plus nejake skusenosti.... A bez prace nedokaze deti uzivit.
To ale samozrejme nemeni nic na tom, ze jej muz je nevyrovnany a nevazi si ju.

obsadenemeno
27. máj 2017

@morningcoffee1 urcite ma narok na nejake davky, podporu, pridavky na deti..... ale to si treba pozistovat a vybehat. Stazovanim sa na koniku nevyriesi nic.
Urcite je tu aj skupina mamiciek, co ziju v Belgicku ci kde to je. Ja som v UK a mame skupinu Velka Britania, kde si radime.
To treba len trosku iniciativy a vsetko sa da, ked sa chce.

morningcoffee1
27. máj 2017

@obsadenemeno S tym suhlasim, aj som jej to sama pisala. Davky su v Belgicku vysoke, len ide o to ako dlho ich bude moct brat. Neviem nic o sudoch v Be, ale zrejme sa boji, ze by ich mohli zverit jemu. Kazdopadne treba zistovat co dalej.

vevesh
27. máj 2017

@obsadenemeno to, ze zveria deti jemu, je velmi vysoko pravdepodobne , kedze mlada este nepracovala, ma 2 deti, nie je obcianka daneho statu a k tomu na socialnych davkach - kdezto partner aktivne pracuje a je belgican ....ALE vsetko sa da, ked niekto hlada riesenia.... a neda sa, ked niekto deti robi .....

morningcoffee1
27. máj 2017

@irinushqaa Bolo by dobre poradit sa s niekym, kto sa vyzna v belgickych zakonoch. Urcite si da zato zaplatit, ale mozno existuje aj nejaka bezplatna pravna pomoc... Znova treba zistovat. Ze ci je vobec nejaka sanca, zeby Ti zverili deti, pripadne najst take riesenie, ktore by bolo pre Teba tym najmensim zlom.

obsadenemeno
27. máj 2017

@vevesh nechce sa mi verit, ze by zverili deti niekomu, kto ich bije a je zavisly na trave....... tu v UK by sa to nestalo a nechce sa mi verit, ze by to bolo inak v Belgicku

morningcoffee1
27. máj 2017

@obsadenemeno Blbe je to, ze nema nijakych dobrych ludi okolo seba, ktori by jej mohli pomoct.

morningcoffee1
27. máj 2017

@obsadenemeno Tazko povedat. Ona na druhej strana nepracuje, nie je statna obcianka.. Koniec koncov to, ze udrel syna, moze aj popriet... Ale riesit to bude musiet, lebo to moze skoncit zle. Zalubila sa do nespravneho muza, to je jej najvacsi problem.