Je toto rodičovská láska?
Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(
@erickaa Nejde o to, že ma zbije, ale o tú atmosféru, mraci sa, búcha dverami, nevšíma si ma. Alebo prinajlepšom vykrikuje aké má nevdacne deti, že nás vydedi. Otec sa jej tiež bojí, je totálne pod papucou, je zážitok ísť s nimi v aute, mama sedí vedľa otca a nadáva aký je nemožný šofér. A on je ticho.
Je vážne skvelá manipulatorka. Na každého je milá a príde domov a na svoju rodinu huci. Vážne sa to ťažko opisuje, kto také niečo nezažil, nepochopí.
@jania023 Aj mne mama vravela, že keď otehototniem ako slobodná, že má vyhodí z domu. Že k... pod jednou strechou chovať nebude. Ale ktovie, čo by urobila, keby tomu musela čeliť.
@augustovkaa neviem ale myslim ze by to ziadna normalna mama neurobila..podla mna si robis starosti pre nic 🙂
@jania023 dúfam
@augustovkaa prepac ale po tomto by som im povedala ze ty nesuhlasis s tým aby mladá rodina dávala peniaze 2 mladým a zdravým ľudom a keby oni potrebovali tak u teba je krása zatvorená. Prepac ale fakt si hlupucka a este poza manželov chrbát... Využívajú ťa a to hnusne a este ti toto povedia... No amen tma 😀
@bastika práve v pondelok som sa s nimi o tom bavila. Oni, najmä mama stále opakuje dokola, že ona nás vychovala a platila nám školy, lekárov, svadby a my sme povinný ju živiť. Že sestra je najlepšia, lebo jej posiela peniaze. Pritom ja som na materskej a pred materskou som zarabala minimálnu mzdu a sestra 1500 Eur. Ale sestra má sociálne cítenie. Ja nie. Ja som každé ráno chodila o 5,00 do práce, namakala som sa a potom ona si zavolá, že pošli mi peniaze. Už nebudem taká sprosta. Mama je zdravá, zadarmo robí tri roky kostolnicku. Dovtedy doma sledovala celý deň seriály a ešte sa ľutuje, že nemá peniažky.
@ppetinka televízor a sedacku di kúpili za to, čo zdedili.
Rodičia maju deti lebo sa tak rozhodnú a vychovavaju ich a pomáhajú kým to nedokážu sami a áno taku maju povinnost aj deti teda pomáhať na starou svojim rodičom pokial sa oni o seba nevedia postarať ale určite nie na úkor svojej rodiny. Maminka ked vladze robit zadarmo kostolnicku tak jej boh pomáhaj alebo nech si nájde platenu robotu. Využívajú ťa ja takýchto pokryteckych ludi doslova neznasam bez urazky a este ze kostolnicka. A ty este riskujes hádky s manželom. Prepac ja by som s nimi prerušila kontakt nech sa zbadaju. Ja sa staram o svoje deti lebo ich milujem a nikdy to nechcem nazad chcem len to aby som ich vychovala tak ze budem na Ne hrda a budu ma malovat tak ako ja ich a pomôžu mi ked to budem naozaj potrebovat.
@augustovkaa a teda moja mama ma 63 a zarobí vynikajúco otec ma 63 je primár ma nočné aj 8 do mesiaca a ani jeden sa nestazuje a makaju a pomáhajú mne lebo mam 2 male deti a som na materskej.
@bastika aj ja mám dve malé deti a som na materskej a ešte čakajú peniažky:(
@augustovkaa smutne ako vravím prerušiť ci obmedziť kontakt na miňimum ine si nezasluzia
@bastika Áno, kontakt je už menej častý.
@augustovkaa nenechajte sa hlavne využívať ste mladá rodina peniazky potrebujete vy na deticky a vas život 😀
@augustovkaa tvoj muž má pravdu, nedávaj im peniaze. Moji rodičia sú na dôchodku rok, obaja si oddýchli a už uvažujú, že sa zamestnajú znova. držím im palce. pokiaľ sú zdraví a majú chuť.
tvoji rodičia sú pohldlní a zvykli si na vašu pomoc a vám by nepomohli. prestaň ich navštevovať aj so súrodencami a sami uvidia, či by niekoho prijali späť alebo nie. Nechcem ich uraziť, ale asi majú málo empatie a mali život, že si s ním vedeli radi, tak sa nevedia vžiť do problémov iných a vždy im asi niekto pomáhal a teraz vy deti. Preto tak "machrujú" ohladen rozvodov.
netráp sa a prestaň im dávať peniaze a uvidí sa ako daleko siaha ich rodičovská láska.
@borkavan peniaze som im zastavila, kontakt obmedzila. Uvidím, čo bude ďalej. Asi nechápu, že my tiež nemáme peniaze. Pri mori sme boli naposledy pred svadbou. Šetríme na prerabku, na auto. Proste na všetko čo máme sme si zarobili sami.
" mama stále opakuje dokola, že ona nás vychovala a platila nám školy, lekárov, svadby a my sme povinný ju živiť " kedže nepracovala tak vás neživila ona 🙂 Keď Ti to znovu povie, odpovedz jej : "A vychovala si nás dobre, preto teraz vychovávam aj ja SVOJE deti "
Baby Ti dobre radia - nedaj sa využívať. Lásku si za peniaze nekúpiš. Miluj svojho muža, svoje deti. A miluj aj rodičov - no zdravo. Buď k nim slušná, zaujímaj sa o ich život o ich zdravie, keď ochorejú alebo budú nevládni tak im pomáhaj. No nedaj sa využívať !
P.S. Píšeš že rodičia nechápu vašu finanč. situáciu. Ja by som tiež nechápala, keby mi niekto všetko platil bez rečí a bez námahy.
@augustovkaa fiha,no rodicia su teda radikalni dost. Si neviem predstavit,ze by mi toto povedali nasi alebo ja svojim buducim detom. U nas je to tak,ze rodicia a svokrovci pomahaju stale nam i ked to uz az tak nepotrebujeme,no nikdy neboli bez prace a (prepac) mama zvladala byt domacou i popri zamestnani. Je to krute,ale tvoja sucasna rodina by mala byt TOP a nie konat nieco poza muzov chrbat. Ak su rodicia zdravi, mali by sa snazit privyrobit si. Poznam aj 67 r.ludi,kt. pracuju. A skoda,ze mama nema dochodok,mohlo im byt lahsie a predsalen v minulosti sa zamestnat bolo lahsie
@augustovkaa rob všetko pre to,aby si sa ty k svojim deťom do buducna nikdy takto správala. Skus svoju pomoc trocha obmedzit,snáď si niečo uvedomia....
@augustovkaa Ano, aj takyto rodicia su.
Je dolezite vediet, ze v kritickych zivotnych situaciach sa mas o koho opriet, preto ta uplne chapem.
Suhlasim s nazormi @laurinka98
@hradnapani
@augustovkaa ahoj, precitala som si celu diskusiu, vekmi s tebou sucitim, citam ze si urobila aj kroky, aby si sa uz nemusela tak trapit....ako sa vyvinula situacia po case? Dufam, ze je lepsie, bud silna 🙂
@slavkapo ahoj, situacia je taka, ze s nami obmedzili kontakty. Dva mesiace sme sa nevideli. Ja som sa ich pytala kedy ich mozeme prist navstivit, ale akosi nebol na nas cas. Aj sme ich pozyvali k nam. Dcera ma pre dedka aj brata odlozenych cokoladovych zajacikov, ale si po ne neprisli. Prestali sme im davat peniaze. Sestra tam bola s jej malym tyzden v marci a tyzden v aprili. Mne mama povie, ze ja mam velmi zive deti, ze preto nemozem prist. Sestra ma tiche babetko, tak ta moze aj na tyzden, Obcas je mi to luto, ale co uz narobim.
@augustovkaa možno sa ti to nebude páčiť, ale zdieľam rovnaký názor, ako tvoji rodičia. Rozvody schvaľujem jedine vo vážnych prípadoch a k nim patrí týranie partnera, detí, zneužívanie či opakovaná nevera alebo zanedbávanie starostlivosti o rodinu alebo deti od jedného z partnerov, pretrvávajúci a neliečený alkoholizmus, drogy či gemblerstvo. Myslím si, že v menovaných prípadoch je rozvod pochopiteľný a normálny rodič by svoje dieťa v takomto prípade prijal späť. Určite aj tvoji rodičia. Ostatné dôvody nepovažujem za dostatočné na to, aby sa ľudia hneď rozvádzali. Bohužiaľ, dnes sa ľudia naozaj rozvádzajú kvôli neskutočným hlúpostiam. Pri sobáši partnerovi prisaháme, že s ním budeme v zdraví aj v chorobe, v bohatstve aj v chudobe, v šťastí aj v nešťasti. Práve preto treba dobre poznať človeka, ktorému takýto sľub dávame. Nemyslím si, že tvoji rodičia to mysleli zle, podľa toho, čo píšeš, majú dobre vychované deti, ktoré starostlivosť rodičom oplácajú tým, že sa teraz starajú o nich. A to, že potrebujú svoj pokoj, je pochopiteľné. Svoje si už preskákali a teraz sa chcú iba tešiť zo života, z detí a z vnúčeniec.
@zuzkanik Ale veď ja súhlasím s tým, že ľudia sa rozvádzajú často kvôli hlupostiam. Ja sa nechcem rozviesť, ani som sa ešte nikdy nezbalila po hádke a neodišla k našim. Ide o viac vecí. S mamou som mala kamarátsky vzťah do 25 rokov. Vždy snívala, že budem stará dievka a budem s ňou žiť do smrti. V 25 - tke som si našla vážny vzťah a vtedy sa mama otočila o 360 stupňov. Nadávala mi do ku.... že ma vydedi, oblečenie, ktoré som jej dala predomnou rozstrihala nožnicami, nerozprávala sa so mnou týždne, pred priateľom mi povedala, že som chudera, pár krát ma fyzicky napadla. Musela som z domu ujsť. Všade hovorila, že som ušla za chlapom. Ale nepovedala prečo. Keď som sa vydala, nemala problém mi zavolať, že pošli mi peniaze. A ja som jej vždy poslala, navštevovala som ich a všetko som jej odpustila. Ale mama nemá dosť. Stále ma porovnáva so sestrou, že jej vo všetkom lepšia. Sestra k rodičom chodieva aj na týždeň, mne k nim zakázala prísť dva mesiace. Vraj mám živé detí. Celý život bola domáca. Teraz robí kostolnicku. Aký vzťah by si s ňou mala tu? Ja by som radcej ostala žiť s tyranom, lebo mama je tiež tyran.
@v_alika12 Otec si ešte popri dôchodku privyrába, mama robí zadarmo kostolnicku. Mladý pán farár jej po omši povie, že treba pozametať dvor a mama beží okamžite s metlou a zameta mu celú faru, perie obrusy, odhadzuje sneh, ale na nás nemá čas. Všetko len pre farárka. A on jej zato nedá ani čokoládu.
@lilitela No veď to, že ja sa nemám okrem manžela na koho oprieť.
prepáč, ale nie je správne ich podporovať poza mužov chrbát.. a to,ž e tvoja mama nemá nárok na dôchodok, je tiež volovina.. má, prečo by nemala? aj cigán, čo nemá den odrobený, na dôchodok nárok má :D
@luciferkax Keď nemá odrobenych dosť rokov, vraj nemá nárok. Ona sa na sociálnej poisťovni ani nebola opýtať. Možno aj má nárok.
@augustovkaa pozri, na dôchodok má nárok KAZDY... tuším od veku 62 rokov... ked tolko má, tak nech sa ide pýtať, nemusíš ich zbytočne "dotovať"... :D

@augustovkaa neboj sa mame postavit, cim skor to spravis tym lepsie. Inak moji stari rodicia tiez mojho otca nemuseli, nikto by pre nich nebol dobry vyber. Neviem,ale niekedy by mali zmenit tu pesnicku z Papa dont preach na Mama dont preach,lebo mamky vedia kazat velmi slusne 😉
Mama sa asi od hadky neozvala,lebo necakala,ze nieco take vobec spravis. Ja som babke tiez zhodila diktatorsky rezim a nadsena tym nebola, odvtedy som mala znacku "enfant terrible" 😀