Je toto správanie normálne?
Zdravím, chcela by som sa poradiť, vidieť názor ostatných, keďže to sama hodnotím iba z môjho pohľadu. S partnerom mame spoločnú domácnosť. Ja mám necelé 2 mesiace do pôrodu a už toľko nevladzem. Nevarim každý deň, ale varím niekoľko krát do týždňa, buď varím teplý obed alebo večeru, ale na tom si nejak veľmi nezaklada, vie sa najesť v práci a večer nemá problém so studenou večerou. Čo mi ale vyčíta je neporiadok. Lenže tu je ten problém, ja som nebola vychovaná takému poriadku a ja nevidím jednoducho take veci ako neporiadok ako on. Že stare letáky mám v kuchyni, vôbec som si nevšimla že im už vypršala platnosť, že prečo mám slnečné okuliare na kuchynskej linke. Náhradný mobil na stole už 3 dni. Nejaký kúsok plastu na linke, 2 utierky len tak pohodené na linke a nie zavesené. Dozu ktorú mám vrátiť mamine som tam pri umývadle mala tiež asi 3 dni a vždy ju zabudnem zobrať. Krém na tvar som mala na kuchynskom stole namiesto kupelky, mne to nepríde ako nič strašne… Príde vam toto dôvod na hádku? Ja som taká bordelárka alebo priateľ je príliš prísny ? Povedal mi že nebudem mať bordel ako u rodičov, lenže ja sa naozaj snažím aby bol poriadok, a on mi povie že to tak nevyzerá a mňa to vytáča lebo keby nič nerobím tak to vyzerá naozaj inak.. predtým ako príde z prace si skontrolujem aby som mala taniere po sebe umyté, hrnce,… Lenže tým že som nebola vychovaná takému tip top poriadku tak mne proste nejak nedôjde že čo všetko je bordel 🤷🏻♀️. Ak je chyba na mojej strane, rada to napravím..
Akože toto by vadilo aj mne. A zase na druhej strane prečo by to mal partner odkladať? Veď autorka nie je malé decko, aby po nej upratoval. A nenazvala by som to ako upratovanie. Toto sú také samozrejmé veci.
Jejda, za chvilu z neho spravite, ze ju zacne tlct🤣 preco by mal po nej upratovat a bohvie ako to bolo s tym stenatom, nevyzera, ze on by ho chcel
No porozhadzovane drobnosti kade tade by aj mne vadili a to nie som extremne zatazena na poriadok. Vyslovene bordelarske sklony. Ked budu mat dieta, tak neporiadok bude este vacsi. Asi ju to tiez nebude obtazovat.
@dominika1988 ale jemu sialene nevadi 1 neodlozena vec. Ked autorka prizna "zopar drobnosti" , tak realne to bude ovela viac. Nechapem, preco z neho robite psychopata. Mne pride normalne, ze poriadkumilovnejsie su zeny. Uz ked to vadi partnerovi, asi to par veci nebude.
@dominika1988 ocividne to nie je sem tam. Ked kasle teraz na poriadok,neviem si predstavit, co bude mat doma s babom. Apropo, na akeho slaka je jej doma pes, ked caka dieta a nestiha uz teraz..
@dominika1988 a mozno jej drahy to pri dietati bude brat uplne inak ako ked je SAMA a cely den doma, pricom on musi chodit do prace. Mozno on sa boji toho, ze ked teraz si nevie po sebe upratat, ze co bude, ked bude to dieta.
Ja mám doma talianského muža a máme to presne naopak 🤦♀️🤣
A teraz si vezmite - praca, dieťa, domacnosť, koničky, kniha, kúpeľ, navšteva rodičov .lekarov, stretnutia rodiny a pes, venovanie sa partnerovi atď ... a do toho omrvinka na dreze a vrieskanie - vratim ťa tvojim rodičom pes do utulku, decko do sirotinca !! Autorka, sprav si svoj štandard, a pravidlá poriadku, lebo toto ťa v buducnosti čaká a bude to 100 x náročnejšie
Dala by dom si riadny pozor na to obskakovanie stenata. Naucit ho curat vonku treba, ale chodit kazdu hodinu je prilis, ved sa nenauci tu curanku v sebe trocha nazbierat a az potom pustit. A hlavne pozor na co si to stena navyknes..ked sa male narodi, ten pes bude vyzadovat stale rovnaku pozornost🙄
Co sa upratovania tyka, tak si myslim, ze na to dojdes casom. Mna najvacsej poriadkumilovnosti naucil syn🤣 Proste ako zacal lozit a liezt, tak vsetko co nasiel bola jeho hracka. Ak som nechcela aby dake veci znicil, musela som ich odlozit hned na miesto🤣🙈
No aby som uviedla veci na pravú mieru, vôbec mi čo sa týka poriadku pekne nehovorí nikdy, tie okuliare tam boli na linke prvý krát, krém tam síce bol dlhšie, na ten ma ale predtým vôbec neupozornil, a bol tam z dôvodu že som si ho len narýchlo vyložila z tašky, predtým v kúpeľni ešte nebol, áno mohla som ho hneď vyložiť z tašky do kúpeľni, ale niekedy sa proste niekam ponáhľam a už na take drobnosti naozaj nemyslím… a na psovi sme boli dohodnutí už dávno, a chcem aby vyrastal spolu s dieťaťom, mám z rodiny jednu negatívnu skúsenosť čo sa môže stať keď pes nie je dobre socializovaný s deťmi… a príde mi jednoduchšie ho ucit na potrebu teraz ako potom pri malom bábätku… a teda presne ani on si neodloži vždy všetko, v kuchyni možno nenecháva bordel, ale v detskej postieľke ktorá je nachystana pre bábo sú momentálne jeho tepláky a tričko a neviem čo ešte všetko.. samozrejme do neho rýpať nejdem lebo by upozornil mňa aký mám “bordel” ohradil by sa tým že chodí do prace … a paplon po ňom skladám každé ráno.. raz si ho zložil!
@madeline1 napodobne, ty tiez neprijimas iny nazor a hudies si svoje... skus si precitat posledny prispevok autorky. Mlady pan ju neprijemne upozornuje na krem na linke a on si spokojne treskne svoje roznosene handry a teplaky do cistej postielky pre babo. Akoze jeho bordel je v poriadku, jej bordel je zly? Toto je podla teba ok? Podla mna rozhodne nie. Ona po nom ticho uprace a on jej vyhadzuje na oci kazdu blbost? Ak si bola vychovavana, ze pri chlapovi sa sucha nohami a pokorne poslucha tak to je blbe...
Autorka, rob si s nim poriadky, ak ta upozorni na nejaku polozenu vec, spytaj sa ho pokojne, ci aj ty ho mas upozornovat na jeho rozhadzane veci v postielke a neupratanu postel....
@autorka A to je aký vzťah, že si obaja vyhadzuje na oči svoj bordel? A ešte aj dieťa budete mať? Možno ti týmto štýlom ukazuje, že čo robíš, sa mu nepáči. 😂
Mne by to tiež vadilo... všetko, čo si popísala... pohodené len tak niekde v kuchyni... predsa všetko má svoje miesto... mám rada čistú kuchynskú linku... všetko spratané...tak učím aj deti... chlapcov....tak sorry, keď takých dostane za partnerov....
@acrobaleno ved pise ze ona mu to nevyhadzuje na oci, ona to po nom uprace...
Autorka, no vidíš a to je možno ten problém. On ti môže vyhadzovať na oči veci z linky, ale ty sklopíš uši a ustelieš po ňom, necháš ho veci vešať na postieľku, prečo? Čo ty si niečo menej ako on a radšej držíš ústa a krok a šuchaš nohami? Akože nie som zástancom toho, aby si dvaja vo vzťahu len predhadzovali kto čo robí nerobí a pod. ale keby si stále niekto do mňa utieral topánky, tak by som pekne za ním prišla že zlato? prosím ťa tie veci z postieľky si uprac. A to že ti povie, že ani ty nerobíš toto hento tamto. No a? Veď nerobíš, presne ako on. Ono to možno znie ako hra na mačku a myš ale pff, nenechala by som sa.
Vieš ako sa hovorí, vodu káže, víno pije. Vám chýba normálna komunikácia vo vzťahu a trochu tolerancie. Ak jemu vadia veci na linke, tak ich sprataj a veci si poukladaj na svoj nočný stolík. A ty po ňom neustielaj, nech to robí on, nemá 5 rokov.
Podla mna vsetky tie baby co tu pisu ako by im tiez vadil krem na linke a podobne drobnosti maju urcitu poruchu... oni ziju aby mohli upratovat.... je mi ich luto.
@andreatytler Súhlasím, možno by som za seba napísala, že ktorým vadí natoľko, že sú ochotné kvôli tomu spraviť cirkus. Lebo to, že niekomu vadí krém na linke, tak ho odloží, by som zase za poruchu nepovažovala. Ale teda, tiež som zostala až prekvapená, koľko žien je schopných spustiť krik za neodložené veci.
@rebekamarcusko ale ona ma prvé dieťa...A nie je na rizikovom. A nikto jej doma bordel nerobí, len ona sama.
Okej....ešte teda pes.
Keď budú robiť bordel ešte aj deti....každú polhodinu bude kojit/prebaľovat/prezliekat ogrcane všetko/uspavat...tak sa zblázni.
@ckatka Ale autorka nemá doma bordel, lebo celé dni nič nerobí. A ani tam nič hrozné nemá, nemá špinu a tak. Má len neodložené veci a ona to za bordel nepovažuje. Veď písala, že pred mužovým príchodom so strachom a v strese kontroluje, či je všetko OK, ale tieto veci proste nevidí. Tak zase z nej nerobme lenivú. Varí, perie, upratuje, o psa sa stará. Len má proste porozkladané veci kade-tade, lebo ona to považuje za normálne a nevidí na tom nič zlé. Problém je, že jej mužovi to vadí a dáva to najavo veľmi nevhodným spôsobom.
Zamysli sa nad tvojou vetou: predtým ako príde z prace si skontrolujem aby som mala taniere po sebe umyté, hrnce... ked bude dieta, tak budete stat v pozore, aby neboli rozhadzane hracky ked pride tatino z prace?
Nech ti zacne blikat kontrolka.
Kolko krat som ja varila obed, kuchyna zapatlana, hrnce, lyzicky, pohare poroztahovane po celej linke, lebo varit a strazit 2 deti, co sa v priebehu 10 minut dokazu 4 krat pobit na zivot a na smrt. Nikdy mi muz nic nevycital, deti mali teply obed, potom isli von a bud upratal on po praci alebo ja ked sa vratil a venoval sa im.
Mam kamusko, ktorej muz robil toto iste. Ked uz mal prist z prace, tak rychlo upratovali a maly sa uz nemohol hrat lebo pride tato a uz bude kricat, ze je tam bordel. Po 6 rokoch mu povedala, ze podnikla kroky k odchodu. Len jej sucho povedal, daj mi 2 mesiace. 2 mesiace, zatinal paste, ale nic nepovedal na rozhadzane hracky a pod. Povedala mu, ze to vidi, ze to dusi v sebe a ako zatina paste. Doteraz nevie ci chodil na terapiu, ale zmenil sa. Ostali spolu, ale chlap videl, ze je odhodlana odist a vedel, ze jeho nepotrebuje, financne sebestacna....
@h2 Presne tak... ked je VZDY upratana linka dolezitejsia ako pohoda partnera, tak to je velky problem.
@ckatka Nie... ona sa nezblazni, ked pridu deti a zacnu vsetko rozhadzovat a ogrckavat... ale jej muz sa urcite zblazni. 😂
Ale aspon bude mat pokoj od jeho buzerovania.

@dominika1988 možno to niektorým ženám príde v poriadku, že ten muž nevhodnými poznámkami stresuje tehotnú ženu, ale asi ich veľa nebude. Na druhej strane, ruku na srdce, je doma celý deň, mať pohodené veci tak, ako to opísala, ti príde OK? Ako bude zvládať domácnosť, keď tu bude dieťa? Na kieho čerta si kúpila šteňa, keď nedáva ani tú domácnosť a nevie, ako to bude s dieťaťom? To, že sa pozerá, kde čo je, keď má prísť muž, nie je dobre, ale to, že nedá veci na poriadok, tiež nie. On po nej predsa nechcel, aby lozila po rebríku a drhla okná, iba mu vadia veci, ktoré sú pohodené viac dní. Že to povedal nevhodne, písali viaceré, ibaže nevieš, koľkokrát to povedal normálne.