Je toto vzťah?

rusovlaska883
12. sep 2018

Ahojte dievčatá! Potrebovala by som sa poradiť. Celkovo sa považujem za racionálneho a inteligentného človeka, ale mám pocit, že v partnerských vzťahoch mi táto moja vlastnosť celkom odchádza 😝 a začínam uvažovať čisto emocionálne, miestami až hystericky. Áno, uvedomujem si to, snažím sa na sebe pracovať, ale takto to proste mám.
Som cca rok rozvedená, dve pomerne veľké deti (2.stupen ZŠ). Začal ma baliť jeden príjemný muž, čiže iniciatíva vyšla z jeho strany (inak už to skúšal aj pár rokov dozadu, ale vtedy som bola ešte vydatá, hoci v nefunkčnom manželstve, na čo hneď zaradil spiatočku).
No. Takže teraz opíšem našu situáciu. Randíme spolu necelý mesiac. No, a to je to, že ani neviem, či randíme. Či to mám považovať za vzťah, alebo čo vôbec akože máme.
Tento muž má dobrú prácu, skvele vyzerá, športovec, kopec koníčkov. Obaja máme po 30, skôr po 35, približne rovnaký vek.
Vie o mojom bývalom mužovi, aj o deťoch. Vedel o nich od začiatku.
Začali sme sa stretávať cez prázdniny, kedy boli deti u ex, čiže som mala viac voľného času. Máme spoločné záujmy, vždy sa máme o čom porozprávať. Ale, on ako zrelý muž, väčšinu času je oddaný práci, po práci ide športovať, potom padne do postele a potom zas ráno skoro vstáva. Prípadne si vyjde s partiou niekam na hory alebo na nejakú športovú súťaž. A mám pocit, že ja sa už do tohto celého „harmonogramu“ nejako nezmestím. Cez prázdniny inicioval stretnutia často, bol veľmi galantný, pozorný, kopec komplimentov a tak... a to je presne to, čo ja potrebujem 😀
Písal mi každé ráno, cez deň, zaujímal sa, čo robím, aký mám deň, prípadne keď som už bola s deťmi a riešili sme nejaké zdravotné problémy, pýtal sa, ako sme pochodili u lekárov a tak, cítila som ten záujem. Vždy večer poprial dobrú noc, po každom rande poďakoval za pekný večer a podobne...
Ale teraz už mám deti, začala sa škola, práca, krúžky, ja mám kopec povinností a je to už ťažšie.
Celkovo mám pocit, akoby jeho záujem ochaboval.
Teraz sme vo fáze, kedy už došlo na intímnosti (áno, je to možno skoro, ale tak už máme obaja svoj vek .... ), ale keď sme spolu niekde vonku, nechytí ma za ruku, neobjíme, len keď sa zvítavame a lúčime, dostanem pusu na ústa.. Neoslovuje ma nijakými zdrobneninami typu zlatko, miláčik, len menom, alebo ma neoslovuje.
Len pre mňa je to neadekvátne, keď sa doma „muckáme“ a vonku ma ani nechytí za ruku.
Chápem, možno každý to má s týmto prejavovaním nežností na verejnosti iné... ja sa s ním nechcem olizovať, ale aby bolo jasné, že k sebe patríme.
Aj keď si len píšeme, už nepíše tak často.
Pýtala som sa ho, či sa chce ešte stretávať, tak na to reagoval, že jasné, že áno.
Len ja si to v sebe dokolečka riešim, mám pocit, že musím sebe aj jemu dokázať, že stojím za to, že ma má ľúbiť (smiešne, viem) ... Dívam sa, kedy bol naposledy prihlásený, kedy si čo prečítal (a áno, odpisuje hneď, ako si prečíta správu odo mňa). Celkovo mi to už prerastá cez hlavu a len si v sebe riešim, či ma ešte chce, či to má zmysel a pod.
Tlačím veľmi na pílu?
Je príliš skoro sa ho spýtať, ako náš „vzťah“ vníma on? Či som pre neho len „kamoška s výhodami“, či sa chce prestať stretávať, alebo len skrátka čaká, ako sa to vyvŕbi?
P.S: Áno, napriek môjmu veku a životným skúsenostiam, vo vzťahu som ako pubertiačka, tiež mám zo seba ten dojem 😝

fefe123
12. sep 2018

takýmto prístupom ho len odplašíš... podľa popisu sa mu dosť vnucuješ.... nechaj sa dobíjať

fokuska
12. sep 2018

@rusovlaska883 Nechas ho niekedy, aby sa on ozval prvy? Alebo si vzdy ty ta, ktora pise, ozyva sa a on len reaguje?
Nechaj ho trochu dychat, urob si program aj bez neho ak mas chvilu volna a netravis ho prave s detmi. Nech to nevyzera, ze nerobis nic ine, len cakas kedy napise, kedy odpise, kedy ta zavola von. Musis zit aj svoj zivot a nebyt len zavisla na tomto "vztahu". Neupinaj sa na to, nikdy nevies co sa z toho vyvinie alebo nevyvinie.

dominika6
12. sep 2018

@rusovlaska883 no darmo..chytila si druhú pubertu a chceš si užiť pozornosť,lásku,nehu...lenže nemáš 18-20 ani 30..doma dve pubertálne deti,prácu..
on je slobodný bez záväzkov a má svoj režim,stereotyp,koníčky...nemôžeš čakať že sa všetkého vzdá..
budíš dojmom zúfalky..prečo si neužiješ pekných chvíľ a len sedíš a čučíš kedy je online a či si prečítal správy...alebo počítaš ako často sa ozve počas dňa..
venuj sa deťom,užívaj si ich ved sú v super veku,kedy sú parťáci do pohody..naplánujte si víkend a jeho sa opýtaj či sa pridá..
čo sa týka nežností na verejnosti,nieje dôležité aby ste boli ako dva cecky a dokazovali iným že ste spolu..ak je pozorný,galantný a dáva ti najavo že si pre neho jediná v okolí,je to ok..hoci len očným kontaktom..

anabella111
12. sep 2018

Si pre neho lacna korist)...Poviem Ti ..co mi povedal moj muz na zaciatku nasho vztahu.........,,Buď mojím everestom".........😃...a ja som na to nikdy nezabudla....Ty mas nabeh stat sa kamenom..o ktory zakopava .. a jedneho dna ta netrpezlivo odkopne ..(mozbyt..snad nie)❤

pininka
12. sep 2018

On presiel plynule do dalsej fazy vztahu a ty chces este stale tie pubertalne zaciatky. Aj ta chapem ked si dlho bez toho zila, no on uz je niekde inde. Ak to s nim vsal myslis do buducnosti vazne urfite by som sa s nim o tom porozpravala ako to berie on. Ci mu mas len zohrievat postel a kazdy svoj zivot nadalejz alebo rata s tebou aj do buducna do nejakeho spolocneho zivota. Drzim palce

ivkazba
12. sep 2018

Skús spomaliť. Zdraví chlapi majú radi sebavedomé ženy, ktoré nepotrebujú muža ku všetkému. Ako píše dominika, budíš potom dojem zúfalky. A to žiadny normálny chlap nechce. Chlapi chcú ženy dobíjať, aj keď ženu majú istú. A chcú aj vo vzťahu mať svoj priestor. A čakajú, že žena tiež. Ak budeš stále ty tá, čo ho nenechá dýchať a stále budeš písať a pýtať sa, či ťa chce a podobne... tým ho akurát tak odradíš. Aspoň mňa by také správanie odradilo.

A že ťa na ulici nedrží za ruku... možno je viac racionálny a potrebuje byť na také veci zaľúbený. A na to niekedy človek potrebuje čas. My ženy sa často "zbláznime" ale chlapi sú často viac realisti a nehrnú sa do takýchto prejavov. A to neznamená, že nemajú záujem. No a že ti nehovorí zlatko či miláčik... no predpokladám, že sa tak nevoláš. Mne tak žiadny partner nikdy nehovoril, lebo to nemám rada. Príde mi to lacné. Prejav záujmu je o úplne inom ako či ťa volá zlatko a či ťa na ulici objíma. Ale čím viac budeš tlačiť, tým rýchlejšie ho stratíš.

Nájdi si aktivitu, ktorej sa budeš venovať, aby si doma nesedela a nepremýšlala nad blbosťami. Čítaj, štrikuj, začni chodiť na pilates alebo plávať. Proste nájdi si aj ty aktivity. Ak je to aktívny muž, len ho tým viac zaujmeš. Ak on je aktívny človek a ty len doma čakáš, tak to neveští nič dobré.

anabella111
12. sep 2018

@pininka ...pini...ja som si nie ista..ci ta dalsia faza nie je pravy opak toho...co smeruje ku vztahu...Je to len jeden mesiac a chlapec ocividne sam iniciuje len malo..Podla mna..tam chyba akysi ,,wau efekt zalubenosti"..ktory nesuvisi s vekom..ani intelektom...Zalubeny muz..zenu z ruk nepustí..a ona sa podchvilou cervena...ked jej pride sms..Vyhladava prilezitosti na stretnutie..dotyk..Ci aj inaksie to byva..?)..Neviem...Ale pani by to este mohla zvratit..stat sa pre neho vzacnou...Toto mi pripada take cajové..zatial....Ale ja zas nemam taku skusenost..ze mierny..premysleny ..vlazny stav zalubenia))..mozno aj taky moze byt)😀

pininka
12. sep 2018

@anabella111 ono tazko podla jej pisania posudit. Ale moj muz tiez nieje na tieto veci a faza zalubenosti u nas trvala dost kratko z jeho strany a to sme boli ovela mladsi. Preto som pisala ci nech s nim da rec, lebo to skor bude asi ze on potrebuje pravidelne rozptylenie a nic viac.

jana_eyre
12. sep 2018

ja som uz niekolko krat rozmyslala nad tym, ako je mozne, ze vsetky moje vztahy, co som mala mi zo zaciatku vychadzali.. nie som ani krasna, ani vynimocna, som ticha a nezaujimava, v podstate taka jana eyre 😉 ale prisla som len na jednu vec.. pri muzoch som zo zaciatku byvala skor chladna, aj ked sa mi niekto pacil, nedavala som to najavo, nikdy som sa neozyvala ja, neoslovovala som ich menom ani nijako, sice som sa smiala ich vtipom, ale nikdy som nebola v nicom iniciativna, tou som zacala byt az po case, ked bolo jasne ze partner chce vztah.. zrejme to muzom celkom imponovalo..

tym chcem len povedat, ze si myslim, ze o muza netreba mat nikdy okaty zaujem pokial on sam sa nevymackne.. asi vacsina to ma v sebe fakt nastavene, ze zenu potrebuju dobyjat.. ja mam to stastie, ze nie som romanticky clovek, pod kozu sa mi dostalo malo muzov a potrebovali na to vela casu.. skus aj ty byt trocha nedostupna.. zacni ho prave ty brat ako kamosa s vyhodami..

anabella111
12. sep 2018

@pininka ...ja ti neviem...ci by som sa ho priamo spytala..lebo sa mi zda..ze sam este nevie..Respektive..ze ak jej odpovie..bude to racionalne rozhodnutie..ci teda chce s nou byt..ci nie..Pre mna osobne..by bol v tomto stadiu vyzvou..Jednoducho by som sla len po tom..aby po mne tuzil tak..ze to z neho pojde 😁...a ak by to neslo..tak ja neviem..ci nejake racio ako zaciatok vztahu je to prave orechove..ked ona tuzi po tom..aby bol do nej zalubeny so vsetkym- co si ona predstavuje, respektive pamata zo svojich zaciatkov vztahov...(pani sa ospravedlnujem za ,,o nej-bez nej")

marshmallow
12. sep 2018

Po prvom sexe začne upadať záujem lebo dosiahol co chcel u mňa to tak bolo 5 krát žiaľ uber na pare lebo sa o chvíľu neozve vôbec

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

Dievcence, som v praci, vyjadrim sa ku vsetkemu vecer 🙂 Dakujem, ze reagujete, pozorne si vsetko precitam. P.S: Neozyvam sa prva, to vobec 🙂 Aj mam svoje aktivity 😉 Aj o nich vie .... necakam na neho zufala doma .... to skor vo mne vnutri prebiehaju tie poryvy ...

marshmallow
12. sep 2018

@rusovlaska883 ale vnútorné negatívne myšlienky priťahujú zle veci

lenja123
12. sep 2018

@rusovlaska883 začleňuje ťa do svojho života? Zúčastňuješ sa aj ty na jeho koníčkoch, predstavil ťa rodine, ukazuje sa s tebou pred priateľmi, chodíte spoločne von aj s jeho partiou, alebo o tebe ani nevedia? Lebo aj to poukazuje na to,ako vážne to s tebou myslí.

nasasa_1
12. sep 2018

Ono sme proste take zeny, hned cakame toho vela. Muzi jednoducho taki nie su. Niektori nie su na to, aby nejak prejavovali svoje emocie, staci im, ze sme pri nich. Podla mna by si mala hodit spiatocku a proste sa nechat tym vztahom unasat

anabella111
12. sep 2018

Možno to je len tá strasna uzkosť..ktorá ktora strieda vzrusenie a suvisí so zalubenim..to si tiez pamatam😁...

kvetinka75
12. sep 2018

@nasasa_1 tiež si myslím, že po mesiaci je ešte ťažko hodnotiť. A čo by povedal on? Ak by bola iba na sex tak to asi neprizná a ak nie, tiež asi nevie ako to skončí. Možno povie, že mu je s ňou dobre a ostatné sa uvidí časom. Ja by som počkala ešte pár týždňov a keď záujem bude ochabovať, pootm by som sa ho to spýtala, ako to vidí. Ja tiež nie som na nejaké prejavy a hlavne na verejnosti. Má svoju prácu, koníčky, zabehnutý život a tak sa postupne prepracováva k niečomu ďalšiemu. A predstavovanie rodine a kamarátom, to by som ešte neriešila. Mesiac je krátka doba a v tomto veku. To by som riešila časom, ak zistia, že ozaj je to vážnejšie. Načo do toho zaťahovať rodinu.

vroni
12. sep 2018

Strasne tlacis na pilu. Aj ked len sama v sebe. Za kazdy pohlad na mobil/pocitac, ci je pan prihlaseny si urci pokutu. 10 drepov, napriklad. Alebo si vypestujes fantasticku postavu alebo prestanes v kuse kontrolovat, ci sa ozval. Bud zaujimava (venuj sa nejakym konickom. Nie strikovaniu, niecomu, kde si len ty medzi dalsimi ludmi. Ja neviem, zacni sa ucit cinstinu 😀 ) a nie vzdy dostupna (intimnosti kludne dopraj, ale nemaj cas vzdy a na kazde rande, nevysvetluj, neodovodnuj, proste len oznam: v piatok uz nemozem, je mi luto, ale uz som sa slubila inam (raz za cas, vacsinou suhlasit mozes). Ale dovody neuvadzaj, dokial sa neopyta). Proste nechaj ho byt lovcom a nie lovenou zverou. Nemas pred nim hrat ziadne divadlo, mas tak zit.

miadi
12. sep 2018

Ked mas pocit ze ochladol tak to tak bude. No ziadny chlap ti nebude donekonecna davat lacne komplimenty. Hoci ich velmi potrebuješ - to je chyba! Pozri sa do zrkadla a davaj si ich sama. Netreba žiadneho chlapa na zvyšenie sebavedomia hoci ho mas rozvodom poničenè. Nikto ti nemože dat čo si nedàš sama. Ono to znie ze bol z teba nadseny a ako ta spoznava uz to vyprchava. A to nemusi byt tym že je "lovec" a uz ta "dostal". To moze byt tym ze ludia su vzdy iny ako nase prvotne predstavy a očakavania. Zalubenie je ako opitost a laska ako vytriezvenie. Uz to nie je wa wa vu ale vidiš človeka aj s nedostatkami no aj tak bez neho nechceš byt. Ste spolu len mesiac. Chvilku si ten vztah uživaj neanalizuj. Daj mu čas a potom sa porozpravaj kam to smeruje.Pockaj ci ti vyzna lasku. Moj muž neznasa public affections ked som sa ho len dotkla u jeho rodicov zuril (chlapi su čudni) za ruku ma drzal len par x na dovolenke a pri porode. Po 7 rokoch ma na party objal a dal pusu. Co bolo ze wow ved toto on nerobi. Ale doma sa prejavuje az az., no spet k tebe rozvedena s detmi by som sa do vazneho vztahu nehrnula neupinala sa emocionalne na dalsieho chlapa. Dala by som tomu čas ho najprv poriadne spoznat. Nez by som donho investovala viac emocii ako on do mna. Chlap by sa mal maximalne snazit aspon prvy pol rok. Ak nie je zalubeny nevidno mu to na očiach necitit to z bozku objatia tak dovi dopo. Ale to uz vies ty najlepsie ako to je ci su veci vyfabrikovane v tvojej hlave lebo si sa nanho upla viac ako on na teba.. alebo ozaj ochladol.35+ je single tiez z nejakeho dovodu. Vacsinou je to tym že su strasne narocny a este sa nikdy nezalubili lebo čakaju na Bohynu ktora nimi zatrasie. Ale ked by si bola prenho Bohyna tak nemas pochybnosti. Mozno je problem v tom že ty chces nieco viac. Chces zazit vzplanutiw intenzivnu zalubenost ( a na tom nie je nic zle nie je to len pre pubertiakov) a takyto vztah moderny nejasny kamosi si vyhodami ti nevyhovuje. Podstatne je vediet co chces ty. Ak je to on co vhves tak pockaj co sa z Toho vykluje. Ak citis ze to nie je ono tak to kludne ukonči aby si bola volnà ked stretneš Toho s ktorym zaziješ intenzivnejši vztah.

mafifinka
12. sep 2018

Podľa mňa na to ideš rýchlo.Tlačiš na pílu ako sa vraví. Skus byť ty tou ktorá ako druhá odpise na spravy odmietni sem tam vaše rande lebo ideš von s niekym iným (nemyslím hneď iný chlap ale partia napr.) nech nemá pocit ze sediš doma a čakáš kedy pôjdete spolu von... Takto ho skôr stratíš ako získaš

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

Ahojte dievcata. Pozorne som si precitala vsetky Vase odpovede a dakujem za ne. Poskytli mi dalsie namety na zamyslenie. Ono je to tak. Naozaj som dlho zila bez lasky a kazdemu cloveku to chyba. Ano, decka mam skvele, sikovne, su to partaci, da sa s nimi robit takmer vsetko. Ale cloveku proste chyba aj ten partner, mat si s kym spravit taky dospelacky program, aj tie neznosti. Ja som navyse kontaktny clovek. Potrebujem, aby ma partner objimal, bozkaval, drzal za ruku, aby mi prejavoval pozornost, zaujimal sa o mna. Ja racionalne chapem, ze nie kazdy je takyto a takisto nie vzdy ma clovek na toto naladu. A takisto neda sa nonstop skladat komplimenty. Moje racio si to uvedomuje, ale moje podvedomie po tom prahne 🙂

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

A co sa tyka zatiahnutia rodiny do toho. Ja si tiez myslim, ze je predcasne, aby ma predstavoval rodicom alebo ja jeho mojim detom. Ale celkovo napr.neviem, ci jeho kamarati (ktorych teda konkretne spomina dost casto) tusia o mojej existencii a je mi blbe sa ho na to pytat.. pisem tak kuskovito, lebo pisem len z telefonu.

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

Ja ho skutocne nekontaktujem nonstop, ani mu neodpisujem v okamihu, ako mi napise. Venujem sa spolocenskym tancom - hoci, nie vzdy sa to da, hlavne ked mam deti. Aj som rozmyslala, ze sa ho spytam, ci by na nejaky kurz nechcel ist so mnou, lebo chlapov mame vzdy malo - ale neviem, je aj to uhananie?

lenja123
12. sep 2018

@rusovlaska883 asi som sa zle vyjadrila. Nemyslela som nejaký oficiálny predstavovací nedeľný obed. Ale či si napríklad nezájdete s jeho sestrou na opekačku, alebo s jeho kamarátmi na pivo, alebo si s ním nejdeš zahrať tenis. Či sa venujete aj iným aktivitám ( a tým ťa postupne začleňuje do svojho života), alebo len "randeniu"

catherinah
12. sep 2018

Podľa mna on to tak vážne nemyslí. Ma Ta ako spestrenie. On ma deti?

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

@lenja123 Veru zatial len "randime" ... nic take. Kamaratov spomina, ale zatial nie v kontexte, ze by ma niekam s nimi volal. Len ked on s nimi niekam ide, detailne ma informuje, s kym bol a co robili. Aj o svojej rodine mi vela rozprava. Ale teda nie v zmysle, ze by ma s nimi siel zoznamit.

mondolina
12. sep 2018

@rusovlaska883
Po mesiaci je zbytočné robiť závery, akékoľvek.
V prípade, že ty si kontaktná osoba a on nie, tak s tým nenarobíš nič.

rusovlaska883
autor
12. sep 2018

@catherinah Nie, nema deti. Ani ziadnu byvalu manzelku, o ktorej by som vedela 🙂 . V podstate aj to je zvlastne. V tomto veku ...

catherinah
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rusovlaska883
autor
12. sep 2018

Ja neviem napr., ci mam teraz len cakat, co navrhne on a nic neiniciovat alebo co. Napr. O 2 tyzdne bude jedna akcia - sutaz, kde bude jedno moje dieta. Je to verejna akcia. Neviem, ci mu to spomenut, ci ho tam volat, alebo je to uz cez ...