icon

Je tu žena, ktorá nevarí?

9. dec 2025

Je tu nejaká žena, čo nevarí? Čo to nemá rada, vyhýba sa tomu a nechce to robiť? Či len ja som nejaký chybný kus?

anonym_1ea16a
9. dec 2025

A keď muž povie, že nevarí, ani sa to neplánuje naučiť, lebo ho to vôbec nebaví a je to strata času, ako to na koňovi budete hodnotiť?

anonym_873c4e
9. dec 2025

@anonym_autor pravdupovediac neviem si predstavit nevarit. Jednak stravovat sa mimo domu je drahe, ale varenie zdraveho jedla doma je hlavny benefit

klara546
9. dec 2025

U nás varí manzel. Miluje to a aj pečie. Do kuchyne mu nechodím max si spraviť kávu.

evak12
9. dec 2025

@anonym_autor ja nevarim, manžel vari vikendy, občas cez týždeň.

sisska96
9. dec 2025

Moja bývalá šéfka. Bezdetná a radšej sedí pred Pc do 10 večer

anonym_213fd1
9. dec 2025
@viestta

@anonym_autor zena, ktora nevari nie je vadny kus. Nikde nie je napisane, ze musi len zena varit. Pan partner ak chce varene, nech sa k sporaku postavi sam. Uz mame 21. storocie a neplati, ze zena je domaci spotrebic s pridanou hodnotou.

@viestta
Pre mna je vadny kus, beriem to ako vseobecnu inteligenciu asi som aj ja vadny lebo neznasam smeracky a zeny co nevedia ziadnu inu rec.
PS Ano, varim peciem ci Slovenske alebo Azijske, casto cestujem neviem si predstavit ze by tam zena sedela ako taka bambulica neschopna komunikovat.

autor
9. dec 2025
@anonym_213fd1

@viestta
Pre mna je vadny kus, beriem to ako vseobecnu inteligenciu asi som aj ja vadny lebo neznasam smeracky a zeny co nevedia ziadnu inu rec.
PS Ano, varim peciem ci Slovenske alebo Azijske, casto cestujem neviem si predstavit ze by tam zena sedela ako taka bambulica neschopna komunikovat.

@anonym_213fd1 mozem povedat, ze pre mna je vadny kus muz, co nevie doniest domov peniaze, nezaraba viac ako ja, nekomunikuje viac jazykmi ako ja apd. Okrem toho spravny muz by mal byt dobry plavec, hrat hokej a futbal, mat dobre auto, motorku v garazi... to su take blbosti... dolezite je, ked sa maju radi a doplnaju obaja.

mistymay33
9. dec 2025

@anonym_autor ja nevarím, v podstate viem pár zakladných jednoduchých jedál. U nás varí manžel, jeho to baví. Pre mna je to strata času,dve - tri hodiny variť za 15 minút zjesť. Ja robím ale všetko ostatné v domacnosti a starám sa o naše dve firmy.

alantroj
9. dec 2025

Ja som zacala varit trochu az s prvym dietatom. Do kuchyne som si vyvesila I better fuck than cook a svokor to zobral s humorom. Chodili ku mne aspon na puding. S druhym dietatom sa sa trochu zlepsila. Takze po 40 uz daco viem ale musim mat naladu. Mam take zachvaty ze ked ano tak vsetko - polkievka, druhe, kolac. Moj muz sa kvoli mne naucil varit, bavi ho to, a uz aj syn sa chyta a vie vselico navarit. Cize ho vychovavam takej babe ako som ja 🙂

anonym_f46244
9. dec 2025

@anonym_autor ja tiež nevarim. Naposledy som varila asi v októbri. Nerada varím, nemám na to čas….

anonym_e4cb8f
9. dec 2025

ako sa stravuje rodina s dvomi deťmi ak nevarí ani žena ani muž? Možu si dovoliť štyri jedlá denne (denné menu/donáška) cca 9 euro porcia? To je 1100,- euro za mesiac.

letfenixa
9. dec 2025

Varím cez víkend, obvykle v sobotu, na oba dni. Cez týždeň nie. Bežne zájdeme aj cez víkend do reštaurácie. Pečiem minimálne, lebo to nemá kto zjesť, ja s mužom zo zdrav. dôvodov, syn si dá 1 - 2 kúsky a stačí mu. Našťastie mám partnera, ktorý zje všetko a chváli, hoci jeho mama je kuchárka profesiou, takže sa na ňu nechytám.

wolf_
9. dec 2025

Ja 🙂 A za vadný kus sa nepovažujem 🙂 Variť dajme tomu viem, ono v dnešnej dobe kedy si vieme všetko vygoogliť, nájsť ľahko recepty atď. si niečo navariť hádam zvládne každý. A považujem to za nutnosť, aby sa dospelý človek (žena aj muž) dokázal o seba postarať sám (kam spadá aj vedieť si navariť). Ale nevarím lebo nechcem, varí muž.

marca12
9. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik ja som dosiahla veci pracovne, som celkom dobrá vo svojej práci a zarobím peniaze, to je pravda. Viem všetko zogranizovať, vybaviť, vytelefonovať, obehať, vyriešiť, spravidla veľmi rýchlo a efektívne. Ja som bola vždy tá dcéra, čo všetko vyriešila, s maminou aj s tatinom, na úradoch, u lekárov. Sestra upiekla, uvarila, doniesla. Asi som mala byť chlap alebo čo... Mám už po 40tke. Deti už mať nebudem. Ale mám partnera, ktorý pochádza práve z takej rodiny, kde mama bola doma, starala sa o domácnosť, varila a piekla. A tak si v tomto nevieme na seba zvyknuť a hľadá to, čo mal doma. Len to nenachádza.

@anonym_autor Mas kopu inych prednosti,tak by ma tie ocenit a nie,ci je doma plny hrniec jedla.

titla
9. dec 2025

Uprimne, ja nerozumiem tomu argumentu, ze nevarim, lebo ma to nebavi. Mna tolko veci nebavi... Nebavi ma utierat prach, vysavat, vesat a skladat pradlo, umyvat kupelnu a vsetko to robim.
Varenie je podla mna zakladna zrucnost. Cloveka to nemusi bavit, nemusi mat k tomu vztah, moze preferovat donasku alebo jest mimo domu ak ma tu moznost ale par zakladnych jedal navarit by mal zvladnut kazdy. Nezavisle od pohlavia.

anonym_fb667e
9. dec 2025

@anonym_autor Ja varím rada aj keď nemusím, ale čím ďalej ma to nebaví vymýšľať čo variť. Varím denne takmer.

anonym_e204d3
9. dec 2025

@anonym_autor ja varím lebo musím, ale nie jedlá čo dlho trvaju.

viestta
9. dec 2025
@anonym_213fd1

@viestta

@anonym_213fd1 nevediet varit a nevarit su dve rozne veci. Je to normalna zrucnost do zivota, ktoru ma ovladat kazda dospele osobe bez ohladu na pohlavie.
Pani nepise, ze nevie varit, len nerada vari a vyhyba sa tejto cinnosti.

autor
9. dec 2025
@viestta

@anonym_213fd1 nevediet varit a nevarit su dve rozne veci. Je to normalna zrucnost do zivota, ktoru ma ovladat kazda dospele osobe bez ohladu na pohlavie.
Pani nepise, ze nevie varit, len nerada vari a vyhyba sa tejto cinnosti.

@viestta presne tak. Uvariť základné jedlá nie je raketová veda a zvládne to každý. Dnes, v období AI, youtube a instagramu nie je núdza o recepty.

beata_k
9. dec 2025
@anonym_e4cb8f

ako sa stravuje rodina s dvomi deťmi ak nevarí ani žena ani muž? Možu si dovoliť štyri jedlá denne (denné menu/donáška) cca 9 euro porcia? To je 1100,- euro za mesiac.

@anonym_e4cb8f Jedia v praci a v skole.

beata_k
9. dec 2025

Neanonymne sa hlasim. Varit nieco varim, zvacsa muz vari. Neznasam varenie. Osobne to povazujem za stratu zivotneho casu. Stat pri hrncoch a potom sa to zje za 10 minut.
Aby som doplnila. Varit viem.

bubinko1506
9. dec 2025

My sa s muzom striedame pri vareni. Cez tyzden mame obed v skole a v praci, cez vikend musime nieco pripravit. Ja robim z domu, nechce sa mi varit pre jednu osobu. Varim skor jednoduchsie, rychle jedla, nieco zlozitejsie vari muz. Pecenie je muzova parketa, skusila som to 3x, vzdy to cesto letelo do kosa, tak pecie on. Ak by sme nemali deti, tak asi vobec nevarim.

anonym_e4cb8f
9. dec 2025
@beata_k

@anonym_e4cb8f Jedia v praci a v skole.

@beata_k tam u vás je to zdarma? U nás v práci je denné menu za 9,- euro + 1,- euro nápoj a nie každá škola má školskú jedáleň. A okrem toho jesť treba aj cez víkend.

beata_k
9. dec 2025
@anonym_e4cb8f

@beata_k tam u vás je to zdarma? U nás v práci je denné menu za 9,- euro + 1,- euro nápoj a nie každá škola má školskú jedáleň. A okrem toho jesť treba aj cez víkend.

@anonym_e4cb8f A co mam dat detom? Krabicky do skoly? Ktora skola neposkytuje detom jedlo? Ano, jem v praci. Dostavam stravne a tie 2-3€ doplatok rada zaplatim. Cez vikend sa vari. Mala som skor na mysli pracovny tyzden.

maryetta
9. dec 2025

Takto-varim lebo musim. Nie preto ze chcem alebo ze by ma to nejako bavilo.

anonym_1b833a
9. dec 2025

ja varim tak 1 x tyzdenne, cez vikend

petamich
9. dec 2025
@anonym_e4cb8f

@anonym_e4cb8f my mame dieta jedno a stravuje sa v skolke, my s manzelom vacsinou denne menu (zamestnavatel prispieva na stravne, to si vo vypocte nezohladnila) a cez vikend donaska alebo uvarim nieco rychle a ano evidentne si to mozeme dovolit, ak by sme si nemohli, inak by sme fungovali.

A vela rodin v mojej "bubline" takto funguje, vari sa zvacsa cez vikend. A inak sa stravuju v praci, deti skola/skolka. Ak teda obaja rodicia pracuju. Ak je matka na materskej/rodicovskej, tak vtedy zvycajne varia.

brontofuz
9. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik tak to potom sme na rovnakej lodi. Ja to neznášam. Neviem prečo. Moja mamina bola skvelá kuchárka, na dôchodku aj varila v jednej top reštaurácii, mohla famózna cukrárka a piekla všetko, od domácich koláčov, kysnutého cesta, po zákusky a torty na objednávku. Vyrastala som teda v takomto prostredí. Moja sestra varí, pečie, upratuje, stará sa o záhradku, pestuje kvety, aranžuje kvety, len ja som sa nejako úplne nevydarila. Som silný alergik - čiže sa od detstva vyhýbam kvetom, záhrade apd. Na jar nemôžem ísť ani do prírody, ustálu sa to tak v strede leta. Neznášam varenie a piekla som iba pár krát aj to muffiny a bábovku. Múku nemám doma, ani prášok do pečiva, ani práškový cukor, ani vajcia, ani vanilkový cukor. Ani šľahač nemám asi doma.. možno niekde v pivnici. Nemám ani valček na cesto a ani drevené denko na rozmiesenie cesta. Nesmažím mäso, neobaľujem v 3obale. Všetko robím na pare, na vode, dusené. Rúru som nemala zapnutú, odkedy som v tomto byte, ktovie, či ide. Všetko čo potrebujem si urobím v jednom hrnci alebo si kúpim jedlo a doma ohrejem. Dajako som sa nevydarila asi,

@anonym_autor tak snad vies varit s niecim inym hah

subartic
9. dec 2025

varím veľa , veľmi často a rada. Ale veci si zjednodušujem najmodernejšou kuchynskou technikou. Teraz som si kúpila korejský varný multifunkčný hrniec a to je paráda nahádžem tam veci na polievku nastavím čas a program a viac sa nestarám .Maso dusím v tlakovom hrnci , za 25 minut hovädzie čo sa rozpadá , našla som si systém , spôsob aby som sa " nenarobila ". Môj muž nevarí , nemá to rád , otravuje ho to. Podstatne radšej robí vonku ťažšie práce . Ale mám klienta, ktorý postavil dom , má super modernú kuchyňu , dom stojí dva roky a nikto v kuchyni nikdy nevaril. Jeho manželka to odmieta, on nevie a ani nemá čas, majú jedného chlapčeka malého a cele dni sa stravujú po reštikách alebo donáškach . Vôbec nie je z toho nadšený . Pre mňa je strata času žehlenie , robím len nutné veci .

anonym_66a029
9. dec 2025

@anonym_autor ja, ale nemam deti