Je tu žena, ktorá nevarí?
Je tu nejaká žena, čo nevarí? Čo to nemá rada, vyhýba sa tomu a nechce to robiť? Či len ja som nejaký chybný kus?
Variť viem a veľmi dobre, ale nebaví ma to a tak mám systém.
Asi každý druhý vikend uvarím veľký hrniec segedínu, rozne guláše, bravčový, hovadzí, kapustnicu, rozne masá na štave, plnenú papriku, masové guličky na rajčinách a dávam do mrazáku.
Tak mám navarené a viac jedál na výber a mimo toho teplovzdušná fritéza, kde len poukladám, nasolím a idem preč, keď cinkne je uvarené, žiadne státie pri hrncoch.
A tiež sa stravujem vonku, každý kto ma pozná povie že nevarím, lebo nechápu, že mi stačí uvariť raz za 2-3týzdne, pre mňa hrozná strata času vystávanie pri hrncoch a riadoch.
@anonym_autor moja mama
@anonym_autor presný opak som chalan a varenie milujem
Ja mam k vareniu dobry vztah, ale nemusim manzel sa ujal varenia a nakupovania potravin jeho to velmi bavi a vari chutne ma dobry prehlad co treba dokupit este si aj kuchynu upratuje
@anonym_db215d nie je pravda. Poznám mnohé, ktoré odchovali deti aj manžela na pizza rožkoch, párkoch, croisantoch a kaisserkách s treskou, jogurtoch.
@anonym_1b224f No co ti na toto poviem.... chudáky deti.
Ja varím každý deň😉
Tak skús navariť občas 1-2 krát týždenne a zvyšok vybavíte donáškou, najete sa vonku, v práci.
@anonym_autor varenie nie je moje hobby a keď sme doma len s manželom, nevarím. Keď varím,len kvôli deťom. Beriem to tak, že jesť sa musí, tak rýchlo niečo uvarím a neriešim to, nevyžívam sa v tom.
Varim 2x cez ryzden, cez vikend manzel
Niežeby som nevedela variť. Aj guláš urobím, aj segedín, aj mäso, zapekané cestoviny, omáčku... čo nerobím a priznám sa, ani som nikdy nerobila sú kysnuté veci. Ja som sama, deti nemám, čiže ma ani nebaví si variť a príde mi to strata času. Urobím si cestoviny s omáčkou, mäso na grile so zeleninou dusenou, ryžu s mäsom, jednoduchú paradajkovú polievku, alebo kuraciu. Na obedy chodím v práci. Na večeru si dám niečo rýchle, niekedy suchá večera, niekedy si kúpim jedlo u nás ( balené jedlo čerstvé nám nosia za 4,50 eur), keď ho kúpim po 15,30 majú ho za 3,50 a mám večeru.
Niežeby som nevedela variť. Aj guláš urobím, aj segedín, aj mäso, zapekané cestoviny, omáčku... čo nerobím a priznám sa, ani som nikdy nerobila sú kysnuté veci. Ja som sama, deti nemám, čiže ma ani nebaví si variť a príde mi to strata času. Urobím si cestoviny s omáčkou, mäso na grile so zeleninou dusenou, ryžu s mäsom, jednoduchú paradajkovú polievku, alebo kuraciu. Na obedy chodím v práci. Na večeru si dám niečo rýchle, niekedy suchá večera, niekedy si kúpim jedlo u nás ( balené jedlo čerstvé nám nosia za 4,50 eur), keď ho kúpim po 15,30 majú ho za 3,50 a mám večeru.
@anonym_autor keď si sama ani sa nečudujem že ťa to nebaví...
Ja chapem ze vela ludi nebavi varit.
Mna kedysi bavilo varenie velmi, pecenie menej - ale po rokoch varenia pre nenasytnu hordu, som vyhorela. Mame 4 deti - a ja som nemala to "stastie" na piplave nejedacie deti, moje mali vzdy zdravy apetit - vsak po rodicoch, co sa cudujem.
Pr takej rodine, ci mensie deti, ci vacsie /teraz su vo veku od 14 do 21/ -keby ze chodime len po restauraciach a donaskach, tak musime asi vziat 3 prace len stravu. Dobehli by nas bud financne problemy alebo zdravotne /pri lacnom fastfoode/, alebo oboje dokopy.
takze ano...varim, aj ked uz som z toho po rokoch unavena.
Cp som posledne rokz zmenila, je priklon k rychlym simply jedlam. Nakoniec aj tak naviac casu aj pri "suchych" jedlach zaberie cistenie a krajanie zeleniny ci ovocia . A nie nechcem robit kompromisy so zdravim, v style treska , rozok, parky den co den.
Vobec nevarit, je doslova luxus pre bezdetnych ci mini rodinach. Otazka je, ci si ti co nevaria, objednavaju aj ranajky, vecere, desiaty? To asi nie, takze nejake jedlo predsa pripravuju, a samotne "varenie" nezabera az tak casu, ako ta predpriprava a nasledne upratanie.
Priklad , dnesny moj, obed, takych "receptov" mam kopec. Varena je z tho len kratko restovane pecen bez cibule, a pecene hokkaido. Pokrajam, dam do rury - pecie sa, ziadna uprava, koreniny, nic. Najviac casu aj tak zaberie "sucha " cast...umyvanie, krajanie zeleniny.
Takze toto je moj kompromis VARENIA/NEVARENIA - nebabrat sa s narocnymi jedlami, omackami, gulasmi, knedlami, masovymi gulkami, reznami v trojobale a podobne.
@anonym_autor toto co si popisala, ze varis, stravujes sa je podla mna uplne v pohode v tvojom pripade. Ste dvaja stravnici, vyvarat vela nema zmysel, kto to bude jest. A teda ak vies navarit, len v tom nemas zalubu, tak ok. Ak sa vies vystravovat v restauracii, jedalni ci na donaskach a vies si to zaplatit, tak ok. Sem tam ak nieco navaris na veceru, pripadne sa hecnes na nieco komplikovanejsie cez vikend, myslim si ze by tvoj partner ocenil. Ak ocakava kazdy den doma pripravene varene jedlo plus dezert, tak by ste si to mali ujasnit skor ako zbytocne stratite spolocne roky. Ja varim takmer stale, niekedy ma to bavi, niekedy to vnimam ako nevyhnutnost. mame 3 deti, ale navari aj manzel, alebo raz za cas ideme vonku alebo si nieco objedname.
ja varím.. ale bohužiaľ ma to už úprimne naozaj nebaví 😔 kedysi som varila veľmi rada.. začala som až ako dospelá v nejakých 25r - žila som chvíľu u sestry, ktorá nerada varila ale mala dve deti a tým som začala variť to ma veľmi bavilo.. neskôr prišli moje deti, stále ma to bavilo.. lenže prišiel cas, keď som varila denno denne az som k tomu dostala úplnú nechuť.. varím stále denno denne ale akonáhle mám možnosť tak som šťastna ak variť nemusím.. nuž čo už, možno ma to raz začne baviť znova..
@anonym_autor toto co si popisala, ze varis, stravujes sa je podla mna uplne v pohode v tvojom pripade. Ste dvaja stravnici, vyvarat vela nema zmysel, kto to bude jest. A teda ak vies navarit, len v tom nemas zalubu, tak ok. Ak sa vies vystravovat v restauracii, jedalni ci na donaskach a vies si to zaplatit, tak ok. Sem tam ak nieco navaris na veceru, pripadne sa hecnes na nieco komplikovanejsie cez vikend, myslim si ze by tvoj partner ocenil. Ak ocakava kazdy den doma pripravene varene jedlo plus dezert, tak by ste si to mali ujasnit skor ako zbytocne stratite spolocne roky. Ja varim takmer stale, niekedy ma to bavi, niekedy to vnimam ako nevyhnutnost. mame 3 deti, ale navari aj manzel, alebo raz za cas ideme vonku alebo si nieco objedname.
@daja07 my hlavne spolu nežijeme a on je odchovaný na mamkinej strave. Čiže ja nie som jeho matka. Podľa mňa je úplne jedno kto varí, či ja, alebo on, alebo obaja.
@daja07 my hlavne spolu nežijeme a on je odchovaný na mamkinej strave. Čiže ja nie som jeho matka. Podľa mňa je úplne jedno kto varí, či ja, alebo on, alebo obaja.
@anonym_autor Ak spolu ani nezijete, tak pre teba je aj dost neekonomicke varit len pre seba. Iba ak jednoduchsie rychlovky. Tak mu musis vysvetlit, ze teda nech u teba necaka to co u mamy. No varit spolu ma zmysel, je to urcitym sposobom zazitok, spolocne straveny cas a tiez forma spoznavania sa v tejto oblasti 🙂
@anonym_autor Mna to az tak nebavi, ale varim. Mam rodinu a povazujem za uplny zaklad zrucnosti varit. Neviem si predstavit, ako by sme fungovali, jedlo z donasky?
Mam kamosku (3r)5 a ta veru nerada vari a ani to nevie. Nastastie pre nu ale nema z toho vycitky, proste si jedlo objedna alebo si da nieco nevarene. Ja v tom nevidim problem, deti nema takze nema sa kto stazovat 🙂
A priatel ked chce domacu stravu nech si vyvarieva sam, ci ty mas byt jeho gazdinna?
@anonym_autor ked budes mat dieta alebo deti, ak mas v plane si raz zalozit rodinu, tak aj budes trosku nutena varit, ak nebudes mat mamu, svokru, babku, manzela... niekoho, kto to za teba spravi. Moje dieta casto pride zo skoly hladne, hoci zje aj desiatu aj obed, a to ho nemozem kazdy den krmit len rozkami, vajickom a pod., hlavne, ked take veci ma na ranajky, na desiatu a niekedy aj na veceru.
A ked uz budete traja, styria, tak si neviem predstavit, ze by sme kazdy den objednavali donasku, menucko, ved to len jeden den jedno jedlo by bolo 20-25 eur.
Moja mama vie varit, piect, strudlu domacu spravit, ale kysnute cesto sa jej nikdy nevydarilo, hoci mala kopec receptov, no jej to proste neslo. Mne sa to na prvykrat podarilo a odvtedy s tym nemam problem.
Neboj, casom sa to naucis, alebo ked to nebudes potrebovat, tak mozno nenaucis.
To, ze teraz to mozno este ani nepotrebujes, neznamena, ze raz v tom nebudes excelovat ;)
@amdornik ja som dosiahla veci pracovne, som celkom dobrá vo svojej práci a zarobím peniaze, to je pravda. Viem všetko zogranizovať, vybaviť, vytelefonovať, obehať, vyriešiť, spravidla veľmi rýchlo a efektívne. Ja som bola vždy tá dcéra, čo všetko vyriešila, s maminou aj s tatinom, na úradoch, u lekárov. Sestra upiekla, uvarila, doniesla. Asi som mala byť chlap alebo čo... Mám už po 40tke. Deti už mať nebudem. Ale mám partnera, ktorý pochádza práve z takej rodiny, kde mama bola doma, starala sa o domácnosť, varila a piekla. A tak si v tomto nevieme na seba zvyknuť a hľadá to, čo mal doma. Len to nenachádza.
@anonym_autor vždy som hovorila, že nebudem otrok varenia to som mala tak 23 r🤣a varím ešte viac ako moja mama vtedy.Ani som si nenašla muža, ktorý vie variť spraví 3 jedla.Varim každú deň, alebo každý druhý už 20 r😆Ak by som nerobila z domu tak chodím jesť kdekoľvek a varím len občas.Dcera sa stravovala v jedálni jeden rok a nemalo to zmysel.Zavidim ti😜
@anonym_autor ked budes mat dieta alebo deti, ak mas v plane si raz zalozit rodinu, tak aj budes trosku nutena varit, ak nebudes mat mamu, svokru, babku, manzela... niekoho, kto to za teba spravi. Moje dieta casto pride zo skoly hladne, hoci zje aj desiatu aj obed, a to ho nemozem kazdy den krmit len rozkami, vajickom a pod., hlavne, ked take veci ma na ranajky, na desiatu a niekedy aj na veceru.
A ked uz budete traja, styria, tak si neviem predstavit, ze by sme kazdy den objednavali donasku, menucko, ved to len jeden den jedno jedlo by bolo 20-25 eur.
Moja mama vie varit, piect, strudlu domacu spravit, ale kysnute cesto sa jej nikdy nevydarilo, hoci mala kopec receptov, no jej to proste neslo. Mne sa to na prvykrat podarilo a odvtedy s tym nemam problem.
Neboj, casom sa to naucis, alebo ked to nebudes potrebovat, tak mozno nenaucis.
To, ze teraz to mozno este ani nepotrebujes, neznamena, ze raz v tom nebudes excelovat ;)
@anonym_21b2fa myslíš, že ak by som mala v pláne zakladať si rodinu, tak by som tu toto písala? Nie nemám to v pláne...
@anonym_21b2fa myslíš, že ak by som mala v pláne zakladať si rodinu, tak by som tu toto písala? Nie nemám to v pláne...
@anonym_autor no tak potom ani neviem, preco toto potrebujes riesit ... ved ked to sama nepotrebujes, nie si nutena, nie je ti suma-fuk, ci to vies alebo nie???
Ci to potrebujes mame dokazat, ze si schopna aj tohoto??? Ako si pisala, mas predsa ine prednosti, nemusis ovladat vsetko ... Si ZENA aj bez toho, aby si zvladla zenske prace na jednotku. Netrap sa tymto, ze ta to teraz mozno aj nezaujima, myslim si, ze by toto velka vacsina nerobila, keby na to nebola nejako nutena (financne, ekonomicky, deti, muzi ... )
A to, ze teraz si myslis, ze nechces rodinu, nemusi znamenat, ze o 10 rokov uz budes aj uvazovat inak. A ked toto v zivote budes potrebovat, nie je neskoro sa to naucit aj o 10 rokov.
Mam kamosku (3r)5 a ta veru nerada vari a ani to nevie. Nastastie pre nu ale nema z toho vycitky, proste si jedlo objedna alebo si da nieco nevarene. Ja v tom nevidim problem, deti nema takze nema sa kto stazovat 🙂
A priatel ked chce domacu stravu nech si vyvarieva sam, ci ty mas byt jeho gazdinna?
@bg92 toto su také hlúpe názory ze až, ak ona bude chciet nieco od priateľa tak tiez jej ma povedat ze nech si to spraví? idete dole vodou ženy, čím dalej tym horšie
@anonym_autor no tak potom ani neviem, preco toto potrebujes riesit ... ved ked to sama nepotrebujes, nie si nutena, nie je ti suma-fuk, ci to vies alebo nie???
Ci to potrebujes mame dokazat, ze si schopna aj tohoto??? Ako si pisala, mas predsa ine prednosti, nemusis ovladat vsetko ... Si ZENA aj bez toho, aby si zvladla zenske prace na jednotku. Netrap sa tymto, ze ta to teraz mozno aj nezaujima, myslim si, ze by toto velka vacsina nerobila, keby na to nebola nejako nutena (financne, ekonomicky, deti, muzi ... )
A to, ze teraz si myslis, ze nechces rodinu, nemusi znamenat, ze o 10 rokov uz budes aj uvazovat inak. A ked toto v zivote budes potrebovat, nie je neskoro sa to naucit aj o 10 rokov.
@anonym_21b2fa koľko si myslíš, že mám rokov? Myslím, že už teraz mám problém s fertilitou a nie to ešte o 10r.
@anonym_21b2fa koľko si myslíš, že mám rokov? Myslím, že už teraz mám problém s fertilitou a nie to ešte o 10r.
@anonym_autor ok, tak to mozno ani nebudes nikdy potrebovat vediet robit ... tak naco sa tym teraz zatazujes a trapis, ze to nerobis ???
@bg92 toto su také hlúpe názory ze až, ak ona bude chciet nieco od priateľa tak tiez jej ma povedat ze nech si to spraví? idete dole vodou ženy, čím dalej tym horšie
@brontofuz čo by som mala chcieť od priateľa, čo ja nezvládnem? Varenie má chcieť priateľ odo mňa? O auto sa postarám sama, o poistky, o benzín, o pneu. BA - KE urobím sama, nepotrebujem nikam odviezť. Lekárov si vybavím sama, byt mám svoj, sifón si vyčistím sama, odtok v kúte takisto, aj batériu som teraz menila. Čo neviem, zavolám majstra /lebo môj priateľ je absolútne ľavý do mužských prác/.
@anonym_autor ok, tak to mozno ani nebudes nikdy potrebovat vediet robit ... tak naco sa tym teraz zatazujes a trapis, ze to nerobis ???
@anonym_21b2fa mňa to netrápi, ja som OK. Len ten môj priateľ očakáva, že mu budem variť... no pozri, prídem domov z práce o siedmej a naozaj nemám chuť variť. Ak na to jedného dňa nebudem mať, tak si nekúpim, neobjednám, ale navarím. Včera donáška večer - aj s donáškou 5,50 eur (mali akciu).
@brontofuz čo by som mala chcieť od priateľa, čo ja nezvládnem? Varenie má chcieť priateľ odo mňa? O auto sa postarám sama, o poistky, o benzín, o pneu. BA - KE urobím sama, nepotrebujem nikam odviezť. Lekárov si vybavím sama, byt mám svoj, sifón si vyčistím sama, odtok v kúte takisto, aj batériu som teraz menila. Čo neviem, zavolám majstra /lebo môj priateľ je absolútne ľavý do mužských prác/.
@anonym_autor naco ti je priatel? zi so sebou nikoho nepotrebuješ

Ak máš rodinu a deti, budeš musieť, či sa ti chce alebo nie. Jedine ze by to za teba prebral muž. Ak si slobodná bezdetna, v pohode.
@anonym_db215d nie je pravda. Poznám mnohé, ktoré odchovali deti aj manžela na pizza rožkoch, párkoch, croisantoch a kaisserkách s treskou, jogurtoch.