Je tu žena, ktorá nevarí?
Je tu nejaká žena, čo nevarí? Čo to nemá rada, vyhýba sa tomu a nechce to robiť? Či len ja som nejaký chybný kus?
moja svagryna tiez nevari. Cez tyzden maju obedy v robote a v zariadeniach, cez vikend jedlo od rodicov alebo svokrovcov. Viem, ze raz robila palacinky a raz ryzovy nakyp….Myslim si vsak, ze tieto odpovede ti velmi nepomozu, ked nie ste s partnerom v tomto v zhode. Treba najst kompromis 🤷♀️
@anonym_autor a naco?? to si zaplat gigola ked viete vsetko sami a zaplatite si za jedlo tak si zaplatte aj za spolocnos, za sex a priatelstvo =)
@brontofuz a na čo mám mať muža? Na robotu v domácnosti? Nie, to si zabezpečím sama. My spolu trávime čas, chodíme von, na výlety, na dovolenky, do kina, do divadla, kúpať sa, veľa sa smejeme, veľa sa milujeme, pozeráme spolu filmy, jednoducho všetko ostatné. Na robotu doma mám niekoho iného.
@anonym_21b2fa mňa to netrápi, ja som OK. Len ten môj priateľ očakáva, že mu budem variť... no pozri, prídem domov z práce o siedmej a naozaj nemám chuť variť. Ak na to jedného dňa nebudem mať, tak si nekúpim, neobjednám, ale navarím. Včera donáška večer - aj s donáškou 5,50 eur (mali akciu).
@anonym_autor takze ty cez nase rady a nazory chces dokazat priatelovi, ze to nie je potrebne a nie su jedina, kto sa tomu nevenuje???
tak vidis, viacere pisali, ze poznaju niekoho, kto to nerobi ... nie si vadny kus
a zbytocne sa tym trapis
@anonym_autor takze ty cez nase rady a nazory chces dokazat priatelovi, ze to nie je potrebne a nie su jedina, kto sa tomu nevenuje???
tak vidis, viacere pisali, ze poznaju niekoho, kto to nerobi ... nie si vadny kus
a zbytocne sa tym trapis
@anonym_21b2fa vieš čo ani nie jemu, on sa s tým už zmieril, skôr sama sebe. Lebo tak sa sama seba pýtam, že som iba ja na tom tak? všetky ostatné ženy varia a pečú o 100/6?
@anonym_21b2fa vieš čo ani nie jemu, on sa s tým už zmieril, skôr sama sebe. Lebo tak sa sama seba pýtam, že som iba ja na tom tak? všetky ostatné ženy varia a pečú o 100/6?
@anonym_autor nie, neboj, nie vsetky, urcite. Netrap sa tym, nie si jedina. Kym som nemala deti, varila som aj ja len cez vikendy, cez tyzden nehrozilo. A ako som pisala, pri viacerych hladnych krkoch to uz ide aj dost financii, tak ja napriklad preto radsej varim. Ale ver mi, keby som vyhrala v loterii, nevarila by som
@anonym_autor rataju sa sackove polievky? 😅
@anonym_autor tak ty nemusíš bud rada.Na to nebudeš diskusiu, aby si zistila, že aj iné ženy nevaria.Ked chodíš domov o 19 nie je o čom...máš iné priority, robíš čo ťa baví.To, že on mal doma od matky navarené je zase jeho problém asi je doma skôr nech ťa prekvapí a navarí.Problem by bol, keby ste mali dieťa to nemáte, tak žite spokojne🙂
Ja to považujem u muža za veľké mínus, že nevie nechce varit
@anonym_e4cb8f my mame dieta jedno a stravuje sa v skolke, my s manzelom vacsinou denne menu (zamestnavatel prispieva na stravne, to si vo vypocte nezohladnila) a cez vikend donaska alebo uvarim nieco rychle a ano evidentne si to mozeme dovolit, ak by sme si nemohli, inak by sme fungovali.
A vela rodin v mojej "bubline" takto funguje, vari sa zvacsa cez vikend. A inak sa stravuju v praci, deti skola/skolka. Ak teda obaja rodicia pracuju. Ak je matka na materskej/rodicovskej, tak vtedy zvycajne varia.
@petamich viacerí zamestnávatelia požadujú živnosť a na stravu neprispievajú
@anonym_e4cb8f A co mam dat detom? Krabicky do skoly? Ktora skola neposkytuje detom jedlo? Ano, jem v praci. Dostavam stravne a tie 2-3€ doplatok rada zaplatim. Cez vikend sa vari. Mala som skor na mysli pracovny tyzden.
@beata_k my sme na strednej škole žiadnu jedáleň nemali ani nám jedlo nikde neposkytovali. Tak len zarobiť cez prázdiny na brigáde a po škole sme chodili do lacných reštaurácií na obedy.
@anonym_autor ja ja , ja sa hlásim a moja mama detto. Ja nevarím, Max keď je muž preč a doma nič, uvarím deťom špagety...ale u mňa to je tak že ja nedokážem variť neviem to, vzdy keď som to skúšala , ledva sa to dalo jesť ani to niekedy nie..proste mi na toto chýba nejaký lalok v mozgu alebo čo... A tým že mi to nejde tak variť nechcem, lebo vždy je to sklamanie a hanba a je to hrozne. Pred 50 tímu rokmi by som bola nevydateľna, viem..moja mama zas varenie neznáša lebo robila skoro celý život pomocnú kuchárku a doma proste už nezvládala ísť ,,druhú smenu,,...navarila, ale ...no... Otec sa naučil variť si časom sám a my so segrou...proste nie sme vyberáme zjeme všetko a dokážeme to jesť aj týždeň, mamina keď už navarila aspoň na tyzden to jedlo nech v tej kuchyni aspoň nemusí byť často ... Ja som variť a piecť veľmi chcela ale som na to ľavá takže som to už tiež vzdala...a s deťmi ešte raz za rok medovníky napeciem, lebo deti to baví ( aj to nebude navždy takže sa to dá) a väčšinou ich nejedia takže sú na ozdobu 😁
@beata_k my sme na strednej škole žiadnu jedáleň nemali ani nám jedlo nikde neposkytovali. Tak len zarobiť cez prázdiny na brigáde a po škole sme chodili do lacných reštaurácií na obedy.
@anonym_e4cb8f Ale no taaak, chcela by som vidiet toho stredoskolaka, co chodi na obed. Samozrejme, ze sa bavime o ZS.
Keď chlap nevie chlapse robot ani by ma nehlo mu variť..neznášam dvojaky meter 🫣
@anonym_e4cb8f Ale no taaak, chcela by som vidiet toho stredoskolaka, co chodi na obed. Samozrejme, ze sa bavime o ZS.
@beata_k no moj syn normalne chodi na obedy na strednej skole. Je sice pravda, ze skola je pomerne velka a maju aj internat, takze sa musi varit aj pre internatne deti.
Paradoxne mu teraz obedy chutia, na zs posledne roky nechodil.
Mozno aj preto su obedy lepsie, lebo ni su "zadarmo", doplacame 3,10 za obed.
@daja07 my hlavne spolu nežijeme a on je odchovaný na mamkinej strave. Čiže ja nie som jeho matka. Podľa mňa je úplne jedno kto varí, či ja, alebo on, alebo obaja.
@anonym_autor pri tejto tvojej odpovedi som sa zamyslela. Mňa napríklad varenie tiež nebaví, človek zabije hodinu času a za 10 minút sa to zje. Ale varím, lebo mám syna, takže musím, ak nechcem minút celú výplatu na stravu. Nedávno som mala priateľa a veru ma to bavilo viac, lebo pochválil, vždy všetko spapal.. 😂, ale len do chvíle, kým ku mne nezačal chodiť s otázkou - čo máme na jedenie? Proste to, že to začal automaticky očakávať a vyžadovať, jak keby som jeho mama, to mi prišlo extrémne drzé a riadne sa mi tým sprotivil.
@brontofuz a na čo mám mať muža? Na robotu v domácnosti? Nie, to si zabezpečím sama. My spolu trávime čas, chodíme von, na výlety, na dovolenky, do kina, do divadla, kúpať sa, veľa sa smejeme, veľa sa milujeme, pozeráme spolu filmy, jednoducho všetko ostatné. Na robotu doma mám niekoho iného.
@anonym_autor Nevarim, nepeciem kazdy den. Decka sa stravuju v skole a varim len cez vikend. Ale varit viem. Nevediet vobec varit je dost trapas, pokial ide o zenu. Mysli, si o tom, co chces.....Ak budes mat nahodou niekedy deti, tak pochopis. Tiez je fajn nebyt odkazany vkuse len na donasku a restauracie. Rovnako uvarit daco pre polovicku ci navstevu je docela fajn. Nijako sa v tom nevyzivam, ale neviem si predstavit nevarit
@amdornik ja som dosiahla veci pracovne, som celkom dobrá vo svojej práci a zarobím peniaze, to je pravda. Viem všetko zogranizovať, vybaviť, vytelefonovať, obehať, vyriešiť, spravidla veľmi rýchlo a efektívne. Ja som bola vždy tá dcéra, čo všetko vyriešila, s maminou aj s tatinom, na úradoch, u lekárov. Sestra upiekla, uvarila, doniesla. Asi som mala byť chlap alebo čo... Mám už po 40tke. Deti už mať nebudem. Ale mám partnera, ktorý pochádza práve z takej rodiny, kde mama bola doma, starala sa o domácnosť, varila a piekla. A tak si v tomto nevieme na seba zvyknuť a hľadá to, čo mal doma. Len to nenachádza.
@anonym_autor Ježiš, ty píšeš o mne, ibaže mám o 5 rokov menej a dieťa 🙈😂 ja žiaľ, variť ale musím, aj to len z donútenia, nenávidím to viac, než čokoľvek. Manžela som donútila chodiť na obedy a dcéra jedáva v škole. V sobotu navarím na dva dni, nech v nedeľu nemusím 🙈😂 koláče sú pre mňa španielska dedina, zmozem sa max na hrncekovu bublaninu raz za pol roka. Ale zas, čo navarím, manžel hltá a zároveň hundre, že nevarím častejšie. Bol donútený sa naučiť variť aj on 😂 ja mám bez srandy občas z varenia depresie. Nenávidím sa chytať toho surového mäsa ( ja jem mäso veľmi sporadicky, vegetarián nie som, ale jem Max hydinu a ryby), omáčky, to je pre mňa hnus.. ale keď bolo dieťa malé, kým nebola v zariadení ( od 2 rokov v jasliach) , varila som jej úplne bežne, každý deň..
@anonym_autor mam kamarátku ktorá nenávidí varenie a pečenie a funguje im to doma. Ma muža ktorý rád varí a dobre a varí denne pre všetkých. Obedy riesia menuckami a deti v škole. Poznám takych viac tak to nie je nic zvláštne. Každého bavi niečo iné
Urcite nie si chybny kus 🙂 A ak hej tak ja potom tiez, ale v oblasti pecenia- u mna valcek v kuchyni nikto nikdy nenajde 😂 Mam dve deti a nikdy som nepiekla a ani nezacnem- moj strop je piskotova torta detom na narodky 👌
Nechcem ale musím...som hladná tak čo mám robiť...manžel nič neuvari.lebip mi tvrdí že to je ženská robota a mame zachovať tradičné roly v rodine.
Musím..každý deň variť večer..je top na nervy na restiky peniaze nemáme alebo na donášky a je to aj nezdravé ale nemám to rada...Tocim 10 jedál dokopy..nič moc..nebaví ma to..radšej kniha alebo prechádzka ale manžel je tvrdohlavý trvá na varení denne prakticky
A môj muž mi tiež vraví že on sa ničoho ani lkn nedotkne...a že too je ženská robota a že žena ktorá nevie variť je vádna úplne a trápna takže tak ..muži to vnímajú trošku inak asi ..moja mama teta babka
Denne denne varia doteraz pre mužov
A môj muž mi tiež vraví že on sa ničoho ani lkn nedotkne...a že too je ženská robota a že žena ktorá nevie variť je vádna úplne a trápna takže tak ..muži to vnímajú trošku inak asi ..moja mama teta babka
Denne denne varia doteraz pre mužov
@anonym_ddbf73 to ťa baví takýto život?
@amdornik tak to potom sme na rovnakej lodi. Ja to neznášam. Neviem prečo. Moja mamina bola skvelá kuchárka, na dôchodku aj varila v jednej top reštaurácii, mohla famózna cukrárka a piekla všetko, od domácich koláčov, kysnutého cesta, po zákusky a torty na objednávku. Vyrastala som teda v takomto prostredí. Moja sestra varí, pečie, upratuje, stará sa o záhradku, pestuje kvety, aranžuje kvety, len ja som sa nejako úplne nevydarila. Som silný alergik - čiže sa od detstva vyhýbam kvetom, záhrade apd. Na jar nemôžem ísť ani do prírody, ustálu sa to tak v strede leta. Neznášam varenie a piekla som iba pár krát aj to muffiny a bábovku. Múku nemám doma, ani prášok do pečiva, ani práškový cukor, ani vajcia, ani vanilkový cukor. Ani šľahač nemám asi doma.. možno niekde v pivnici. Nemám ani valček na cesto a ani drevené denko na rozmiesenie cesta. Nesmažím mäso, neobaľujem v 3obale. Všetko robím na pare, na vode, dusené. Rúru som nemala zapnutú, odkedy som v tomto byte, ktovie, či ide. Všetko čo potrebujem si urobím v jednom hrnci alebo si kúpim jedlo a doma ohrejem. Dajako som sa nevydarila asi,
@anonym_autor ja to uplne v pohode, ja sa tiez nepretrhnem vo vareni, len raz, dva krát do tyzdna, ked som mala este dceru doma, teraz uz neozaj len ked chuť na nieco dostanem. Nemam rada varenie a denne by som nemohla varit. Este ze nemam vacsiu rodinu, lebo by ma kleplo. Nie kazda je ukazkova zienka domaca, ja urcite nie som. Radsej si oddychnem, ked som doma, ako stat pri hrncoch 😄. Piect, to uz vôbec nie a ani ma to netrapi.
Ja neznášam pečenie, absolútne to nerobím. Vždy objednávam na sviatky, počas roka ideme na koláč von alebo k svokre, ktorá vypeká rada. Taktiež občerstvenie, keď ma prísť návšteva, si objednávam, nerobím žiadne chlebíčky, misy, obťažuje ma to, nechce sa mi to. Ale varím rada - polievky a hlavné chody, no musím mať na to kľud a rozpoloženie :D samozrejme varím pre dieťa a manžela, ale viac ma to bavilo, keď som vyslovene nemusela, skôr som to brala ako relax a záujmovú aktivitu. Odkedy je to povinnosť, tak to beriem niečo ako umývanie zubov - nechce sa mi, no musím.

@anonym_autor naco ti je priatel? zi so sebou nikoho nepotrebuješ
@brontofuz na spoločnosť, na sex, na priateľstvo.