icon

Je tu žena, ktorá nevarí?

9. dec 2025

Je tu nejaká žena, čo nevarí? Čo to nemá rada, vyhýba sa tomu a nechce to robiť? Či len ja som nejaký chybný kus?

Strana
z5
anonym_12b586
11. dec 2025
@subartic

@beata_k moje deti chodili aj na strednej škole .

@subartic aj môj syn chodí na obedy (gymnázium), ale keď prídem domov z práce o šiestej tak sú obaja s mužom (tiež má obedy v práci) takí hladní, že zjedia aj slona, čiže keďže si varím pre seba varím toho viac a jeme všetci traja, a nie nikdy neostane na druhý deň max. polievka pre mňa
cez víkendy varím aj do mrazničky a cez týždeň sa snažím variť rýchlo, vezmem z mrazničky uvarené mäsové jedlá, alebo to s čím je viac práce mám zamrazené a dorobím čerstvé prílohy, alebo polievku
občas ideme do reštaurácie, ale to je tak drahé, že málokedy

anonym_12b586
11. dec 2025
@anonym_769413

Ja neznášam pečenie, absolútne to nerobím. Vždy objednávam na sviatky, počas roka ideme na koláč von alebo k svokre, ktorá vypeká rada. Taktiež občerstvenie, keď ma prísť návšteva, si objednávam, nerobím žiadne chlebíčky, misy, obťažuje ma to, nechce sa mi to. Ale varím rada - polievky a hlavné chody, no musím mať na to kľud a rozpoloženie :D samozrejme varím pre dieťa a manžela, ale viac ma to bavilo, keď som vyslovene nemusela, skôr som to brala ako relax a záujmovú aktivitu. Odkedy je to povinnosť, tak to beriem niečo ako umývanie zubov - nechce sa mi, no musím.

@anonym_769413 mňa pečenie strašne bavilo keď som bola dieťa a v puberte, teraz absolútne nie, neviem prečo

blackcat8885
11. dec 2025

Varim ale nebaví ma to 😀 našťastie cez víkend vari manžel jeho to baví

evkatk
11. dec 2025

Moja rodina varené obedy jedla v škole, v práci a cez víkendy doma. Ja som nie preto študovala, aby som ako nejaká primitívna puťka domáca, strávila drahocenný čas doma po práci pri sporáku. Všetok čas som okrem udržiavania sterilnej čistoty v byte venovala deťom. Príprava do školy, ďalšie doplňujúce vzdelávanie, hry,... zaberali všetok voľný čas. Odmenou mi boli samé jednotky aj na maturitách a červené diplomy všetkých troch detí na VŠ a ich doktoráty. Považujem za primitívne a živočíšne sústrediť sa hlavne na plné brucho a pri tom zanedbávať deti, ktoré skĺznu v škole na dvojky a nedajbože na trojky. Ale hlavné, že rodina má plné brucho vareného jedla. Veď venovať sa deťom doma denne je potrebné aspoň 6 hodín intenzívne, čo sa pri varení nedá. A poznatky z výskumov vo svete potvrdzujú, že tepelnou úpravou jedál sa vytvárajú karcinogénne látky. Varené jedlo by malo stačiť 1 x denne. Ak aj večera je varená, častejšie sa v tých rodinách vyskytne nejaký druh rakoviny.

anonym_79698a
11. dec 2025

Moja teta nema ani kuchynu, len pultik s rychlovarnou konvicou a mikrovlnkou. Ale teda ona nema rodinu...

subartic
11. dec 2025
@evkatk

Moja rodina varené obedy jedla v škole, v práci a cez víkendy doma. Ja som nie preto študovala, aby som ako nejaká primitívna puťka domáca, strávila drahocenný čas doma po práci pri sporáku. Všetok čas som okrem udržiavania sterilnej čistoty v byte venovala deťom. Príprava do školy, ďalšie doplňujúce vzdelávanie, hry,... zaberali všetok voľný čas. Odmenou mi boli samé jednotky aj na maturitách a červené diplomy všetkých troch detí na VŠ a ich doktoráty. Považujem za primitívne a živočíšne sústrediť sa hlavne na plné brucho a pri tom zanedbávať deti, ktoré skĺznu v škole na dvojky a nedajbože na trojky. Ale hlavné, že rodina má plné brucho vareného jedla. Veď venovať sa deťom doma denne je potrebné aspoň 6 hodín intenzívne, čo sa pri varení nedá. A poznatky z výskumov vo svete potvrdzujú, že tepelnou úpravou jedál sa vytvárajú karcinogénne látky. Varené jedlo by malo stačiť 1 x denne. Ak aj večera je varená, častejšie sa v tých rodinách vyskytne nejaký druh rakoviny.

@evkatk tak ja som vyštudovala VŠ ,pracujem , varím takmer denne a nevenujem sa deťom 6 hodín denne ich rozvoju, nikdy som to nerobila a ani robiť nebudem. Sú to bytosti ktoré sa učia popri nás a čuduj sa svete , dve deti mám doštudované na VŠ , jedno s doktorátom , obidve sa úspešne presadzujú v živote. Ďalšie deti idú v ich šľapajách . Kvalitné jedlo je pohon tela aj mozgu , vitality a zdravia a mne teda nie je jedno čo do seba dávajú a čo jedia. Zdravie je zásadná a prioritná vec. Takže brzdi v tom ako sa vyjadruješ o ženách čo varia pre svoje rodiny, nie sú to žiadne primitívne puťky domáce.

anonym_12b586
11. dec 2025
@evkatk

@evkatk tak to už radšej variť ako udržiavať sterilnú čistotu a čisté jednotky som mala až po VŠ, že by mi to nejako v živote pomohlo nemôžem povedať
u môjho dieťaťa tolerujem aj horšie známky, hlavne, že bude robiť čo ho baví a napĺňa

anonym_0bebad
11. dec 2025
@anonym_72c40a

Žena ktorá nevarí je vadná, kus zbytočného mäsa bez pridanej hodnoty.

muž ktorý nezarába 5.000 taktiež
@anonym_72c40a

anonym_d5ff84
11. dec 2025
@anonym_72c40a

@anonym_72c40a smutné že si nevieš navariť

anonym_5da09b
11. dec 2025
@evkatk

@evkatk tak a už som videla všetko 🤣

rainee
11. dec 2025

Ja tiez neznasam varit a vypekat. Kým sme nemali deti tak som sa stravovala vonku a cez víkend k nasim/svokrovcov na nedeľný obed. Teraz už s deťmi je to horšie, varím pokiaľ nemaju skolsky obed a na večeru len daco rýchle napr cestoviny...

anonym_b54e8c
11. dec 2025

@anonym_autor ja ked som bola mladsia a u nasich byvala este tak tiez som vyvarala, piekla kazdu nedelu musel byt kolac. Kysnuty, piskotovy, plnkovy.. ale zjedlo sa . .. teraz?? No minule som robila jablcnik, nieco som zjedla ja a po tyzdni zvysok do kosa.. to iste sa mi deje aj s inym jedlom ( varim dobre.. je to jedle .. aj ked len zakladne .. taky steak nespravim) .. takze mna to uz nebavi vobec. . Okrem varenia to musim aj umyt .. takze ma ro nebavi byt ako sluzka fakt. 😡. a som si povedala ze muz sa prestravuje v praci, tam ma plnohodnotne jedlo, doma mu staci aj sucha strava , v nedelu chodi mame na obed uz roky tak aspon daco.. a dcera nie je velky jedal takze pre nu mam par jedal ktore robim dookola inak tiez len suchu stravu, je vyberava tak som rada ze aspon to zje.. A ja tiez tomu neublizim tak ja ani mat nemusim.. a kedze muz nevadi lebo sa mu vlastne nechce tak sa mozem na to tiez vytoto.. dost ze robim aj zvysok doma .. a navyse ..terqz su aj ine moznosti, clovek kupi aj co to v obchode nejaký polotovar a je..

zazka666
11. dec 2025
@anonym_72c40a

@anonym_72c40a a t si zbytočný kus hovna

anonym_190ebe
11. dec 2025
@anonym_e4cb8f

@beata_k tam u vás je to zdarma? U nás v práci je denné menu za 9,- euro + 1,- euro nápoj a nie každá škola má školskú jedáleň. A okrem toho jesť treba aj cez víkend.

@anonym_e4cb8f nielen obed ale aj veceru treba riesit 7 x tyzdenne

anonym_769413
11. dec 2025
@anonym_12b586

@anonym_769413 mňa pečenie strašne bavilo keď som bola dieťa a v puberte, teraz absolútne nie, neviem prečo

@anonym_12b586 mna preto, že všetko musí byť presné a ja rada varím halabala, pomenim si podľa seba. A nikdy mi to nevyjde podľa predstav, tak kašlem na to.

anonym_a92032
11. dec 2025

Ja neznášam varenie, ale varim každý 2-3 deň a potom to jeme pár dní a potom zase, lebo na donášku peniaze nie sú plus máme deti ... Keby som mala peniaze není o čom mám donášku furt 😂 a netrapi ma to

sisska96
11. dec 2025

Premňa varenie základná vec

anonym_5da09b
11. dec 2025

Jasné, že varím. Takmer každý deň. Je to pre mňa relax. Ale pripadám si tu nenormálna, takmer ako chudera. Zdá sa mi podľa tejto diskusie, že varenie je prežitok a donáška je super coolova.

petamich
11. dec 2025
@anonym_5da09b

Jasné, že varím. Takmer každý deň. Je to pre mňa relax. Ale pripadám si tu nenormálna, takmer ako chudera. Zdá sa mi podľa tejto diskusie, že varenie je prežitok a donáška je super coolova.

@anonym_5da09b predmetom diskusie boli zeny, ktore nevaria, vyjadrovali sa teda hlavne zeny, ktore nevaria, tak potom asi nerozumiem tvojmu komentaru, na donaske nie je nic cool, rovnako ako na vareni a rovnako na nevareni, skratka to ma kazdy nejako, ako mu vyhovuje, zivot, preferencie, financie dovoluju... 🤷‍♀️ ak by otazka bola polozena opacna, zasa by si to iste mohli povedat tie, co nevaria

hopsas
11. dec 2025

@anonym_autor ja som sa varechy nechytila kým som nemala 38, vtedy som sa vydala. Potom som navarila prvé jedlo, špagety s kečupom. Varila som to mesiac a len som vymieňala omáčky z Lidla k tomu. Až sa raz manžel naštval, išiel kúpiť kurca zemiaky a kilo soli a ukázal mi, ako sa robí kurča. Potom som mala dve jedlá, čo som vedela variť - špagety a to kurča. Potom došiel YouTube a varila som podľa YouTube lebo ani mňa samu uz tie dve jedlá nebavili. A dnes varím každý deň. 🙂

anonym_d24218
11. dec 2025

Vedieť variť má každý. Patrí to k základným zručnostiam dospelého, ako iné veci potrebné k prežitiu. Podstatné je, aby to každý zvládol keby musel. A koho to nebaví a nemusí, v poriadku. Ja mám dieťa, manžel fyzicky pracuje, neviem si predstaviť že by mal vyvárať keď príde unavený z práce. A máme do toho alergie a intolerancie, takže bežná strava nie. Do toho si neviem predstaviť fungovať, cenovo, aj kvalitatívne, byť stále na kupovanom jedle. Takže my sa stravujeme výlučne na domácej strave.

pikachu999
11. dec 2025
@hopsas

@anonym_autor ja som sa varechy nechytila kým som nemala 38, vtedy som sa vydala. Potom som navarila prvé jedlo, špagety s kečupom. Varila som to mesiac a len som vymieňala omáčky z Lidla k tomu. Až sa raz manžel naštval, išiel kúpiť kurca zemiaky a kilo soli a ukázal mi, ako sa robí kurča. Potom som mala dve jedlá, čo som vedela variť - špagety a to kurča. Potom došiel YouTube a varila som podľa YouTube lebo ani mňa samu uz tie dve jedlá nebavili. A dnes varím každý deň. 🙂

@hopsas zlaté 😀♥️

anonym_304901
11. dec 2025
@hopsas

@hopsas Ako srandovne si to napísala, normálne mi to zlepšilo náladu takto navečer po náročnom dni 🙂

zuzu11166
11. dec 2025
@leona45

Ja varím iba cez víkend a asi raz cez týždeň.

@leona45 tak isto aj ja

romanovic
12. dec 2025

@anonym_autor ja varim, lebo som vychovana tak, ze to treba, ale naozaj to neznasam. Neznasam nakupovat potraviny na varenie, doma ich vybalovat, ukladat, potom vyberat, varit, proste uplne vsetko okolo toho neznasam. Ked su deti prec, zijem na suchej strave, na sporak ani nepozriem.
Uplne ti rozumiem.

scila
12. dec 2025

@anonym_autor hlásim sa ako ďalší chybný kus, čo sa mal narodiť na kráľovskom dvore aby mu kuchári varili 😆
Už som to tu v nejakých diskusiách písala - nenávidím varenie. Keď som doma sama ani čaj si neuvarím.
Ale keďže mám 3 deti tak varím. Ale keď sa tomu dá vyhnúť tak sa vyhnem.

anonym_7884c0
12. dec 2025

@anonym_autor Ja nevarim, vari môj manzel. Takto sme si podelili starostlivosť o domácnosť a obom nám to vyhovuje. Teda asi skôr mne. 😅

spenat9
12. dec 2025

Ja varim a aj ma to bavi.. ale len zdrave veci, pecenie vobec.. ale keby musim chodit do roboty a o 5 utekat domov rychlo navarit, spratat domacnost a venovat sa detom tak by ma to nebavilo a ani by som nevarila.. teraz som na materskej takze je to pohoda

Strana
z5