icon

Je tu žena, ktorá nevarí doma?

31. okt 2023

Zaujima ma či je tu nejaká žena čo napríklad má manžela ale nevarí. Že skratka sa v tom nenašla, nejde jej to a nevarí alebo už je to taká povinná zručnosť ktoru musí žena ovládať?
A ak taká je, ako to riešite? 😄 donáška, varí manžel či niečo inee? 😄

mimikas
31. okt 2023

Ja varim minimalne, fakt ze ma to neskutocne nebavi, vacsinou vari u nas manzel, sem tam aj napecie. Ja peciem celkom rada, tak raz za 2 tyzdne nieco upeciem.

babulkomale
31. okt 2023

@anjelicek26 tiez sme zbadali cez kovid ked nam uz domace zas liezlo krkom a obcas sme objednali, ze to je riadna palka, taka panenka alebo kacica ked mal niekto chut...alebo za jednu palacinku s mascarpone a jahodami ked tam deti prihodili ako dezert, islo to riadne.
Ja doma neratam kolko vyjde strava, ale jasne ze ked narobim stos palaciniek z litra mlieka, je to ovela lacnejsie, o mase ani nehovorim.
Nastastie varim rada, lebo to mi aj najlepsie chuti 😋

19mylittlepony83
31. okt 2023

@julia_a_romeo 😂👌

tosomja
31. okt 2023

Moja svokra nevie variť, ani nevarí, vari svokor, alebo ich syn. Nemá k tomu vzťah. Keď sú muži v práci na celý deň, ona sa ide najesť vonku, oni si potom navaria. Čo si neviem predstaviť nečakať manžela po celom dni s jedlom. 🙂

mell27
31. okt 2023

@evkamotka si šťastná žena, že ti muž varí 😮😮😃

roja01
31. okt 2023

Ja si myslim, ze nova doba priniesla so sebou tuto modu, ze sa nevari, alebo varia muzi. Pri terajsich platoch si viacere rodiny mozu dovolit restiky a donasku. Kedysi boli platy dost podobne a v ziadnom pripade by nestacili na donasku a restauracie. Ani vtedy tie moznosti neboli, no najma si to ludia nemohli dovolit.
Aj dnes, ked sa chce setrit a este k tomu zit zdravsie tak sa vari. V rodinach kde muz nechce a nevie varit a zena nevie, nechce sa jej a ani sa nechce naucit, sa casto z hladu jedia nevhodne jedla, co sa prejavi vo vyssom veku na zdravi.

vams
31. okt 2023

@tanyan a ak sa môžem bez urážky opýtať, čo potom robíš ty?

nikpa
31. okt 2023

Dajme tomu, že si nájdeš muža, ktorý ti toto bude tolerovať. Dvaja dospelí ľudia aj tak chodia do práce kde bežne aj obedujú a počas voľných dni je veľa možností stravovania. No a svokra ti môže byť ukradnutá. Kto ti ale nebude ukradnutí, sú tvoje deti, tam si to varenie vyžaduje.

zobaka
31. okt 2023

kazdy den nevarim, niekedy mam naladu, niekedy nevladzem, obaja mame celkom narocnu pracu, plus svoje zaluby, takze malokedy je cas na vyvaranie, nie som otrok domacnosti, vzdy sa najde nejake riesenie

a autorka co si o mne myslia ini ma absolutne nezaujima, totoo ti radim sa naucit vekom, uzasny pocit

tanyan
31. okt 2023

@vams Mňa také otázky neurážajú. Väčšinou sa iba venujem dcére alebo oddychujem. Po práci som zväčša taká unavená, že na viac nemám energiu. Nechodím na nechty, vlasy ani nič podobné. Iba si po návrate domov užívam teplo rodinného krbu.

methexis
31. okt 2023

Ja varím len veľmi zriedka. Nemám na to fantáziu vymýšľať čo variť, ani extra zručnosť. Bývame so svokrou. Zo začiatku som sa snažila, ale ona zo zásady nedá do úst nič, čo ja navarím, tak som so snahou prestala. Na čo? Ona varí tak či tak, ja to zjem, ona by to nezjedla, len bolo zbytočne veľa jedla a potom ešte mne bolo vyčítané, že sa to vyhadzuje.

miggy
31. okt 2023

Ja nevarím. Mám dieťa, ale proste nevarím a hneď aj poviem prečo. Mňa to nebaví, viem variť, ale ja fakt radšej umyjem okná a pozehlim ako keby som mala urobiť obed. To tak raz za mesiac možno. Moj priateľ miluje varenie podľa ihnacaka, takže on sa v kuchyni vyžíva. Rád experimentuje, vie jedlo perfektne dochutiť a baví ho to. Takže my sme si to doma nejako podelili. On varí a ja sa starám o to, aby sme mali čisto.
Cez víkendy chodievame buď k jedným alebo druhým rodičom a to nás nabalia na ďalšie 3 dní.

lizatko1009
1. nov 2023

Ja nie. Ale moja mama nevarila cely život ani nevari, ale oco, ktory to miluje. Ona napriklad upratuje, spolu to funguje.

anabel2341
1. nov 2023

Ja milujem variť :D ale kedže sme len dvaja s priateľom a oby dvaja sme v práci tak nevarím.
On ma obed v práci ja tiež. Vikendy sme stale preč takže nemam ani čas variť.
A nemusiš vedieť variť, ale je dobre ovladať aspon 2-3 jedla ktore zvladneš a su pripravene za 15minut.

otvorena
1. nov 2023

Prosím ťa ..čo s tým má svokra . Môžeš variť aj nevarit ak ťa raz nemá rada tak bude rýpať tak či tak 😂

mandzula
1. nov 2023

Nie je to povinna zrucnost, je to o tom, ako si to vies zariadit inak. Ja napriklad varit viem - par zakladnych jedal, no na 99 % vari manzel. To jedno percento tvoria jedla, ktore mi viac chutia od seba, restauracia a donaska. A co si o tom myslia ini, je mi fuk, kto ma k tomu nejaky komentar, tak vacsinou zavidi - zeny, co stoja pri sporaku s gulou na nohe a samy by najradsej varechu tresli o zem.
Moj otec sa raz vyjadril, ze cim si chcem chlapa udrzat, ked nevarim, na co som mu povedala, ze ak toto ma byt to, preco so mnou chlap bude, tak moze tahat do prdele.

majamat
1. nov 2023

ja som sa v tom veru nenasla a bola som "potrestana" dcera ma celiakiu a nemoze chodit na obedy,. musela som ejj este aj do skolky varit komplet jedlo. do skoly sme to urobili inak, no asi 1,,5r som jej varila. teraz jedava doma, lebo ja som po celodennych sluzbach navarila obed do skoly a ona sa ho ani nedotkla. dom,a j ked neskor, viem ze aspon neico zje.
a mm varit nevie. fakt jak za trest.

este ma clekom lakalo pecenie, ale uz nejak starnem, uz ani to ma neberie.

majamat
1. nov 2023

@mamickalisticka uplne rovnako, nevarila som ako slobodna, mala som v tomto smere stastie, elbo sme s mojim mm az od mojich 33r s tym, ze som predtym teda sem tam neico urobila pre seba, no nebolo to tak nutne.
no niekedy sa mi to jedlo ani moc nepodari. ako je to jedle, ale nie az take, ako by som si to predstavovala. za to sa mi dobre pozera na tych kucharskych geniou v ttelke 😀

ludia a mm vyzaduje este aj varenu veceru, okrem obeda. ked je PN ( ma nejake chronicke problemy ), tak jemu potrebujem obed, veceru, dcere aspon obed ( koli celiakii nejdeva v skole) a teda aj sebe nieco. a toto musi byt denne. robievam prerusovane nepravidlene celodenne sichty, preto nemozem varit uplne male mnozstvo len tak narychlo na panvici ( tak sa mi vari najlepsie ). aj ked teraz som PN, no teraz to riesim ciastocne polotovarmi, pre nas dvoch a dcere musim nieco zvlast dorobit, lebo som kratko po operacii a akoze by som sa mala setrit.

majamat
1. nov 2023

u nas je nanic este aj to, ze ked napr ideme k dr s dcerou, nemozeme sa ani takto vynimocne najest v restike, koli jej celiakii. jedine co mozem, ze jej kupim v Mcdonalde hamburger a hranolky. akoze ona je spokojna, ale takato strava nic moc. no hambac ma rada, vypytala si ho aj na doma, tak dnes jej ho idem urobit.

januelik
1. nov 2023

Ja variť viem, ale z duše to neznášam.

h2
1. nov 2023

Ja varím a varím rada, aj môj muž vie variť a dokonca, čím je starší, tým častejšie a radšej varí, aj sa učí nové jedlá. Ale moja sestra nevarí takmer vôbec, nebaví ju to. U nich varí jej muž, ona robí zase iné veci v domácnosti, vyhovuje im to tak.

hortenziaj
1. nov 2023

@majamat práveže mam pocit čím staršia žena tým viac vypeka. Svokra vraj za mladi tolko nevypekala ako teraz na dôchodku , detto moja mama ze vnúčatam

moonlight1210
1. nov 2023

Zeny, co nevedia/nechcu varit, si zvycajne najdu muza, co varit vie/chce.
A ked k tomu ona ponukne ochotu drzat kuchynu po nom vyupratovanu, tak je to obojstranna spokojnost. Jeho bavi vymyslat v kuchyni, zvycajne je to aj chutne, ona ma o starost menej (a aj o zlu naladu, ci skriepku, kedze by jej to asi ofrflal, co po case stravenym pripravou niecoho, co nas ani nebavi, vie pekne vytocit) a s dnesnymi pomocnikmi ma kuchynu po nom cistu raz-dva.

@hortenziaj to bude hadam i pravda. Tiez som vela piekla v puberte, potom ma to preslo. A akosi to zacina na mna zase liezt. 🙂

kofa77
1. nov 2023

Ja varenie milujem, varim skoro kazdy den, pozeram recepty, skusam nive aj tradicne jedla. Ale zas neupratujem, 99% upratuje muz. Ja akurat umyjem okna a obcas vyzehlim, ale fakt len obcas. Muz neuvari vobec nic, ja neupracem skoro vibec nic, tak sa doplname😄. Moja mama to nechape, ona je ta zienka socializmu, kde zena vari, upratuje a este je hrda na to, ze nema na nic popri tom cas.

h2
1. nov 2023

@hortenziaj Moja svokra nikdy nič neupiekla, u nich fantasticky piekla jej mama (mužova babka), ktorá žila s nimi v jednej domácnosti, takže svokra nebola nútená, ani ju to nebavilo a nikdy sa to nenaučila. Takže my keď ideme k babke, tak zákusky či tortu objednáva.

majamat
1. nov 2023

@hortenziaj ja som sa rozbehla, ked sme zacali s mm spolu byvat, no teraz sa mi uz nechce. ked dcere zistili celiakiu, na zaciatku som este aj chleib robila a kadeco. teraz uz vacsinu nerobim.
no fakt je, ez v praci naroky narastli minimlane na dojnasobok. som viac vytazena, viac utahana.
a aj s dcerou je to narocnejsie - ma viac dg, caste kontroly u dr, jedno obdobie som riesila aj HIT dietu u nej, potom nasledne bezlepkovu.

ajuga
1. nov 2023

Moja mamka varila, kym bola doma na opatrovatelskom. Ale akonahle nastupila do prace, vari moj ocko 😁 mamka sa nestazuje... ja som varila, kym som bola doma. Teraz sa kazdy prestravuje v robote, skolke a skole. Vecer sucha vecera. Cez vikend varim rychlovky, sobota polotovary alebo polievky a v nedelu klasika maso. Varit kazdy den aj ked sme v praci nevidim vyznam. Ale detom som vzdy na rd varila na dva dni klasicke obedy, polievka, druhe jedlo. Varenie beriem ako nutnost, nie radost.

alex666
1. nov 2023

Zalezi ci mas deti alebo nie. Ked sme nemali deti, varili sme len cez vikend, a to max 1 jedlo za vikend. Inak jedlo sme riesili v praci, donaskou alebo navstevou rodicov 😄
Teraz mame dieta - ked je v skolke, tak nevarime, ale cez vikendy, choroby a prazdniny treba varit. Obcas si pomozeme donaskou.
Ale s muzom sa pri vareni striedame, mna to tie moc nebavi, ale treba to robit.

anickaaa6aaa
1. nov 2023

Variť viem. Ale začala som variť až ako dospelá. Susedky či kamošky už varili či vypekali na základnej škole. Lebo čo by to bolo keby dievča nevedelo variť. Ja som mame vždy povedala že existujú kuchárske knihy a čítať viem 😁 čo má nebaví je pečenie. Absolútne nemám k tomu vzťah, nejde mi to a nemám na to nervy... Inak muž variť vie a výborne. Za mňa nie len žena ale aj muž by mal zvládnuť jednoduché jedlo. A v týždni sa mi variť nechce. Prídem celkom unavená a nie to ešte stáť pri sporáku... Syn má teplé jedlo v škole a my v práci.

kika147
1. nov 2023

@vams 😄tiež som sa chcela opýtať 😄 to mi pripomína jednu ženu zo zámeny manželiek 😂😂