Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?
Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)
Pre ich dvoch je to zrejme v poriadku, pre teba nie. Tak si to s nim vyries. Co ti pomoze, ked ti tu 10 zien napise, ze je to v poriadku a dalsich 25, ze nie?
Ja mam na to len kratko, ak Ta bude chciet podviest, tak Ta podvedie, skor ho k tomu dozenies zbytocnym podozrievamim.
@anjelicek26 ako si povedala-bola si s KOLEGAMI na teambuildingu.
Toto bol team building len on a nova kolegyna....🤔🙄
No ono neviem ako by som reagovala v nervoch 🙈
a to je po prvý raz, čo sa tvoj partner/manžel takto rýchlo "skamaradičkoval" (mimochodom, hrozné slovo) s niekým? Ak áno, tak je to proste jeho normálny modus vivendi, ak nie, tak asi bude kolegyňa niečím výnimočná
@autorka Nevadilo by to v rámci obeda, prípadne po práci, ak by išli viacerí. Manžel raz za čas ide na kávu so spolužiačkami zo školy alebo s kamarátkami. Nevadí mi to, viem ktoré sú to a viem, že nie sú jeho typ.
Ak Tvoj manžel normálne po práci s kolegami na "kávičku" nechodí, tak by som určite spozornela. A ak by mi povedal, že je kolegyňa super a nasmiali sa, tak dvojnásobne. A to nie som vôbec žiarlivá, ani žiadna stíhačka. + je, že Ti povedal pravdu, takže vieš, aká je nová kolegyňa, na druhej strane budeš teraz stále v strehu a v strese...
Romumiem Ti. Moj ma tiez kolegynu s ktorou si "sadli". Nikedy mi o nej nieco povie.. Priznám sa, že trochu aj zažiarlim, lebo presne ako tu bolo spomenuté,trávi s nou viac času ako so mnou 😁 ale hneď to zaženiem, lebo mu verím a viem, že je spoločenský. Ale po prac.dobe spolu nikde nechodia. Keby prišiel s tým, že boli spolu sami po prac.dobe...hmmm asi by som sceny nerobila, ale že mi to vadí by som sa mu snažila vysvetliť.
a mne by to vadilo. Keby išli na obed počas prac. dňa. OK, veď každý musí jesť. Ale na kávu, čaj po prac. dobe. Nebude to len tak. Niekedy to smiechom začína a končí......
Toto normálne určite nie je, a tie čo to tu napísali klamu samé seba, alebo inak povedané, tu na MK robia ramená, ako by im to vôbec neprekážalo, ale keby došiel na psa mráz, tak by mali obavy. Toľko k tomu.
@fazulka21 a ako sa ludia stanu kamosmi ak napriklad nepojdu na ten caj? si nova v praci a napriklad chces nove kontakty, kamaratstvo, ako k nemu ma dojst ak nebude ziaden ludsky kontakt a len ,,ahoj... kde je ten spis? a pod' neviem si teda predstavit, ako ma clovek mat priatelstva v dospelom veku, kde inde nez v praci nadviazat nove.... lreto tu stale niekto vypisuje, ze nema kamosky...
@missviolet Vy sa v práci rozprávate len o práci? Lebo tam ľudia bežne zvyknú riešiť aj osobné veci. Aspoň teda v každej práci, kde som doteraz bola, sme sa aj normálne rozprávali. A ako tu už bolo spomenuté, je úplne v pohode, keď v rámci bližšieho zoznámenia s novou kolegyňou idú na nejaké popracovné posedenie všetci, či aspoň viacerí. Oni išli sami dvaja.
Mne by to nevadilo ani po práci. Môj manžel nie je nejaké zvieratko, je normálny človek, ktorý sa môže a vie normálne kamarátiť, s kým chce. Kľudne si môže rozumieť aj s novou kolegyňou. Prevádzkuje podnik, niekedy mi večer píše, že sa s kolegyňou alebo kolegom zakecali, ešte posedia a príde neskôr. Nechodím ho kontrolovať, takže je teoreticky možné, že je to vždy s rovnakou kolegyňou, alebo dokonca si tam môže vodiť aj úplne inú ženu, že áno 😄 keď ma bude chcieť podviesť, čas a spôsob si nájde, či už po práci, v práci, pred prácou alebo mimo práce s inou zámienkou.Takže nevidím dôvod cítiť sa ohrozene, kým mi svojím správaním ku mne nedáva priestor na pochybnosti 🙂
V autorkinom prípade by som spozornela, keby bol čaj s kolegyňou častou záležitosťou, manžel sa začal do práce neobvyklo parádiť, prichytila ho pri klamstve o tom, kde bol, alebo začal neobvyklo skrývať mobil. Otázkou ešte je, či sa bez ohľadu na kolegyňu autorka cíti vo vzťahu dostatočne milovaná.
@missviolet keď chcem nové priateľstvá, hľadám si kamarátku, nie ženatého kamaráta. A keď už takto, tak nech idú viacerí ako partia z práce. Chodiť na čajíky s novou kolegyňou mne osobne smrdí.
@danica2711 neviem to slovo súvisí s témou 😂 ale dobre, niečo bolo ale to sa poznali roky a roky
@thoughtfulweirdo Ani môj muž nie je zvieratko. Tebe tvoj muž zavolá dopredu, ze sa s kolegyňou zdržia v práci. Autorkin muž sa nezdržal v práci, išli spolu cielene "na rande" po práci. Partnerke to povedal, až keď prišiel neskoro domov a ona sa ho pýtala, kde bol. Fakt žasnem, ako by tu toľkým ženám toto vôôôbec nevadilo.
Toez som bola párkrát po práci s jedným alebo druhým kolegom na kávu tak polhodinu hodinu a okrem toho ze sme si sadli ako ľudia medzi nami nič nebolo. Rovnako sa nepýtam ani chlapa keď príde o polhodinu alebo hodinu neskôr z prace. Pokiaľ to nie je 4x do týždňa a toez zvyčajne napíše sam ze sa zdrží
Beriem to tak bez ohľadu na to ci muž alebo žena, ak bude chcieť podviest tak podvedie a nemusí s tým druhým ani kavickovat po praci
@fazulka21 cize podla tejto logiky po sobasi uz nemozes naviazat nove priatelstva? Ja som bola v podobnej situacii pred rokmi. Prisiel novy kolega a proste sme si sadli a sme doteraz kamosi a nikdy v tom nebolo nic romanticke. Nepopieram, ze mozno keby nie som zadana, tak by nejaky pokus bol, ale vzhladom na okolnosti mame fakt cely cas cisto kamaratsky vztah a dokonca sa par krat stretli aj s mamzelom. Teraz uz roky spolu nerobime a ani nezijeme v tom istom mieste, ale stale si sem tam piseme a ked je prilezitost, tak ss aj stretneme.
Cize vsetko zalezi od okolnosti a dsnych ludi. Ale tak ked ti to povedal, tak len z dvoch dovodov: bud za tym nic ine nie je a teda ti to uprimne povedal v ramci beznej komunikacie, lebo nema ziadne zle umysli alebo je nieco, co nemate vypovedane a takto skusa, ci budes ziarlit. Ale muzi (aspon teda ten moj) su vacsinou priamociari a taketo obkluky nevymyslaju.
@missviolet tak je rozdiel keď ide žena s kolegyňou a keď ženatý muž. A rozprávať sa môžu aj v práci. My tiež rozoberáme aj súkromné veci v práci a nechodíme spolu na kávičky. Keby išiel kolektív OK, ale nie samy dvaja. To už je o inom
@h2 ale vadilo, len sú veľké hrdinky. Ale keby sa to stalo im, neboj sa, s úsmevom na tvári by mu nehovorili , že OK zlatko, choď si s ňou kedy chceš, je mi to jedno
@h2 A ako ja môžem vedieť, či je môj manžel skutočne v práci, ako mi píše? Čo keď si len vymýšľa výhovorku? A čo keď tam s ňou je, ale namiesto rozprávania robia iné veci? Sú tam sami dvaja po záverečnej 🤷🏻♀️ nemám nijakú pochybnosť o tom, že ak by ma chcel podviesť, tak by to urobil. Rovnako autorkin muž, keď ju bude chcieť s trebárs aj touto kolegyňou podviesť, nemusí ju kvôli tomu brať na čaj.
@thoughtfulweirdo Jasné, že ju nemusí brať na čaj, keď bude chcieť partnerku podviesť a jasné, že nemáš istotu, či sa naozaj tvoj muž zdržal v práci. Ale neviem, ako to súvisí s tým, že by mi vadilo, keby môj muž po práci išiel s cudzou ženou na rande.
@h2 To bude asi ten rozdiel, že niekto posedenie na čaji vníma automaticky ako rande a niekto nie 🙂
Ono záleží ,aký typ je tvoj partner .Ak je žoviálny extrovert a kamarátsky ,nič za tým nehľadáj.Ak je to utiahnutý introvert a nemá kontakty ,mala by som sa na pozore ….No za mňa je úplne normálne budovať vzťahy aj s opačným pohlavím .Niektoré si myslia ,že sobášom už chlap nemôže s inou prehovoriť a na žiadnu kuknúť .Keď bude chcieť chlap podviezst tak to urobí ,aj keď ho budete 24 hodín kontrolovať .A dôvera je číslo 1 vo vzťahu .My sme obaja extroverti ,takže mame množstvo kontaktov ALE dôverujeme si a to je základ .Sme 28 rokov svoji ,v šťastnom manželstve 🙂

@anjelicek26 Niečo iné je teambuilding, kde sú všetci, alebo spoločný obed počas obednej prestávky v práci a niečo úplne iné, keď si sami dvaja dajú "rande" vo voľnom čase po práci. Ja si myslím, že som veľmi tolerantná vo vzťahu, ale pri takomto správaní partnera by som sa príjemne necítila.