icon

Je vhodné oslovovať svokru pani?

10. máj 2022

Este nikdy som svokru neoslovila, a kedze jej vykam je mi blbe ju oslovit menom. Mozem ju oslovit pani? napr. -pani donesiem Vam nieco na pitie?

Strana
z5
a_alexandra_a
10. máj 2022

😀 😀 😀 To snáď nemyslíš vážne

bolarazjedna
10. máj 2022

Potom radšej iba "donesiem vám niečo na pitie?", bez oslovenia....

janka1011
10. máj 2022

To vážne či si robíš srandu??

melanta
10. máj 2022

Moja by asi odpadla, keby som jej povedala pani. 😀 Svokrovi tykám, svokre vykám, ale hovorím jej menom, čiže "Anka, prosím Vás". Ale ja som jej normálne opýtala, ako chce, aby som ju oslovovala a tak ju oslovujem.

ivkaaaaa
10. máj 2022

Inak ale smrteľne vážne my sme s manželom zobratí 6 rokov a celý ten čas úspešne oddiaľujem to, kedy ich budem musieť nejako osloviť.🙂

vikes
10. máj 2022

Neviem, aký má vek, ale radšej "teta xy" alebo bez oslovenia len menom a vykať. Pani je v rámci rodiny veľmi neosobné.

janickacrazy
10. máj 2022

a je to vobec svokra alebo len mama tvojho priateľa?

ariannazara
10. máj 2022

Pani svokra 🤣 tak svojej dvíham telefón "no co? Pani svokra 🤣🤣🤣

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kormino
10. máj 2022

Neviem si predstaviť,že by ma nazval zať pani xy.🤣absolútne nevhodné.Normalne nás volá krstnym menom,od svadby nám aj tyká, samozrejme sme mu to navrhli.Ja svoju svokru veľmi neoslavujem,ale keď už tak babka

anjelicek26
10. máj 2022

Date/das si nieco na pitie je vhodnejsie... a cim skor padnu tieto formality, tym lepsie. Budete rodina, ked sa vam narodi dieta, aj tak dietatu budes vraviet - utekaj za babkou a nie utekaj za tou pani tam.

lintu
10. máj 2022

Pre tu srandu, oslov ju tak a napis nam, ako zareagovala 😀 Vyzera to na celkom zaujimavy pribeh.

snezienkaaa82
10. máj 2022

Moja si chcela potykať. Tak sme si teda potykali a oslovujeme sa menom..najskôr to bolo zvláštne, no je to o zvyju. Tak isto si týka aj moja mama s mojim mužom už. Mali sme už chaos v rodine z toho, kto si týka a vyka... 🙃🙃🙃😀

janka1011
10. máj 2022

@ariannazara je iné osloviť ju tak občas zo srandy a niečo iné oslovovať ju "pani" bežne... moja svokra by asi dobre pozrela či mi nešibe

autor
10. máj 2022

Myslim vazne moju otazku. A je to svokra, nie priatelova mama, mam manzela. Sme spolu 10 rokov, a nikdy som ju neoslovila. Tak som rozmyslala, ze by bolo vhodne ju aspon obcas oslovit. No oslovit menom mi pride take neslusne, ked jej vykam. Predsa len oslovenie menom patri k tykaniu. A priezviskom ju oslovit mi pride neslusne. Preto rozmyslam nad oslovenim pani.

snezienkaaa82
10. máj 2022

Chcela som napísať tyká, nie týka( aby nna to nezhejtovali, sranda 🤪🤪🤪😀😀😀)

snezienkaaa82
10. máj 2022

Alebo babka mozes

snezienkaaa82
10. máj 2022

My sne predtým oslovoivali : babka

janickacrazy
10. máj 2022

osloviť menom je úplne v poriadku aj pri vykaní, napr. Zuzka, mohli by ste mi podať...

iwuanka
10. máj 2022

6 rokov manzelstva a stale zacinam otazku tak neutralne. Date si kavu? Donesiem nieco? Potrebujete nieco? Ale ak sa pytam na svokra/u, tak sa pytam, ocko je kde? Mama co robi?

felycity
10. máj 2022

tak babina, ak máte dieťa, určite nie pani...

snezienkaaa82
10. máj 2022

@anjelicek26 my sme oslovovali babka. Neskôr sne si potykali uz

melanta
10. máj 2022

No pani je určite neslušnejšie ako osloviť ju menom. Veď je to mama tvojho muža, nie cudzia žena aby si jej hovorila pani. Tak sa jej normálne opýtaj, ak si sama nevieš rady a za ten čas ju nepoznáš natoľko, aby si vedela, čo bude pre ňu v poriadku.

a_alexandra_a
10. máj 2022

Ty naozaj si zvažovala osloviť ju priezviskom po 10 rokoch manželstva? Pani Kováčová, dáte si kávu? 😀 Toto absolútne nie je vhodné pri členoch blízkej rodiny.
Takisto ako nie je vhodné oslovenie "teta" pri dospelých ľuďoch.

simik22
10. máj 2022

Sa veľmi nudíš keď po 10 rokoch manželstva riešiš toto?

autor
10. máj 2022

@simik22 Nenudim sa, ale ked sa stretneme viaceri, tak niekedy jej nieco chcem povedat, a hold nemam ako, kedze ju neoslovujem. Tak to pani mi prislo take neutralne. Ale teda podla tychto komentarov aj to pani je nevhodne oslovenie. Tak ostanem dalsie roky, ze ju neoslovim, co uz.

anjelicek26
10. máj 2022

Ved ju normalne zober stranou a povedz, ze pre pana desat rokov sa pozname a to si stale netykame? Ak to nie je vymyslena tema, tak je to fakt smutne.

enka81
10. máj 2022

Mala som to podobné, ja som čakala zo začiatku, že mi sama navrhne, ako ju mám oslovovať, no z jej strany neprišlo nič, tak som zo začiatku len neurčito -dáte si? Prinesiem Vám? ... Keď boli drobci väčší, posúvala som nepriame oslovenie - podaj babke, ... . Doteraz som ju nijako konkrétne neoslovila (je mi svokrou 16 rokov), ale myslím, že ten prvý krok sa patrí od staršej osoby. Mama pre mňa nikdy nebola, mala som tú svoju, svokra je tvrdé, menom by mi musela navrhnúť sama a priezviskom - to som mala urobiť na začiatku, možno by jej to docvaklo.

autor
10. máj 2022

@anjelicek26 Fiha, ty by si navrhla 66 rocnej zene ze jej mas tykat? Ona mne od zaciatku tyka. Ale mne nevadi, ze jej vykam. Ja sa pytam ako ju mam oslovovat.

petamich
10. máj 2022

nie oslovenie menom nepatri k vykaniu 🙈 ved aj v praci si casto manazer s podriadenymi vyka alebo aj kolegovia navzajom a neoslovuju sa pani 🤷‍♀️ normalne jej povedz Betka prosim vas alebo Betka nedate si vodu?

Strana
z5