icon

Je vhodné začať bývať po troch mesiacoch vzťahu s priateľom?

6. dec 2021

Ahoj napíšem to stručne 😅som rozvedená rozviedla so. Sa po 12 rokoch mám dcéru 5 rokov (manžel odišiel za milenkou)....som polroka po rozvode mám priateľa 3 mesiace ja mám 30 on 43 už teda máme čo to za sebou....navrhol spoločne bývanie zatiaľ na m to klape ľúbime sa ...vôbec neviem ako to chodí 😅 muža som spoznala keď som mala 15 vydala som sa v 18 hneď sme mali spoločnú domácnosť žili spolu ale to bolo po svadbe takže normalka...moja otázka znie po 3 mesiacoch je vhodne s ním bývať?fakt už neviem mala som problémy z toho so mi manžel urobil takže pokafrana psychyka preto si už niesom istá ničím ani takýmito vecami čo áno čo nie (nie že by som si nebola istá priateľom )konkrétne s tým bývaním že či to není skoro čo myslíte ďakujem

ljzozv
7. dec 2021

@amelie2017 práveže to vyzerá, že autorka na základe odpovedí prehodnotila rozhodnutie a počká aspoň do leta. Čo je cca rok chodenia. A uvidí .

canany
7. dec 2021

Nevidim dovod, preco by ste to nemohli skusit. Ale ak sa ti nechce stahovat, ved skuste tak zo zaciatku, ze obcas prespi on u teba. Cim budete castejsie spolu v beznych situaciach, tym skor zistis aky je. A cim skor to zistis, tym skor to mozes ukoncit, ak to bude zle. Vsetci pisu kvoli dietatu, moje deti sa na mojho priatela tesia. Vypytuju sa kedy pride, ci je u nas, ked ich beriem zo skoly. Napr byvaleho priatela, ked prestal chodit ani neriesili, nevsimli si to. Aj tebe padne vhod spolocnost a pomoc, hlavne v tychto pohnutych casoch, ked nemusis byt na vsetko sama.

alexandra2468
7. dec 2021

Suhlasim s @canany.
Nemusi to byt hned spolocne byvanie, ved nech pride na vikend prespat. Rano spolocne ranajky, prechadzka a tak. Par krat takto a po case sa rozhodnes sama, ci uz je cas na spolocne byvanie, alebo radsej nie.

elizabet173
7. dec 2021

@amelie2017 myslím, že bola rozhodnutá, len to potrebovala potvrdiť, ale na základe našich príspevkov to zrejme prehodnotila, keď sa rozhodla ešte počkať

1gabriela13
7. dec 2021

Ja som po troch mesiacoch bývala s priateľom. Dodnes sme spolu ,máme dcérku. Lenže ! Keby som bola sama s dieťaťom ! Ja by som si 100x rozmyslela koho si vpustim do života a či s ním budem bývať vôbec a nie po troch mesiacoch. Takže za mňa určite nie ! Kvôli dcére hlavne ! Ak ťa veľmi ľúbi ,počká ešte ďalších 4x3 mesiacov a ty sa budeš vedieť rozhodnúť po nejakom čase či áno či nie. A po ďalšie,prečo NATO nejdeš postupne ? Tzn že najprv niekde víkend spoločne .

anjelicek26
7. dec 2021

Tri mesiace je skutocne skoro... on musi mat velku tuzbu po rodine, ked do tohoto ide takto po hlave. Normalne mu vysvetli, ze niektore veci chcu cas...Uz to, ze si mu za tu kratku dobu predstavila dcerku je prekvapujuce... ta faza randenia, faza spoznavania, aj ta je potrebna, velmi potrebna... nehladas nahradneho otca malej, hladas lasku v prvej rade, takze si musis byt ista hlavne ty sama sebou. Neznamena to, ze neveris, ze to do buducna vyjde... ale nechces to proste unahlit... nastahuje sa, dcerka si zvykne a vy sa pohadate pri prvej, druhej, tretej prilezitosti, pochopis, ze ti nevyhovuju jeho nazory na domacnost a vychovu dietata a co potom? Deti sa rychlo naviazu...

nenne27
7. dec 2021

Keby som sama, tak do toho idem, nevyjde, odstahujem sa prec.ale ked mas dieta...radsej pockat, urcite

fadama
7. dec 2021

ja som s mojím začala bývať už po 4 mesiacoch 🙊🤭🤭

elizabet173
7. dec 2021

@fadama mala si aj dieťa? Ja poznám pár, kde sa poznali šesť týždňov a zobrali sa, šialené, ale nemali deti a vyšlo im to, sú spolu vyše dvadsať rokov. Ak je tu ale dieťa, rozmýšľaš trochu inak ako bez neho.

rdi
7. dec 2021

Tak ak to chces vyskusat, tak si ho zavolaj na par dni a uvidis ci to ma nejaky vyznam. Lebo podla mna sa ludia najviac spoznaju vtedy, ked spolu zacnu byvat a vsetko spolu takto riesit.

cacianka
7. dec 2021

Baby ale veď oni sa poznajú už veľa rokov, aj keby bývali trochu ďalej od seba, tak vedia celé tie roky o sebe veľa informácií, mohli sa nezainteresovane stretávať u otca, čiže nie sú si cudzí. On určite vedel že ona má ťažký život, ako chlapovi sa dostalo do uší alebo aj videl vedel že jej muž je kure.nik, že sa rozvádza a už je sama s dcérkou.urcite vedel že dcérka na hendikep.
Ona vedela kto je a aký je, veď videla a zažila ho s otcom, aj otec ho určite spomenul doma neraz, netušiac že raz budú skoro partneri. Vedela čo sa mu stalo s rodinou a že prišiel i syna.
Takže to nie je neznámy chlap z ulice, pokecu či inzeratu. Takže nemusí si dať striktne termín "do roka", skôr odporúčam postupne prespať 1 noc, 2 noci, víkend, pár nocí, striedavo či pravidelne, nenásilne skúšať nielen rande a kávu, prechádzky, ale zo začiatku spoločne chvile aj v domácnosti, či chlap sám od seba priloží ruku k dielu, pomôže umyť riad, vyvesiť prádlo, či si po sebe uprace, a také drobné prejavy odsledovať. Či nie je iba návšteva, že sa naje, popestuje dieťa, posexuje a hajde.
Pomali postupne ale naozaj netreba "chodiť" rok a potom. Veď už majú svoj vek, čo to za sebou, tak načo toľko odkladať. Fázu randenia môžu skrátiť.

elizabet173
7. dec 2021

@rdi pár dní nič nevyrieši, to bude chrumkavý, nehospodária spolu, neriešia bežné veci a keby sa jej nepozdával, tak ho po pár dňoch pošle preč, že neobstál? Myslím si, že tri mesiace je žalostne málo a tak. ako niekto písal vyššie, prečo by sa mala oberať o to čarovné obdobie stretávania sa, spoznávania, randenia?
@cacianka je pravda, že sa poznajú, len iné je niekoho poznať tak, že príde za otcom a iné je poznávať ho ako človeka, s ktorým by som chcela žiť. Ak by tam nebolo dieťa, ešte by som súhlasila, ale takto a zvlášť, keď má dieťa problémy, nie. Otázkou ale je, či ona vôbec môže ísť randiť, ši jej má kto dieťa postrážiť, či to dieťa chce zostať s iným človekom a či toto nie je dôvodom, že si ho chce nasťahovať do bytu

katka1389
7. dec 2021

Aj skušate spolu byvat cez vikend že by prisiel na víkend k vám.Alebo skusiť tyždeň spoli byt.A podla toho aj dieta predsa potrebuje viac pozornosti ako ine dieta.

fadama
7. dec 2021

@elizabet173 máš pravdu, je to trošku iné. Dieťa som samozrejme ešte nemala.

cacianka
7. dec 2021

@elizabet173 ja to chápem, ale ako inak zistí či zistia že budú ok aj v interakcii s dcérkou. A presne - kto ju bude varovat keď pôjde na rande. Budú randiť rok a potom zbadajú že on neakceptuje jej dcéru ?
Preto mám návrh trochu randenie upraviť a skrátiť, viac byť doma, a opatrne postupovať, vo svojom bývaní, na svojom ihrisku. Či sa pán pridá alebo zdrhne zistí skôr ako po roku.

anonym0001
7. dec 2021

Ja by som s nim isla byvat, ale zatial len na skusku. Bez byvania nezistite, ci si spolu budete rozumiet.

lea299
7. dec 2021

Šla by som do toho, aspoň zistíš, či to bude fungovať, keď budete spolu bývať. To sa podľa mňa nejak odkladať nemusí a čím skôr zistíš ako to je, tým podľa mňa lepšie

diusqa761
7. dec 2021

Ak by som bola bezdetná tak áno, skúsila by som (s mojím sme sa spolu nasťahovali omnoho skôr 😅) lebo by som v úvodzovkách nemala čo stratiť ale už ako matka s tak malým dieťaťom by som si 3x rozmyslela či je to dobrí nápad a dala si radšej čas ho lepšie spoznať a premyslieť to. Nepustila by som do života dieťaťa len tak niekoho a už vôbec by sme s ním nežili keď ho ešte poriadne ani nepoznám.

leskovael
7. dec 2021

Nevhupla by som už takto do vzťahu.. Ja si neviem predstavit ze sa teraz rozidem s mužom a behom pol roka má moje dieťa (síce už 8r ale aj tak je to dieťa...) zažívať najprv rozvod rodičov, následne maminho nového kamaráta a zrazu s ním aj bývať. Toto sú veci ktoré má problém spracovávať aj dospelý človek v takej krátkej dobe, ale pre teba su to veci príjemné, možno okrem ťažkého obdobia rozvodu.... Ale dieťa nezaživa tvoj pocit lásky z nového frajera... Ono proste musí len všetko rešpektovať lebo mame a otcovi to nevyšlo. Keby to bolo mladé babo co tieto veci nevnima nepoviem je to iné a 100x jednoduchšie lebo s tým prirodzene vyrastá, ale takto.... Za mňa nie... Máte čas na všetko aj pomalším tempom a tym myslím všetkých troch..predovšetkým dcéra, ty aj nový partner.

stanulienkat
7. dec 2021

No po troch mesiacoch je jasné, že sa ľúbite, ale spoločné bývanie by som o pár mesiacov ešte odložila. Už len kvôli svojmu dieťaťu. To dieťa musí mať dobrý zaberák. Ty si pár mesiacov po rozvode a už jej predstavuješ nového ocinka. Podľa tvojich príspevkov vyzeráš na človeka, ktorý si o pár mesiacov urobí s novým tatinkom ďalšie dieťatko a o rok a pol bude vypisovať, ze zostala sama s dvomi deťmi.

luccija
7. dec 2021

@anjelicek26 tiež to tak vidím, že nechce byť sám a pod...ale autorka na tvojom mieste si dám pozor, lebo si citovo zranená s exom si asi veľa dobrého nezažila, máš autistku, aby si sa naňho nenamotala nemala hneď druhé dieťa, lebo chlap asi po jednom ešte túži...často sa stane, že žena vstúpi do rovnakého h...a ako pri prvom manželstve Snáď mu nekrivdim🙂chcela by si ešte jedno dieťa a on?

monka105
7. dec 2021

Pozri, aj tak toho človeka najlepšie spoznáš až keď s ním začneš bývať. Na tvojom mieste by som si ale nechala aj zadné dvierka, ak by to nevyšlo, aby si sa mala kam presťahovať.

7lenka11
7. dec 2021

ja by som do toho nešla... tri mesiace je krátka doba na to, aby ste sa poznali.. podľa mňa sa musíte vy medzi sebou oťukať a potom si musí zvyknúť na partnera aj dcéra.. nehrotila by som to, radšej by som ešte aspoň pár mesiacov počkala.. neponáhľaj sa, aby si neurobila ďalšiu chybu, po troch mesiacoch určite nemôžeš dať za neho ruku do ohňa...

ivangeline
7. dec 2021

Este si by som pockala...Kolko...to nvm. Zavisi..

autor
7. dec 2021

@stanulienkat dieťa uz nie nedala by som dieťa pri mojej dcére to uz nie toto jedine viem na 100% vo svojom živote že dieťa už nechcem....

autor
7. dec 2021

@monka105 tak ja sám vždy vrátiť kde je to môj byt....áno ináč by som ani nepremýšľala keby mám len podnájom keď to nevyjde podnájom by bol fuč....to ano

elizabet173
7. dec 2021

a keby chcel dieťa v budúcnosti on? Písala si, že prišiel o chlapčeka

autor
7. dec 2021

@elizabet173 no to ťažko už by chcel....ma 45 rokov...takže už nie si myslym

autor
7. dec 2021

To by museli prejsť minimálne 3 roky aby som vedela či snim chcem dieta ( ale ja viem že už deti nechcem)a to on by mal už skoro 50 takže silno pochybujem dieťa už nie

leskovael
7. dec 2021

Neviem prečo si názoru že už len ťažko by chcel... 45r nieje starý dedo, u chlapov to nieje žiadny prevratný vek na dieťa. A keď svoje vlastné nemá,tak to ze by raz ešte chcel je dosť možné... Zvažuješ bývanie s chlapom po 3mesiacech stretávania sa, ale máš 5r dieťa.. Vy nemáte zodpovedané základné veci o budúcnosti, vaše predstavy, kto by čo chcel, či to ma vôbec význam leb oto môžu byť časom dosť veľké rozdiely a z toho problémy... Prepáč ze ti to poviem takto, ale mam pocit ze absolútne nepozeráš na dieťa ale len na seba. Co je fajn a treba byť tak trochu sebec v živote, ale nie v takýchto závažných veciach kde ovplyvňuješ život aj dieťaťu. A to dosť zásadne.