icon

Jedlo si platí každý zvlášť. Je to ok?

14. júl 2023

Tak najprv to ujasnim . 5 rokov doma a deťmi. Rozdelené účty. Čiže každý má svoje . A tu je ten háčik. Nastúpila som na dohodu do práce . Kde nezarobím majland ale ako eprivyrobenie vpohode. Vždy keď sme išli na výlet alebo na obed platil muž za celú rodinu. Ale teda vraví mi že keď zarábam že už si budem platiť sama . Napr vstupné a jedlo v reštaurácii . A tak to je . Ja mu vravím že ok si trápny ale kúpim si to. Nebudem sa mu prosit . Ale teda moja duša je taká sklamaná .

anonymous87
15. júl 2023

Uf, tak toto nie… my nie sme zobrati, mame kazdy svoje ucty a dva spolocne (😂😅), ale teda moje tvoje u nas neexistuje. Teraz sme boli na vylete 5 dnovom a vzdy ked som chcela zaplatit (ci uz vstup alebo jedlo), tak mi povedal: sibe ti? Schovaj to (penazenku). Ale 2x som ho predbehla 😂😂😂
Cize mi pride absolutne nevhodne, aby ste sa takto delili 🤦‍♀️ kopla by som ho do riti

jankaa26
15. júl 2023

@stanulienkat pises ako keby sa zena nepodielala na spolocnej domácnosti. Ved sa stara o deti,o domacnost! Tak jasne ze muz ma priniest peniaze. Kazdy ma svoje ulohy v domacnosti. A zas len chlapov lutovat...

lauriik
15. júl 2023

Komunikacia u vas cele zle. Urcite by som do toho nesla tak, ze ty neplatis tak ja neperem a nesexujem. To este prehlbis problem. Preco sa ho normalne nespytas, ze ako by si to teda dalej predstavoval? Napriklad ty zaplatis raz za cas obed pre vsetkych, vstupne pre vsetkych atd a druhy krat zaplati on. Podla tvojich financnych moznosti tak aby ta to nezruinovalo.
Ja ked si to otocim a predstavim si, ze moj muz 5 rokov nepracuje, vsetko platim ja a potom nastupi do prace tak by som od neho ocakvala, ze sa zacne podielat na spolocnych vydajoch.
To akym sposobom to robi tvoj muz je samozrejme velmi nestastne ale asi chapem ako to mysli.
Naozaj, porozpravajte sa o tom!

stanulienkat
15. júl 2023

@jankaa26 nie neľutujem chlapov, myslím si, že domácnosť má byť spoločný projekt. Len si nemyslím, že každú zenu má muž živit do aleluja a na všetko je argument :veď ja som ti porodila deti. Neviem ...hanba by ma fackala, keby som začala zarábať a naďalej by som čakala, že všetko bude sponzorovať manžel. Tam bude ale viac problémov, keďže doma nie je sex a je tam veľmi čudná atmosféra. Jedno s druhým- manželovi sa ani nečudujem, že mu praskli nervy. Ženy by si pri takýchto témach mali vždy tú situáciu v mysli prehodiť, či by toto oni roky trpeli partnerovi. Keby každý manželov argument bol :Veď ja som ti porodil deti, tak sa staraj. Tiež by asi mnohým ženám praskli nervy.

anonymous87
15. júl 2023

@stanulienkat suhlasim, ale to je o komunikacii… a tu je to cele zle… a naozaj riesenie: zaplat si sama je podla mna v partnerskom vztahu chore… ja napr.stale pracujem, aj popri oboch md a rd to nebolo inak, lebo ja potrebujem mat pocit takej tej slobody (?) a financnej nezavislosti…. Ale nikdy mi muz nepovedal, ze ja zaplatim za deti a seba a ty si plat sama 😂🫣 to ako naozaj nie

nevenka
15. júl 2023

Len poznamka: otec, ktory si nevazi matku svojich deti, NIE JE DOBRY OTEC, nech sa aj cele dni s detmi hra. Deti so zoberu tuto patologiu za vlastnu a budu sa spravat rovnako, syn ako otecko roka a dcera bude vnimat, ze zena-matka, ma byt takto ponizovana a ze je to okaaa...
Chce sa mi grcat...

jankaa26
15. júl 2023

@stanulienkat ano v mnohých veciach mas pravdu. Ja píšem ako clovek, co po pol roku materskej isiel do prace, zarabam stale. Ale keby mi povie muz ze si mam zaplatit svoje, tak mam pekne nervy. A este hento ze on ju doteraz zivil. Nepozerajme na vsetko cez peniaze. Ona sa starala o deti a nie je sranda.

stanulienkat
15. júl 2023

@anonymous87 Súhlasím, takáto formulácia je chorá. Raz za čas by mala zaplatiť ona a proste za všetkých. Ale zase vieme príbeh iba z jednej strany a vôbec netušíme, čo sa doma deje. Zrejme tam zlyháva komunikácia.

anonymous87
15. júl 2023

@stanulienkat ano, toto bude podla toho co citam iba vrchol ladovca 🤷‍♀️ smutne no

zmrzlinka2021
15. júl 2023

Osobne si myslím, že to je len drobnosť vo vašom vzťahu, ktorou ťa fakt nasral. Vám ten vzťah dlhodobo nefunguje, takže to začnite riešiť, opäť začnite randiť, veľa spolu komunikovať, tešiť jeden druhého, proste ten druhý partner musí byť vždy prioritou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
15. júl 2023

Dobry otec hlavne ľúbi a rešpektuje mamu svojich detí, nemá potrebu ju ponižovať.. smutné ako sa dokazu niektorí ľudia chovať.. ja by som mu poslala link na túto diskusiu, nech si prečíta aký je debil..

viestta
15. júl 2023

Vo vztahu ma kazdy svoje povinnosti, (aj prava) tie by mali byt rovnomerne a spravodlovo rozdelene. Spravodlivo nemyslim rozpocitavanie tanierov na umyvanie, ani ciaru uprostred koberca na vysavanie, dokonca ani rozpocitavanie palaciniek pri veceri. V spolocnej domacnosti kde su spolocne deti je vsetko spolocne. Aj peniaze. Kazdy prispieva podla svojich moznosti a schopnosti a spolocne sa rozhoduje ako sa minu. Je smutne, ze niektori toto vobec nedokazu pochopit a je jedno ci sa jedna o zeny alebo muzov.

atinkaa
15. júl 2023

Ahoj, @autorka, nepisala si tu uz nahodou…. Ja nepoznam mnoho ludi ako tvoj chlap a vyraz hladkam si peniaze si pamatam podla mna od teba🙈😳teda od neho. Vyzera, ze to graduje u vas a ver ci nie, deti na toto maju svoj radar a teraz ked ich vidis si povedz, ci chces z chlapca vychovat cosi podobne ako mas doma a z dievcatka niekoho, kto sa bude citit ako ty, ako hovno! Sice na vylete, ale hovno!? …co su tvoje slova, toto chces? Svadbu ste mali ako spravny Slovaci v kostole? Toto je jeho model v dobrom aj v zlom? Ja vobec nechapem, ako ho mozes volat dobrym otcom, pretoze nie je, to, ze detom kupuje co potrebuju, zatial, z neho otca nerobi, len je dobry platca, cosi ako Kollar, len v mensom. Tiez nerozumiem tvojej vete vsetko mame, domy, auta a ano k tomu mate aj take perlicky ako rozpocty zumpy, pracie programy 🙈😳ako fakt nezastavaj sa ho a pozri na to realne, pracku musite mat s „D“ckovym vykonom, ked ti „zerie“ vela, pretoze A+ spotrebic setri vsetko aj pre taku zumpu ako je tvoj muz. O zumpe samotnej radsej nepisem, naj vsetko necha v praci a v restike! A ked uz teda ste doma ako spolubyvajuci, na co spolu ste? Co ti to dava?

tamitamitami
15. júl 2023

Jeho správanie je trápne a ponižujúce veď ste rodina.
Ja si neviem predstaviť fungovať s niekým kto takto rozmýšľa (malo by to rýchli koniec)😅....že buď doma keď nemáš alebo si mi dlžná. Naozaj by som sa pri takom chlapovi cítila ako posledná chudera.

To že je takto nastavený voči peniazom je jedna vec, to ako s tebou jedna druhá 🙈. Keby povie v reštike zlatko ja zoberiem obed (za 50€), ty zoberieš potom vstupné (za 20€)...ok nevidela by som problém.
No ak by niekto nonstop otravoval stým aby náhodou za mňa nemusel zaplatiť ani euro a ešte ma aj ponižoval. Alebo riešil na akom programe periem a či platím polku žumpy by pre mňa bol úplný koniec.

Ja mám partnera, jedno dieťa....a v živote som z jeho úst nepočula jednu takúto hlúpu vetu ohľadom peňazí. A to sme len partneri, takže vpodstate peniaze máme každý svoje.

lucia147852
15. júl 2023

@syslik81 jej peniaze budú vždy spoločne, tak isto ako sú jeho a môže ich mat aj na úcte v tramtarii. Jedine keby ich má v ponožke a nikto o nich nevie by mohla ako tak povedať že má tajnú rezervu

sense
15. júl 2023

A na to si prišla až po 10 rokoch a mala s nim deti. Prepáč ale doteraz ti to nevadilo a zrazu problém? Úprimne načo ti je taky manžel keď žijete ako zdieľaná domácnosť

sense
15. júl 2023

Ako nevravím ze len muž má všetko financovať s žena nie.... Ale aby v 10r manželstve pri návšteve reštaurácie povedal chlap dlzis mi za obed alebo pri platení casnicme platíme separátne tak to nie

drobcek17
15. júl 2023

Autorka ja som si myslela, že môj sused bol najväčší zgrlos, ale asi nie. On žene udeľoval, koľko denne môžu vypiť z džúsu, koľko šunky zjesť. Deti mali len jedno jablko na deň na polovicu !!! Ta žena ani do obchodu nesmela ísť aby si nič nekúpila, nakoniec sa rozviedli. Ja vždy keď čítam tieto príspevky, som vďačná za môjho manžela. 🙂Neverím, že nebol taký aj pred svadbou, určite bol aj ja som kedysi s takým chodila a ešte mi povedal, že ja robím tak mam platiť vstupné a jedlo všade, že on je študent a len brigáduje. Tak nás vzťah - nevzťah mal rýchly koniec. Mat takého chlap ako ty tak mu drbnem niečím po hlave, balím deti a ideme preč. Alebo by som mu deti nechala nech sa stará, možno by sa sám spamätal

autor
15. júl 2023

@0silvia0 to je hlúposť toto začalo keď ešte sex bol. A aj keby mal sex jedlo si platím sama

0silvia0
15. júl 2023

Ved mu vysvetli, ze takto to v manzelstve nefunguje. Ak nemate spolocne financie, tak kazdy nieco plati, nemusi to byt prave zjedena porcia, to sa s nim vazne neda komunikovat?

taga
15. júl 2023

Ja neviem,mne celkom treso do oka ako o nom pises, zs si "uvari co zerie".. to tiez nie je kto vie ake vyjadrovanie

Ale spravila by som asi toto: pri najblizsej navsteve restauracie by sa namiesto objednavky usmiala na casnika a zahlasila: "ja si dnes neobjednam, zabudla som si penazenku a moj manzel mi odmieta zaplatit obed za 15 eur z nasich spolocnych penazi"
A potom by som si vychutnala jeho vyraz

maryetta
15. júl 2023

Večer chce pozerať film? A kde? Doma asi nie kedze setri elektrinu. Vypni telku ze proste setris.
Nech chape ze je to proste sprostost. Jasne setrit sa da ale s rozumom.

autor
15. júl 2023

@taga proste píšem ako cítim. A som na neho nahnevana . Cítim určitým spôsobom krivdu. Preto som napísala že žerie . Ale inak dobrý nápad .

autor
15. júl 2023

@lauriik dávam z rodičovskej peniaze. Vždy som sa podieľala. Teraz mu vravím že budem platiť pol žumpy.

autor
15. júl 2023

@stanulienkat vieš ale vždy som dávala peniaze z rodicaku na domácnost . Ale on mi reálne strpčoval život okolo elektriny a žumpy.

vafinka
15. júl 2023

Autorka nič v zlom a koľko mu plats za sex či on tebe?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lvulik
15. júl 2023

@taga blbé by bolo, keby sa muž na tuto odpoveď usmial a odpovedal, že ale dnes jej peniaze požičia 😃