icon

Jedlo si platí každý zvlášť. Je to ok?

14. júl 2023

Tak najprv to ujasnim . 5 rokov doma a deťmi. Rozdelené účty. Čiže každý má svoje . A tu je ten háčik. Nastúpila som na dohodu do práce . Kde nezarobím majland ale ako eprivyrobenie vpohode. Vždy keď sme išli na výlet alebo na obed platil muž za celú rodinu. Ale teda vraví mi že keď zarábam že už si budem platiť sama . Napr vstupné a jedlo v reštaurácii . A tak to je . Ja mu vravím že ok si trápny ale kúpim si to. Nebudem sa mu prosit . Ale teda moja duša je taká sklamaná .

walentina7
Odpoveď bola odstránená
liv1
14. júl 2023

Podla mna ma bud druhu, alebo sa chysta vas vztah postupne ukoncit. Preto chce platit za teba co najmenej, aby mu zostalo co najviac financii. Nevien co by som robila. Ale asi nie ze navarila nase oblubene, ale jemu by som tanier na stol ani neprestrela. Preco vlastne spolu nespite? A ako ti poradili baby, odkladaj peniaze odkladaj. Co najviac. Toto nevyzera dobre. A chapem ta, aj mna by to neskutocne sklamalo

autor
14. júl 2023

@liv1 nenaberam mu jedlo. Ignorujem ho . Lebo stále dookola o zumpe , elektrine atď ..nebaví ma to pocuvat. A potom ako keby sa nič nedialo on chce pozerať film večer somnou. Ale ja už nechcem nič

autor
14. júl 2023

Nechápem sama čo to je za manželstvo som zmätená zo situácie v ktorej som. Potrebovala by som pochopiť prečo to tak je , že snim už nechcem byť.

jankaa26
14. júl 2023

Akoze vazne? Odpadavam co pocuvam v tejto dobe na chlapov.

liv1
14. júl 2023

Zasadna otazka je ako dlho a preco spolu nespite. Na to neodpovedas, je to dost dolezite. A povedala si mu to? Ze ta to ranilo, ze to takto v mamzelstvach nebyva? Chapes ze to nemusi byt o elektrine a zumpe, ale je za tym uplne nieco ine?

autor
14. júl 2023

@liv1 nespime spolu lebo nechcem . Vidím iba to čo stále rieši. Nemám chuť sexovať keď neviem či myslí na mňa alebo na žumpu

viestta
14. júl 2023

Kašli na to ci si zaplatíš sama ci zaplatí za všetkých. Začni riešiť ako sa od toho vola osamostatniť.

andrejka1974
14. júl 2023

Tak keď ťa učí šetriť šetrí aj ty jednoducho mu vypni telku keď bude mať niečo rozpozerane a povedz treba šetriť prúdom a keď si kúpi nejakú blbosť mu ju vezmi a povedz mu že to musí predať ,pretože nemáju deti na nové oblecenie

autor
14. júl 2023

@liv1 podľa mňa nemá milenku. By bol podľa mňa by bol milší . Aspoň kúsok pocit viny by ho hrýzlo.

mamusa123456789
14. júl 2023

Tak tento vyhráva cenu najväčší kkt storočia... Akože boli tu už všelijaké skvosty, ale toto mi rozum už naozaj neberie

autor
14. júl 2023

@mamusa123456789 on by povedal čo akože ti neberie hlava , chodím na brigády nech si platím . Že 7 rokov mi platil reštaurácie že už stačilo .

monika2503s
14. júl 2023

@mamusa123456789 no ja neviem
Ste mu riadne nalozili. Mozno chce len manzelke ukazat, co je zivot a co vsetko platil doteraz sam. Pracovala predtym autorka? Kto platil dom, atd..

autor
14. júl 2023

@monika2503s som doma s deťmi 5 rokov . Z rodičovskej platím cca 300 eur jedlo atď. Takto nemoze vyzerať život.

liv1
14. júl 2023

Nie je to ciernobiele. Takto mozno dava najavo to, ze nema sex. Akoze som priama. Ale vy dvaja potrebujete zacat komunikovat. Hrate sa podla mna na macku a mys. Alebo navstiv psychologa aspon raz a chod sa poradit. Zeny tu maju/mame strasne malo informacii aby sme ti poradili dobre.

mamusa123456789
14. júl 2023

@monika2503s ja som len pravdu napísala... To si si nevšimla, ze sa k nej správa ako k handre?

mamusa123456789
14. júl 2023

A ja by som mu odpovedala, ze hlava neberie to, aký je kkt... Takto sa normálny chlap nespráva, ste predsa manzelia

taminka1986
14. júl 2023

Magor tak ty var,per sebe a detom a on nech sa stara

autor
14. júl 2023

@liv1 som myslela že keď chces sex tak si milý na človeka a nie že príde s veľkým prehlásením že však už vieme.

autor
14. júl 2023

@mamusa123456789 veď som povedala. A on že 7 rokov platim reštaurácie. Stačilo . Zarábaas tak si kupuj

monika2503s
14. júl 2023

Vedla je tema,ze co ma chlap dopriat priatelke,manzelke..ze nechty vlasy atd. Prve 3 komenty,ze ci zena si nevie zarobit..tu kazdy pise,ze tvoj chlap je debil atd... mozno by ocenil,ze by si zaplatila Ty nejaky obed na vylete,kedze po 5 rokoch zarabas.. a myslim,ze aj Ty by si sa inak citila..zarobila som, tak Vas pozvem. Si to skus predstavit naopak..doba je fakt zla,vsetko drahe.. podla mna,ide o princip. Pozvi ho niekam, zariad, vybav..aj spavat s Tebou bude

autor
14. júl 2023

@monika2503s ja deťom kupujem si myslím že na to čo mám tak dosť. Ale prisahám že by zo mňa ubudlo kebyže mu mám zaplatiť obed . Ani len cukrik by som mu nekúpila.

bambieblue
14. júl 2023

Počkaj zachviľu keď deti porastú a začnú chodiť na brigády aj im oznámi že si budú platiť sami😒🙄 Kokos taký chlap? Zbal mu 2 igelitky a posli ho do tiče🫡🫡

mamusa123456789
14. júl 2023

By ma hanba fackovala za takéto spravanie

deninka233
15. júl 2023

@autorka bohužiaľ pre neho, ak ste 10 rokov manželia, tak ti neplatil v reštauráciách. Nie sú to jeho peniaze aj keby ich zarobil “lenon” a ty by si celý život ani prstom nepohla. Sú to VAŠE peniaze. Takže jeho argumenty sú úplne mimo. Nech si to overí u právnika, ak je to taký človek, čo o tom nevie. Normálne, keď dostane výplatu, nech ti polovicu odovzdá, ty jemu odovzdáš tiež polovicu (svojej) a budete si fifty - fifty. Ja už nerozumiem, tí chlapi by mali absolvovať povinne predmanželskú prípravu - ale nie tú náboženskú, ale ekonomickú… lebo toto je už moc 🤦🏻‍♀️

0silvia0
15. júl 2023

Trestate sa navzajom. Ty mu odmietas sex, on ti o hlavu oplieskava financie.
Akoze aj takto sa da, su aj taketo manzelstva. Len obaja to robite hrubym sposobom. Miesto cesty ako vztah napravit, si robite naschvaly.

kristinapetronela
15. júl 2023

@lienka.7 aj ja

silviaa
15. júl 2023

Ty mu nechces ani cukrik kupit a on ti ma platit obed? ;)))

ema22270
15. júl 2023

Toto su take najhorsie scenare v manzelstve, ked manzel vykrikuje peniaze zene, ktora sa 5 rokov stara o spolocne deti. Je to hanba.
Teraz, ked pracujes, okej mozes prispievat, kupit nieco detom, atd to je samozrejme, ako pises aj z rodicaku prispievas, ja to tak tiez robim a to je v poriadku. Ale vsetko ostatne hradi manzel. Dovolenku, vylety, oblecenie, jedlo, skolku... vsetko. Nemame spolocny ucet, ale mam dispozicnu kartu k uctu a zaplatim, ked potrebujem (hlavne potraviny)... aby mi mi niekto vykrikoval zumpu (preboha🤔😱) a elektrinu tak to by som asi nedala.

stanulienkat
15. júl 2023

Skúste sa ženy pozrieť nato aj z druhej strany. Manžel živil niekoľko ľudí sedem rokov, manželka konečne začne niečo zarábať a stále sa nechá sponzorovať manželom. Myslím si, že je úplne normálne prispieť do spoločnej kasy a zaplatiť buď výlety, alebo obedy už aj z vlastnej kasy. To, že je zgrglos a stále rieši elektriku a žumpu, to je tiež na inú tému, ale zoberte si, že ten chlap živí ženu a niekoľko detí veľa rokov počas materskej dovolenky, doma má studený čumák o sexe sa mu ani len nesníva. Ako mňa by to tiež nebavilo... Po pätnástich rokoch sa rozvedú, z toho ju polovicu života ich živil, ona ho oberie o polovicu majetku a odíde. Chlapi to majú niekedy tiež ťažké.😁