Jedna chyba - rozvrátil rodinu
Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…
@mircalla nemyslim si. I moj chlap nepije ,sme spolu 15r ale uz sa stalo,ze sa sťal pod obraz bozi.. a nie je alkoholik.
@katuskamala1 ale takto, ze nevie pomaly cely dalsi den, co robi? Aj mam kolegov, co sa ozeru ako dogy, zgrcnu sa, vyvalaju v travniku, ale po par hodinach su sice s opicou, ale schopni ist normalne rano do roboty, pripadne existovat.
@katuskamala1 Az tak, ze bol nezvestny dalsi den az do vecera?
@mircalla nie
Myslím, ze tvoj ex mal prichystanych už milión výhovoriek, ze sa stratil, prespal v priekope opitý, atď., ale všetky si mu ich zmietla zo stola tým ako ťa zbadal stáť pred jej vchodom. Vtedy si už sám musel uvedomiť, že je v …. A čo jeho rodina? Čo jeho rodicia na to? To ako dlho si tam čakala, kým vyjde?
@ibajaanikiny čím viac o Tom čítam, tým viac mám pocit,že by si mu mala dať šancu. Aj keď najprv som to rezolutne odmietla.
@mircalla @ropucha6 baby nechcem ho zastavat ale co sa tyka toho alkoholu praveze podla mna fakt nepije bezne. prave preto to neodhadol a az takto sa rozbil. keby bol alkac tak to by zas vyzeralo inak. navyse by autorka videla ze pije. toto alkoholik nie je. skor pit nevie lebo pije malo. asi miesal piate cez deviate
@point88 Ja ho neospravedlnujem.
@pralinka25 Mam na to iny nazor, tak dlho pit do bezvedomia vie len vycviceny alkoholik, keby sa len opil neni nezvestny cely den, ozere sa, je mu zle, ale pride rano domov. Ani si nemyslim, ze sa tam siel ku nej napit vody ale dacoho ineho.
@pralinka25 Okrem toho autorka ho pozna relativne kratko a mozno mal problemy v minulosti s alkoholom a uz v tom zase lieta. Ona o tom ani nemusi vediet. Len to davam ako moznost
@mircalla moznost to je samozrejme ale skor to vidim na toho neskuseneho. a trvalo to mozno preto tak dlho lebo medzitym jedli, tancovali, este ho krotila asi zena ....
v manzelstve by si problem s alkoholom vsimla a ona vyslovene v nejakom prispevku pisala ze nezvykne pit. jedine ze by to bolo velmi davno.
verila by som tomu lebo som videla a vlastne oci co vie porobit alkohol s neskusenym "picom"
inak kazdy organizmus si odburava alkohol inak rychlo. niekto je v poho hned inemu to trva dlho
Aj keby chudáčik zvládal alkohol veľmi zle, tak sa do toho obeda pozbiera natoľko aby ti zavolal že ide domov. Ale on nasadne k cudzej žene do auta a odvezie sa k nej lebo bol smädný ??? Akože vážne? A cela rodina v strese či sa mu niečo nestalo 🙈A hlavne ze pises ze prešli okolo polky rodiny ale on sa musel napiť u nej ? 🤦🏼♀️ to ako fakt si lepšiu výhovorku nájsť nemohol. Ja teda neverím že tam nič nebolo 🙈
@pralinka25 Myslim, ze neskuseny hned odpadne a zaspi. Opije sa rychlo. On o 4 hod rano nechcel ist domov, o 11 isiel k nej, o 21 hod vecer nik nevedel, kde je. Toto je dlhodoby tah. Vracal az v pondelok, to znamena, ze nasaval este v nedelu, inak by triezvel a bolo mu zle uz v nedelu, nie v pondelok.
Uz tu 2-3 take nazory padli ako mam ja. Priklanam k tomu, ze mozno mal s alkoholom problem v minulosti, partnerka o tom nevie a postupne do toho zase padol.
Takze ak s nim chce nahodou zostat prioritne s nam mam debatu na tuto temu - bude zatlkat ako kazdy @ibajaanikiny
@konikmodry111 ved nasadila ho k tej zene nevesta 🙂
@mircalla absolútne suhlasim. Mame v partii jedného takého ťahača a presne takto pije. Začne v piatok a skončí v nedeľu - pondelok. Aj keď sme v mladosti chodili na chaty on pil nonstop ani nepotreboval spat. Normalny človek si dá a ide spat. Toto ako opísala aj autorka to je alkoholizmus. Urcite to dlho skrýval a preto sa aj vyhýbal pivu s kamarátmi.
@simca06022011 to mi je jasne ale otázka je že na čo ho brala k sebe domov 🤷♀️
@mircalla poznam ho od 20tich rokov velmi dobre,nie len od casu,od kedy sme spolu,predo mnou mal dva dlhodobe vztahy rovnako ako aj ja,ale stretavali sme sa v roznych partiach. Nikdy takto neslopal,tym netvrdim,ze za mladi alebo proste na nejakej oslave nepil nikdy,to nie a nejdem ho ani branit,ale my sme v rodine mali 3 alkoholikov,vsetci okolo 40 umreli,posledny pred rokom a viem,co je alkoholizmus,ked si moji najblizsi prechadzali peklom,tahali ich na liecenia a s recidivami. Toto poriadne prehnal a prestal,ale nemozem z jednej zurky urobit z neho alkoholika. Viem,ze pre Slovakov a ich mentalitu je divne,ak chlapa netaha s kamosmi na pivo,ale od kedy mame malu,jeho ozaj netahalo. 98% uspava malicku on a ked ju aj konecne uspal,uz sa mu nechcelo a zrusil to,ale boli aj ine dovody. Ja som uz aj zvyknuta na to,ze ak chlap ide s kamosmi na pivo kazdy vikend,nie je alkoholik,ale jedna riadne prehnana zurka,alkoholik je. Tymto ho nebranim,ale chcem byt objektivna a nerobit zase z neho to,cim nie je. Opakujem,s chlastom problem nemal a je vyborny otec. A ja tu riesim,ze zlyhal hlavne ako partner,urobil hanbu sebe,mne a rodine,ano,vdaka alkoholu,ale nebudem tu obhajovat verziu nejakeho latentneho alkoholika v recidive. Nasrata som pre to,ako sa opil,co robil a kde skoncil a za to si to odpyka,pohnojil si zivot sam…
Kazdy ti tu radi rozchod, ale dobre, nemožeš kvôli 1 chybe urobit peklo zo života sebe, decku aj jemu. Ked teda mysliš, že za rohom stoja 20 taki, ako on, good luck to you..Možno este 10 rokov budes bez chlapa, lebo vidim, latku si si postavila priliš vysoko, čakaš bezchybneho muža, verneho, vyborneho otca bez jedinej chybičky, už teraz ti možem povedat, že taky neexistuje..Keby ten chlap stal za hovno, tak nech ide svinskym krokom ale takto..
Ja tiež nechápem takýto prístup k alkoholu, že dostal som slinu. Veď každý z nás má určite skúsenosti z alkoholom, z puberty, z chát, festivalov, posedení. Každý dospelý vie koľko zvládne piť a čo s ním alkohol robí. Nerozumiem alkoholickému zatemneniu mysle, ani to, že idem na svadbu a zotnem sa ako prasa a slopem donemoty. Normálny človek, so štipkou zodpovednosti k partnerke, jej rodine pije umiernene tak, aby som sa týždeň nemusel dostávať z poopičných stavov a hanbiť sa za seba.
Potom sú tú tie typy, ktoré sa jednoducho kontrolovať nevedia, potácajú sa sa vykasanými košeľami a holými bruchami a červeným xichtom, trepú dve na tri a človek sa za nich musí hanbiť. Ale to už človek s tým počíta a vie, čo má doma. Takéhoto týpka by človek nenechal napospas osudu na svadbe predpokladám...
@karolinakr Ale práveže vôbec jej tu každý neradí rozchod. Je tu dosť názorov, aby mu dala šancu. Čo som si však na viacerých tvojich príspevkoch v tejto diskusii všimla, je to, že píšeš, ako keby každá žena nutne musela mať chlapa. Že ho nemá opúšťať, lebo lepšieho nenájde, že dobrých chlapov je málo a podobne. Ja som jej v mojich príspevkoch rozchod neradila, ani jej ho neschválila, hoci som jeho správanie odsúdila. Lebo nie som v jej koži, nezažila som tú situáciu, tak nemôžem s čistým svedomím povedať, čo by som urobila. Ale či už s ním zostane, alebo nie, nemalo by to byť kvôli tomu, že iného chlapa už možno nezoženie. Žena môže žiť aj sama. A šťastne, spokojne a plnohodnotne.
@h2 vidim, ze zas tu došlo k nedorozumeniu - motto mojich prispevkov ma byt Byť s chlapom za každu cenu? to kde je napisane.Ona ho vychvalila ako dokonaleho muža..Tak alebo to neni pravda, alebo ho nemiluje, alebo neni tak bezuhonny, ako ho ona vidí, alebo sa mu chce pomstiť..A to, že nestretneš ineho chlapa - stretneš ich mraky, keby som za každe pozvanie laškovat dostala 100 eur, môžem si nimi tapetovať izbu a ist na cestu okolo sveta. Tu ide o to, ze ked niekoho miluješ, kvôli 1 veci ho vysačkuješ? a autorka chyby nerobi, je bezuhonna?keby bola v podobnej situacii, neprosila by o odpustenie? Každy nech si robi ako chce, ja tiež nebudem sukničkara tolerovat, ale keby som niekoho milovala z celeho srdca, on mna, bol by to ten "pravy" si neviem predstavit, že kvôli jednemu prešlapu by som palila mosty a vysačkovala ho do 2 sekund..Tam už musi byt zranene ego, pycha, pomsta, alebo obyčajna hluposť..Každy, nech si to nazve ako chce

Lebo ja vidim problem nie babu (to bol dosledok ozratosti) ale alkoholizmus a mam pocit, ze asi nehovoris uplnu pravdu s tym alkoholom alebo ten problem ma a doteraz sa mu ho podarilo viac ci menej zakryvat