Kam sa obrátiť v ťažkej životnej situácii?
Ahojte prepáčte že píšem anonymné. Chcem sa poradiť kam sa obrátiť o pomoc. Som matka dvoch detí žijem s nimi sama. Som zamestnaná . No momentálne v ťažkej situácii . Ocitla som sa na PN kvôli operácii platničky. Takže som momentálne len na PN finančné. A ocitla som sa v situácii že si neviem dovoliť kúpiť ani lieky . Niesom žiadna prizivnicka vždy som sa snažila sama zarobiť no bohužiaľ som teraz v situácii akej som neviete mi poradiť kam sa obrátiť.
@0silvia0 počas PN nemôže legálne pracovať.
@skeblicka777 dik za objasnenie. No to je skoda
Stále neodpovedáš na otázku : Či máš výživné na deti??? Otec síce kašle na deti no platiť musí!!!
Googli nejake občianske združenia v okoli, co pomahaju socialne slabím matkám alebo matkám samozivitelkam. Nedaju ti peniaze ale nejaky potravinový balicek, oblecenie pre deti…. Co ta aspon trosku odbremení
@0silvia0 ked je prace neschopna, nemoze si pocas PN privyrobit. To rovno moze ist pracovat a mat normalnu mzdu
No a predat nieco, co nepotrebujes cez bazar? Na tie lieky by si potom mala.. Ale verim, ze tvoja situacia s PN nebude trvat dlho.
@martinkatinka ved mi to uz objasnila @skeblicka777
Ja len ze milgamma N tabletky pri operácii platničky je dosť zbytočná. Stojí vyše 20€, ale sú to len vitamíny
Podľa lekárov budem PN asi pol roka nakoľko si stále necítim poriadne prsty na nohe ani pätu
Prepáčte no čo sa týka ich otca radšej neriešim niekedy je to lepšie. Tie lieky mi odporučil neurológ aj neurochirurg. Nebola som len tak na plánovanej operácii ale urgentne som bola operovana . Mám poškodené nervy nakoľko boli pricviknute a operovali má v hodine 12. Ja nechcem nikoho obťažovať a ani netúžim aby ste tu pitvali moju rodinnú situáciu a rodinné vzťahy verte že niekedy je lepšie fungovať sám ako byť v kontakte (s človekom ktorý vám neskutočne ublížil)
@pribinak ako môžeš povedať, že 15€ a 8€ nie sú drahé lieky? Pre nejaké rodiny naozaj neostane ani na to, majú rozrátané na jedlo posledné euro.
v kontakte s ním byť nemusíš. ale keď je otcom vašich detí tak má prispievať na výživu.
takže neplatí.
a to je tvoja chyba.
ja otca môjho syna priam neznášam teda ho vôbec nemusím, ale výživné byť musí.
okrádaš vlastné deti.
@andrea2323 jeziiis aká si mudra, drahé lieky sú tak nad 300 eur, toto sú fakt smiešne prachy či si to chceš alwbo nechceš pripustiť
Zas sa netvarme že všetci odrazu otáčame 5 centov vo vacku
Autorka vysvetlila že otec deti je zrejme nebezpečná osoba, tým to pre mna konci, zodpovedala otázku
Autorka aescin je aj na voľno, ale opýtaj sa v lekárni, že pokiaľ by ho predpísal lekár či tam je menší doplatok. Pár rokov dozadu som ho mala predpísaný.
Z organizácií v KE oslov Úsmev ako dar alebo občianske združenie S nami druhým. Preveria ta, a následne pomôžu.
Môžeš požiadať aj zamestnávateľa o príspevok zo sociálneho fondu na sociálny vypomoc. Nie je jeho povinnosťou ti vyhovieť.
V prvom rade mi ju ľúto,že si v takej situacii,ale nežiadas vyzivne, nemas ani nahradne od statu ? Lebo to je tvoja chyba. Mala by si peniaze,ktore ti chybaju. Pre buducnost toto urcite naprav
@apolka77 zijes asi v idealnom svete. Ale naozaj su ludia,ktori sa nemaju na koho obratit a ak aj maju,ludia neradi pomahaju hlavne financne. Mam kamaratku,ktora ma sice rodinu,ale kazdy ma svoje tazkosti,ledva sami prezivaju. Mna ako kamaratku poziadala o financnu pomoc. Nebola to velka suma,pomohla som s tym,ze mi to vráti. A ked mi chcela peniaze vratit,nevzala som si ich. Ostala v soku,ze cudzi clovek jej takto pomohol a rodina nic. A nebola to velka suma. Vtedy tiez potrebovala na lieky.
Ahoj, neviem ti poradiť poradiť. Ale tiež to môžem aspon potrebne lieky zakúpiť. Môžes mi správu napísať.
Som z Košíc, v stredu viem Vám kúpiť Aescin. Napíšte mi správu.
Ahoj, napis mi do spravy číslo účtu, prosim🍀
@modrykolibrik pomáhala som červenému krížu pred par rokmi, ale v Ba. Mali tam aj bunky pre matky s detmi. Vo vnútri mali kopec krabic s materiálnou pomocou od hygienických vložiek, po trvanlivé potraviny. Tiež si viem predstavit, že by vedeli pomôcť, keďže sa v tom čase zameriavali na pomôc matkám s detmi. Minimálne s takýmto typom pomoci.
Ďakujem vám za vašu ochotu pomôcť ani neviete ako si to vážim . Kľudne vám pošlem aj doklad že som po operácii platničky. Ozaj nechcem nikoho využívať ani nič také. Bohužiaľ som sa ocitla v tejto situácii že radšej dám deťom na stravu ako sebe na lieky . Preto som zúfalá že ako si poriešiť lieky lekár vysvetľoval že prvé 3 mesiace sú dôležité užívať lieky aby sa obnovili poškodené nervy . Pre niekoho 20 eur na lieky je nič no pre mňa teraz je to dosť veľká položka .
@marca12 nežijem žiaľ vôbec v ideálnom svete skôr naopak. Tiež pomozem ak môžem . Aj tu na MK som nie raz pomohla neznámej mamičke .Len niekedy sa stáva že nablízku je človek , suseda ktorí by tiež nemal problém kúpiť lieky ..to je celé.
A áno, mám šťastie že v rodine si vzájomne pomáhame a našťastie som nebola v situácii kedy by mi chýbalo na chleba. A to som tiež sama s deťmi už dobrých 10 rokov. Preto je dobré pestovať aj priateľstva kde je samozrejmé že sa zaujímam o kamošku a naopak.
Milgamu mám. Stojí mi tu v poličke a kľudne ti ju podarujem, neužívam ju a je to skoro cele balenie. Napíš mi adresu a ja ti ju pošlem.
Je aj nejaká organizácia pre podporu jednorodičov, skús pozrieť na nete. Možno by aj oni vedeli pomôcť. Minule som videla aj reportáž o nich.
Ahoj, musím ti to tak napísať, ale sama si hlúpa, to že otcovia sú debili a nezaujímajú sa o deti je jedno, vieš koľko takých je? Ale platia výživné. Teraz by sa ti tie peniaze ako pridali do rozpočtu.. lebo to nie je len o liekoch, za pol roka môže prísť toľko výdavkov, na ktoré nebudeš mať… lieky ti pošleme do aleluja ale čo ak nebude na stravu, bývanie, zubár, topánky? Prepáč, ale chcem ti otvoriť oči. Skóre uzdravenie.
Podľa príspevkov už lieky mať budeš, tak deťom môžeš zas ty kúpiť jedlo. Ale svojou hrdosťou škodíš im, začni tiešiť výživné. Ja som už veľmi skeptická pomáhať cudzím anonymným ľuďom na nete, lebo podvodníkov je veľa. Ak ti tie lieky neprídu, napíš mi a ja ti lieky tiež pošlem na adresu.
Cez covid sme jednej rodine spravili párkrát veľký nákup potravín, keby si bola z okolia Dk, Rk, tak ti pomôžem. Peniaze neposielam.
@martinkatinka potravinove balicky nemaju stale, iba ked maju zrovna zbierku co byva iba raz do roka
@modrykolibrik mavaju aj od darcov, z roznych spolocnosti a podobne
@tramtada31 to bolo kedysi. Co viem lebo kamoska mi robi priamo, ze nic take neponukaju. Max. Im daju kontakty kde maju ist. Bezne k nim chodia ludia bez domova ale oni. Iba ak maju zrovna zbierku tak ano ale bezne cez rok potraviny u seba neuskladnuju

Inak si mozes privyrobit aj z domu ako telefonicky operator, ako brigadu ak nemas nejaku chybu reci. Najdes urcite pracovne ponuky,,staci mat pc/notebok a sluchadla. Teda aspon dufam, snad to nie je pocas pn zakazane. Ak ano, snad ma niekto opravi.