Kam skrývajú alkoholici alkohol?
Ahojte. Mali ste alebo máte niekto v rodine alkoholika? Kam si skrývajú alkohol? Na akých miestach ste ho našli?
@anonym_autor nechaj ju na pokoji, je to jej vec. Ak je alkoholicka tak jej nepomôžes. Oni musia sami chcieť. Všetci riešia alkoholikov a nikto nerieši fajčiarov, čo je rovnaký zabijak
@rozkvet1 neviem, či sa ti brnklo na citlivú strunu, ale asi prečo fajčiarov nikto neriesi? Lebo keď stiahneš aj dve Krabicky, tak pod vplyvom nikotínu ešte nikto nikoho nezabil, nešoféroval opitý, nezbil manzelku,… tak asi preto
@anonym_autor nechaj ju na pokoji, je to jej vec. Ak je alkoholicka tak jej nepomôžes. Oni musia sami chcieť. Všetci riešia alkoholikov a nikto nerieši fajčiarov, čo je rovnaký zabijak
@rozkvet1 fakt ides porovnavat fajcenie a alkoholizmus. Fakt je to u teba na rovnakej urovni ktory fajciar nevie" normalne rozpravat", ci chodit( za predpokladu ak nefajci travu a ine smakociny). Ktory fsjciar sa po fajceni pomoci, pogrcia(ok to mozno ano), ale ktory fajciar ma okno po fsjceni, ci je nasilny .....
@anonym_autor hore na kuchynskej linke, v nádržke WC, v rohu obývačky za sedačkou pod kobercom.... a často teda naliate v nealko fľaške, cola celkom dobre maskuje na pohľad
Alkoholikovi sa neda pomoct,musi chciet sam.A dlho,dlho aj ked nepije sa im drzi alkohol v krvi,a posobia stale opito aj ked nepiju,a potom im staci trochu a uz su zase vo svojej potrebnej hladinke.
Pod rozkladaciu posteľ ale najčastejšie preliala do minerálky
Ako píšu ženy vyššie, môže to mať schované kdekoľvek. Za gaučom, za nábytkom, v skrini medzi oblečením, na balkóne, pod vaňou, v úložnom priestore, v čižmách, za knihami, pod vankúšom, v posteli, pod vaňou, na balkóne, na WC, v pivnici, v šatníku, vo váze. Mama pred otcom ukrývala fľaše v zrolovanom spacáku (keď od niekoho dostal, aby to hneď nevypil). Tvoja príbuzná ich môže mať schované v kufri, kabelke, vrecku kabáta - naozaj kdekoľvek. Fantázia skrytých alkoholikov je nekonečná. Lenže Ty si u nej na návšteve, nemáš právo jej prehľadávať byt. Môj strýko už ráno vyzeral ako opitý, ledva prepletal jazykom, lenže bral psychofarmaká a tie ho tak utlmovali. A keď si na to, nedajbože, vypil, bol aj z jedného štamperlíka "na cucky". Neberie aj ona nejaké lieky? Buď sa jej na to opýtaj priamo (pravdepodobne však bude zapierať), alebo to nechaj tak. Iná možnosť tam nie je, najmä, ak spolu nebývate. Alebo sa jej spýtaj, či ju niečo netrápi, či jej nemáš s niečím pomôcť. Možno sa skôr "otvorí" a prizná sa, čo je vo veci...
@rozkvet1 porovnavat alkohol a fajcenie je dost odveci
@rozkvet1 🤦🏻♀️
Moj bývali mal: vonku v kríkoch, na chodbe kde su hodiny, pod vaňou alebo aj na ohrievači v kúpeľni vsade tak kde som to necakala
Mama našla schovanú fľašku vo vlastnej čižme... Skoro odpadla 🤣🤣🤣
@sissy27 ty máš zbytočne expresívne výrazy. Že slopat s ňou, kazanie. To som ja odkiaľ mala vedieť že ona má problém aj teraz to len tuším. Samozrejme už s ňou piť nejdem ani ten pohár vína. A kazanie jej nebudem robiť ale pohovorim si s ňou určite už dlhšie sa mi nezdala a ak potrebuje pomoc chcem aby vedela že som tu pre ňu. Je na toto príliš mladá videla som ju vyrastať nebudem pred tým zatvárať oči a nechávať ju topiť sa v sračkách
@anonym_autor ako jej chceš prosím ťa pomôcť?
Tým, že prekutreš celý CUDZÍ byt?
Pomoc ako od matelka,fakt
@anonym_579ec8 ja som nikde nepísala že jej idem prekutravat celý byt to už si si ty si domyslela. Po týchto odpovediach mi je aj jasné že sa to neoplatí ani skúšať hľadať
@rozkvet1 keď niekto fajčí tak to snáď nechcem porovnávať s niekým čo sústavne pije. Neviem prečo ju mám nechať tak. Prepáč ale znies ako by si mala sama rovnaký problém keď ťa to tak štve
@janulka1802 to vážne či sranduješ?
@anonym_autor samozrejme, že vážne. Ako som napísala, tá info je z prvej ruky, nie moje domienky.
@anonym_autor samozrejme, že vážne. Ako som napísala, tá info je z prvej ruky, nie moje domienky.
@janulka1802 preboha tak to je už fakt zufalstvo. Ale aj mnoho odpovedí čo tu čítam. Po tomto mi došlo že nemá zmysel to ani hľadať ja sa jej takto detailne vo veciach brlat určite nechcem. Mám síce z rodiny skúsenosť s alkoholikom ale on sa neskrýval pil pred nami bolo mu to jedno.
Ako píšu ženy vyššie, môže to mať schované kdekoľvek. Za gaučom, za nábytkom, v skrini medzi oblečením, na balkóne, pod vaňou, v úložnom priestore, v čižmách, za knihami, pod vankúšom, v posteli, pod vaňou, na balkóne, na WC, v pivnici, v šatníku, vo váze. Mama pred otcom ukrývala fľaše v zrolovanom spacáku (keď od niekoho dostal, aby to hneď nevypil). Tvoja príbuzná ich môže mať schované v kufri, kabelke, vrecku kabáta - naozaj kdekoľvek. Fantázia skrytých alkoholikov je nekonečná. Lenže Ty si u nej na návšteve, nemáš právo jej prehľadávať byt. Môj strýko už ráno vyzeral ako opitý, ledva prepletal jazykom, lenže bral psychofarmaká a tie ho tak utlmovali. A keď si na to, nedajbože, vypil, bol aj z jedného štamperlíka "na cucky". Neberie aj ona nejaké lieky? Buď sa jej na to opýtaj priamo (pravdepodobne však bude zapierať), alebo to nechaj tak. Iná možnosť tam nie je, najmä, ak spolu nebývate. Alebo sa jej spýtaj, či ju niečo netrápi, či jej nemáš s niečím pomôcť. Možno sa skôr "otvorí" a prizná sa, čo je vo veci...
@ivanaks lieky neberie to by mi povedala a navyše dnes som sa cez ňu naklanala pre pohár a pripadalo mi že znova cítim alkohol
Ale ked ide o zenu a byt, tak napriklad aj v kosi na spinave pradlo, mamina vzdy otcovi zhabala, co nasla a dala do kosa na pradlo medzi spinave veci, do kredenca dozadu za muku, v komore by to nasiel...
stupačka, pod vaňou.....vodár na mňa pozeral keď vybral 20 fliaš z pod vane🙈 ale vedel dôvod rozvodu.
@anonym_1eea21 tak veru, v priestore za revíznymi dvierkami pod vaňou aj u nás. A keďže sa v byte nemalo fajčiť, našla som na tom istom mieste aj haldu špakov.
Knižnica... Poza šaty do skrine.. Do kabeliek /batohov... V aute pod sedačky.. Úplne nelogické miesta kde je to ľahko k nájdeniu, do vreciek bundy atď
@anonym_autor Ak momentálne nocuje v obývačke, tam je tých možností naozaj veľa. Aj v kresle môže mať zasunutú fľašu, hocikde za nábytkom, v skrinkách, za televízorom. Ale Ty by si jej naozaj nemala sliediť po byte, si "len" na návšteve. Ak aj náhodou či zámerne nejakú fľašu nájdeš, čo spravíš? "Hupsík, čo to tu je?" Lebo alkoholik bude zapierať, to nie je jeho, ona nepije, netuší, ako sa to tam dostalo, ona problém nemá, a keď jej neveríš, tak sa jej už neozývaj atď. Oni sú majstri v citovom vydieraní...
@rozkvet1 neviem, či sa ti brnklo na citlivú strunu, ale asi prečo fajčiarov nikto neriesi? Lebo keď stiahneš aj dve Krabicky, tak pod vplyvom nikotínu ešte nikto nikoho nezabil, nešoféroval opitý, nezbil manzelku,… tak asi preto
@tramtada31 no očividne som tu fajciarom ja brnkla na strunu, a to moja pointa bola o ublizovani samému sebe. Keď chce človek niekomu pomôcť aby si neškodil tak ako pani z diskusie ktorá pije, tak rovnako aj fajciarom. To bola jediná pointa.
@rozkvet1 ja fajčiar nie som. Ale pripadá mi to blbé porovnávať. Áno fajčiar si škodí ale asi ide aj o to do akej miery. Však fajčiarovi sa nemotá jazyk keď sa s niekým rozpráva, nevýhodia ho preto z práce lebo ju nie je schopný vykonávať, po cigarete sa mu nemení a nerozklada osobnosť, nie je nebezpečný proste to zrovnavas dve úplne neporovnateľne veci. Alkohol ti okrem zdravia je za pár rokov schopný zobrať úplne všetko. Cigarety len to zdravie a aj to niekedy nie...
@rozkvet1 ja fajčiar nie som. Ale pripadá mi to blbé porovnávať. Áno fajčiar si škodí ale asi ide aj o to do akej miery. Však fajčiarovi sa nemotá jazyk keď sa s niekým rozpráva, nevýhodia ho preto z práce lebo ju nie je schopný vykonávať, po cigarete sa mu nemení a nerozklada osobnosť, nie je nebezpečný proste to zrovnavas dve úplne neporovnateľne veci. Alkohol ti okrem zdravia je za pár rokov schopný zobrať úplne všetko. Cigarety len to zdravie a aj to niekedy nie...
@anonym_autor chápem pointu. Ja som narážala čisto na zdravie. Jasné že alkohol je zlý v iných veciach. Len ma strašne vie zaraziť, keď má alkoholik zdravotné problémy a všetci chcú aby prestal piť lebo môže zomrieť tak on pit prestane, no fajčí jedna za druhou. A všetci sú s tým ok. Takýmto štýlom príde do hrobu a veľmi skoro
Vylievať a hľadať flase nie je riešenie. Dobrá skrysa je vraj v práčke za vecami v splachovaci počula som že jednej muž chodil venčiť psa fľaše mal skryté po ceste v krikoch. Úkryt nájdeš jeden urobí si druhý alkohol nutne potrebuje takže si ho zabezpečí. Jediná cesta je poriešiť seba a ak alkoholik odmieta uznať a riešiť problém tak ho nechať nech si žije s alkoholom. Alkoholikovi ktorý odmieta pomoc nepomozes a snaha niekoho zachraňovať nie je pomoc ale tvoj zle nastavený vzorec fungovania
@anonym_autor chápem pointu. Ja som narážala čisto na zdravie. Jasné že alkohol je zlý v iných veciach. Len ma strašne vie zaraziť, keď má alkoholik zdravotné problémy a všetci chcú aby prestal piť lebo môže zomrieť tak on pit prestane, no fajčí jedna za druhou. A všetci sú s tým ok. Takýmto štýlom príde do hrobu a veľmi skoro
@rozkvet1 väčšinou jednu zavyslost nahradia druhou. Ak je alkohol miesto antidepresiv na ukludnenie alebo alkoholom zapija niečo čo mu vadí chýba musí ho nahradiť niečím iným keďže život bez oblbovakov nezvládne niečo si dať musí. Kým sa nevyrieši nenájde základný problém preco sa musí otupovat tak si vždy dávno nájde.
V domoch často garáž, dielňa a podobné a stále tam potrebujú pre niečo ísť. V byte je to horšie, menší priestor a ťažšie sa skrýva a pije nenápadne.
@marsmykkok ale byť ľahšie prehladaš, dôkladne za 1 deň
Vrchol drzosti toto.
Som na návšteve a idem kutrať kde čo má domáca ukryté a ešte aj zisťovať,kde by to mohla mať 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ sila toto
Skôr ty si alkoholička, keď si píla zarovno s ňou a nič si necítila v hlave
@anonym_579ec8 ty čo trepeš ?! Nikde nepíše že pije a spíja sa zarovno s pani domácou, ani že ide kutrat v jej byte, kde má schovaný chlast.
asi sudis podľa seba, pripita si keď toto píšeš práve ty.
Pitie sa nájde hocikde, kde vojde čo len malá fľaška. Prekliaty alkohol do fliaš od octu, oleja, krabice od acidka, mlieka, džúsu, paradajkovej šťavy, malinovky. Nadstavec s mimosezonnymi vecami, medzi čistiacimi v kuchyni, wc, kúpeľňa, staré kvetináče na balkóne, vedrá, bieliznovy kôš so špinavým pradlom, botník, skrine, za hrncami, v trúbe, medzi knihami vzadu, v posteli, gauči, kresle, .......
@anonym_579ec8 ty čo trepeš ?! Nikde nepíše že pije a spíja sa zarovno s pani domácou, ani že ide kutrat v jej byte, kde má schovaný chlast.
asi sudis podľa seba, pripita si keď toto píšeš práve ty.
@cacianka mi chceš povedať, že ty by si bola v pohode s tým, keď ti príde návšteva a kuje pytle, zisťuje na koni,kde všade by ho mohla mať poschovávaný??
Napíš mi potom jeden jediný dôvod načo založila autorka diskusiu,kde ho môže mať ukrytý!
Spitá môžeš byť jedine ty s autorkou, keď jej tu pochlebuješ ..alebo máš o koliesko menej, keď tomu nechapeš.?
No presne na to,aby jej išla kutrať, zisťovať,snorit alebo druhá vec autor je alkoholik a zisťuje kde môže ukryť chľast.